- Konu Sahibi killerbeauty
-
Aslında herkes bunun farkında da ya yüksek sesle söylemeye cesaret edemiyorlar tepki görmekten çekindikleri için ya da mama parası topluyorum ayağına kendilerine para topluyorlar. Twitter'da kaç tane sözde hayvansever ifşa edildi böyle.
Bende önceden barınaklara alınsınlar,kısırlaştırılsınlar kafasındaydım ama iş o raddeyi geçeli çok oldu malesef. Dediğin gibi 10 milyon köpeği kısırlaştırmak,barınaklarda bakmak çok ciddi bir maliyet. Ve çoğu belediyenin böyle kaynakları yok zaten. Bakın aynen haberden kopyalıyorum buraya "Türkiye'de 16 milyon aç, 50 milyon da yoksul insan yaşıyor. Bu rakamlara göre aç ve yoksulların toplam sayısı 66 milyon kişiye ulaştı." Toplamda 66 milyon insanın aç ve yoksul olarak yaşadığı ülkede 10 milyon sokak hayvanına bakılmasını beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir.
He o zaman başka. Kendi ceplerinden karşılayacaklarsa elbette tabi bir çözüm bulunabilir.Köpekseverler (hayvansever değil) karsilarsa masraflarını gayette büyük konforlu barinaklar kurulabilir. Ben eminim hepsi seve seve kabul eder bunu. Evet eminim.
He o zaman başka. Kendi ceplerinden karşılayacaklarsa elbette tabi bir çözüm bulunabilir.
itlaf asla olmamalı onlar da can.ama eskiden biz sokaklarda gece yarılarına kadar oynardık.köpek falan yoktu.köpekler bahçeli evi olanların bahçesinde bağlı olarak duruyordu.hatta izin alır girer yemek falan verirdik uzaktan severdik.ailelerimiz de asla bizi merak etmezdi köpek saldırması diye bir şey yoktu ki .biz nasıl bu seviyeye geldik asıl sorun o.bu kadar çok köpek nereden çıktı?
Şöyle cevap veriyorlar bu sorduğunuz soruya " çocuk mutlaka bir şey yapmıştır, daha önce eziyet görmüş bir candır o yüzden saldırıyordur, köpekler siz korkunca salgıladığınız hormondan korkuyu hisseder, çocuğa korkmaması öğretilse o hormonu salgılayıp köpeği tahrik etmezdi, bir sürü köpek öldürülüyor o çocuk öldürülünce sanki ne olmuş?" cevapları bunlar. Deli saçması cevaplar ülkede sanki bir düşünceymiş gibi kabul görüyor, onlar da konuşuyor.Ben yurtdisinda yasiyorum. Sokaklarda hic basibos, sahipsiz hayvan goremezsiniz. Nerdeyse hicbir avrupa ulkesinde goremezsiniz. Bana gore gun gectikce buyuyen bir sorun bu. Internet ortaminda okuyorum saldirmasalar, kopeklerde insanlara saldirmaz diye. El insaf cekiyorum. Kac tane cocuk öldü veyahut parcalandi. Bu cocuklarda mi saldirdilar akil alir gibi degil.
Saldırmaları için sallanan ya da dönen bir nesne olması yeterli, bisikletlere arabalara saldırma sebepleri teker dönmesi, bana da elimde sallanan çanta var diye saldırdılar.Şöyle cevap veriyorlar bu sorduğunuz soruya " çocuk mutlaka bir şey yapmıştır, daha önce eziyet görmüş bir candır o yüzden saldırıyordur, köpekler siz korkunca salgıladığınız hormondan korkuyu hisseder, çocuğa korkmaması öğretilse o hormonu salgılayıp köpeği tahrik etmezdi, bir sürü köpek öldürülüyor o çocuk öldürülünce sanki ne olmuş?" cevapları bunlar. Deli saçması cevaplar ülkede sanki bir düşünceymiş gibi kabul görüyor, onlar da konuşuyor.
Size okadar katiliyorumki. Yurtdisinda bitane köpek kedi yok sokaklarda. 4 senedir türkiyede yasiyorum köpek fobisi olustu resmen. Cok seviyorum hayvanlari ama bu köpeklere bisey bulmak zorundalar artik. Evimizin yaninda bos arazi var ve sürekli oraya mama birakiyolar 15-20 tane köpek var ve korkuyoruz artik disari cikmaya gelene gidene havliyorlar komsulardan bazilarina saldiranda oldu. Haberlerde gördüklerimden sonra sokak köpeklerinden korkmaya basladimBen yurtdisinda yasiyorum. Sokaklarda hic basibos, sahipsiz hayvan goremezsiniz. Nerdeyse hicbir avrupa ulkesinde goremezsiniz. Bana gore gun gectikce buyuyen bir sorun bu. Internet ortaminda okuyorum saldirmasalar, kopeklerde insanlara saldirmaz diye. El insaf cekiyorum. Kac tane cocuk öldü veyahut parcalandi. Bu cocuklarda mi saldirdilar akil alir gibi degil.
Özellikle bu sene çok arttı .bizim burda bir köpek yavrulamis , 7 tane yavrusu var kisirlastirma da yok anlaşılanBenimde çocukluğum sokaklarda geçti.
Gün işimadan kalkıp bisiklet surerdim boş sokaklarda,ne köpek olurdu ne insan yaşadığımız semtin her sokağını bilirdik
Şimdi kızım kapının önüne çıkamıyor
Gündüzleri beş tane irikiyim köpek var tam kapımın önünde geceleri onbesi buluyor sayıları
Bir iki yıl öncesine kadar bu kadar değildi
Çocuklar sokakta oynayabiliyordu en azından
Şimdi kimseler yok
Yaz geldi yinemi eve haps olalim
Mevcut yasal düzenlemeyle bu hale geldi. Belediyeler bakmıyor köpeklere kısırlaştırma da yapılmıyor doğru düzgün. Şikayetlere de köpekleri ordan toplayıp başka yerlere taşıyarak çözüm bulmaya çalışıyorlar. İşin aslı biraz ülke profilini görmek gerekiyor bizdeki belediyecilik anlayışında çoğu il ilçe belediyesi hayvanlar için barınak kısırlaştırma gibi şeyleri yapmaya yanaşmaz bunları gereksiz masraf olarak görüyorlar. Keza yapmıyorlar ve yapılmadığı için bu hale geldi. Yine de bu bir şekilde zorlanarak düzene girmesi sağlanabilirdi ancak şu andaki köpek sayısı itibariyle bunun sağlanması çok çok zor.itlaf asla olmamalı onlar da can.ama eskiden biz sokaklarda gece yarılarına kadar oynardık.köpek falan yoktu.köpekler bahçeli evi olanların bahçesinde bağlı olarak duruyordu.hatta izin alır girer yemek falan verirdik uzaktan severdik.ailelerimiz de asla bizi merak etmezdi köpek saldırması diye bir şey yoktu ki .biz nasıl bu seviyeye geldik asıl sorun o.bu kadar çok köpek nereden çıktı?
Vay anasını be , işgal ettiler, cetelestiler insanların önünü kesiyorlar kafa koparıyorlar ...Sizin sanırım haberiniz yok olanlardan, Twitter da kopeksorunu hesabını takip etmenizi öneririm. Normal sokak köpeklerinin saldırılarında son ayda 3 kişi öldü, biri çocuk. Sayısız ısırma vakası var. Artık sayıları çok arttığı için çeteleştiler ve insanlara saldırıyorlar. Çocuklar, gennçler okullarına gidemiyorlar, parkları işgal etmişler, kimse bisiklete binemiyor artık sokakta.
evet işgal ettiler,cetelestiler,insanların önünü kesip kovalayıp arada birde isiriyorlarVay anasını be , işgal ettiler, cetelestiler insanların önünü kesiyorlar kafa koparıyorlar ...
Bahsettiğiniz seyler kopek. Barinaklarin durumlarından haberiniz var mi ? Gidip barinak gördünüz mü hiç ne sartlar altındalar?
Hmm köpekler şöyle düşünüyor olmalı bugün üç kişi kovalasam yarın beş kişi isirsam bu sene yirmi bebe dogursamBunca insan kopeklerde suç bulup toplatilmasi için görüş bildireceğine, belediyelerin yapması gereken kısırlaştırma ve iyi koşullarda barınakları düzenleyip hayvanları ozaman toplaması yönünde görüşünü dile getirse belki bir şeyler düzelebilir. Ama yok illa mazluma gücümüzün yettigine ve en basit olanı suçlayacağız.
Vay anasını be , işgal ettiler, cetelestiler insanların önünü kesiyorlar kafa koparıyorlar ...
Bahsettiğiniz seyler kopek. Barinaklarin durumlarından haberiniz var mi ? Gidip barinak gördünüz mü hiç ne sartlar altındalar?
Geçtiğimiz yıl bir video izlemiştim adam kendi imkanlariyla arsasını barınağa çevirmiş ve ne kadar yaralı hayvan varsa kedi köpek kuş tavukE alın evinizde besleyin yazık günah minnoş kopekciklere.
evet işgal ettiler,cetelestiler,insanların önünü kesip kovalayıp arada birde isiriyorlar
Bunun nesini ütopik buldunuz
Kendi kapımızın önünde besliyoruz zaten.Hmm köpekler şöyle düşünüyor olmalı bugün üç kişi kovalasam yarın beş kişi isirsam bu sene yirmi bebe dogursam
suç köpeklerde değil çok sevgili üye
suç sizin bu sorunu carpitmanizda,bizleri köpek düşmanı ilan etmenizde
İki besleme yaptınız diye en hayvan sever sizsiniz peki
Gidin kendi kapınizin önünde besleyin
Lafla peynir gemisi yürümez sonuçta.Geçtiğimiz yıl bir video izlemiştim adam kendi imkanlariyla arsasını barınağa çevirmiş ve ne kadar yaralı hayvan varsa kedi köpek kuş tavuk
Bakımını üstlenmiş çiçek gibi bakıyor hayvanlar a
Hayvanseverlik budur kardeşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?