- 10 Ağustos 2009
- 26.201
- 18.344
- 823
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
çok değil bundan 5 yıl sonra görürler kendi ülkemizde biz ikinci sınıf vatandasıyız
biz bir cocuk dogurmaya korkuyoruz onlar en az 3 tane doğuruyor.
Güzelim ülkemizde Türk vatandasından hariç her vatandas var
eskiden bilmediğimiz insana ev kiralanmazdı , şimdi vatan emanet edılıyor.
bu adamlar bu ulkede okuyacak yarın oburgun doktor olacak, avukat olacak , milletvekili olacak.
Türklük nerede kalacak, bir apartmanda yasanılıyorsa 10 daireden 7 si yabancı 3 ü türk aile olacak
bizler azalıyoruz ülkemiz elimizden kayıp gidiyor kimse farkında değil.
içim cız ediyor yazıklar olsun.
15 senedir kendi aracım var,
bundan 4-5 sene evveline kadar bekarken kız kıza eğlenceye giderdik gece 2 de 3 de evime dönerdim aracımla
moralim bozuksa arabama atlar denize girmeye giderdim havlumu kuma yayar kitabımı okur güneşlenirdim.
şimdi ne mi yapıyorum peki?
işyerimin önüne park ediyorum arabamı . aksam geri arabama binecekken arabama biner binmez ilk işim paranoyak gibi kapıları kilitlemek oluyor.
neden mi?
çünkü bundan 1 sene evvel kırmızı ısıkta dururken suriyelinin biri arabamın camına yapısıp camı yumrukladı arabamın önune attı kendini.
eskiden yazın camı sonuna kadar açardım sıcaklayınca, şimdi ne mi yapıyorum .
camı açma ölçüm bir parmağı geçmiyor
çünkü korkuyorum.
artık yazın şort etek giyemiyorum korkuyorum.
bu adamlar gelmeden evvel ülke bu halde değildi.
philly sen Türkiyede mi yaşıyorsun hariçten gazel okuyosun gibi geliyor da bana
Korkunuz bu insanlarin doktor, avukat veya milletvekili olmasi mi? Turkiye disinda ne Mehmet Oz'ler, ne Daron Acemoglu'lar var. Turkiye bu insanlari beyin gocuyle kaybetmisken ve asil sorun bu iken, sizin endise ettiginiz nokta kaygi verici.
Ayrica, Almanya'ya yasayan Turkleri nasil degerlendiriyorsunuz mesela? Yaklasik 3 milyona yakin Turk oldugu soyleniyor. Bu insanlarin cogunlugu sizin korktugunuz gibi doktor, avukat veya milletvekili de degil ustelik. Bu insanlar yuzunden Almanya'nin gelismesi sekteye mi ugradi mesela? Ayrica, ya Almanya'daki Turk milletvekilleri? Ulkeleri elden mi gitti bu farkli etnik kimlikteki milletvekilleri yuzunden?
Sort etek giyememenizin nedeni de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede giydigi kiyafetin tahrik ettigi iddiasiyla kadina siddet gostermekte tereddut etmeyenler de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede cocuk istirmarcilarinin da hepsi Suriyeli, degil mi? Bu ulkede ithal edilen samanin, oldurulen tarimin sebebi de hep bu Suriyeliler,degil mi? Ozellestirmelerinin nedeni de hep Suriyeliler zaten.
Neyse ki ulkede yasanan tum olumsuzluklari yukleyecegimiz birileri var. Ya olmasaydi?
Yazdan itibaren tamamen yasayacağım . Ama buradakilerin aksine, hem Master hem doktoramı Abd de yaptım( doktora bitiyor) , ve ülkeme geri dönüyorum! Hariçten gazel okumuyorum yani, bu ülkenin kenar mahallerinde bırınden içli çocuğu olarak, emeğimle buraya kadar geldim. Yabancı olmak, yeri yurdu olmamak ne demek gayet iyi de biliyorum yani. Ama ülkenin multecı politikası yoksa, bu herkesi aynı kefeye koyalım , hepsine hakaret etme hakkı vermiyor bize, asıl derdim de bu!
valla arkadaslar surıyelıler konusunda gosterdınız hassasıyetı mesala hastaneye gittiniz amerıkalı yada ıngılız doktor...ooo sıraya bile girersınız...bır okul duusnuz yabancı bır ogretmen..oooo herkes cocunu ona vermek ıster....arapca bir tabela gorunce ooo surıyelıler ulkeyı ele gecirdi...pekı avm lerde ıngilizce tabelalar ne oluyor...turkceden cok ıngılızce tabela var...sırf ıngılızce diye kahfe yapılan yere sıraya gırıp turk kahfesıne uckat fazla para verme merakı nerden...sahı biz canakkalede denıze hangı dusmanı dokmustuk...dusmanına asık bır mıllet olduk...eger mıllıyetcıysenız lutfen bunlarada tepkı gosterın...
bunlar daha iyi günleriniz. bu saldırgan çocuklar direk okullara alınıyor. orada da çocuklarınız sağlam dayak yiyor. hayırlı uğurlu olsun. ensar muhacir muhabbetinizin meyvesini çok güzel alacaksınız. hele o çocuklar büyüyecek ortaya şenlikli görüntüler çıkacak. bunlar iyi günler
Dis politikayi elestirebilirsin vs vs ama "ama yok onlar igrenc asagilik, bizden asagi" vs diyemezsin cunku bariz irkcilik. Senin butun Suriyeli'lerden ustun oldugunu dusunmeni gerektiren nedir? Diplomali, egitimli, ya da muzisyen, ya da calisan topluma katki sunan bir suriye'li neden sirf suriyeli diye embesil bir turkten daha az degerli olsun? Sallayin burada irkcilik yapin sona da "avrupa zaten turklere dusman' diye yazin. Her zaman soyluyorum bu ulkenin insani ciddi derecede irkci, irkci oldugunu da kabul etmiyor orasi da komik zaten. Ulkenin guzellik anlayisi bile "ten rengi" ile olculuyor.
Korkunuz bu insanlarin doktor, avukat veya milletvekili olmasi mi? Turkiye disinda ne Mehmet Oz'ler, ne Daron Acemoglu'lar var. Turkiye bu insanlari beyin gocuyle kaybetmisken ve asil sorun bu iken, sizin endise ettiginiz nokta kaygi verici.
Ayrica, Almanya'ya yasayan Turkleri nasil degerlendiriyorsunuz mesela? Yaklasik 3 milyona yakin Turk oldugu soyleniyor. Bu insanlarin cogunlugu sizin korktugunuz gibi doktor, avukat veya milletvekili de degil ustelik. Bu insanlar yuzunden Almanya'nin gelismesi sekteye mi ugradi mesela? Ayrica, ya Almanya'daki Turk milletvekilleri? Ulkeleri elden mi gitti bu farkli etnik kimlikteki milletvekilleri yuzunden?
Sort etek giyememenizin nedeni de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede giydigi kiyafetin tahrik ettigi iddiasiyla kadina siddet gostermekte tereddut etmeyenler de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede cocuk istirmarcilarinin da hepsi Suriyeli, degil mi? Bu ulkede ithal edilen samanin, oldurulen tarimin sebebi de hep bu Suriyeliler,degil mi? Ozellestirmelerinin nedeni de hep Suriyeliler zaten.
Neyse ki ulkede yasanan tum olumsuzluklari yukleyecegimiz birileri var. Ya olmasaydi?
Tebrik ediyorum çok güzel söyledin.O çocuklarda birşekilde kanalize olup alışacaklar.Hangisinin psikolojisi iyi olabilir ki onlar savaş,çatışma ,yokluk herşeyi görmüşler onları sevelim insana insan olduğu için değer verelim.Çocuklara kötü davranmayalımVallahi benim simdiye dek kotu muamele gordugum herkes Turk'tu. Koken olarak Turk degilim, babamin ailesi Ortadogu taraflarindan gocmus, haliyle kavruk bir tene sahip. Annem acik tenli biraz daha normal Turk gorunumlu iste ama ben babama cekmisim, okul hayatim boyunca Arap diye cagirildim. Cok sonralari astim bunu ama 5 yasindaki halimle bu asagilanmalar yuzunden icime kapanmistim, hala da toplum icinde rahat degilimdir. Rengimden dolayi surekli cirkin oldugum vurgulandi, bunlari yapanlar hep Turk'tu, sizce ben simdi Turklerden nefret mi etmeliyim? Oyle az buz da sanmayin, 6.sinifa ilk basladigimda neredeyse butun okul benimle alay ediyordu, kac defa aglayarak dondum okuldan. Ben bunlarin hesabini tum Turklere mi kesmeliyim, hepinizden nefret mi etmeliyim? Siz soyleyin. Bense Turklerden nefret etmiyorum, melek gibi Turkler de gordum zira hicbir toplum tamamen iyi ya da tamamen kotu degildir.
hayır ülkede insanların hiç birinin dedesi çanakkale kurtuluş savaşına katılmadı
sadece sizin ailenizden katılan dedeleriniz sayesinde kurtuldu bu ülke evet
başka hiç kimsenin ailesinde istiklal madalyalı yada 7 sene askerlik yapmış kimse yok
ha mesela benim büyük büyük dedem var yemen cephesinde savaşmış o çöldeki arapların İngilizlerle nasıl birlik olup arkadan hançerlediklerini çölde bir damla su diye yalvarmalarına rağmen kafeslerin içinde sürüye sürüye nasıl geçirdiklerini anlatır dururdu
o çok sevilen araplar tarafından
ayrıca insanların kızdıkları konu onların doktor hemşire öğretmen olması değil kendi insanımız işsizlikten kırılırken
öğretmenler atanamadığı için intihar ederken ne bir sınava girip ne de bu iş için uğraş vermeden kadrolara atanmaları
insanları ırkı yüzünden aşağılıyorlar deyip hasbelkader ev hanımı olmuş deyip kendi insanını aşağılamak ne kadar tutarlı ne kadar da mantıklı
Siz hiç haberleri izlemiyorsunuz galiba ülkeye gelir gelmez çalıştıgı yerdeki patronunu öldürüp parasını çalan kimdi yada müge anlıdaki 4 yaşındaki oğlumuza tecavüz edip öldüren kimdi bunlardamı piskolojikTebrik ediyorum çok güzel söyledin.O çocuklarda birşekilde kanalize olup alışacaklar.Hangisinin psikolojisi iyi olabilir ki onlar savaş,çatışma ,yokluk herşeyi görmüşler onları sevelim insana insan olduğu için değer verelim.Çocuklara kötü davranmayalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?