- 30 Aralık 2009
- 23.415
- 92.942
- 1.123
- Konu Sahibi Lotuss9335
-
Ayşee ben sorunlu bir evliliğe yapılmış ilk çocugum.Canim ben konu sahibinin yaptigi hatalari kesinlikle savunmuyorum, mesala verdigi o kararin cok buyuk bir hata oldugunu ve geçmiş konularda yakin tarihlerde hamile kalmak istediginiz bir konu var diye belirtip ardina senin bu yazdigini eklese , direk bu şekilde, senin bu yazdigini yazabilecek bir yurege sahip olsa keske insanlar.
Direk dalga konusu haline getirmeden konular gerçekten yapıcı ilerlese ne iyi olurdu.
Bu tarz yaklaşımlara burda çok denk geliyorum ve üzülüyorum hepsi bu.
Zaten ilk sayfalarda o tarz yaklasimlari görünce konuyu takip edemedim bile. Belkide sorun bendedir.
Şaka gibiBir mesajından eşim çok heyecansalı sanki ilk kez baba olacak deyip durmuş.
Bir konusunda 2, diger ayrılmalı konuda 3 (hadi yanlış tuşa bastı 3 yazdı diyelim ama çocuklarının yaşlarını dahi yazmış ) ve gebe kalmalı konularda çocuk sayısı yine 2'ye düşüyor.
Kendi de farkında aslında :)
Kendi ayagına kendisi sıkıp nefret ettiği kocasıyla(!) 29 temmuzdan bu yana her gün çocuk için seviştiğini yazmış.
Sonra da bunları yazınca gelsin beddua.
Oldu canım.
Daha hafta sonu kocasıyla sevişip, salı günü ne degişti de adam birden katlanılmaz kötü baba oluverdi ?
Yok canım tam da o sebeple açıkladım ben sana, tahmin ettim.Canim ben konu sahibinin yaptigi hatalari kesinlikle savunmuyorum, mesala verdigi o kararin cok buyuk bir hata oldugunu ve geçmiş konularda yakin tarihlerde hamile kalmak istediginiz bir konu var diye belirtip ardina senin bu yazdigini eklese , direk bu şekilde, senin bu yazdigini yazabilecek bir yurege sahip olsa keske insanlar.
Direk dalga konusu haline getirmeden konular gerçekten yapıcı ilerlese ne iyi olurdu.
Bu tarz yaklaşımlara burda çok denk geliyorum ve üzülüyorum hepsi bu.
Zaten ilk sayfalarda o tarz yaklasimlari görünce konuyu takip edemedim bile. Belkide sorun bendedir.
Sonra da pandemi döneminde annem çocuklarıma bakmadı, o sebeble birleşmek zorunda kaldım diyebiliyor.Şaka gibi
Yukarıya arkadaşa yazdım canım
Çocuk için çaba harcayana kadar ben bu durumdan nasıl çıkarım çabası olsa iş bulsa çözüm bulsa
4.çocuk baş belası yanlış anlaşılmasın böyle sorunlu evliliği olanlarda aileler içinde 2 çocukla baba evine gitmek var 4 cocukla zaten ayrılmış tekrar birleşmiş daha akli basında olması gerekirken
4.nala kendini bataklığa niye atıyor anlaşılır gibi degil
Neyinden korkuyorsunuz? Eşiniz kriminal bir tip mi size zarar verir diye mi korkuyorsunuz ? Cesaretiniz mi yok ?Boşanma niytiyle cikmaktan bahsediyorum
Ay konulara baktıkça daha beter detaylar ortaya çıkıyor ya...Bir mesajından eşim çok heyecansalı sanki ilk kez baba olacak deyip durmuş.
Bir konusunda 2, diger ayrılmalı konuda 3 (hadi yanlış tuşa bastı 3 yazdı diyelim ama çocuklarının yaşlarını dahi yazmış ) ve gebe kalmalı konularda çocuk sayısı yine 2'ye düşüyor.
Kendi de farkında aslında :)
Kendi ayagına kendisi sıkıp nefret ettiği kocasıyla(!) 29 temmuzdan bu yana her gün çocuk için seviştiğini yazmış.
Sonra da bunları yazınca gelsin beddua.
Oldu canım.
Daha hafta sonu kocasıyla sevişip, salı günü ne degişti de adam birden katlanılmaz kötü baba oluverdi ?
İnanın geçmişimden kalan travmalarım resmen gün yüzüne çıkıyor deştikçe.Ay konulara baktıkça daha beter detaylar ortaya çıkıyor ya...
Keşke sarılabilsem şu an sanaİnanın geçmişimden kalan travmalarım resmen gün yüzüne çıkıyor deştikçe.
Kardeşlerimle bile bir araya geldiğimizde geçmiş konular açılsa önce gülüyor, sonra aglamaya başlıyoruz :)
Biz de çocuktuk be.
Milletin dilinde babamız dolaşır dururdu :)
Nasıl dayak yedigimiz anlatılırdı oturmalı akraba toplantılarında.
Bize acılarladı ya :)
Zavallı çocukluğum.
Hele evin en büyüğü bendim diye en çok ben çektim ceremesini.
Sinirli, asi bir kadın oluverdim.
Suçum böyle bir aileye doğmaktı sanırım.
Bu konu da olduğu gibi bazı konularda sert yazıyoruz ama bu yazılar asla onun kötülüğü için değilSonra da pandemi döneminde annem çocuklarıma bakmadı, o sebeble birleşmek zorunda kaldım diyebiliyor.
3 çocuk var ortada kadın hangi birine baksın.
O da yetmemiş gibi şimdi hamile kalmış olsa evi terketse al sana 4 çocuk.
Annesine ilginç bir kadın diyen konu sahibesi über zekiymiş gibi hareket ediyor.
Tamda bunu dedim o çocuklarda büyük yaralara sebeb oluyorlar sırf kendilerini düşünerekİnanın geçmişimden kalan travmalarım resmen gün yüzüne çıkıyor deştikçe.
Kardeşlerimle bile bir araya geldiğimizde geçmiş konular açılsa önce gülüyor, sonra aglamaya başlıyoruz :)
Biz de çocuktuk be.
Milletin dilinde babamız dolaşır dururdu :)
Nasıl dayak yedigimiz anlatılırdı oturmalı akraba toplantılarında.
Bize acılarladı ya :)
Zavallı çocukluğum.
Hele evin en büyüğü bendim diye en çok ben çektim ceremesini.
Sinirli, asi bir kadın oluverdim.
Suçum böyle bir aileye doğmaktı sanırım.
Neler neler var da ortaya yazamıyorum la vie.Keşke sarılabilsem şu an sana
Diyecek bir şey bulamıyorum boğazıma yumru oturdu...
Özel değilse doktordun değil mi istifa eden ben öyle hatırlıyorum.Neler neler var da ortaya yazamıyorum la vie.
Anlatsam korku filmine iyi senaryolar çıkardı.
Düşün ki kendisinin hala iyi bir baba olduguna inanıyor aMLFJHNDAJKFHNJADKNF
Biz de he baba ALLAH razı olsun diyoruz
Yok canım doktor degilim nickim oydu sadece o da bir replikten alıntıydı.Özel değilse doktordun değil mi istifa eden ben öyle hatırlıyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam ve bunca zorluğa karşı dr olabildiysen okuyup bitirebildiysen ben seni ayakta alkışlayıp şapka çıkarıyorum gerçekten...
Yalnız o değil seni tanıyanlar ne iyi baban var falan diyolardır.
Öyle olur genelde.
Ve kendiside şey der ben sizi ne zorluklarla büyüttüm.
Naptın dayak aleti mi zar zor seçtin diyesim geliyo böyle insanlara.
Bende çok şey yazarım ama ban var...
Yorumunuza katılıyorum.Belli ki konu sahibinin psikolojisi yıpranmış. Saçma çözümler buluyor. Ne yapacağını bilemez halde.Arkadaşlar gerçekten acımasizca yargiliyorsunuz.
Keske neden hamile kalmak istediğini bir sorsaydiniz. Ve bu dusuncesinin nerden bakarsak bakalım çoook buyuk bir yanlis olduğunu guzel dille anlatabilseydiniz. Keşke boyle bir millet olabilseydik hersey çok daha guzel olurdu. Mental sagligi yerinde olsaydi zaten bosandigi adamla 2. Evliligi yapmazdi.
Bazi insanlar yanlış üstüne yanlış yapar, bir onceki yaptigi hata bir sonraki hareketinde-kararinda daha büyük hata yapmasina sebep olur.
Keske bu tarz konu sahiplerinin uzerine dalga geçmeden, küçümseyerek yaklasmadan once dinlemeyi, aciklama yapmasini beklemeyi ogrenebilsek.
Bir insan yardım istiyor ve bazı yaklaşımlar eglence çıktı bize kafasında (çocukça)
Yazik yurdumun insanlari.
Şimdi gelsin Dislike.
Yok canım doktor degilim nickim oydu sadece o da bir replikten alıntıydı.
Okuduk çok şükür meslegimizi elimize aldık.
Tarvmalarım yüzünden tek çocukla kaldım.
ooo dışarıdan babamı tanıyanlar melek oldgunu sanıyor ama çeken bilir.
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuzAllah'ımbsukurler olsun anlayan ve yanlisimi düzgün şekilde söyleyen çıktı birikim yani bi yol param var adece çocuklarımla bana siddet psikolojik hat safhada
Çok güzel yazmışsınız.Tabiki irdelenecek.
Böyle sorunlu evliliklere koştur koştur ovülasyon testi alınıp yeni bireyler eklenmekten vazgeçilecek.
3 çocugun varken 4.ye uçkur çözmeyeceksin mesela.
Kendi ayagınıza kendisiniz sıkıp sonra bu forumlarda çaresizi oynamayacaksınız.
ALLAH bilir o 3 çocuk da bu düşüncelerden dünyaya geldi.
1 degil 2 degil 3 kere tecrübe ettiğiniz ve hatta boşanıp tekrar evlenmek zorunda kalıp iyi bir baba olmadıgınızı bildiginiz eşinizden tekrar hamile kalmak için motivasyon bulmayacaksınız.
Daha pazar günü ''inşallah'' hamile kalırım dediginiz adamdan Salı günü gelince nefret etmeyeceksiniz.
Bu psikolojisi bozuk yetişen çocuklar (böyle evde saglıklı bireyler asla yetişemez) toplumda başkalarının cellatı olmaya aday birer birey oluyorlar yazık.
Benim kötü babama çok çocuk doguran anneme bile tepkim bu.
Hadi beni yaptın, diğerlerinin suçu günahı neydi ?
Bunalıma girip kendini sevişmeye veren kadın canını hiçe atmaz merak etmeyin.Yorumunuza katılıyorum.Belli ki konu sahibinin psikolojisi yıpranmış. Saçma çözümler buluyor. Ne yapacağını bilemez halde.
Alay etmek bana da hiç etik gelmiyor. Kadın bunalıma girip kendine birşey yapsa olan çocuklarına olacak.
Tebrik ediyorum sizi öyle sorunlu bir ortamda bu mentaliteye ulaşmayı başardığınız için.Ayşee ben sorunlu bir evliliğe yapılmış ilk çocugum.
Benden sonra 3 tane daha var.
Her günümüz babamızdan korkmakla psikolojik ve fiziksel şiddete şahitlik etmekle geçti.
Annem dayak yerken duvarın dibinde ağlayan 4 kardeşten ibaret, ibretlik bir hayat sürdürdük. 2 tane de kürtajı vardı istenmeyen gebelik adı altında.
Annem 60 yaşını geçkin hadi o dönemler cahillik vardı, köy yerinde kadının sadece adı var kendisi yoktu, az daha zorlasan aslında adı bile yoktu kadının.
Yaşadıklarımı yazmama gerek yok, travmalarla dolu geçen çocukluğumun yaşım 39 olmasına rağmen hala etkisinden çıkabilmiş değilim.
Şimdi söyler misiniz bu dalga geçmek mi ?
Yoksa yaşadıklarımı başka bir çocugun yaşayacak olması kızgınlığı mı ?
Hadi bana da üzülün şimdi.
Hadi size göre dalga geçtim, konu sahibisine ''Neden'' diye sormayınca gaddar ilan edildim.
Peki bana sordunuz mu ''Neden '' diye ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?