Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Köpekseverler (hayvansever değil) karsilarsa masraflarını gayette büyük konforlu barinaklar kurulabilir. Ben eminim hepsi seve seve kabul eder bunu. Evet eminim.

He o zaman başka. Kendi ceplerinden karşılayacaklarsa elbette tabi bir çözüm bulunabilir.

Mama topluyoruz bahanesiyle yeteri kadar zenginleştiler artık bı zahmet milyonlara ulastirdiklari köpeklere de kendileri bir çözüm bulsunlar. Bence gayet makul bir çözüm.

Benimde çocukluğum sokaklarda geçti.
Gün işimadan kalkıp bisiklet surerdim boş sokaklarda,ne köpek olurdu ne insan yaşadığımız semtin her sokağını bilirdik
Şimdi kızım kapının önüne çıkamıyor
Gündüzleri beş tane irikiyim köpek var tam kapımın önünde geceleri onbesi buluyor sayıları

Bir iki yıl öncesine kadar bu kadar değildi
Çocuklar sokakta oynayabiliyordu en azından
Şimdi kimseler yok
Yaz geldi yinemi eve haps olalim

Ben yurtdisinda yasiyorum. Sokaklarda hic basibos, sahipsiz hayvan goremezsiniz. Nerdeyse hicbir avrupa ulkesinde goremezsiniz. Bana gore gun gectikce buyuyen bir sorun bu. Internet ortaminda okuyorum saldirmasalar, kopeklerde insanlara saldirmaz diye. El insaf cekiyorum. Kac tane cocuk öldü veyahut parcalandi. Bu cocuklarda mi saldirdilar akil alir gibi degil.

Şöyle cevap veriyorlar bu sorduğunuz soruya " çocuk mutlaka bir şey yapmıştır, daha önce eziyet görmüş bir candır o yüzden saldırıyordur, köpekler siz korkunca salgıladığınız hormondan korkuyu hisseder, çocuğa korkmaması öğretilse o hormonu salgılayıp köpeği tahrik etmezdi, bir sürü köpek öldürülüyor o çocuk öldürülünce sanki ne olmuş?" cevapları bunlar. Deli saçması cevaplar ülkede sanki bir düşünceymiş gibi kabul görüyor, onlar da konuşuyor.

Saldırmaları için sallanan ya da dönen bir nesne olması yeterli, bisikletlere arabalara saldırma sebepleri teker dönmesi, bana da elimde sallanan çanta var diye saldırdılar.

Size okadar katiliyorumki. Yurtdisinda bitane köpek kedi yok sokaklarda. 4 senedir türkiyede yasiyorum köpek fobisi olustu resmen. Cok seviyorum hayvanlari ama bu köpeklere bisey bulmak zorundalar artik. Evimizin yaninda bos arazi var ve sürekli oraya mama birakiyolar 15-20 tane köpek var ve korkuyoruz artik disari cikmaya gelene gidene havliyorlar komsulardan bazilarina saldiranda oldu. Haberlerde gördüklerimden sonra sokak köpeklerinden korkmaya basladim

Aç birak
Özellikle bu sene çok arttı .bizim burda bir köpek yavrulamis , 7 tane yavrusu var kisirlastirma da yok anlaşılan

Mevcut yasal düzenlemeyle bu hale geldi. Belediyeler bakmıyor köpeklere kısırlaştırma da yapılmıyor doğru düzgün. Şikayetlere de köpekleri ordan toplayıp başka yerlere taşıyarak çözüm bulmaya çalışıyorlar. İşin aslı biraz ülke profilini görmek gerekiyor bizdeki belediyecilik anlayışında çoğu il ilçe belediyesi hayvanlar için barınak kısırlaştırma gibi şeyleri yapmaya yanaşmaz bunları gereksiz masraf olarak görüyorlar. Keza yapmıyorlar ve yapılmadığı için bu hale geldi. Yine de bu bir şekilde zorlanarak düzene girmesi sağlanabilirdi ancak şu andaki köpek sayısı itibariyle bunun sağlanması çok çok zor.

Bu kafadaki cani erkekleride öldürsün o zaman en çok cinayeti onlar işliyorlar ...kafaya bak. Ama malesef ülkemizde adalet yok ki bir şey yapılacağını sanmıyorum bizzat insan öldürenler dışarda ki... hukukta hayvanlar eşya olarak geçiyor ...bu gidişle herkes kendi adaletini kendi sağlayacak inşallah şu ceza sistemimiz düzelir ..

Vay anasını be , işgal ettiler, cetelestiler insanların önünü kesiyorlar kafa koparıyorlar ...
Bahsettiğiniz seyler kopek. Barinaklarin durumlarından haberiniz var mi ? Gidip barinak gördünüz mü hiç ne sartlar altındalar?

Bunca insan kopeklerde suç bulup toplatilmasi için görüş bildireceğine, belediyelerin yapması gereken kısırlaştırma ve iyi koşullarda barınakları düzenleyip hayvanları ozaman toplaması yönünde görüşünü dile getirse belki bir şeyler düzelebilir. Ama yok illa mazluma gücümüzün yettigine ve en basit olanı suçlayacağız.

evet işgal ettiler,cetelestiler,insanların önünü kesip kovalayıp arada birde isiriyorlar

Bunun nesini ütopik buldunuz acaba?

Hmm köpekler şöyle düşünüyor olmalı bugün üç kişi kovalasam yarın beş kişi isirsam bu sene yirmi bebe dogursam

suç köpeklerde değil çok sevgili üye

suç sizin bu sorunu carpitmanizda,bizleri köpek düşmanı ilan etmenizde
İki besleme yaptınız diye en hayvan sever sizsiniz peki
Gidin kendi kapınizin önünde besleyin

E alın evinizde besleyin yazık günah minnoş kopekciklere.

E alın evinizde besleyin yazık günah minnoş kopekciklere.
Geçtiğimiz yıl bir video izlemiştim adam kendi imkanlariyla arsasını barınağa çevirmiş ve ne kadar yaralı hayvan varsa kedi köpek kuş tavuk
Bakımını üstlenmiş çiçek gibi bakıyor hayvanlar a
Hayvanseverlik budur kardeşim

evet işgal ettiler,cetelestiler,insanların önünü kesip kovalayıp arada birde isiriyorlar

Bunun nesini ütopik buldunuz

Kendi kapımızın önünde besliyoruz zaten.
Önce bir yapılması gereken yapılsın bunu konuşalım hayvan düşmanı demiyorum size, ama çözüm bu değil, barınak şartlarının bu kadar kötü olması sorun . Bir cok sokak köpeği ile karşılaşıyoruz hic bir zaman sorun yasamadik bu yasamayacagimiz anlamına gelmiyor elbette bir cok insanda yaşıyordur eminim.
Ama bunun sorumlusu ne hayvanseverler , ne bu konuda ses çıkaranlar ne de kopekler. Belediyeler üzerine düşeni yapmalı.

Lafla peynir gemisi yürümez sonuçta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…