bu korkumun nedeni ne ?

_Semiramis_

кєη∂iмi çσ&#1082
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.848
1
106
Bursa
merhaba bayanlar :) benim derdim şu ; hayvanları normalde çok seviyorum yani içimde herhangi bi nefret, tiksinti vs yok asla..Ama yakınıma yaklaştıkları anda bende bi çığlık kıyamet ortalığı ayağa kaldırıyorum. Mesela geçende bi köpek gördüm yatıyodu 'nekadar tatlısın sen öyle ' falan dememle üzerime gelmesi bir oldu annemin üzerine çıkıyodum nerdeyse :( sevilmek istedi hissetti ona söylediğim sözleri sanırım ama yapamıyorum :( bu bütün hayvanlar için geçerli kuş,kedi, köpek hepsi kısacası.evimde minik bi kedi beslemek cok isterdim mesela ama bu durumda imkansız :( bendeki bu aşırı korkunun sebebi nedir sizce ?

sebebini bilmiyorum ama benden köpekten çok korkarım .dışarı çıktığımda yanımdan köpek geçse yolumu değiştiririm yani .bilmiyorum fobim var köpeklere .kedileride mesela kucağıma alamam .hayvanları kucağına alıp sevenlere hep özenirim ama ben yapamam .

sebebini bilmiyorum ama benden köpekten çok korkarım .dışarı çıktığımda yanımdan köpek geçse yolumu değiştiririm yani .bilmiyorum fobim var köpeklere .kedileride mesela kucağıma alamam .hayvanları kucağına alıp sevenlere hep özenirim ama ben yapamam .

bende öyleyimm diyorum ya minicik kuşlardan bile kaçıyorum :(

Çocukluğuna inmek lazım bence :3:

Ben de aynı senin gibiyim.

Ben ortaokuldayken karşıma köpek çıkmıştı.Elimde de resim dosyam vardı.

Köpek üzerime gelmeye başlamıştı.

Ben de resim dosyamı uzattım üstüne doğru.

O da dosyamı aldı ve gitti :27:

İçinde hocaya vermem gereken ödevler de vardı iyi mi :37:

Ressam olacak köpekmiş vesselam :ssz:

Bu olaydan beri dha da tırsarım köpüşlerden :10:

Elimde ne varsa veririm resim dosyamı vermem gibi :27: yeterki bana bişey yapmasınlar da :27:

ben de uzaktan kedi köpek tüm hayvanları severim ama bana yaklaşmalarına yada onlara dokunmaya asla tahammül edemem :))) dokunduğumda böle kemiklerini mi desem sıcaklığını mı desem herneyse işte onu hissetmek çok kötü yapıyo beni :)))

Çocukluğuna inmek lazım bence :3:

Ben de aynı senin gibiyim.

Ben ortaokuldayken karşıma köpek çıkmıştı.Elimde de resim dosyam vardı.

Köpek üzerime gelmeye başlamıştı.

Ben de resim dosyamı uzattım üstüne doğru.

O da dosyamı aldı ve gitti :27:

İçinde hocaya vermem gereken ödevler de vardı iyi mi :37:

Ressam olacak köpekmiş vesselam :ssz:

Bu olaydan beri dha da tırsarım köpüşlerden :10:

Elimde ne varsa veririm resim dosyamı vermem gibi :27: yeterki bana bişey yapmasınlar da :27:

hhahah ay güldürdün benii :D düşündüğümde çocukluğumda değilde 15-16 yaslarındayken sadece bi kere köpek beni köşeye sıkıştırıp havlamıştı çok sonra adamın biri taş attı adama doğru koşmaya başladı onun dışında basıma gelen bi olay yok :) bide anlam veremediğim kuşlardan,kedilerden neden korkuyorum :50:

ben de uzaktan kedi köpek tüm hayvanları severim ama bana yaklaşmalarına yada onlara dokunmaya asla tahammül edemem :))) dokunduğumda böle kemiklerini mi desem sıcaklığını mı desem herneyse işte onu hissetmek çok kötü yapıyo beni :)))

bende bana zarar verecekleri hissine kapılıyorumm minicik hayvan koca kıza ne yapacaksa :)

hhahah ay güldürdün benii :D düşündüğümde çocukluğumda değilde 15-16 yaslarındayken sadece bi kere köpek beni köşeye sıkıştırıp havlamıştı çok sonra adamın biri taş attı adama doğru koşmaya başladı onun dışında basıma gelen bi olay yok :) bide anlam veremediğim kuşlardan,kedilerden neden korkuyorum :50:

Valla ben de korkuyorum uçan kuştan sürünen böcekten her türlü hayvandan anlayacağın.

Bana uzak olsunlar da ben uzaktan severim onları :27:

netten araştırdım ve gerçekten beni tamamen anlatıyor benim gibi olanların izlemesini tavsiye ederimm [video]http://www.uzmantv.com/hayvan-fobisi-nedir[/video]

Son düzenleme:
Canım ben de çok acayip korkuyorum ( köpeklerden )...
Maalesef çok kötü ve bazen de gülünç bir durum bu....
Mesela yazın deniz kenarında bir baktımki kzım köpekle oynuyor habire ve de köpeği öptü neredeyse dudağından..:27: :27:
:30: :52: Ben korktum resmen ve kızıma engel bile olamadım...Bu gün yine yolda köpek gördüm ve yolumu değiştirdim...:1::1: :34:
MesleĞim gereği kaç tane köpekle temasda bulundum..Ameliyat,aşı,anestezi....Yine de korkuyorum ama hem de çook..:18:
Yani eğer korkuyu yenme gibi bir yöntem bulursan lütfen paylaş da ben de öğreneyim..:46::46:

Korkunun nedeninin bilmem ama cidden kedilerde köpeklerde korkuyu ve negatif duyguyu anlıyorlar ya saldırıyor yada kaçıyorlar o kişiden.Ben mesela korkmam deli gibi severim kedi köpee yoldada hep peşime takılırlar tabi kimse sevmek zorunda değil köpekleri ama korkuyu yenmenin en iyi yolu üstüne gitmek derler zaten onlar bizden daha çok korkuyorlar tekmelermiyiz eziyet edermiyiz diye.

kızlar araştırdım biraz psikoloğa gitmemiz gerekiyomuş en az korktuğumuz hayvandan en çok korktuğumuza kadar teşhis ediliyomuş ve nedenleriyle birlikte :) bende iğne fobiside mevcut onun içinde tedavi gerekliymiş :( doktor bu iğne fobisinin en büyük nedenlerinden birisinin ailelerin küçükken en ufak bi yaramazlık yaptığında 'o ablada iğne varmış senden kan alacakmış doktormuş' diyerek bizim bilinçaltımızda doktorlardan korkmamıza nden oluyolarmış :( gerçekten bunu bi çok aile yapıyor ben asla cocuğuma yapmıcam nekadar kötü olduugunu bi ben bi Allah bilir :(

kızlar araştırdım biraz psikoloğa gitmemiz gerekiyomuş en az korktuğumuz hayvandan en çok korktuğumuza kadar teşhis ediliyomuş ve nedenleriyle birlikte :) bende iğne fobiside mevcut onun içinde tedavi gerekliymiş :( doktor bu iğne fobisinin en büyük nedenlerinden birisinin ailelerin küçükken en ufak bi yaramazlık yaptığında 'o ablada iğne varmış senden kan alacakmış doktormuş' diyerek bizim bilinçaltımızda doktorlardan korkmamıza nden oluyolarmış :( gerçekten bunu bi çok aile yapıyor ben asla cocuğuma yapmıcam nekadar kötü olduugunu bi ben bi Allah bilir :(

Evet aileden kaynaklı olabilir bide mesela çocuk oynamak istiyor kedi köpekle anne bağırıyo canhıraş elleme ısırır yer tırmalar ondan sonra korkuyo çocuk büyüyüncede devam ediyor.Ama çok ciddi bir korkuysa doktora gitmek iyi olur sanırım

Evet aileden kaynaklı olabilir bide mesela çocuk oynamak istiyor kedi köpekle anne bağırıyo canhıraş elleme ısırır yer tırmalar ondan sonra korkuyo çocuk büyüyüncede devam ediyor.Ama çok ciddi bir korkuysa doktora gitmek iyi olur sanırım

aynen hayvan fobisininde en büyük nedenlerinden birisi bu bencede..

Benim evimde bir kediş var başta çekimserdim ama şimdi öpmeye sevmeye doyamıyorum karamelimi :)
Dışarıda da şimdi hepsini seviyorum. Onların en büyük eksikliği sevgi zaten :(

Bebek kedileri köpekleri alıp mıncıklasanız besleseniz yavaş yavaş ısınırdınız aslında biraz bide küçük olduklarını ısırıp zarar veremiceklerini bilince daha kolay olurdu belki

Benim evimde bir kediş var başta çekimserdim ama şimdi öpmeye sevmeye doyamıyorum karamelimi :)
Dışarıda da şimdi hepsini seviyorum. Onların en büyük eksikliği sevgi zaten :(

ne güzel ama sen benım kadar ileri düzeyde değilmişsin sanırım canım :) bizde kuş vardı yıllar önce ona asla dokunamazdım ısıracak diye sanki koparacak elimi :)

Bebek kedileri köpekleri alıp mıncıklasanız besleseniz yavaş yavaş ısınırdınız aslında biraz bide küçük olduklarını ısırıp zarar veremiceklerini bilince daha kolay olurdu belki

evet bu mantıklı ama anneannem hayvanları sevmiyor kuşumuz vardı ya o öldükten sonra bidaha almayın sakın pisletiyo ortalığı demişti :( evlenince ancak bu durumumu yenebilirim sanırım eşimle minik bi kedi alırsakkk :)

Back
X