- Konu Sahibi charlottes
-
Bende çalışıyorum ve özeldeyim . Yıllık izinlerimi ona göre kullandım ve gittim gittiğim dr.uni de öğretim görevlisi idi özel muayane ücretini ödeyip 10 gün boyunca muayane ve kontrolleri oluyordum . Örnek adetin 2.günü gel dedi baktı ona göre devam etti süreç 3 günde bir yumurta takibi yaptı sabah 7 de evden çıkıp gidiyordum 8,9 gibi doktor geliyordu ona göre tekrar hemen ise geciyordum . Bazen hafta sonu çağırdı kendisi yoksa yukarıda yatan servisteki doktorlarla iletişim kurup onlara yumurta takibimi yaptirdi adetin 12.13 günü aşılamam gerçekleşti .Devlette süreç çok uzun deniyor. Çalışıyorum ben bir de, o yüzden sürekli izin alıp hastaneye gitmem kolay olmayacak. Sizin başvuru ve işlem arasında geçen süre neydi?
İlk ilişkide olur zannetmiştim o zamanlarin tecrübesizliği işte... Herşey nasip kısmet vakti var demek ki Rabb'im isteyen herkese bekletmeden nasip etsin inşallahOlur elbet ama beklemek zor bir süreç. Aslında basit bir şey gibi duruyor bebek sahibi olmak ama işine girince anlıyorsun ki çok zor, resmen mucize. İnşallah en kısa zamanda iyi haberler paylaşırız, ne diyeyim. Şansımız bol olsun.
Yani ben devlette yaptirmistim asılamamı ama orda bile yıkanmıs kaliteli olanlar secilmisti sizin ham spermle yapilmasi cok sacma o zaman normal iliski onerseydi daha iyiydiMerhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
Bu nasıl aşılama derken şunu merak ediyorum.
1- Hani spermler 5 günden sonra hareketsizleşiyordu? Bizde aşılamaya kadarki cinsel perhiz 7 gün oldu.
2- Aşılamada herkes yıkama sonrası sperm değerlerinden bahsediyor. Bu yıkama işlemi 2 saat kadar sürmüyor mu? Biz spermi alır almaz aşılama için odaya geçtik.
Doktor önceden bilgi vermişti, bu ay ham spermle aşılama yapalım. Tutma ihtimali yüzde 15 gibi ama deneyelim diye. Biz de doktor bilir diyip peki dedik ama forumda herkes sperm değerlerinden bahsedince kafama takıldı.
Ham sperm ile aşılama olan var mı?
Tup bebek için işlemleri demeknistedim cnmNeye başvuracaz ?
ben daha düşünmüyorum tüp bebekTup bebek için işlemleri demeknistedim cnm
Mikroçipli ayrı oluyor , yıkama işlemi yüzdürme diye tabir ediliyor hareketli iyi spermler yüzeye çıkıyor hareketsizler aşağıda kalıyormuş yüzeydeki hareketli spermler kullanılıyor .. Yıkama ile mikroçip farkı yuvarlak döküntü hücreleri lökositler ayrıştırıyormuş çip daha kaliteli olanları ayrıştırıyormuş yıkamada lökosit varsa eğer ayrıştırılamıyormuş . Biz ilk aşılamamızı klasik aşılama yaptırdık tutmadı 2. Çipli olabilir düşünüyoruz hayırlısıBin lira.
Mikroçipli aşamayı ikinci seferde yaparız dedi. Bunun için 3500 tl alıyorlar.
Gittiğim özel hastane aslında doğum hastanesi ve sperm testi yaptıklarında yıkama yapıyorlar. Yıkama yapamıyor olamazlar.
Peki yıkama ile yapılan aşılamaya mikroçipli mi diyorlar yoksa o başka bir şey mi?
Canım öncesinde zaten ilişki önerilmiyor spermler fazla çıksın diye ama bize aşılama yapılan gece yarını ve gün aşırı ilişki de önerdi meselaMerhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
1- Hani spermler 5 günden sonra hareketsizleşiyordu? Bizde aşılamaya kadarki cinsel perhiz 7 gün oldu.
2- Aşılamada herkes yıkama sonrası sperm değerlerinden bahsediyor. Bu yıkama işlemi 2 saat kadar sürmüyor mu? Biz spermi alır almaz aşılama için odaya geçtik.
Doktor önceden bilgi vermişti, bu ay ham spermle aşılama yapalım. Tutma ihtimali yüzde 15 gibi ama deneyelim diye. Biz de doktor bilir diyip peki dedik ama forumda herkes sperm değerlerinden bahsedince kafama takıldı.
Şimdi senin klasik dediğin yıkamalı mı? Bizde yıkama olmadı.Mikroçipli ayrı oluyor , yıkama işlemi yüzdürme diye tabir ediliyor hareketli iyi spermler yüzeye çıkıyor hareketsizler aşağıda kalıyormuş yüzeydeki hareketli spermler kullanılıyor .. Yıkama ile mikroçip farkı yuvarlak döküntü hücreleri lökositler ayrıştırıyormuş çip daha kaliteli olanları ayrıştırıyormuş yıkamada lökosit varsa eğer ayrıştırılamıyormuş . Biz ilk aşılamamızı klasik aşılama yaptırdık tutmadı 2. Çipli olabilir düşünüyoruz hayırlısı
Canım aşılama nasıl gerçekleşiyor bilmiyorum ama benim doktorum ve eşimin gittiği üroloji doktoru eşim spermiogram vereceği zaman mesela pazartesi birlikte olun salı-çarşamba bekleyin. Perşembe spermiogram testi verin demişti. Yani 2 gün bekleyip üçüncü gün test yapılsın, sonuç en iyi bu şekilde çıkar demişlerdi. Sizde süreyi çok uzatmışlar. Bu kadar uzun sürede ne hareketlilik kalır ne de kaliteli sperm. Süreç uzayınca belki sayı daha çok çıkar ama önemli olan sayı değil hareketlilik ve kaliteMerhabaa herkese. Bu ay adetin 5. Günü klomene başladım. 9 kasım klomen bitti. Doktor bu arada 8 kasımdan sonra ilişkiyi yasakladı. 12 kasım kontrole gittim. 21 ve 17 mm iki yumurta vardı. 13 kasım saat 22-23 arası iğne vuruldum. Aşılama için 15 kasımda gittik. Eşim sperm verdi. Spermi alır almaz aşılamaya geçtik.
Evet yıkamalıydıŞimdi senin klasik dediğin yıkamalı mı? Bizde yıkama olmadı.
Heheh valla hiç yıkama olmadan dümdüz aşılama yapılan birine henüz rastlamadımEvet yıkamalıydı
Mikrocipli aşılamayı bir sonraki defa yapalım dedi. Gittiğim yer hastane aslında öyle küçük bir merkez filan da değil. Bin liraya yapıldı bu işlem çok para değil ama hiç duymadım başka böyle bir şey yapan doktoruSırf para almak için yıkanmamış spermi almış size enjekte etmiş. Böyle saçma şey olur mu.. Gittiğiniz merkeze devam etmeyin bence. Aşılama tüp bebek olaylarını kendilerine ticaret kapısı yapan ne çok yer var..
Israrla sorduk valla ilişki ya da erkek tarafında bosalma olsun mu diye hayır yasaak dediCanım aşılama nasıl gerçekleşiyor bilmiyorum ama benim doktorum ve eşimin gittiği üroloji doktoru eşim spermiogram vereceği zaman mesela pazartesi birlikte olun salı-çarşamba bekleyin. Perşembe spermiogram testi verin demişti. Yani 2 gün bekleyip üçüncü gün test yapılsın, sonuç en iyi bu şekilde çıkar demişlerdi. Sizde süreyi çok uzatmışlar. Bu kadar uzun sürede ne hareketlilik kalır ne de kaliteli sperm. Süreç uzayınca belki sayı daha çok çıkar ama önemli olan sayı değil hareketlilik ve kalite
Ay hayır beni sinir etti devlet acil ya, hiçbir belirtim yokken şuan acayip belim ağrıyor. Adet olucam diye korkuyorumIsrarla sorduk valla ilişki ya da erkek tarafında bosalma olsun mu diye hayır yasaak dedisen naptin bu arada canım kan verdin mi?
Bel ağrısı nasıl? Bende regl öncesi kasık ağrısı olur, bel ağrısnı bilemedim. İnsallah olmazsın. İğne hangi gün vurulmuştun?Ay hayır beni sinir etti devlet acil ya, hiçbir belirtim yokken şuan acayip belim ağrıyor. Adet olucam diye korkuyorum
Ben 12 Kasım'da iğne oldum canım. Regl olacakmış gibi ağrı var.Bel ağrısı nasıl? Bende regl öncesi kasık ağrısı olur, bel ağrısnı bilemedim. İnsallah olmazsın. İğne hangi gün vurulmuştun?
Benim de başladı ağrılarBen 12 Kasım'da iğne oldum canım. Regl olacakmış gibi ağrı var.
Mikrocipli aşılama ne ilk kez duydum, tüp bebek tedavisinde uygulanan yöntem diye biliyorum.Mikrocipli aşılamayı bir sonraki defa yapalım dedi. Gittiğim yer hastane aslında öyle küçük bir merkez filan da değil. Bin liraya yapıldı bu işlem çok para değil ama hiç duymadım başka böyle bir şey yapan doktoruşaşkınım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?