- 9 Eylül 2007
- 21.427
- 66.418
- 1.123
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Bos beles kitleyi tanimla officePP doktora ya da yuksek lisanstan ya da universiteden dusuk egitimi olan, teknik bir meslegi olmayan, yabanci dili olmayan vs vs, bizim ulkenin yuzde doksani gitti:))))) senin adini ozellikle verecegim office almayin bunu diye. gitti senin gc:)))
aynen öyle. ülkede yabancı kaldık. bide arkadaşın dediği gibi belli bölgeleri kendi alanları yapma çabaları gerçekten var. biz ülke ileri gitsin diye hayal kurarken olanlara bak. insanın yüreği sızlıyor. bilim sözlerimle çelişirse bilimi seçin diyen kurucu liderimiz varken olay nerelere geldien azından kendi adamlarımızın dilini biliyoruz da arada uyarıyoduk kardeşim sokağa sümkürme ayıp, yüksek sesle müzik dinleme toplu taşımada insanlar rahatsız olur gibi gibi, aynı dili konuşuyoruz çünkü, bunları uyaramıyoruz da, zaten uyarmak ne mümkün 10 sn de 50 kişi olur yerler seni
bir de onları çok savunanların apartmanda Suriyeli alındığında buraların tadı kaçtı artık deyip başka ev arayanlar olduğunu gözlerimle görmesem
fav toplamak için yaptıkları humanizme inanacağım
.yeryuzu Allahındır...herkes ıstedıgı yerde yasar..neyı paylasamıyoruz...havayı veren Allah..aldıgımız nefesı bagıslayan Allah..malda onun mulkte onu.lutfen ırkcılık yapmyın...ınanın amerikalıda olabılır almanda olabılır.ınsan ınsandır...dogarken ırkımızı biz degil rabbımız belırlemıs...suan surıyelıde olabilirdiniz.son olarak Allah sıızn rengınıze ırkınıza degil kalplerınıze bakar..
valla arkadaslar surıyelıler konusunda gosterdınız hassasıyetı mesala hastaneye gittiniz amerıkalı yada ıngılız doktor...ooo sıraya bile girersınız...bır okul duusnuz yabancı bır ogretmen..oooo herkes cocunu ona vermek ıster....arapca bir tabela gorunce ooo surıyelıler ulkeyı ele gecirdi...pekı avm lerde ıngilizce tabelalar ne oluyor...turkceden cok ıngılızce tabela var...sırf ıngılızce diye kahfe yapılan yere sıraya gırıp turk kahfesıne uckat fazla para verme merakı nerden...sahı biz canakkalede denıze hangı dusmanı dokmustuk...dusmanına asık bır mıllet olduk...eger mıllıyetcıysenız lutfen bunlarada tepkı gosterın...
Yok ya baya baya evrilmemis kitle isteyani dedim ya burnunu yere sumkurup elini agaca silen mi istersin, adamin arkasinda yururken siritarak donup bakmasindan rahatsiz olup kosmak zorunda kalman mi dersin, imam ile ebe arasinda yikanmamis olmak mi dersin, sira kulturu- kasik catal kulturunden bi haber olmak mi dersin, konusmak gibi ilk insandan gunumuze kadar gelen dogal eylemi yapamamak mi dersin.. bak boyle yazinca farkettim de allah korusun bizde savas ciksa ulkenin yarisindan fazlasini sudan’a kitleyecekler demek ki ya la, resmen aynisi
Benim.üst katimda yaşıyor suriyeli sadece 2 çocuğu olan bir aile. Tertemiz sıcacık namuslu bir aile.
Çok çok tebrik ederim aynen katılıyorum.
Ne garip namuslarina bile laf edilmiş bu resmen bir iftiradir.
Ben esnafım ve Özbek Afgan suriyeli kardeşlerim de geliyor inanin asla yalanim yok edepleri ahlaklari o kadar iyi ki. Konuşurken cekinerek zavallı bir şekilde konuşuyorlar. Ve ben onlara sıcacık bir gülümseme armağan ediyorum. YERYÜZÜ ALLAHINDIR.... yalan soylersem taş olurum cunku
Ahahhahahahahah " imam ile ebe arasi yikanmamis" kitle mi, muhahahhaha:))))) senin kriterler cok dusuk, homo sapiens" turune yeni evrilmisken olusan davranis ozelliklerini kriter koymussun:)))) benim kriterler yuksek, hepsini toplasam istanbul kadar nufus cikmaz:))))
ya o esnafmış. Suriyelilerin olması işine gelmiş ki yazmış da zaten geliyolar diye. yeryüzü falan hikaye yani :)))yeryüzü Allahın ama faniler binlerce yıldır paylaşamadılar 2 metre kefene sarınıp gidecez ama dünya telaşı da var toprak sınırları da...ülkeler var bu ülkelerin çıkarları var söylediğin şeyin doğruluğu bir yana reel hayatta karşılığı yok, bilmem kaç ülke var yeryüzü Allahın biz istediğimiz yere gideriz dedi mi suriyeliler, ülkesine almayan almadı işte
Almanya'ya aile birleşimi yoluyla gidecek olan suriye vatandaşlarının vize evraklarında muhakkak "polio"aşısı yaptırdıklarına dair belge isterler ama bizim ülkeye elini kolunu sallayan giriyor. Çocukların aşıları yapılmış olsa,kadınlar ve çocuklar mülteci kampında kalsa, erkekler kendi ülkelerine savaşmaya yollansa ortada sorun kalmaz. Bunlar yan gelip yatıyorlar, kadınlara asılıyorlar, bizim insanımız için tehdit unsuru oluşturuyorlar ( 2 yıl önce şehrimde ev sahibini öldürdüler) biz ırkçı oluyoruz.Bu insanların belli bir yaşam alanı yok, yani bir göçmen kampı gibi, öyle olmadığı için zaten takibi yapılamadı aşılama vs gibi işlere girilemedi 50 senedir ülkede olmayan el ayak ağız hastalığı hortladı kızamık kızamıkçık ve dahi menenjit çok arttı yetişkinlerde bile...ülkenin her yerine yayılmış bu insanları nasıl toplayıpta hadi gidin diyecekler @Emirimoglum cidden tüm iyi niyetimle söylüyorum sence nasıl yapacaklar bunu da gönderecekler
Kuzey Amerikada yasarken kriter de ulke kalitesine gore yukseliyor tabi, ben ise mendil kullansalar yeter seviyesindeyim
Canim sen gel bana dogru ben islam tarihini kuran mealini gozu kapali okurum sana..isinize gelmeyincede sen bilmessin sus..tamam canim butun peygamberler arap ırkına gelmiştir diyen sen daha iyi biliyorsun..124.bin peygamber oldugu konusuluyor ya..az okuyun yada lutfen bilgi sahibi olmadığınız seyler hakkinda konusmayinZerre islam tarihi yada meal bilgin yok belli o yuzden muhatabim degilsin sana anlatsam da anlamazsin
Bir toplumun baska bir topluma entegresi zordur. Onlarin kulturleri cok farkli. Avrupada bir çok ulkede mültecilere zorunlu toplum bilgisi ve dil eğitimi veriliyor. Mesela kadin ve cocuk haklari, işçi haklari ogretiliyor. Somaliden gelen birisi kadin haklarini, eğitim haklarini bilmeyebilir. Mesela adam karisini cocugunu dover polis kapiya dayandiginda ne var bunda der. Çünkü kendi kültüründe normal olabilir. Türkiyede neden bu egitimler verilmiyor anlamıyorum. Sonuçta bir ülke mülteci kabul ediyorsa hem kendi milletine hem de mültecilere karşı sorumludur.
ya o esnafmış. Suriyelilerin olması işine gelmiş ki yazmış da zaten geliyolar diye. yeryüzü falan hikaye yani :)))
Herşeyi bildiğini idaa eden aslında pek birşey bilmeyedirCanim sen gel bana dogru ben islam tarihini kuran mealini gozu kapali okurum sana..isinize gelmeyincede sen bilmessin sus..tamam canim butun peygamberler arap ırkına gelmiştir diyen sen daha iyi biliyorsun..124.bin peygamber oldugu konusuluyor ya..az okuyun yada lutfen bilgi sahibi olmadığınız seyler hakkinda konusmayin
tüm peygamberler Arap ırkına mı geldi demişCanim sen gel bana dogru ben islam tarihini kuran mealini gozu kapali okurum sana..isinize gelmeyincede sen bilmessin sus..tamam canim butun peygamberler arap ırkına gelmiştir diyen sen daha iyi biliyorsun..124.bin peygamber oldugu konusuluyor ya..az okuyun yada lutfen bilgi sahibi olmadığınız seyler hakkinda konusmayin
teşekkür ederim seviyeli yorumunuz icin. Dileğim tüm dünyanın bunu anlaması .yeryüzü Allahın ama faniler binlerce yıldır paylaşamadılar 2 metre kefene sarınıp gidecez ama dünya telaşı da var toprak sınırları da...ülkeler var bu ülkelerin çıkarları var söylediğin şeyin doğruluğu bir yana reel hayatta karşılığı yok, bilmem kaç ülke var yeryüzü Allahın biz istediğimiz yere gideriz dedi mi suriyeliler, ülkesine almayan almadı işte
benm çocugum olmayınca tüp bebek yaptırma maliyetim en az 10 bin tl iken , o ülkenin vatandasına ücretsiz.çünkü hepsi bencil çok çocuk sahibi olmayı başkalarına karşı güç gösterisi olarak kullanıyorlar
ve devletimiz onların doğum masraflarını dört dörtlük karşılıyor maşallah
he canım he öyle. ne kadar iyisiniz ülkece gördükSiz bilip bilmeden nasıl böyle konusursunuz. Benim müşterinin yüzde 98 i Turk onlar 2 lik bile deGil. Neden Biz yorum yapamiyoruz neden güzel bir şekilde konuşmuyoruz..
Hanımefendi bakın bana ne güzel cevap vermis seviyesi ile siz nasıl bu şekilde konuşuyorsunuz. YERYÜZÜ bende asla hikaye değildir ben onlara sadece Allah rızası için gulumsuyorum. Siz içiniz gibi düşünün Hz. ALLAH biliyor benim ne dusundugumu
Peki Allah'ın evi olarak adlandırılan Kabe'nin bulunduğu ülke kaç suriyeli almış hanımefendi,hiç araştırdınız mı?Benim.üst katimda yaşıyor suriyeli sadece 2 çocuğu olan bir aile. Tertemiz sıcacık namuslu bir aile.
Çok çok tebrik ederim aynen katılıyorum.
Ne garip namuslarina bile laf edilmiş bu resmen bir iftiradir.
Ben esnafım ve Özbek Afgan suriyeli kardeşlerim de geliyor inanin asla yalanim yok edepleri ahlaklari o kadar iyi ki. Konuşurken cekinerek zavallı bir şekilde konuşuyorlar. Ve ben onlara sıcacık bir gülümseme armağan ediyorum. YERYÜZÜ ALLAHINDIR.... yalan soylersem taş olurum cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?