Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunu anlayabılmek gorebılmek mesele zaten , sonuna kadar katılıyorum sıze

Allahım Allahım buram buram rezalet..yahu bu adamlar donlariyla mi geldiler parasi olanda elbet vardir..onlarda insan hastalaniyorlar benim senin cocugun gibi okuma yazma öğreniyorlar bunlardan dogal sey mi var..kimse okumadan etmeden akademisyen olmuyor hanımefendi bu kadarda abartmayin ya..sizde neyin ne oldugunu biliyorsunuz..birde arap degilde bari suriyeliler deyin arap daha büyük bir kitleyi kapsiyor..hos bunuda anlamassiniz ya şimdi

Benim ev ıssız Ağaçlı bir yere bakıyor. Kağıt topluyor Suriyeli bir aile .hep orada toplanıyor lar çocuklar da var maşallah 5 6 tane .ayakları yalın ayak.esime dedim ogallnin giysi ve ayakkabisindan vereyim tamam dedi.ayarladim baktım oradalar gidip vereyim sende camdan bak dedim eşime cama çıktı eşim .daha çıkmadan bana seslendi gel gel diye .bi baktım camdan iki adam para sayıyor öyle böyle para değil tomarlarla elbiselerin içinde çıkardık ca çıkardılar ..biz şok eşim senin cebinde hiç bu kadar paran oldu mu dedi ..bende HAYIR DEDIM .mübarek gün üzülüyorum ama acimiyorum onlara ne yalan söyleyeyim ...erkek ler pek hala silah tutabilecek durumdalar kadınları anlarım ama erkekler alınmamalıydi

bunu anlayabılmek gorebılmek mesele zaten , sonuna kadar katılıyorum sıze
çok değil bundan 5 yıl sonra görürler kendi ülkemizde biz ikinci sınıf vatandasıyız
biz bir cocuk dogurmaya korkuyoruz onlar en az 3 tane doğuruyor.

Güzelim ülkemizde Türk vatandasından hariç her vatandas var
eskiden bilmediğimiz insana ev kiralanmazdı , şimdi vatan emanet edılıyor.
bu adamlar bu ulkede okuyacak yarın oburgun doktor olacak, avukat olacak , milletvekili olacak.

Türklük nerede kalacak, bir apartmanda yasanılıyorsa 10 daireden 7 si yabancı 3 ü türk aile olacak
bizler azalıyoruz ülkemiz elimizden kayıp gidiyor kimse farkında değil.

içim cız ediyor yazıklar olsun.

15 senedir kendi aracım var,
bundan 4-5 sene evveline kadar bekarken kız kıza eğlenceye giderdik gece 2 de 3 de evime dönerdim aracımla
moralim bozuksa arabama atlar denize girmeye giderdim havlumu kuma yayar kitabımı okur güneşlenirdim.

şimdi ne mi yapıyorum peki?
işyerimin önüne park ediyorum arabamı . aksam geri arabama binecekken arabama biner binmez ilk işim paranoyak gibi kapıları kilitlemek oluyor.
neden mi?
çünkü bundan 1 sene evvel kırmızı ısıkta dururken suriyelinin biri arabamın camına yapısıp camı yumrukladı arabamın önune attı kendini.
eskiden yazın camı sonuna kadar açardım sıcaklayınca, şimdi ne mi yapıyorum .
camı açma ölçüm bir parmağı geçmiyor
çünkü korkuyorum.

artık yazın şort etek giyemiyorum korkuyorum.

bu adamlar gelmeden evvel ülke bu halde değildi.

gorgusuzluklerı yaptıkları pıslıkler cınayetler fılan cok ayrı onları bı kenara bırakırsak Turkluk denen bısey kalmayacak gercekten ve onların sartları o kadar ıyıkı bızden her kose basında bı dukkan var arapca tabelalı bız neden yapamıyoruz neden bazı ınsanlar hala koru korune onları savunuyor ?

Peki Allah'ın evi olarak adlandırılan Kabe'nin bulunduğu ülke kaç suriyeli almış hanımefendi,hiç araştırdınız mı?
Zaten Allahin dinini hakkiyla yasamiyorlar ki alsinlar..efendimiz zamaninda olsaydik ensar muhacir kardesligi gibi bir tablo görürdük..ama herkes kendi derdinde..

Aynen katılıyorum.Belçikadayım aynı dertten muzdaribim, oturduğum semtte sadece yabancılar var.Şehir bir ortadoğu şehri gibi zaten.Burada en azından inburgering entegrasyon politikası var.Bu uyum kurslarına gitmeye mecburlar.Çoğu yine eğitimsiz okul görmemiş kişiler ama buranın kanunlarına ve yaşamına ayak uydurmak zorundalar.Türkiyede bu yok , Türkiye Avrupa değil zaten.

Savaştan önce Suriye nin nüfusu 22 milyon imiş. Bunun 11 milyonu yani yarısı kaçmış. Allah korusun bizim ülkemizde olsa yarısı kaçarmıydı. Kadını bile vatanını savunmaya çalışırdı. Afganlılarda bir zamanlar bu ülkeye sığınmadı mı. Onlarla neden böyle sorunlarımız olmadı. Bence Suriyeliler konusunda söylenende biraz gerçeklik payı var.

Çünkü biz turkler mukemmeliz sizin şurada suriyelilere yapistirdiginiz bütün yaftalarla anılıyor turk insani avrupada..heyyy gidi donde aynaya bak derler sonra sanaaa

Surıyelı erkekler burda askerlık yapacakmı acaba bılgınız varmı

bir ülke sınırsız bir biçimde mülteci alıp onlara kendi vatandaşının haklarından daha çok hak ve özgürlük verirse elbette onlar da mülteci gibi hissetmeyip her yeri dolduracaklar bizden daha çok sahiplenecekler

ben o insanlara suç bulamıyorum bu tamamen çıkarlar için şu bu için yapılmış bir olaydı yardım için vs değil.siyasetten ban yememek için de çok yazamıyorum.

tek üzüldüğüm yollarda orada burada gördüğüm sefalet içindeki suriyeli,ıraklı çocuklar suçsuz günahsız masumlar ama yetişkinleri için bu kadar hümanist olamıyorum.bizim gencecik çocuklarımız,askerlerimiz suriyede ölürken şehit olurken onların gençlerinin öküz gibi plajlarımızda sefa sürmesi kanıma çok dokunuyor!

bilemiyorum evet o arapça tabelalara ben de çok sinir oluyorum
bazı mahallelere gitsen türkiye olduguna inanamazsın.
savunuyorlar çünkü cahiller
arastırmıyorlar, farkında değiller, evde tv de dizi izleyip , yarısma izleyip dısarı cıkıp gözlemlemekten , yandaş olmayan kanalları izlemekten acizler.
tek işleri ev gezmesi, diziler, saçmasapan magazinvari haber kanalları.
ırkçılık diyorlar bir de buna.
ülkemizde dolu yabacı insan var alman da var , ingiliz de , italyan da ermeni de rus da.
hangisi kendi ülkemizde bizim haklarımızı elimizden alıyor, ya da hangisine böyle haklar verildi.
ülke elden gitti bile, benim artık hiç umudum yok
bundan 15 sene evvel ne kadar da nezih bir memleketmişiz, kıymetini bilemedik.

Çünkü biz turkler mukemmeliz sizin şurada suriyelilere yapistirdiginiz bütün yaftalarla anılıyor turk insani avrupada..heyyy gidi donde aynaya bak derler sonra sanaaa
evet hanımefendı cok mukemmelız ,
sız cok sevıyorsanız uc bes cocugu alın sokaktan evınızde besleyın barı bı yararınız olsun bos konusmakla bı yere varılmıyor

bu kadar hak ve vatandaslık verılmesının altında baska sebepler var da neyse ban yemeyelım sımdı , Allah ulke olarak sonumuzu hayır etsın

Belçikalı mısınız? Anne babanız oralı mı, peki üniversite mezunları mı? Sizinki " misafir misafiri istemezmiş, ve sahibi hiç birini" hesabı.

Çünkü orantısız güç mevcut..uzerine ucaklarla bomba yagarken pilota bıçak gösterip seni bicaklarim mi desin..evet evet desin demesse korkak cunku..ve ölümünü beklesin..haklisin çok korkaklar..

ayrıca adamlar o kadar rahat yaşıyorlar ki bir çoğunun giydiği kıyafetler,kadınların süsü makyajı keyfi kimse de yok.evleri pis gelebilir ama zaten kimse kusura bakmasın genel olarak temizlikle araları olmayan bir millet.çocuklarını sokaklara salıp kendileri sefa sürüyorlar o yüzden zaten bu kadar çok çocuk yapıyorlar onlar için insan hayatının değeri yok ki.

adamlar kendi vatanlarını topraklarını bırakıp korkak gibi kaçmışlar savaş bitse dahi dönerler mi sizce? hadi kadınlara ve çocuklara lafım yok savaşamazlar mücadele demezler ama o erkelerden midem bulanıyor. ırkçılıksa bu ırkçıyım ben vatanımı halkımı düşünüyorum.

yazdıkça doluyorum yazmayayım

Şuna emin ol,şehit haberlerini seyrederlerken gevrek gevrek gülüyorlardır..
Benim ülkemde benim adıma savaşıp ölüyorlar diyorlardır..
Kendini şanslı görüyordur..

Eminim bu ülkeye gelen hristiyan ya da yahudi olsaydı bu yazdıklarınızı yazmazdınız. Din kardeşliği yapacağım diye kendi ülkenizdeki insanları yermeye çalışıyorsunuz. Sanırım siz Türk değilsiniz.Ha eğer Türkseniz., lütfen şimdi aynayı yüzünüze çevirin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…