• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl bi gün?

Önce ben, sonra o, en son ikimizi alıyor. İkimize dedi ki ortada sevgi var(o zaman baya seviyordum kendisini) bı yüzden çabalamaya değer dedi psikolog

ferom ozaman terapinin bitmesini bi bekle bakalim ne oluyor. bide her tatli dile kanmamayi ve hayir demeyi ögren. acik acik da söyle. sen böyle cocuk gibi davrandikca seni erkek gibi göremiyorum isin erotizmini kaciriyorsun. gel oglum al botunu otur kucagima oksayim sacini :sinirli:. sorsana hic senden birsey isterken isin devamini düsünmiyormu? ay sonunu nasil getircenizi yada evlatini. annesi aliosa gitsin alsin sen karisma. torununa da alsin sanada alsin. valla kocani iyiki real tanimiyorum tutmazdim sanirim kendimi nefret ederdi benden. görüsmemizede izi vermezdi :KK45:

kredi bitişinde boşansam da mahkemede arabayı ikiye bölmezler mi Yani arabanın parasını :KK43:

şimdi boşansam araba da kredi de Ona mı kalır acaba

Cevaplayan oldu mu bilmiyorum avukat değilim ama bu mal paylaşımı hakkında epey şey okumuştum hukuk sitelerine çok sarmıştım bir ara.
Evlilik birliği içinde alınan mallar ortaktır, şu an medeni hukukta bildiğim kadarıyla mal rejimi böyle işliyor.
Yani olası bir boşanmada o araç 50 bin mi onun yarısını talep edebilirsin 25 bini eşin ödemek zorunda ayrıca çocuk için nafaka da bağlanır ödememesi halinde icraya bile gidebilirsin. Tam tersi olsaydı senin maaşın krediye gidiyor onun maaşıyla ev geçinseydi yine aynısı olurdu. Bu konuda istisna olan şey kişisel mallar (altınlar kadının malı sayılır mesela) ve miras maldır. Miras mal da mesela evse ve kira geliri varsa o da edinilmiş mal yani ailenin ortak bütçesi sayılıyor. Kısaca kazanılıp evlilik birliği içerisinde harcanan tüm maddi gelirler edinilmiş maldır ve boşanma durumunda paylaştırılır (yukarıda bahsettiğim kişisel ve miras mallar hariç).
Biraz detaylı ve karışık gelebilir ama ben de bilgim dahilinde açıklayıcı olmak istedim. Umarım fikir verebilmişimdir. Aramızda avukat olan arkadaşlar varsa bu konuda benden daha net cevaplar verebilirler.

Edit: eksik yazmışım şayet şimdi boşanırsanız kredinin ödenen kısmı ikiye bölünür kalan kısmını kendi öder yani 50 binlik kredinin 40ı ödendiyse 20si senindir kalanı da kendi ödemek zorundadır.

ferom ozaman terapinin bitmesini bi bekle bakalim ne oluyor. bide her tatli dile kanmamayi ve hayir demeyi ögren. acik acik da söyle. sen böyle cocuk gibi davrandikca seni erkek gibi göremiyorum isin erotizmini kaciriyorsun. gel oglum al botunu otur kucagima oksayim sacini :sinirli:. sorsana hic senden birsey isterken isin devamini düsünmiyormu? ay sonunu nasil getircenizi yada evlatini. annesi aliosa gitsin alsin sen karisma. torununa da alsin sanada alsin. valla kocani iyiki real tanimiyorum tutmazdim sanirim kendimi nefret ederdi benden. görüsmemizede izi vermezdi :KK45:
Canımm ya güldürdün valla beni :)

Keşke annesinde para olsa da alsa oğluşına. Nası hesapsa hepsi parasız anlamadım. Parasızlıktan geçtim zaten huzur anlayış istiyorum ben ama nerdeeeee

Cevaplayan oldu mu bilmiyorum avukat değilim ama bu mal paylaşımı hakkında epey şey okumuştum hukuk sitelerine çok sarmıştım bir ara.
Evlilik birliği içinde alınan mallar ortaktır, şu an medeni hukukta bildiğim kadarıyla mal rejimi böyle işliyor.
Yani olası bir boşanmada o araç 50 bin mi onun yarısını talep edebilirsin 25 bini eşin ödemek zorunda ayrıca çocuk için nafaka da bağlanır ödememesi halinde icraya bile gidebilirsin. Tam tersi olsaydı senin maaşın krediye gidiyor onun maaşıyla ev geçinseydi yine aynısı olurdu. Bu konuda istisna olan şey kişisel mallar (altınlar kadının malı sayılır mesela) ve miras maldır. Miras mal da mesela evse ve kira geliri varsa o da edinilmiş mal yani ailenin ortak bütçesi sayılıyor. Kısaca kazanılıp evlilik birliği içerisinde harcanan tüm maddi gelirler edinilmiş maldır ve boşanma durumunda paylaştırılır (yukarıda bahsettiğim kişisel ve miras mallar hariç).
Biraz detaylı ve karışık gelebilir ama ben de bilgim dahilinde açıklayıcı olmak istedim. Umarım fikir verebilmişimdir. Aramızda avukat olan arkadaşlar varsa bu konuda benden daha net cevaplar verebilirler.

Edit: eksik yazmışım şayet şimdi boşanırsanız kredinin ödenen kısmı ikiye bölünür kalan kısmını kendi öder yani 50 binlik kredinin 40ı ödendiyse 20si senindir kalanı da kendi ödemek zorundadır.
Harika anlattın kendim araştırsam bu kadar bilgi edinemezdim. Teşekkür ediyorum. Çok sağol.

Diğer konuları da okudum eşiniz bariz zor bi adam.. sanırım soğumuşsunuz o da sizdeki isteksizliğin farkında bence. Dolayısıyla bugünkü tartışma sembolik zor yürür bu gemi,ben okurken mutsuzluğunuz bana geçti
Artık bi de her şeyin sahte gelme durumu var. Yani ne gerçek anlamıyorum. Rol yapıyor rolden özür diliyor bence. Ya da tartışmamak için başkası gibi davranıyor mesela. Kafam çok karışık çok

Artık bi de her şeyin sahte gelme durumu var. Yani ne gerçek anlamıyorum. Rol yapıyor rolden özür diliyor bence. Ya da tartışmamak için başkası gibi davranıyor mesela. Kafam çok karışık çok
Çok fazla yalnız kalıyorsunuz hayatın yükü altında bence sinir bozucu olan bu,yorgunluk yoğunluk samimiyetsiz halleri.. mantıken aldığınız maaş filan gözönüne alınca birlikte olmak mantıklı gibi geliyodur,ya da sizi seviyodur ama kendini daha çok seviyodur,bencildir kim bilir..

Araba veya ev eşlerden birinin üzerineyse bosanmadan baskasına satmış gibi gösterip üzerine yaparsa karısı nasıl hak iddia edecekki
Bence o araba satılmalı yoksa bosancaksınız

Başkası olsa aaa kocama as.lak dediiiin diye size saldırırdı sanırım. Ama bende bazen sizin gibi düşünüyorum :KK64:
Valla kim olursa olsun denir böyle insana , kendi kanım Can'ımdan biri olsa da derdim asalak diye.Çünkü öyle yani.Çok şımarmış çok.Silkeleyin bence bi'.

Dicek birşey bulamiyorum bu erkeklere hiç mi anlamazlar kadın ruhundan ne hissediyor ne istiyor ne düşünüyor diye hiç mi düşünmezler varsa yoksa bana hizmet et düzgün konuş sesini yükseltme itiraz etme

Nası yani arabayı başkasının üzerine gösterebilir mi? Gösterirse ben hak iddia edemez miyim boşanırken

Arabanin satısı suan onun uzerine ise baskasina devredebilir ve o zaman sen hak iddia edemezsin....
Suan onunnn!
Bosanma soz konusu oldugunda arac onun uzerine olmus olursa,malın satısı gerceklesir....Paraya cevrilir yani...
Satıştan kalan para aranızda pay edilir...

Arabanin satısı suan onun uzerine ise baskasina devredebilir ve o zaman sen hak iddia edemezsin....
Suan onunnn!
Bosanma soz konusu oldugunda arac onun uzerine olmus olursa,malın satısı gerceklesir....Paraya cevrilir yani...
Satıştan kalan para aranızda pay edilir...
şu an onun üzerinde. Ama şüpheye düştüm. Bunu da öğrenmek istşyorum detaylı. Ne kadar umursamaz takılmışım meğer bu araba konusunda

Markasına kadar istiyor ohh pişkinliğe gel. Zara nere Adidas nere hem. Yav çok mu susuyor alttan alıyorsunuz nedir bu? Ben patates kızartmasında kaldım dert oldu bildiğin. Kahvaltıyı dışarıda yapan adam bi zahmet size de sormasın neyi nereye harcıyorsunuz. Paşaya bak ya, anaa sinirlendim. Topraklı patatesi koyun önüne bi daha sipariş verirse öyle. Üzerine de basın tuzu "Al tuzlu" diye. Yok, böylesine bu şart arkadaşım, az bi kır zincirlerini.
Ahahaha evet aynen bu !
Ayrıca konuşurken de şartlarını dile getir konu sahibi arkadaşım
Bundan sonra öyle he tamamlar beni kesmiyor şartlarım bunlar eğer ben mutlu değilsem bu evlilik de devam etmez boşarım o arabayı da alırım elinden diyeceksin! Azıcık tatminsizlikte naz niyaz ve cıngar çıkartacaksın kendisi huzursuz olsun sen değil ;)
Eminim ki boşanma korkusuna geri vites yapar

konuşmadık. İşte dün geldi bana sarılıyor her şey düzelecek demeler bilmem neler. Bende umutlandım belki düzelir mi dedim belki boşanmayız dedim. Sabahına bu olaylar. Sinirim çok bozuldu artık bi çıkıp çıkıp gitmesi Yok mu :KK43:
Düzelir diye düşünme adamın derdi de bu zaten o anki kriz durumunu geçiştirmek. Ama bu kalıcı değil tamam deyip dikkat ediyor mu hayır aynı şeyleri yine yapıyor eee ne değişti?
Açık açık dök içini tamam düzeleceğim derse de sana inanmıyorum ben laf değil icraat bekliyorum bana tamam deme yap, artık kafam dolu olsun huzursuzluk yaşamak istemiyorum diyeceksin
Psikologa da konuştum ama tamam deyip geçiştiriyor fakat çözüm üretmiyor diyeceksin çünkü bence üretmeyecek

Off offf ..gicik oluyorum böyle erkeklere.
Utanmadan karisindan para koparmaya çalişiyor.Erkek adam olsunda o sana yapsin .
Insan bu zamanda kadin olmaktan soğuyor.hersey bizim sirtimizda.
Çaliş,aliş veriş ,yemek ,temizlik,çocukla ilgilenen,misafir ağirla,faturaliri takip et,faaliyet ve kutlamalari organize et ,çocuğun için geleceği düşün ,kv kp anne baba ziyaretini ayarla...daha neler
Erkekler birtek işe gidiyorlar ,akşam gelip hangi yemek var bugün deyip ayaklarini uzatiyorlar.
Vallaha erkek olasim var.
Aslında sorun ailelerde
Oğluşlarını paşam koçum diye pışpışlıyorlar adamlar da evlenince karım beni el üstünde tutmak zorunda yoksa başka kadınlara gidebilirim bu benim hakkım diye düşünüyorlar boşanınca bile kadın suçlu neden onu mutlu etmedi!
Sorumluluk almadan yetiştirilen çocuklar evlenince de sorumsuz oluyorlar çeken yine kadınlar oluyor maalesef
Bazen evlilikten bu yüzden korkmuyor değilim hani
Zaten çalışıyorum her anlamda maddi manevi yük bende evlenip de bir asalak mı yük edineyim diyorum insan düşünmeden edemiyor şimdiki 25-40 yaş arası erkeklerin çoğu böyle çünkü

Elbetteki görev ve sorumluluklarını bilmeli evini cocugunu baskasına muhtac etmeyecek sekilde cabalamalı az da olsa maasi yavrusunu esini mutlu edecek adımlar atmalı ama benim söylemek istedigim su konu ne olursa olsun burda bizim bosa gitsin ne dayanıyorsun vari yorunlar yapmamız icin guzel kardesim sunu denedinizmi bunu yaptınız mı eşinşm problemi nedir nasıl cozebilirsin sen baskalarından buyuklerinden yada uzman kişilerden destek alabilirmisini eledikten sonra bu denmeli diye dusunuyorum kaldıki konu sahibi baze seyleri konusmadıklarını hatta önceki gece hersey duzelecekli cumleler kuruldugundab bahsetmiş kucuk bir bebegi olan bir anneye sen de onun elinden tut yardımcı olmaya calış bu israf sarmalındaki peoblem neyden kaynaklanılıyor bunu bulmaya calış denilecegine boşa kafan rahatlasın tavsiyesi veriliyor uzuluyorum. Kimsenin haytına karısamayız konu sahibi de tavsiye almak icin yazmos herkes fikrini beyan edebilir tabi saygı duyuyorum ama özellikle bu konularda klavyeyle muhabbet eder gibi degil de karsımızda bir anne varmıs gibi konussak daha evla okur kanaatindeyim
Bak arkadaşım empati kurmakta zirve yapmış biri olarak diyorum ki söylediklerinde haklısın ama biz de konu sahibinin diğer konularını biliyoruz.
Her konuya boşan diye cevap vermedim hatta öyle arkadaşlarım var ki eşleriyle sorun yaşıyorlar hatta karı koca karşılıklı boşanmayı düşünürken ben kurtarabilirsiniz deyip karı koca ikisini de birbirine çaktırmadan çözüm önerilerimle gazlıyorum halledersiniz düzelirsiniz şeklinde.
Ama çözüm önerileri bir yere kadar fayda verir kişi kendisi istemedikten sonra o evlilik bir anda düzelmez konu sahibi arkadaş tek başına çözümler üretip alttan alıyor evi geçindiriyor ama kocasından gelen tepki tamam tamam
Kadının da erkek gibi dışarıda çalıştığı bir evlilikte erkek evi geçindirmeyecek, ev işine yardım etmeyecek,çocuğa bakmayacaksa kadın hepsini tek başına yapacak olduktan sonra o adama ne gerek var Allah aşkına!

Yarın akşam kesinlikle evde olmasını isteyeceğim. Yemekten sonra telefonları da kapatıp çocuğu da uyutup konuşacağım. İnan psikoloğum da bana konuş demekten yoruldu :KK43:
Konuş ama tamamlı geçiştirmelere karşı da tepkin olsun hemen yumuşama net ol ve net karşılık bekle tüm şartlarını da sun ben bu evlilikte mutlu olamayacaksam ne anlamı var de resti çek, çözüm önerilerini dile getir ben sorun istemiyorum geçiştirme de istemiyorum trip de istemiyorum maddi anlamda da ihtiyaçlarını ben isteyince alırız ha illa alınacak diyorsan arabanı sat al daha da duymayacağım de gerekirse boşanmayı da koz olarak kullan biraz dik dur eminim geri adım atacaktır

Offf..
Seni uzen bu adam sinirlerimi bozmaya başladı.
Bunun sonu yok biliyor musun?
Her gecen gün sinirlerin daha da yipranacak
Her gecen gun biraz daha çıkmaza gireceksin
Susarak,görmezden gelerek devam eden bir evlilik....
Kasılarak...
Nereye kadar susmayı düsünüyorsun,nereye kadar görmezden gelmeye,idare etmeye devam edeceksin.
Aslinda bu birçoğumuz icin gecerli....
2 sene boyunca neler gidecek senden haberin var mı kuzum :KK43:
Para vs yeri doluyor bir sekilde...
Diger aya kadar idare ediyorsun bir sekilde...
Ee ruhundan gidenler.. ?
Canım sende durumlar nasıl en son sanki ayın 4ünde duruşman vardı çok detaylı anımsayamadım kusura bakma görünce yazaym dedim
Çok bunaldım çok. Kemiklerim ağrıyor artık stresten. Boşansam dert boşanmasam dert.
Yarın konuşacağım bak. Emin’im her şey düzelecek diye zırva yapacak. Tamam alma bana bi şey farketmez diyecek ona göre problemler çok basit. Hemen çözülüyor
Boşansan ne dert? Kendini güçsüz hissediyorsun sanırım ama sen zaten tek başına herşeyin altından kalkıyorsun adamın varlığı sana ekstra destek değil ki üzme kendini ve net olmaya çalış yoksa böyle kendin yıpranıyorsun
Çift terapisi aldık. Ama terapiste sürekli her şey yolunda ben eşimi seviyorum istediklerini yapmaya çalışıyorum demiş. Adam bana siz bireysel terapi alın dedi. Ben alıyorum bireysel
Tamam da adam yine herşey yolunda moduna girmiş sorumluluğu atmış üstünden senin terapi alman adamı eyleme geçirmiyor ki

Yükseleni kova.
Şanslıymışsın flört döneminde farketmişsin sen
Ben daha ilk buluşmada farkettim de 2 ay dayanabildim ve bu süreçte sevdiğini söyleyen o iken yine çaba gösterip yıpranan ben oldum ha ayrıldım diye de ben kötü oldum idare eden ben ama idare etmedin diye suçlanan da ben!
Tipik kova burcu davranışı çok var etrafımda hepsi aynı maalesef kendilerine bişey katmamış tipler böyleler

Harika anlattın kendim araştırsam bu kadar bilgi edinemezdim. Teşekkür ediyorum. Çok sağol.
Faydası olduysa ne mutlu :)

Araba veya ev eşlerden birinin üzerineyse bosanmadan baskasına satmış gibi gösterip üzerine yaparsa karısı nasıl hak iddia edecekki
Bence o araba satılmalı yoksa bosancaksınız
Evlilik birliği içinde satıldıysa yine parası üzerinde eşi hak iddia edebilir ve olası boşanmada talep edebilir nereye harcandı diye sorma hakkına sahip
Boşandıktan sonra satamaz zaten boşanma halinde o mal paylaşıma girer. Başkası üzerine yapması ancak ilk alırken başkası adına alması şeklinde olur kredi ve araç adamın üstüne olduğu için öyle bir durum söz konusu değil zaten

şu an onun üzerinde. Ama şüpheye düştüm. Bunu da öğrenmek istşyorum detaylı. Ne kadar umursamaz takılmışım meğer bu araba konusunda
Canım başkasına satabilmesi için kredi borcunun kapanması lazım o da şu an zor olduğuna göre satamaz zaten adam aracı satmaktan tırsıyor diye bu maddi sorunları yaşamıyor musunuz?
Bu arada kredi ihtiyaç kredisi mi araç kredisi mi araçsa zaten araba ipoteklidir. Evlilik birliği içinde satılırsa o parada senin de hakkın var bir anda gelen yüklü miktarlı para nereye harcanır sen o parayı görmediğine göre her türlü hak iddia edersin merak etme çok da üstünde durma çünkü adam o kadar detaylı ve stratejik düşünebilecek birine benzemiyor

Back
X