Bu korkuyu yasayan var mı?

kedilove

Tebessüm. Tebessüm.. İçten sıcacık Tebessüm..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
2.002
891
83
İzmir
Selam kknin güzel bayanları . Hemen konuya gireyim. Kardeşim 19 yasında üniversite öğrencisi sorun anne babamızın ölmesinden korkuyor ve bu üzüntüyü kaldiramamaktan...Anlamadığım su annem babamın sağlığı yerinde ama kardeşim sürekli bunu kuruyor kafasinda bunu da ben fark ettim sıkıntılı duruyor belli etmemeye çalışarak en sonunda ben üzerine gidince anlattı bunu nedensiz bu korku uzun zamandır var diyor. psikolog gidelim dedim istemiyor diretiyir ne yapayım sizce bunu nasıl aşmasına yardım edeyim. Bilemedim teşekkür ederim şimdiden.

Aynı sorun çok uzun süredir bende de var; Anskiyete bozukluğu sanırım.. Şimdi daha iyiyim ama hala arada bir bayağııııı takılıyorum. Ben de Dr a gitmdim

Panik atak. İlaç tedavisi ile geçer.

Anksiyete bozukluğu. Doktora goturmeden once konusarak duzelebiliyor mu bak cunku ilaclarsa ayri manyak edecek

Malesef o bendede var her dakika degil ama gunde en az 1 kez yasiyorum.. sukrekmekmi denir adina korkumu bilemem ya olmasalar diyip sukrettigim cook olur ozellikle aksam otururkwn iyle harika bir aile yapimiz hic olmadi ama basimdalar ne olursa arkamdalra siginiyorum guveniyorum ennn cokta disardan bi darbe yiyince oluyir bu kardesinizin sorunlari olabilir aileye baglamiyorum ben pek.. ama sunu soylemeliyimki aileme krsi zaafim var ne yapmazsam oisman olacagim gibi 5 dk sonra yok olacaklar gibi geliyor ..

Hic sevdigi bi yakinini falan kaybetti mi?belki sadece acikladigi kısım bu..belki baska korkular da kuruyordur kafasinda..

Ya da daha büyük bi derdi vardir..bunu uydurmustur..

Bugun aklimdan gecen sey ; eger birgun anne olursam , cocugum bana cok duskun olmasin.bunun icin elimden geleni yapicam dedim.cnku ben bu yuzden pskiyatriste gittim.anne babaya asiri duskunluk kaygi bozukluguna sebep olur dedi.yardim almali gerekirse ilac kullanmali.

Hepinize çok tesekkur ederim değerli fikirlerinizi için ikna ettim goturecegim Dr a bakalım. İyi ki varsiniz ))

Bende öyleyim malesef
Bu durum oldukça yıpratıyor insanı
Benim sebeplerim farklıdır belki anidan üst üste kaybettiğim yakınlarım
Babamın işi
Kardeşini psikologa götür
İnsan sürekli bu korkularla başedemeyebiliyor
Umarım atlatır

ALINTI

Ölüm hepimizin zamanı geldiğinde karşılaşacağımız bir gerçek. Bunu inkar etmenin ya da yok saymanın hiçbirimize bir faydası yok. Her zaman söylediğim gibi hayatta karşımıza çıkan her şeyi olduğu gibi kabul etmek bizi rahatlatır. Ölüm konusu için de bu aynen geçerli. Baba öldüğünde genellikle hissedilen 'dayanaksız kaldım, artık beni hiç kimse koruyup kollamayacak' endişesi ve üzüntüsüdür. Anne öldüğünde hissedilen ise artık beni anlayacak, sığınabileceğim hiç kimse yok, yapayalnız kaldım korkusu ve üzüntüsüdür.

Anne ya da babamızın ölmesinden dehşetli korkmamızın altında insanlara hayata güvenmiyorum...hayatla tek başıma mücadele edemem...başıma kötü bir şey gelmesinden ...muhtaç duruma düşmekten....hasta olmaktan korkuyorum...kendimi koruyup kollayamam...beni kollayacak....sığınacak birine ihtiyacım var...yalnız kalmaktan...yalnız yaşlanmaktan...yalnız yaşamaktan...acı çekmekten korkuyorum gibi bir dolu korku ve endişe vardır. Bu korkularla yüzleşip bunları yendiğimiz zaman ölecek olanın ölmesine izin verebiliriz. Ölümü doğal olarak karşılayabiliriz ve ölüm karşısında artık dehşetli bir korku hissetmeyiz yani kabule geçeriz.

Hepimizin bu konudaki korkularını yenmesi dileğiyle

Ay ne de güzel yazılmış cümleler ya teşekkür ediyrum cevabın için..

Başınız sağolsun peki sen ne durumdasın atlattın mı ilaç kullandın mı? Gittik bugun özel dr a cipralex verdi 10 mg önce ikiye bölecek sonra artacak ilaç

Aynı sorun çok uzun süredir bende de var; Anskiyete bozukluğu sanırım.. Şimdi daha iyiyim ama hala arada bir bayağııııı takılıyorum. Ben de Dr a gitmdim

Gittik bugun özel bir klinige cipralex verdi.. senin de gecer umarım sen de bir git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…