- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Kiz sana guzelce islamda olani anlatiyor!!senin gibi lagaluga yapmiyorrrislam kibri de reddediyor ama sende âlâsı var onu napcazne merakliymissin bayramda onlar ulkelerine giderken sen de takil bari peşlerine Arapcani gelistirirsin tavsiye..Turkceden cok anlamiyosun cunku
15 Temmuzda yerden jetlere kafa tutan insanlar yok muydu. Biz böyle insanlarız. Kaçmaktansa ülkemizde ölürüz. Suriyeliler Türkler gibi vatanı için gözü kapalı canını ortaya koyar diyebilir misin?Çünkü orantısız güç mevcut..uzerine ucaklarla bomba yagarken pilota bıçak gösterip seni bicaklarim mi desin..evet evet desin demesse korkak cunku..ve ölümünü beklesin..haklisin çok korkaklar..
Ben türküm kökenimde kürtler..ben bu ulkede yasayacak olan hıristiyan ve yahudiyede ayni davranirim dinim bunu emrediyor..iyiliği emrediyor..Eminim bu ülkeye gelen hristiyan ya da yahudi olsaydı bu yazdıklarınızı yazmazdınız. Din kardeşliği yapacağım diye kendi ülkenizdeki insanları yermeye çalışıyorsunuz. Sanırım siz Türk değilsiniz.Ha eğer Türkseniz., lütfen şimdi aynayı yüzünüze çevirin
Şuna emin ol,şehit haberlerini seyrederlerken gevrek gevrek gülüyorlardır..
Benim ülkemde benim adıma savaşıp ölüyorlar diyorlardır..
Kendini şanslı görüyordur..
Karsi komsumuz altinda jip,2 cocuklu, sirket sahibi bir suruyeliydi. Ama yollar da dilencisi de var ki bakarken icim sizliyor,bir arkadasin dedigi gibi yol kenarinda bekleyen 5 kurus icin vucudunu pazarlayacak cocuk kadinlari da....
Her ne yapildiysa plansiz ,acemice ve kesinlikle alelacele yapildi ...Belki alakasiz gelecek ama Almanya ya goc eden vatandaslarimiz yapilan antlasma ile gitmelerine karsin karsilikli riza soz konusuyken sorunlari ortadaydi!Geri donus umuduyla! savas gerekcesiyle gelenlerin toplum icin olusturdugu tehdit gercekten endise verici...Kapiyi calanin Allah rizasi icin beni evine al dediginde ki vicdan muhakemesi.Yapilan insani degerlere uygun ama insan haklarinada uygun olmaliydi...Sonuc yaklasik 2 milyon? suriyelinin ileride Turkiye icin olusturdugu vahim tablo.....Endise verici ve ürkütücü,diger nesil ayni dili konusacak peki ya sonra....
sinirim bozuluyor adamları gördükçe
Sadece 1 gece yasadik boyle bir durumu hala korkusu üzerimizde..yillarca surseydi bu haksiz savas kimse cocugunun bir bombayla öleceğini bile bile asla cikmaz sokaga..15 temmuzdan dem vurdunuz o gece tamda vatanin onundeydim en on saflarda bizlerle beraber bir dolu suriyelide vardi..bunlari gormessiniz15 Temmuzda yerden jetlere kafa tutan insanlar yok muydu. Biz böyle insanlarız. Kaçmaktansa ülkemizde ölürüz. Suriyeliler Türkler gibi vatanı için gözü kapalı canını ortaya koyar diyebilir misin?
Ailenden birileri öldu mu hic birinci dunya savasinda yada kurtulus savasinda?
Benimkiler esir kaldi ve olduler, savasin ve acinin ne demek oldugunu gayet iyi biliyorum. Bu ulkenin topraklari her basi sikisana acik dun de boyleydi bugun de oyle olmali. Gorende diyecek ilk defa multeci geliyor ulkeye.
Siz de itiraf edin yabancı mısınız yoksa gerçekten bir Türk mü? Zira her gerçek Türk bu durumdan rahatsız olur ülkelerinden kaçıp gelip hem rahatça yayılıp toplum düzenlerini alt üst eden birini kim ister etrafında ya da ülkesinde? Bunun ırkçılıkla hiçbir alakası yok. Ben de oldukça rahatsız oluyorum zaten bitik olan düzenin üzerine bir de tüy dikmelerinden, her yerde karşıma çıkıp yapışmalarından gayette rahatsız oluyorum bu da benim en doğal hakkım! Benim,onun, bunun parasıyla maaş alıyolar sağlıktan eğitimden vs.en güzel şekilde faydalanıyolar üzerine bir de tabiri caizse serseri mayın gibi anası babası çocukları dolanıyor biz de Allah'a emanetiz kendi ülkemizde yok öyle bişey heee bu beni ırkçı mı yapar?En fenasından ırkçıyım o zaman!!!Bunun irkla ne ilgisi var, boyle davranislar sergileyen Turkler yok mu saniyorsunuz? Itiraf edin, rahatsiz oldugunuz davranislari mi yoksa irkci misiniz?
Kendi vatanını savunmayan bizim vatanımızı savunacak? Hiç inandırıcı değil.Sadece 1 gece yasadik boyle bir durumu hala korkusu üzerimizde..yillarca surseydi bu haksiz savas kimse cocugunun bir bombayla öleceğini bile bile asla cikmaz sokaga..15 temmuzdan dem vurdunuz o gece tamda vatanin onundeydim en on saflarda bizlerle beraber bir dolu suriyelide vardi..bunlari gormessiniz
Inan bazen Suriye ye ben gitmisim gibi hissediyorum ne ara bu kadar cogaldilar?ve vicdana dokunan sozlerle cozum nereye kadar...Allah sonumuzu hayır etsin,cocuklar ve kadinlar icin gercekten içim aciyor belki anlayabilirim ama erkekleri icin ayni seyi düşünemiyorum...Sonrasinda Suriyenin uzantisi olacak burasi.. biz de baglac olan -de’leri problem yaptigimiz gunleri ozlemle hatirlayacagiz cunku Turkce nin kalacagina inanmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?