Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en çok kızdığım konu yasalarımız bunlara karşı işlemiyor onca çocuk gelin var ve doktor ihbarda bulunmuyor kimse tutuklanmıyor ki çoğu bu kızların tecavüze maruz kalıyordur eminim kendi rızaları dışında evlendiriliyorlar ve en az 10 çocuk doğuruyor kendisi zaten çocuk devletin planıda yok
avrupa neden alsın ki bakamıyacağı göçmene
bizde herşey plansız

Korkunuz bu insanlarin doktor, avukat veya milletvekili olmasi mi? Turkiye disinda ne Mehmet Oz'ler, ne Daron Acemoglu'lar var. Turkiye bu insanlari beyin gocuyle kaybetmisken ve asil sorun bu iken, sizin endise ettiginiz nokta kaygi verici.

Ayrica, Almanya'ya yasayan Turkleri nasil degerlendiriyorsunuz mesela? Yaklasik 3 milyona yakin Turk oldugu soyleniyor. Bu insanlarin cogunlugu sizin korktugunuz gibi doktor, avukat veya milletvekili de degil ustelik. Bu insanlar yuzunden Almanya'nin gelismesi sekteye mi ugradi mesela? Ayrica, ya Almanya'daki Turk milletvekilleri? Ulkeleri elden mi gitti bu farkli etnik kimlikteki milletvekilleri yuzunden?

Sort etek giyememenizin nedeni de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede giydigi kiyafetin tahrik ettigi iddiasiyla kadina siddet gostermekte tereddut etmeyenler de bu Suriyeliler, degil mi? Bu ulkede cocuk istirmarcilarinin da hepsi Suriyeli, degil mi? Bu ulkede ithal edilen samanin, oldurulen tarimin sebebi de hep bu Suriyeliler,degil mi? Ozellestirmelerinin nedeni de hep Suriyeliler zaten.

Neyse ki ulkede yasanan tum olumsuzluklari yukleyecegimiz birileri var. Ya olmasaydi?

Orada savaş var savaştan kaçtılar, ırkçılık yapmayın. Bazılarının bildiği tek laflar bunlar. Madem orada savaş var ve orası onların ülkesi o zaman kadın ve çocuklar gelir eli silah tutan erkekler ülkesinde kalıp savaşır. Onlar burada karı-kız kesecek, bizim memleketimizde bize hükmedecek kadar kendilerinde hak bulacaklar, bizim askerimizde gidip orada şehit olacaklar yok öyle bir şey ülkesinde savaş varsa gidip savaşacaklar. Ülke bildiğin yol geçen hanına döndü. Elini kolunu sallayan herkes giriyor içeriye.

Benim birde anlamadığım biz madem böyle Suriyeliler böyle yaşayabiliyoruz heryerde arapça yazan dükkanlar var biz Peki yıllardır neden Kürt vatandaşlara bunu yaptık neden bir tane Kürtçe tabelaya izin verilmedi neden bu kadar şehit verildi maden farklı ırkla yaşıyabiliyorduk bu kadar anlayışlı kendi Kürt vatandaşına neden anlayışlı olunmadı bir sürü şey söylemek istiyor insan ama tabi yeride değil burası bir çözümde değil ancak konuşup burda polemik oluştururuz

philly sen Türkiyede mi yaşıyorsun hariçten gazel okuyosun gibi geliyor da bana

Yazdan itibaren tamamen yasayacağım . Ama buradakilerin aksine, hem Master hem doktoramı Abd de yaptım( doktora bitiyor) , ve ülkeme geri dönüyorum! Hariçten gazel okumuyorum yani, bu ülkenin kenar mahallerinden bırınden işçi çocuğu olarak, emeğimle buraya kadar geldim. Yabancı olmak, yeri yurdu olmamak ne demek gayet iyi de biliyorum yani. Ama ülkenin multecı politikasının olmaması, herkesi aynı kefeye koyma , hepsine hakaret etme hakkı vermiyor bize, asıl derdim de bu!

Son düzenleme:

Almanyada yaşayan Türkler 3. nesil oldu sanırım artık, dil de biliyorlar çalışıyorlar da bizdeki suriyeliler gibi imtiyazlı olduklarını sanmıyorum

Ha benim kişisel bakışım orda yaşayan insanların burdaki seçimlerde oy kullanmamaları zorla tutuluyomuş gibi triplere giriyolar sinir oluyorum

tamam bi gel bakalım davulun sesi burdan da tiz gelecek mi sana

pff akşam bıraktığım yerden kaymış konu..
gerçek türk isen rahatsız olursun diyenler olmuş.
gerçek türk mü var allasen.
neyse benim savunduğum bu değil aynı topa girmiş olduk istemeden..

konuya gerçekten çok dahil olmak istemedim ama dayanamadım.
kusura bakmayın da siz arapların türk milletinin arkasından çevirdiği işleri bilmiyorsunuz galiba? ingilizlere bizi nasıl sattıklarını mesela. mustafa kemal ve arkadaşları daha oradayken kapılarını nasıl kapattıklarını osmanlı'yı istemediklerini falan. türkiye cumhuriyetinden önce arapların tutumuna bir bakın lütfen. misak ı milli sınırları mustafa kemal in kafasında canlanırken arapların bu tutumları çok yardımcı olmuştur. lütfen arapların osmanlıya karşı tutumlarını bir okuyun

Suriyelilerden şikayet edenleri ırkçılıkla suçlayanların bir yakını Suriyeliler tarafından saldırıya uğrasa ya da öldürülmüş olsa yine bu kadar insancıl! Olurlar miydi merak ediyorum. Bunların ülke için ne büyük zarar ne kadar yük olduğunun farkında değil misiniz? Suriyelilere yapılan yardımlar kendi insanımıza yapılsa ülke kalkınırdı. Bunlar bizim ülkemizde bizden rahat yaşıyolar kendi insanımıza da rahat vermiyolar. Bir yere misafirliğe gittiğinde kendi evinde oturduğun gibi oturamazsın daha dikkatli olman gerekir ama bunlar arsız hırsız ev sahibini bastırır misali kendi insanımızın haklarını gasp ediyolar. Burda bizim insanımıza gösterdikleri vahsiligi ülkelerinde düşmana karşı gösterseler savaştan kurtulurlardi belki..

Hadi Suriyeli çocuklar arka mahalleden onu anladım da bizim ülkedeki 20 milyon çocuk topluca köşkün küçük beyefendisi mi? Suriyeli çocuk düşmanlığınıza gerekçe oluşturacaksınız diye niye Türk çocuklarını muhallebi çocuğu yapıyorsunuz şimdi?

Ülkenin mülteci politikasını ya da Araplaşma eğilimini desteklediğimden ya da iktidara bayıldığımdan filan değil ama iktidara kızıp el kadar çocukları düşman belleyince de olmuyor. Aslında komik oluyor derdim burada ama sorun şu ki düşman belleyip kinimizi sıçrattığımız çocukları gerçekten düşmanımıza dönüştürme kabiliyetine sahibiz ve bu komik değil aksine tehlikeli bir durum.

Daha geçen gün metroda bulunduğum vagona 4-5 kişilik bir oğlan grubu doluştu. Çocuklar Suriyeli ayakkabı boyacılığı yapıyorlar. Vagonda da ben varım, benim yaşlarımda başka bir genç var, bir de orta yaşlı bir kadın var. Çocuklar herhangi bir kalabalık oğlan grubunun yapacağından daha fazla gürültü yapmıyorlar, benim yanıma oturan çok zor duyulur bir sesle içine içine şarkı söylüyor, bir kaçı birbirlerine sataşıp eğleniyorlar filan.

Vagonda oturuyor dediğim orta yaşlı kadın resmen yakınına oturan çocuğu kışkırttı. Bir 'ses çıkarma' diye kızıyor, bir 'nerelisin sen onu söyle bana' diyor ve üzücü bir şey aslında bu, çocuk söylemek istemedi nereli olduğu. 'Sen nerelisin?' diye soruyor, kadın 'Ben söylemem sen söyleyeceksin' diyor, çocuk 'sen söylemezsen ben niye söyleyeyim' diyor falan filan kadın inene kadar böyle saçma sapan bir tartışma sürdü, en son inerken parmağını sallayıp 'polis çağırıp toplatmak lazım bunları' diye bağırıyordu manyak

Kadın indi, nasıl huzurlu bir ortam oluştu vagonda. Ben yanımda oturan çocuğa 'Sesin ne güzelmiş' diye laf attım. Kızardı teşekkür etti, başka bir arkadaşı hiç bakmıyormuş gibi kafası havalarda kıyın kıyın yanıma gelip şarkı söylemeye başladı İnene kadar öyle havadan sudan sohbet ettik, okullarını anlattılar. Diğer çocuklar arkamda oturan gençle yol bitene kadar telefondan video izledi. O kadın inince, görseniz Suriyeli çocuk çetesi yolcularla kavga ediyor diyebileceğiniz gerilim dağıldı ortam şirinler köyüne döndü resmen. Anlatmaya çalıştım ne kadar becerebildim bilmiyorum ama keşke görme şansınız olsaydı gerçekten sihir gibiydi.

Son düzenleme:

Japon bir arkadaşım türkiyedeki ırkçılıpa dayanamayıp taşındı. Kız çocuğuyla parka gitmeye bile çekinir hale gelmiş en sonunda, herkes dönüp bize bakıyor diyordu ki en az 2 yıldır aynı muhitte yaşıyordu, kocası da türk zaten.

Ama şu da var. Ben Türkiye den ayrılmadan, 2-3 yıl önce falan, artık ailecek kamusal alanlara gidemez hale gelmiştik, her yerde suriyeli dilenci, çoluk çocuk... ne vicdanınız onları öyle görmeye el veriyor, ne de elden bir şey geliyor. 10 dakika oturalım diyorsun, dakika başı başka biri çocuğunu almış senden birşeyler istiyor.

Bu şekilde olmamalıydı

almanyada yasayan türkler , almanlara uyuyorlar .
biz suriyeliler yüzünden kısıtlanıyoruz
Türk halkı ile suriye halkını bir mi tutuyorsunuz , pes doğrusu.

almanyadaki türkler, almanlığı bitirmeye mi çalışıyorlar?
ayrıca biz almanya kadar güçlü bir ülke değiliz , almanlar disiplinli katı toplumdur.
türkler onlara uyum sağlıyorlar, işine gelmeyen de geri gelıyor zaten

biz kendi ülkemizde suriyelilere uyum sağlıyoruz farkında mısınız?
benim yasam alanlarım kısıtlandı hep,mecbur muyum
ben tüp bebek için kredi çekip 15 bin tl öderken,
elin suriyelisine bu hak bedava veriliyor.
parası olmadığı için tüp bebek yapamayan binlerce türk ailesi var, insanlar parası yok diye evlat sahibi olamıyor
bu hak onlara neden yok.

ben cocugumu dersaneye yolluyorum iyi bir üniversite kazansın diye ,
elin suriyelisi elinde vatandaslık kartı ile istediği üniversiyete giriyor
benim cocuguma onca para dökülüyor, çocuklar stresten hasta oluyor gelecek kaygıları olusuyor
suriyeli itü ye , odtü ye bedavadan yerleşiyor.

yurt dısında yasayan türklerin böyle bir hakkı yok hanımefendi.

ben kolay mı kazanıyorum acaba bu parayı? eşek gibi çalışıyorum günde 10 saat.
madem bu imkan var önce kendi halkına sunarsın .
hala anlamıyorsunuz .

Yapmayın hanımlar her ülkenin iyisi kötüsü var savaş bitti ama suriyelilerin yarısı ülkesine dönmedi neden çünkü bizim türklerimiz evlenip çocuk sahibi bile oldu ve yarısından çoğu kuma bile getirdi eşlerinin üstüne bizim kadınlarımız neden kurtuluş savaşında ülkelerini bırakıp kaçmadı çıplak ayak mermi taşıdılar savaştılar bu ülke bizim diyerek cephede durdular tamam savaş kötü birşey yaşadıkları kolay değil ama ülkemize gelir gelmez bir sürü insan öldürdüler hırsızlıkta cabasıı ...

Tebrik ediyorum çok güzel söyledin.O çocuklarda birşekilde kanalize olup alışacaklar.Hangisinin psikolojisi iyi olabilir ki onlar savaş,çatışma ,yokluk herşeyi görmüşler onları sevelim insana insan olduğu için değer verelim.Çocuklara kötü davranmayalım

yukarıda da belirttiğim gibi çok katılmak istemedim bu konuya. çünkü yazmak istediklerim çok çok fazla.
ama şunu belirtmek isterim: o savundukları arapların neler yaptıklarını bizler de biliyoruz. ingilizlere almanlara saydırırken osmanlı hükmünde olan arapların atalarımıza neler yaptıklarını gayet iyi biliyoruz dediğiniz gibi.

ama pardon bizim değil başkalarının ataları savaşmıştı. bizimkiler tarlada bağda bahçede piknikteydi o sırada

Özellikle büyük şehirlerdeki “mülteci krizi” tüm dünyanın tartıştığı bir konu. Yani emin olun sadece bizim gündemimizde değil.

Ama bu konuyu çocuk parklarındaki suriyeli çocukların, türk çocuklarına kaba davrandığı olay üzerinden tartışmaya başlarsak alenen ırkçılık yapmış oluruz. “Irkçılık” da evrensel bir sorun. Maalesef bu da bize özgü değil. Ama ben ırkçılığı toplumumuza yakıştıramıyorum. Daha iyisini yapabiliriz bende. Beğenseniz de beğenmeseniz de, “çok pisler”, “devamlı doğuruyorlar”, “hepsi dilenci” gibi genellemeler yapsanız da unutmayın ki devlet bu insanlara haklar tanıdı. Ha gayret bizden biri oldular. Sağlık, eğitim, çalışma; tüm haklardan faydalanıyorlar. Kabullenmek lazım.

Siz hiç haberleri izlemiyorsunuz galiba ülkeye gelir gelmez çalıştıgı yerdeki patronunu öldürüp parasını çalan kimdi yada müge anlıdaki 4 yaşındaki oğlumuza tecavüz edip öldüren kimdi bunlardamı piskolojik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…