Gebeliğe Hazırlık Bu nasıl aşılama?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Devlette süreç çok uzun deniyor. Çalışıyorum ben bir de, o yüzden sürekli izin alıp hastaneye gitmem kolay olmayacak. Sizin başvuru ve işlem arasında geçen süre neydi?
Bende çalışıyorum ve özeldeyim . Yıllık izinlerimi ona göre kullandım ve gittim gittiğim dr.uni de öğretim görevlisi idi özel muayane ücretini ödeyip 10 gün boyunca muayane ve kontrolleri oluyordum . Örnek adetin 2.günü gel dedi baktı ona göre devam etti süreç 3 günde bir yumurta takibi yaptı sabah 7 de evden çıkıp gidiyordum 8,9 gibi doktor geliyordu ona göre tekrar hemen ise geciyordum . Bazen hafta sonu çağırdı kendisi yoksa yukarıda yatan servisteki doktorlarla iletişim kurup onlara yumurta takibimi yaptirdi adetin 12.13 günü aşılamam gerçekleşti .

İlk ilişkide olur zannetmiştim o zamanlarin tecrübesizliği işte... Herşey nasip kısmet vakti var demek ki Rabb'im isteyen herkese bekletmeden nasip etsin inşallah

Yani ben devlette yaptirmistim asılamamı ama orda bile yıkanmıs kaliteli olanlar secilmisti sizin ham spermle yapilmasi cok sacma o zaman normal iliski onerseydi daha iyiydi ve 7 gun cok uzun bencede bize max 4 gun perhiz vermislerdi biz 3 gun uyguladik. Gerçi nasibimizde varsa tedaviz onemli degil her turlu olur Rabbim isteyen hak eden herkese evlat nasip etsin ❤

Mikroçipli ayrı oluyor , yıkama işlemi yüzdürme diye tabir ediliyor hareketli iyi spermler yüzeye çıkıyor hareketsizler aşağıda kalıyormuş yüzeydeki hareketli spermler kullanılıyor .. Yıkama ile mikroçip farkı yuvarlak döküntü hücreleri lökositler ayrıştırıyormuş çip daha kaliteli olanları ayrıştırıyormuş yıkamada lökosit varsa eğer ayrıştırılamıyormuş . Biz ilk aşılamamızı klasik aşılama yaptırdık tutmadı 2. Çipli olabilir düşünüyoruz hayırlısı

Canım öncesinde zaten ilişki önerilmiyor spermler fazla çıksın diye ama bize aşılama yapılan gece yarını ve gün aşırı ilişki de önerdi mesela

Şimdi senin klasik dediğin yıkamalı mı? Bizde yıkama olmadı.

Canım aşılama nasıl gerçekleşiyor bilmiyorum ama benim doktorum ve eşimin gittiği üroloji doktoru eşim spermiogram vereceği zaman mesela pazartesi birlikte olun salı-çarşamba bekleyin. Perşembe spermiogram testi verin demişti. Yani 2 gün bekleyip üçüncü gün test yapılsın, sonuç en iyi bu şekilde çıkar demişlerdi. Sizde süreyi çok uzatmışlar. Bu kadar uzun sürede ne hareketlilik kalır ne de kaliteli sperm. Süreç uzayınca belki sayı daha çok çıkar ama önemli olan sayı değil hareketlilik ve kalite

Sırf para almak için yıkanmamış spermi almış size enjekte etmiş. Böyle saçma şey olur mu.. Gittiğiniz merkeze devam etmeyin bence. Aşılama tüp bebek olaylarını kendilerine ticaret kapısı yapan ne çok yer var..

Mikrocipli aşılamayı bir sonraki defa yapalım dedi. Gittiğim yer hastane aslında öyle küçük bir merkez filan da değil. Bin liraya yapıldı bu işlem çok para değil ama hiç duymadım başka böyle bir şey yapan doktoru şaşkınım.

Israrla sorduk valla ilişki ya da erkek tarafında bosalma olsun mu diye hayır yasaak dedi sen naptin bu arada canım kan verdin mi?

Israrla sorduk valla ilişki ya da erkek tarafında bosalma olsun mu diye hayır yasaak dedi sen naptin bu arada canım kan verdin mi?
Ay hayır beni sinir etti devlet acil ya, hiçbir belirtim yokken şuan acayip belim ağrıyor. Adet olucam diye korkuyorum

Ay hayır beni sinir etti devlet acil ya, hiçbir belirtim yokken şuan acayip belim ağrıyor. Adet olucam diye korkuyorum
Bel ağrısı nasıl? Bende regl öncesi kasık ağrısı olur, bel ağrısnı bilemedim. İnsallah olmazsın. İğne hangi gün vurulmuştun?

Mikrocipli aşılama ne ilk kez duydum, tüp bebek tedavisinde uygulanan yöntem diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…