Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin o çok bilmiş halleriniz bana sökmez... Siz önce benim ne demek istediğimi anlamadan bana laf yetiştirmeyin.. Hoş sizin kitleye dert anlatmaya çalışmak çok zor... 15 yıldır anlamadınız... Hayde....

Tamam da artık üretim de savaş da insan gücüne bakmıyor ki.
Uzay çağındayız hatırlatırım. 100 kişinin yapacağı işi tek makine yapıyor şuanda, gelecekte daha da insan gücüne ihtiyaç azalacak.

Evet tüm insanlık olarak az üresek gezegenimize faydamız daha çok olur.

Sorunda iste burada. Davranis sekilleri!
Ben türkiyede olmalarina cok karsi degilim (eger davranmayi biliyorsalar) ama madem geliyorlar ozaman davranislarini yasadiklari ülkeye uydurmalari lazim. Gelip tr de suriyedeki gibi davranamazlar davranmamalari lazim.
Eger sakin sessiz ve huzurlu bir sekilde yasasalar ülkemizde ozaman kimsenin gözüne batmayacak.

Müslümanlar çoğalsın diye olabilir mi giderek azalan bir toplum olduk,bence biz de doğurmalıyız.Eşim istese ben ikizlerin üstüne bir daha doğurmak isterim bu ülkeye asker lazım .
Müslümanlar cogalsin diyorsun da. Öyle müslüman ne ise yarar? Müslümanlik hirsizlik, tecavüz vs demek degil ki. Madem müslüman cogalsib istiyorsun ozaman gercek dinimizin emrettigi gibi cocugunu egitmen lazim ( senin icin demiyorum herkes icin gecerli).

Evet siz inanmayabilirsiniz inancinizi bilemem ama benim peygamberim:çoğalınız,zira ben kıyamet günü ümmetimin çokluğu ile övüneceğim diyor..
peygamberin kaç çocuğu vardı ? damadının kaç çocuğu vardı ? madem bu kadar inançlısın çoğunlukla övünülmemesi gereken ayet var bunu da bilmen gerekir

Arkadaşım tamam yazılanlar var örnekte olduğu gibi ama birde yaşananlarda var ayırmak lazımm

Ya sen biliyor musun bu ülkede kadinlarin baslarina neler geliyor hepsi rezil olmamak adina susuyor.. kocam polis ona ne ifadeler veriliyor..ne ponçik bir ülkeyiz ya..az bi acin gözünüzü.ben ülkemde farkli millet din ve ırka ait insanlarla gayet mutlu bir sekilde yasiyorum siz rahatsizsiniz..acalim size avrupa yolunu sizde oranin suriyelisi oldugunuzu gorursunuz..turklere ıykkk kıro diye bakıyorlar

Bilim ve teknolojiye en çok yardım yapan ülkelerden biri, ayrıca kışı basına en fazla akademısyen bılım insanı düşen ülkelerden de bırısı. İyi eğitimlerının ekmeğini yıyorla dediğin gibi Benzerını Amerıka yapıyor, eğitimine ancak Master doktora da para harcadığı mıyonlarca başka ülke ınsanını nüfusuna katıyor, ülkesıne katkı sağlatıyor. Keşke Türkiye'nin politikası bu olsa da, kanser ilacı çalışan laboratuarlarımız, yüksek teknoloji üreten firmalarımız olsa da eğitimli yabancılar dolsa ülkeye. Onlar ülkeye katma değer yaratıyorlar. Bugün Amerika'ya Hindistanlı bır genetıkcı ya da Aziz Sancarın katkısı, Alabama'lı redneck birinden bin kat daha fazladır.

Son düzenleme:
dream3416 bir daha yaz istersen tüp bebek tecrübeni
Yazsam da değişen birşey olmuyor ki:)

anlamak istemeyen anlamıyor

bizim bahsettiğimiz şey madem böyle imkanlar sunulabiliyorsa , önce kendi haklına sunulması..

bizim kendi vatandasımız sıkıntı çekerken , suriyeliler herseyde bedavadan hak sahibi..

yazıyorum yeniden :)

bizim ülkemizde çocugu olmayan bir vatandaş kredi çekip senelerce borç ödeyerek tüp bebek yaptırırken

suriyeli vatandaşlara bu hak ücretsiz olarak sunulabiliyor.

sizce bu adil mi arkadaşlar

benim çocugum en az 15 bin tl ye mal oluyor( ilaç vs parası hariç)

adamların cocugu bedavaya oluyor

e parası olmayan türkte eğer cocuk konusunda sıkıntı varsa, bu parayı ödeyemeyeceği için evlatsız kalıyor.

Doğru söylüyorsun.Bu söylediklerini yapan zaten müslüman olamaz ki bunu hepimiz net biliyoruz.Ben çocuklarımı bu konuda eğitiyorum ve tüm anneler çocuklarını istedikleri dine göre yetiştirmelidir.Neysek o olmalıyız .Dini konular yasak o yüzden daha fazla konuşmayalım

Müslümanlar çoğalsın diye olabilir mi giderek azalan bir toplum olduk,bence biz de doğurmalıyız.Eşim istese ben ikizlerin üstüne bir daha doğurmak isterim bu ülkeye asker lazım .

kismi olarak katılıyorum kesinlilkle bizlerde üremeliyiz vatanımıza milletimize yardımcı olacak insanlara vesile olmalıyız
ama çocuklarımızı doğurup sokağa salıp ne yaparlarsa yapsınlar yapamadığımız eğitimleri ile ilgilendiğimiz için üstüste üretemiyoruz
birde doğuma kadar aşırı masraf doğumdan sonra aşırı masraf
ev kiralarının lafını edemiyorum bile
tek kişi çalışıp kirada geçinmek imkansızlaşıyor gitgite bu yüzden bizler öncelikle çocuğumuzun geleceğini düşünüyoruz

senin bu paylaşımın vahiy falan mı gördüğüme mi inanıcam buna mı
ben bunu paylaştım inanın diyosun sen her okuduğuma inansam ohooo
dünya düzdür diye 2 sayfa makale yazan var
canım benim ilaha inan demedim okursun aklına yatarsa inanırsın yada bi kısmına inanır bi kısmına inanmazsın yada canın istemez okumassın

Şimdi öncelikle şunu belirtmek isterim elbette suriyelilerin gelmesnden öncede suç oranımız yok değildi ama bunlar (bunlar diyorum çünkü bir sıfat bulamıyorum) geldiğinden beri eğer ki ben kendi ülkemde misafir gibi hissediyorsam, laf atılıyorsa anırarak sokak ortasında konuşuyolarsa bir yerde oturuken ya da metrobüse bindiğimde tepemden aşağı çocuklar akıp yapışıyolarsa üstelik almak istemediğimi söyleğimde bana kinli gözlerle bakıp küfür ediyorlar yemişim o milleti de çocuk adlı canavarlarını da!!! Çocuk değiller canavarlar zaten florya da plaj kalmadı zaten donuyla giren ayılar mı dersin gevşek gevşek bakıp gülenler mi dersin ne ararsan var ve bunlar giderek artıyo üstelik tehlike arz ediyorlar maalesef ki. Yarın öbür gün peşkeşte çekerler hiç şaşırmam içinde illaki düzgün olan insanları da vardır ancak hadi iyimser olayım %95'lik dilim maalesef tam da anlattığım gibi. Bu kadar bu milleti niye savunuyosunuz anlamış değilim. Kendi ülkenize yaptıklarının gerçekten bilincinde misiniz?

Ben diyorum ki... Evet eğitim elbette hakları...Tamam ama neden kadro ya.? Neden? Ücretli öğretmenlik denen şey, sözleşmeli öğretmenlik sadece benim genç arkadaşıma işliyor... Geri ödemesiz bursa suriyeliye.. Neden? Aynı şartlar bana da sağlansın?

Avrupa yolu acilsa bu vatansever gecinen uyelerin kaci burada kalir merak ediyorum. Cok komikler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…