BU KORKUMU NASIL YENECEGİM LUTFEN YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayşee ben sorunlu bir evliliğe yapılmış ilk çocugum.
Benden sonra 3 tane daha var.
Her günümüz babamızdan korkmakla psikolojik ve fiziksel şiddete şahitlik etmekle geçti.
Annem dayak yerken duvarın dibinde ağlayan 4 kardeşten ibaret, ibretlik bir hayat sürdürdük. 2 tane de kürtajı vardı istenmeyen gebelik adı altında.
Annem 60 yaşını geçkin hadi o dönemler cahillik vardı, köy yerinde kadının sadece adı var kendisi yoktu, az daha zorlasan aslında adı bile yoktu kadının.
Yaşadıklarımı yazmama gerek yok, travmalarla dolu geçen çocukluğumun yaşım 39 olmasına rağmen hala etkisinden çıkabilmiş değilim.
Şimdi söyler misiniz bu dalga geçmek mi ?
Yoksa yaşadıklarımı başka bir çocugun yaşayacak olması kızgınlığı mı ?
Hadi bana da üzülün şimdi.
Hadi size göre dalga geçtim, konu sahibisine ''Neden'' diye sormayınca gaddar ilan edildim.
Peki bana sordunuz mu ''Neden '' diye ?

Şaka gibi

Yukarıya arkadaşa yazdım canım
Çocuk için çaba harcayana kadar ben bu durumdan nasıl çıkarım çabası olsa iş bulsa çözüm bulsa

4.çocuk baş belası yanlış anlaşılmasın böyle sorunlu evliliği olanlarda aileler içinde 2 çocukla baba evine gitmek var 4 cocukla zaten ayrılmış tekrar birleşmiş daha akli basında olması gerekirken

4.nala kendini bataklığa niye atıyor anlaşılır gibi degil

Yok canım tam da o sebeple açıkladım ben sana, tahmin ettim.
Genel olarak birkaç yorumla bakmışsın ki çok doğru yaklaşımın bende aynı şekilde düşünüyorum özellikle bazı konulardaki yorumlar hakkında. Çok denk geliyoruz bu doğru aşinayız bu yaklaşıma. Sadece konu sahibinin diğer konularının özetini geçtim senin için.
Çocuk detayı olduğu için hassasiyetini biliyorum. Dilini beğenmiş belki yine bu açıdan konu sahibine (en azından çocuklar etkilenmesin diye) istediği dilden açıklarsın. Senin bu açıdan daha geniş kapsamlı bakabileceğini düşündüm canım.
Estağfirullah hiç sorunluk bir şey yok

Sonra da pandemi döneminde annem çocuklarıma bakmadı, o sebeble birleşmek zorunda kaldım diyebiliyor.
3 çocuk var ortada kadın hangi birine baksın.
O da yetmemiş gibi şimdi hamile kalmış olsa evi terketse al sana 4 çocuk.
Annesine ilginç bir kadın diyen konu sahibesi über zekiymiş gibi hareket ediyor.

Boşanma niytiyle cikmaktan bahsediyorum
Neyinden korkuyorsunuz? Eşiniz kriminal bir tip mi size zarar verir diye mi korkuyorsunuz ? Cesaretiniz mi yok ?
Sığınma evlerinde bir yere kadar kalabilirsiniz işiniz olmalı 1 göz de olsa eviniz olmalı. Bir de korunma yöntemlerinden haberiniz olmalı. Millete çemkiriyorsunuz ama dün hamilelik için ovulasyon takip edip bugün sizi boşanmaya iten şey neyse onu açıklayın biz de ona göre akıl verelim

Ay konulara baktıkça daha beter detaylar ortaya çıkıyor ya...

Ay konulara baktıkça daha beter detaylar ortaya çıkıyor ya...
İnanın geçmişimden kalan travmalarım resmen gün yüzüne çıkıyor deştikçe.
Kardeşlerimle bile bir araya geldiğimizde geçmiş konular açılsa önce gülüyor, sonra aglamaya başlıyoruz :)
Biz de çocuktuk be.
Milletin dilinde babamız dolaşır dururdu :)
Nasıl dayak yedigimiz anlatılırdı oturmalı akraba toplantılarında.
Bize acılarladı ya :)
Zavallı çocukluğum.
Hele evin en büyüğü bendim diye en çok ben çektim ceremesini.
Sinirli, asi bir kadın oluverdim.
Suçum böyle bir aileye doğmaktı sanırım.
bak işte konu neredeeeeen nereye geldi.
Bir başkasının konusu benim çocukluğumu koyuverdi önüme.
Demek ki öyle geçmişimi deşmeyin bik bik güzellemesi yapmayacak kimse.
Geçmiş dediği daha 2 gün öncesi.
En büyük kötü kendisi bana göre, hali hazırda 3 evlat varken okeye 4'cü arar gibi habire ürerse düzelecek(!) kafasını atmak gerek artık.
Bu forumda niceleri var, yüzlerce konu var böyle temalı. Okusun ders alsın, internet elinin alınta.
Ovülasyon testini kucaklayıp eve gelene kadar gitsin bir akıl danışsın bilen birilerine
Neyse eyyorlamam bu kadar.

Son düzenleme:
Keşke sarılabilsem şu an sana
Diyecek bir şey bulamıyorum boğazıma yumru oturdu...

Bu konu da olduğu gibi bazı konularda sert yazıyoruz ama bu yazılar asla onun kötülüğü için değil
Aksine yazık ya kadına doğurmak büyütmek gecesi gündüzü gebeliği kolay değil ömrü yok oluyor
Aklını başına alsın yanlışı görsün diyede kızıyoruz
Inşallah gözü açılır o çocuklara yazık
Sevgiyle huzurla büyümeyen her çocuk gelecekte sorunlu yetişkin oluyorlar
Sevişmek doğurmak marifet değil hem kadının psikoloji hemde çocukların geleceği önemli
Doğurup evliliği kurtarma fikri kadar saçma salak cahilce bir şey olamaz

Tamda bunu dedim o çocuklarda büyük yaralara sebeb oluyorlar sırf kendilerini düşünerek
Ya gel hadi kuzum ya

Keşke sarılabilsem şu an sana
Diyecek bir şey bulamıyorum boğazıma yumru oturdu...
Neler neler var da ortaya yazamıyorum la vie.
Anlatsam korku filmine iyi senaryolar çıkardı.
Düşün ki kendisinin hala iyi bir baba olduguna inanıyor aMLFJHNDAJKFHNJADKNF
Biz de he baba ALLAH razı olsun diyoruz

Neler neler var da ortaya yazamıyorum la vie.
Anlatsam korku filmine iyi senaryolar çıkardı.
Düşün ki kendisinin hala iyi bir baba olduguna inanıyor aMLFJHNDAJKFHNJADKNF
Biz de he baba ALLAH razı olsun diyoruz
Özel değilse doktordun değil mi istifa eden ben öyle hatırlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam ve bunca zorluğa karşı dr olabildiysen okuyup bitirebildiysen ben seni ayakta alkışlayıp şapka çıkarıyorum gerçekten...

Yalnız o değil seni tanıyanlar ne iyi baban var falan diyolardır.
Öyle olur genelde.
Ve kendiside şey der ben sizi ne zorluklarla büyüttüm.
Naptın dayak aleti mi zar zor seçtin diyesim geliyo böyle insanlara.
Bende çok şey yazarım ama ban var...

Yok canım doktor degilim nickim oydu sadece o da bir replikten alıntıydı.
Okuduk çok şükür meslegimizi elimize aldık.
Tarvmalarım yüzünden tek çocukla kaldım.
ooo dışarıdan babamı tanıyanlar melek oldgunu sanıyor ama çeken bilir.

Yorumunuza katılıyorum.Belli ki konu sahibinin psikolojisi yıpranmış. Saçma çözümler buluyor. Ne yapacağını bilemez halde.
Alay etmek bana da hiç etik gelmiyor. Kadın bunalıma girip kendine birşey yapsa olan çocuklarına olacak.

Maşallah yine. Yani psikloloji bir şeye odaklanamamaktan tut, yanlış birinin peşinden sürüklenmeye kadar binbir yanlış yaptırabiliyor insana.
Yani kendi yolunu çizebilmek çok büyük bir emek ve başarı bunca hengamenin ortasında. Dediklerim hala geçerli helal olsun sana o yüzden.

Ya hep mi kanatsız melek gözükürler işte...
Çok üzüldüğüm bir söz var aile ile ilgili.
Olmayanın bir gün derdi var olanın her gün...

Çok güzel yazmışsınız.
Bazı kadınlar kesinlikle anne, bazı erkekler de baba olmamalı.
Adamdan memnun değildin 3 kez neden baba yaparsın? Nasıl hangi akla hizmet 4. yü düşünürsün

Bunalıma girip kendini sevişmeye veren kadın canını hiçe atmaz merak etmeyin.
4. çocuk için kendisini şartlamaktan ziyade daha nasıl var olan evlatlarımın hayatlarını iyi şekilde düzene koyabilirim hesabı yapar.,
Bir sefer boşanıp tekrar evlendigi adamdan 29 temmuzda nasıl kurtulurum diye konu açıp ardından hamilelik topiklerinde ovülasyon testinin görüntülerini atarsa çokta şikayetçi degilmiş demek ki hayatından derim.

Tebrik ediyorum sizi öyle sorunlu bir ortamda bu mentaliteye ulaşmayı başardığınız için.
Ve yorumlarınızda da hakaret vs yoktu haklıydınız.

Led_BiR_Vele_DisTiri canımsın.
Bazı kadınlara sert tepkiler verdiğimizde aslında üzüntüden kırgınlıklardan travmalardan dolayı veriyoruz o tepkileri.
Kadın anne ise daha güçlü olmalı. Çocuk istifçisi gibi geliyor bana diğer türlüsü.
Ya akıl fikir var, elinin altında internet var.
İnsan biraz olsun akıllanmaz mı azıcık ders almaz mı
Benim çocukluğum büyük travmalarla geçti. Ergen yaşıma kadar hep sülalemi suçladım. 41 yaşındayım hala unutamıyprum hiç birini.
Değer mi böyle bir hayata. Yazık değil mi onca heba edilen çocuklara.
Ya bizi öfkelendiren bu kör cahillikler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…