Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karsi komsumuz altinda jip,2 cocuklu, sirket sahibi bir suruyeliydi. Ama yollar da dilencisi de var ki bakarken icim sizliyor,bir arkadasin dedigi gibi yol kenarinda bekleyen 5 kurus icin vucudunu pazarlayacak cocuk kadinlari da....
Her ne yapildiysa plansiz ,acemice ve kesinlikle alelacele yapildi ...Belki alakasiz gelecek ama Almanya ya goc eden vatandaslarimiz yapilan antlasma ile gitmelerine karsin karsilikli riza soz konusuyken sorunlari ortadaydi!Geri donus umuduyla! savas gerekcesiyle gelenlerin toplum icin olusturdugu tehdit gercekten endise verici...Kapiyi calanin Allah rizasi icin beni evine al dediginde ki vicdan muhakemesi.Yapilan insani degerlere uygun ama insan haklarinada uygun olmaliydi...Sonuc yaklasik 2 milyon? suriyelinin ileride Turkiye icin olusturdugu vahim tablo.....Endise verici ve ürkütücü,diger nesil ayni dili konusacak peki ya sonra....

islam kibri de reddediyor ama sende âlâsı var onu napcaz ne merakliymissin bayramda onlar ulkelerine giderken sen de takil bari peşlerine Arapcani gelistirirsin tavsiye..Turkceden cok anlamiyosun cunku
Kiz sana guzelce islamda olani anlatiyor!!senin gibi lagaluga yapmiyorrr

Çünkü orantısız güç mevcut..uzerine ucaklarla bomba yagarken pilota bıçak gösterip seni bicaklarim mi desin..evet evet desin demesse korkak cunku..ve ölümünü beklesin..haklisin çok korkaklar..
15 Temmuzda yerden jetlere kafa tutan insanlar yok muydu. Biz böyle insanlarız. Kaçmaktansa ülkemizde ölürüz. Suriyeliler Türkler gibi vatanı için gözü kapalı canını ortaya koyar diyebilir misin?

Ben türküm kökenimde kürtler..ben bu ulkede yasayacak olan hıristiyan ve yahudiyede ayni davranirim dinim bunu emrediyor..iyiliği emrediyor..

Gidin pazarlarada görün,bir anda yanınızda bitiyorlar para istiyorlar,parayı alsınlarki meyve sebze alsınlar.
Hırsızlığı söylemiyorum bile,pazarcılar bile illahlah diyorlar..
Beş kuruş bile vermem,kim aldıysa bunları buraya onlar doyursun karınlarını..

Sonrasinda Suriyenin uzantisi olacak burasi.. biz de baglac olan -de’leri problem yaptigimiz gunleri ozlemle hatirlayacagiz cunku Turkce nin kalacagina inanmiyorum..

15 Temmuzda yerden jetlere kafa tutan insanlar yok muydu. Biz böyle insanlarız. Kaçmaktansa ülkemizde ölürüz. Suriyeliler Türkler gibi vatanı için gözü kapalı canını ortaya koyar diyebilir misin?
Sadece 1 gece yasadik boyle bir durumu hala korkusu üzerimizde..yillarca surseydi bu haksiz savas kimse cocugunun bir bombayla öleceğini bile bile asla cikmaz sokaga..15 temmuzdan dem vurdunuz o gece tamda vatanin onundeydim en on saflarda bizlerle beraber bir dolu suriyelide vardi..bunlari gormessiniz

ülkene yabancı bir milletten insan alacaksan böyle şekilsiz düzensiz mi alırsın akıl var mantık var? ama biz millet değil ümmet bilinci ile yaklaştığımız için yol geçen hanına çevirdik ülkeyi.

binlerce insanı daha imkan dahi sağlamadan sokaklara salarsan işte bir sürü sorunlarla karşılaşırsın sonra da başa çıkamazasın

savaş bu elbet ölümler olacak. kaçınca yersiz yurtsuz kalıyorsun işte. ülkelerin sen şu kadar al ben bu kadar dediği ve pazarlıklara söz konusu rakamlardan ibaret oluyorsun.
ve evet ilk defa 5 milyondan fazla mülteci geliyor.

Bunun irkla ne ilgisi var, boyle davranislar sergileyen Turkler yok mu saniyorsunuz? Itiraf edin, rahatsiz oldugunuz davranislari mi yoksa irkci misiniz?
Siz de itiraf edin yabancı mısınız yoksa gerçekten bir Türk mü? Zira her gerçek Türk bu durumdan rahatsız olur ülkelerinden kaçıp gelip hem rahatça yayılıp toplum düzenlerini alt üst eden birini kim ister etrafında ya da ülkesinde? Bunun ırkçılıkla hiçbir alakası yok. Ben de oldukça rahatsız oluyorum zaten bitik olan düzenin üzerine bir de tüy dikmelerinden, her yerde karşıma çıkıp yapışmalarından gayette rahatsız oluyorum bu da benim en doğal hakkım! Benim,onun, bunun parasıyla maaş alıyolar sağlıktan eğitimden vs.en güzel şekilde faydalanıyolar üzerine bir de tabiri caizse serseri mayın gibi anası babası çocukları dolanıyor biz de Allah'a emanetiz kendi ülkemizde yok öyle bişey heee bu beni ırkçı mı yapar?En fenasından ırkçıyım o zaman!!!

ırkçı değilim ama tampon bölge de kalmalıydılar çoğu başka ülkelere de dağıtılmalıydılar ne işi var 4 mılyon surıyelinin ülkemde.benim unıversite mezunu gencim asgari ucret alıp bunalımdaysa kpss den kafayı yemişse tabiki kızacağız.evlenemıyor gençler çocuk yapamıyor gelecek korkusundan

Kendi vatanını savunmayan bizim vatanımızı savunacak? Hiç inandırıcı değil.

Sonrasinda Suriyenin uzantisi olacak burasi.. biz de baglac olan -de’leri problem yaptigimiz gunleri ozlemle hatirlayacagiz cunku Turkce nin kalacagina inanmiyorum..
Inan bazen Suriye ye ben gitmisim gibi hissediyorum ne ara bu kadar cogaldilar?ve vicdana dokunan sozlerle cozum nereye kadar...Allah sonumuzu hayır etsin,cocuklar ve kadinlar icin gercekten içim aciyor belki anlayabilirim ama erkekleri icin ayni seyi düşünemiyorum...

Türkiye 'nin Afganistan'la sınırı yok, tabi ki fazlaca Afgan mülteci yok, Afganistan'ı Pakistan'a sorun , onların parmağı var oranın karışmasında da. Bu bizim askerimiz orada onlar için ölürken muhabbeti de sıktı cidden yani, senin askerin Suriyeli için ölüyor cidden mi, hangi Suriyeli için hangileri ile savaşıyor! Esad'la beraber ayrılıkçılara karşı mı, " muhalif" denen tayfayla Esad hukumetıne karşı mı? Yoksa yanlış dış politikan yüzünden birleşecek Kürt bölgelerini engellemek ve surıye savaşında söz sahıbı olmak için masaya oturmak için mı savaşıyor? Hiç bir ülke Suriye için savaşmıyor, herkes kendi ülkenin çıkarını düşünür, bırakın bu boş lafları.

Bu nefret söylemlerinden bu ülkenin epey insanı nasıplendi aslında, şöyle bir geçmişe bakarsak anlarız. Evet mülteci sorunu var ç plansızlar var, hastalık, dilencılık vs vs var da, kimse aksini söylemiyor zaten ama " vatan haşnleri, pisler, sadece ürüyorlar , hepsi dilenci, vs vs" diye genellemek sorun olan, bunu yapmak ırkcılık diye adlandırılan. Çok mu zor anlamak bunu.

Ha birde bayanlar kagit toplayanlar kamyonu doldurduktan sonra 3 5 kova suyu aralarda kâğıtlara döküyor lar ağır gelsin diye ...cinn olmadan şeytan çarpıyor lar

Konu sahibine pek yüklenmeyin türkiyeye gelir gelmez çalıştıkları yerdeki patronlarını öldürdüler küçük çocukları öldürdüler adana da arabayla vurup bir aileyi yaraladılar ya 4 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz edip öldürende suriyeliydi ve daha ucuza çalışıyorlar diye türkleri işten çıkartıp hep onlar alındı daha sayiyim mi ve kadınları çıkıp türk kadınları için pis kokuyorlar bakımsızlar dedi ve daha bir dünya olay var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…