- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
bunu anlayabılmek gorebılmek mesele zaten , sonuna kadar katılıyorum sızebenm çocugum olmayınca tüp bebek yaptırma maliyetim en az 10 bin tl iken , o ülkenin vatandasına ücretsiz.
bizim cocuklarımız iyı bir üniversiteye gitmek için ilkokul birden beri yarıs atı gibi mücadele verip eğitime dolu para verılırken onlar istedikleri okulda eğitimini alıyor
biz bursadayız
eşimle yaz gunlerı mudanya tarafında gittiğimiz bi r yer vardı yüzmek için,
2 yazdır bu alan da elimizden alınmıs durumda çünkü bu ulkenın vatandasları caraflı kadınları , donlu erkekleri ile orada piknik yapıp yüzüyor
bir ülke ilk önce kendı vatandasının haklarını düşünmelidir, kendi muhtac vatandasın varken bır baskasına bu haklar neden.
Allahım Allahım buram buram rezalet..yahu bu adamlar donlariyla mi geldiler parasi olanda elbet vardir..onlarda insan hastalaniyorlar benim senin cocugun gibi okuma yazma öğreniyorlar bunlardan dogal sey mi var..kimse okumadan etmeden akademisyen olmuyor hanımefendi bu kadarda abartmayin ya..sizde neyin ne oldugunu biliyorsunuz..birde arap degilde bari suriyeliler deyin arap daha büyük bir kitleyi kapsiyor..hos bunuda anlamassiniz ya şimdiYarın birgün ülke suriye gibi darmadağın olduğunda hangi ülke Türk milletine kapısını açar.? Hani nerde diğer Müslüman ülkeleri? Bazıları, birileri emrettiği için çanak tutabilir olanlara.. Ben çocuklardan ve yaşlılardan başka hiçbir suriyeliye asla acımıyorum.. Hele şeylerini tuta tuta florya sahilinde sereserpe kadınları gözleriyle kesen erkeklere hiç acımıyorum... Vergi daireleri suriyeli dolu... Ne ara geldin de mal varlığı edindin de vergi ödüyorsun? Nüfus müdürlükleri dolu .. Okullar dolu.. Dükkanlar dolu.. Hastaneler dolu... Ünivetsitede suriyeli akademsiyenler dolu.. Ama kendi milletimden olan sürünse de kıçını da yırtsa üni de hoca olamıyır? Neden? Kimsenin aklı kesmiyor? Kendi ülkemizde mülteci biz olduk? Niye? Neden sadece Türkiye? Parka gidiyoruz.. Çocuk azcık oynasın.. Yok... Her yer arap... Sıra gelmiyor? Adamların ülkeleri batmış evleri yanmış umurlarında değil.. Öyle rahatlar ki.. Onursuzca burda günlerini gün ediyorlar.. Bizim milletimiz yaşayabilir mi? Ben sanmıyorum...Bu kadar asalak bir hayatı Türk milleti kendine yakıştıramadığı için Türkiye Türkiye oldu... Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı... Bunların hepsi bizim gururumuz... Arapların ise tek bildiği kaçmak... Sırtından bıçaklamak... Çocukları ve yaşlıları hariç hiçbirisine asla acımıyorum... Irkıçılığım alasını başka ülkelerde yaşayan Türkler yaşıyor..Siz uyuyun...
çok değil bundan 5 yıl sonra görürler kendi ülkemizde biz ikinci sınıf vatandasıyızbunu anlayabılmek gorebılmek mesele zaten , sonuna kadar katılıyorum sıze
gorgusuzluklerı yaptıkları pıslıkler cınayetler fılan cok ayrı onları bı kenara bırakırsak Turkluk denen bısey kalmayacak gercekten ve onların sartları o kadar ıyıkı bızden her kose basında bı dukkan var arapca tabelalı bız neden yapamıyoruz neden bazı ınsanlar hala koru korune onları savunuyor ?çok değil bundan 5 yıl sonra görürler kendi ülkemizde biz ikinci sınıf vatandasıyız
biz bir cocuk dogurmaya korkuyoruz onlar en az 3 tane doğuruyor.
Güzelim ülkemizde Türk vatandasından hariç her vatandas var
eskiden bilmediğimiz insana ev kiralanmazdı , şimdi vatan emanet edılıyor.
bu adamlar bu ulkede okuyacak yarın oburgun doktor olacak, avukat olacak , milletvekili olacak.
Türklük nerede kalacak, bir apartmanda yasanılıyorsa 10 daireden 7 si yabancı 3 ü türk aile olacak
bizler azalıyoruz ülkemiz elimizden kayıp gidiyor kimse farkında değil.
içim cız ediyor yazıklar olsun.
15 senedir kendi aracım var,
bundan 4-5 sene evveline kadar bekarken kız kıza eğlenceye giderdik gece 2 de 3 de evime dönerdim aracımla
moralim bozuksa arabama atlar denize girmeye giderdim havlumu kuma yayar kitabımı okur güneşlenirdim.
şimdi ne mi yapıyorum peki?
işyerimin önüne park ediyorum arabamı . aksam geri arabama binecekken arabama biner binmez ilk işim paranoyak gibi kapıları kilitlemek oluyor.
neden mi?
çünkü bundan 1 sene evvel kırmızı ısıkta dururken suriyelinin biri araamın camına yapısıp camı yumrukladı arabamın önune attı kendini.
eskiden yazın camı sonuna kadar açardım sıcaklayınca, şimdi ne mi yapıyorum .
camı açma ölçüm bir parmağı geçmiyor
çünkü korkuyorum.
artık yazın şort etek giyemiyorum korkuyorum.
bu adamlar gelmeden evvel ülke bu halde değildi.
Zaten Allahin dinini hakkiyla yasamiyorlar ki alsinlar..efendimiz zamaninda olsaydik ensar muhacir kardesligi gibi bir tablo görürdük..ama herkes kendi derdinde..Peki Allah'ın evi olarak adlandırılan Kabe'nin bulunduğu ülke kaç suriyeli almış hanımefendi,hiç araştırdınız mı?
Aynen katılıyorum.Belçikadayım aynı dertten muzdaribim, oturduğum semtte sadece yabancılar var.Şehir bir ortadoğu şehri gibi zaten.Burada en azından inburgering entegrasyon politikası var.Bu uyum kurslarına gitmeye mecburlar.Çoğu yine eğitimsiz okul görmemiş kişiler ama buranın kanunlarına ve yaşamına ayak uydurmak zorundalar.Türkiyede bu yok , Türkiye Avrupa değil zaten.Size bazı yerlerde hak veriyorum. Okumuş bilgili görgülü suriyeliler avrupaya gitti bile. Bize kala kala böyleleri kaldı. Olay suriyeli olmaları değil aslında, olay eğitimsiz ve topluma uyum sağlamayan insanlar olmaları.
Bu şekilde davranan türkler de var. Almanyadakiler de bizden şikayetçi. 20 senedir almanyada yaşayıp almanca bilmeyen insanlarımız var.
Her milletten çıkıyor yani. Ama bu insanlarla yaşamak büyük problem. Bizim semtte yoğun bir göç altında. Dükkan tabelaları bile değişti bir çoğu arapça oldu. Bazı dükkan sahiplerini baya sevdim. Tatlıcı var mesela yeni yeni türkçe öğrenmeye başlamış çok kibar bi adam.
Neyse işte demek istediğim anlaşılmıştır sanıyorum
Çünkü biz turkler mukemmeliz sizin şurada suriyelilere yapistirdiginiz bütün yaftalarla anılıyor turk insani avrupada..heyyy gidi donde aynaya bak derler sonra sanaaagorgusuzluklerı yaptıkları pıslıkler cınayetler fılan cok ayrı onları bı kenara bırakırsak Turkluk denen bısey kalmayacak gercekten ve onların sartları o kadar ıyıkı bızden her kose basında bı dukkan var arapca tabelalı bız neden yapamıyoruz neden bazı ınsanlar hala koru korune onları savunuyor ?
Surıyelı erkekler burda askerlık yapacakmı acaba bılgınız varmıSavaştan önce Suriye nin nüfusu 22 milyon imiş. Bunun 11 milyonu yani yarısı kaçmış. Allah korusun bizim ülkemizde olsa yarısı kaçarmıydı. Kadını bile vatanını savunmaya çalışırdı. Afganlılarda bir zamanlar bu ülkeye sığınmadı mı. Onlarla neden böyle sorunlarımız olmadı. Bence Suriyeliler konusunda söylenende biraz gerçeklik payı var.
bilemiyorum evet o arapça tabelalara ben de çok sinir oluyorumgorgusuzluklerı yaptıkları pıslıkler cınayetler fılan cok ayrı onları bı kenara bırakırsak Turkluk denen bısey kalmayacak gercekten ve onların sartları o kadar ıyıkı bızden her kose basında bı dukkan var arapca tabelalı bız neden yapamıyoruz neden bazı ınsanlar hala koru korune onları savunuyor ?
evet hanımefendı cok mukemmelız ,Çünkü biz turkler mukemmeliz sizin şurada suriyelilere yapistirdiginiz bütün yaftalarla anılıyor turk insani avrupada..heyyy gidi donde aynaya bak derler sonra sanaaa
bu kadar hak ve vatandaslık verılmesının altında baska sebepler var da neyse ban yemeyelım sımdı , Allah ulke olarak sonumuzu hayır etsınbilemiyorum evet o arapça tabelalara ben de çok sinir oluyorum
bazı mahallelere gitsen türkiye olduguna inanamazsın.
savunuyorlar çünkü cahiller
arastırmıyorlar, farkında değiller, evde tv de dizi izleyip , yarısma izleyip dısarı cıkıp gözlemlemekten , yandaş olmayan kanalları izlemekten acizler.
tek işleri ev gezmesi, diziler, saçmasapan magazinvari haber kanalları.
ırkçılık diyorlar bir de buna.
ülkemizde dolu yabacı insan var alman da var , ingiliz de , italyan da ermeni de rus da.
hangisi kendi ülkemizde bizim haklarımızı elimizden alıyor, ya da hangisine böyle haklar verildi.
ülke elden gitti bile, benim artık hiç umudum yok
bundan 15 sene evvel ne kadar da nezih bir memleketmişiz, kıymetini bilemedik.
Aynen katılıyorum.Belçikadayım aynı dertten muzdaribim, oturduğum semtte sadece yabancılar var.Şehir bir ortadoğu şehri gibi zaten.Burada en azından inburgering entegrasyon politikası var.Bu uyum kurslarına gitmeye mecburlar.Çoğu yine eğitimsiz okul görmemiş kişiler ama buranın kanunlarına ve yaşamına ayak uydurmak zorundalar.Türkiyede bu yok , Türkiye Avrupa değil zaten.
Çünkü orantısız güç mevcut..uzerine ucaklarla bomba yagarken pilota bıçak gösterip seni bicaklarim mi desin..evet evet desin demesse korkak cunku..ve ölümünü beklesin..haklisin çok korkaklar..Savaştan önce Suriye nin nüfusu 22 milyon imiş. Bunun 11 milyonu yani yarısı kaçmış. Allah korusun bizim ülkemizde olsa yarısı kaçarmıydı. Kadını bile vatanını savunmaya çalışırdı. Afganlılarda bir zamanlar bu ülkeye sığınmadı mı. Onlarla neden böyle sorunlarımız olmadı. Bence Suriyeliler konusunda söylenende biraz gerçeklik payı var.
Vatandaşlık alanlar mecburen yapması gerekir diye düşünüyorum.Surıyelı erkekler burda askerlık yapacakmı acaba bılgınız varmı
bir ülke sınırsız bir biçimde mülteci alıp onlara kendi vatandaşının haklarından daha çok hak ve özgürlük verirse elbette onlar da mülteci gibi hissetmeyip her yeri dolduracaklar bizden daha çok sahiplenecekler
ben o insanlara suç bulamıyorum bu tamamen çıkarlar için şu bu için yapılmış bir olaydı yardım için vs değil.siyasetten ban yememek için de çok yazamıyorum.
tek üzüldüğüm yollarda orada burada gördüğüm sefalet içindeki suriyeli,ıraklı çocuklar suçsuz günahsız masumlar ama yetişkinleri için bu kadar hümanist olamıyorum.bizim gencecik çocuklarımız,askerlerimiz suriyede ölürken şehit olurken onların gençlerinin öküz gibi plajlarımızda sefa sürmesi kanıma çok dokunuyor!
Eminim bu ülkeye gelen hristiyan ya da yahudi olsaydı bu yazdıklarınızı yazmazdınız. Din kardeşliği yapacağım diye kendi ülkenizdeki insanları yermeye çalışıyorsunuz. Sanırım siz Türk değilsiniz.Ha eğer Türkseniz., lütfen şimdi aynayı yüzünüze çevirinÇünkü biz turkler mukemmeliz sizin şurada suriyelilere yapistirdiginiz bütün yaftalarla anılıyor turk insani avrupada..heyyy gidi donde aynaya bak derler sonra sanaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?