Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya boşverin evladı yok konuşuyor işte.o parçalanan çocukların anneleri babaları yerinde olmak ne korkunçç.allah kimseye yaşatmasın
Çocuğum yok ama olsa ve başına böyle bir olay gelse ve karşımda birisi bu şekilde konuşsa kendime nasıl hakim olurum bilemiyorum. Sabır tahammül sınırlarını coook zorluyorlar.
 
[/QUOTE]
Ya hanımefendi siz ne diyorsunuz Allah aşkına ya? Aynen oyun isitiyo ya can onlar caaaan. O yüzden kovalıyolar. Bırakın şu romantizmi ya. Gayette hiç bir şey yapmadan da kovalıyorlar ve kaçarken araba altında kalınca köpekler değil korkan insanlar suçlu oluyor öyle mi? Bunu kızı köpekten kaçarken araba altında kalıp ölen o ailenin yüzüne karşıda desenize bir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundasınız da Allah korusun yarın bir gün çocuğunuz köpeklerden kaçarken araba altında kalırsa ya da köpeklerin saldırısına uğrarsa o zaman görürüm sizi.

Ben demiyorum hayvanlar ölsün dünya bize kalsın. Ama kimse kusura bakmasın insan hayatı hayvandan önemlidir. Ve önce gelir. Tam tersini söyleyen kendini hayvanlara yem etsin o zaman madem hayatı değersiz. O yüzden bırakın şu onlara yaşayacak yer bırakmadık güzellemellerini ya. Napalım şehirleşmeyelim mi? Çok medeni Avrupa'da,Amerika'da sokakta gezen hayvan yok.
Heralde onların aklına gelmemiş hayvanlara yaşam alanı bırakmak. Sokak hayvanı diye bir kavram olamaz,hayvanların yaşam alanı sokak değildir. Kaç milyon sokak hayvanı olmuş hangi birine barınak yapacaksın? Biraz gerçekçi olalım bırakalım bu romantizmi. Ülkede kaç milyon insan açlık sınırında yaşarken,parasızlıktan ilacına,tedavisine ulaşamazken 10 milyon hayvana barınak yapıp bakalım aynen.
 
Benim yazımda sinirlenmeyi nasıl başardın yahu?
 
Oyun isitiyo o ablası oyun
 
asla katledilmesinler en başta ben karşı dururum.ama bir çare de bulunmalı artık yeter.kısırlaştırma düzgün yapılmıyor ki sayıları hızla artıyor yıl yıl.bu köpekler özgürce her yerde gezsin marketlerin önünde otursunlar grup halinde gezip çocukları korkutsunlar hatta ölümlerine sebep olsunlar aldırmayanlar insanları suçlayan sözde iyi insanlar var ya yeminle bak kendi evlerine misafir bile istemeyen kaynana komşu görümce asla gelmesin diyen insanlar.insana bir bardak çay vermez çoğu
 
direkt saldırıyorlar ne sadece koşması.okulda öğretmenin bacağını ısırmış.dershaneden gelen kız çocuğuna da saldırmışlar akşam karanlığında.kız artık tek başına evine dönemiyor.otobüs durağında babası bekliyor inince alıp evine götürüyor.
 
Ya abla boş yapmasınlar ya. Çevrem bir anda koca koca 3-4 köpek halinde sarılınca korktum diye kimse bana ya da korkana suçlu sensin diyemez ya diyemez! Heralde korkucam abi. Çevremi koca koca köpekler sarmışken. İnsan zaten korku denilen şeyi kontrol edemez ki? Onlar seçebiliyo mu acaba neyden korkup,orkmayacaklarını? Bu gayet insani bir durum. Hatta korku denilen şey tam olarak bu gibi durumlar için var. Çünkü korku dediğimiz şey hayatta kalmamızı sağlar. Hayatımız tehlikeye girdiğinde korktuğumuz için kendimizi korumaya alırız zaten. Bu korktuğunuz için oluyo diyenler insanda değil robot sanırım.
 
bazıları dedim ama ben hiçbirisi saldırmıyor demedim ki neden olumsuz algıladınız
 
Bu konu bazı tiplere karşı bende beddua isteği uyandırıyor.
Kendi başlarını yemelerini temenni ediyorum. Ciddiyim.
Çoluğu çocuğu değil ama. Direkt kendileri.
Bu kadar şov yapıyorlarsa cıyak cıyak, mağdur suçlayıcılığı yapıyorlarsa, romantizmden ve elitistlikten kendilerinden geçiyorlarsa ennn kısa sürede saldırıya uğrayanlarla en içten duygularla empati yaparlar umarım.
 
karşıdan eli bıçaklı bir adamın hızla sana yaklaştığını düşün.korkmaz mısın?adam belki de kasap belkide ağaç dalı kesecek o bıçakla veya başka işte kullanacak.aklına bunlar mı gelir yoksa hızla sana gelen adam bana zarar verir mi acaba diye mi düşünürsün?ben ikincisini düşünürüm önlemimi alırımm mesela
 
Tabiki de korkarım. Ve korktum diye de kimse bana sen suçlusun diyemez. Bunlar tamamen insani duygular. Ve dediğim gibi bu duygular sayesinde hayatta kalırız. O an yaşadığın korku ve heyecan sayesinde adrenalin salgılarsın ve o adrenalin seni harekete geçirir. Kaçmak olabilir,karşılık vermek olabilir. O yüzden korkmayın diyenler boş yapmasın insan doğasına aykırı bir durum bu bir kere.
 
Hayır, gayet de sebepsiz yere saldırıyorlar. Artık çeteleştiler ve bazı yerleri bölgeleri bellediler, oradan geçen giden herhangi bir insana, özellikle çocuklara (kendilerinden küçük oldukları için onları av olarak görüyorlar, kedileri gördükleri gibi) saldırıyorlar. Çiğ çiğ yiyip parçaladıkları çocuk oldu doğuda. Kulağını yüzünü parçaladıkları çocuk oldu. Yolda durup dururken üstüne atladıkları için korkup yola zıplayan kaç kişi öldü biliyor musunuz?

Artık gerçekçi olmanın zamanı geldi. 10 milyon sokak köpeği var Türkiye de, bunlara barınak yapılmasının imkanı yok. Kısırlaştırma artık işe yaramaz, çok geç, bu kadar büyük bir nüfusu kısırlaştırırken bir yandan bir kısmı çoğalacaklar. İtlaftan başka çözüm yok, şu anda geciktirerek sadece itlaf edilecek köpek sayısı arttırılıyor malesef.
 
bu konuda banlansam bile değer o kadar dolmuşum ki.yaşamıyorum oturduğum semtte.hava pırıl pırıl yürüyüşe gidemiyorum yeşillik alanlar var sandalyemi açıp oturamıyorum .yanımda birileri olacak anca gitmem için.nereden bulayım bana bekçilik edecek insanları daima?öldürülsün barınaklara terkedilsin diyen insanlar ne kadar normal değilse aşırı savunanlar da normal değiller kusura bakmasınlar
 
itlafa karşıyım.başka çözüm olmalı
 
Hayvanları seviyorum, birine ufak bişey olduğunu görsem gözlerim doluyor. Köpeklerden kaçmıyorum ama ufak bir korku hissim de oluyor. Köpekler evet kolay kolay saldırmaz ama bazen sebepsizce saldıranları da görüyoruz. Ben şu aşırılığı anlamıyorum, bu kadar ayrışma neden biz de her konuda var. Burda ne hayvan düşmanlığına da gerek var ne de insan canı pahasına hayvan hakları savunuculuğu yapmaya.
Önlemler alınacak ne hayvanlar ne insanlar zarar görecek.
 
itlafa karşıyım.başka çözüm olmalı
Malesef başka bir çözümü yok, Sizin karşı olmanız bir şey farkettirmiyor, medeni ülkelerde de aynı şekilde çözülüyor. Sokakta bir köpek olduğunda barınağa alınıyor, bir süre barınakta bekletiliyor, eğer sahiplenmek isteyen çıkmazsa itlaf ediliyor.
 
Aslında herkes bunun farkında da ya yüksek sesle söylemeye cesaret edemiyorlar tepki görmekten çekindikleri için ya da mama parası topluyorum ayağına kendilerine para topluyorlar. Twitter'da kaç tane sözde hayvansever ifşa edildi böyle.

Bende önceden barınaklara alınsınlar,kısırlaştırılsınlar kafasındaydım ama iş o raddeyi geçeli çok oldu malesef. Dediğin gibi 10 milyon köpeği kısırlaştırmak,barınaklarda bakmak çok ciddi bir maliyet. Ve çoğu belediyenin böyle kaynakları yok zaten. Bakın aynen haberden kopyalıyorum buraya "Türkiye'de 16 milyon aç, 50 milyon da yoksul insan yaşıyor. Bu rakamlara göre aç ve yoksulların toplam sayısı 66 milyon kişiye ulaştı." Toplamda 66 milyon insanın aç ve yoksul olarak yaşadığı ülkede 10 milyon sokak hayvanına bakılmasını beklemek hayalperestlikten başka bir şey değildir.
 
itlaf asla olmamalı onlar da can.ama eskiden biz sokaklarda gece yarılarına kadar oynardık.köpek falan yoktu.köpekler bahçeli evi olanların bahçesinde bağlı olarak duruyordu.hatta izin alır girer yemek falan verirdik uzaktan severdik.ailelerimiz de asla bizi merak etmezdi köpek saldırması diye bir şey yoktu ki .biz nasıl bu seviyeye geldik asıl sorun o.bu kadar çok köpek nereden çıktı?
 
Valla abla malesef başka çözüm yok. Yaşadığımız ülke belli. Biz öyle bir Almanya,Kanada,Kore gibi ekonomik gücü yüksek bir ülke değiliz malesef. Ki onların bile bu konudaki politikaları belli. Bak yazdım işte 66 milyon aç ve yoksul yaşayan insan var. Bende emin ol bu kararı caniliğimden,hayvan düşmanlığımdan falan istemiyorum. Olaylara realist bakmaya çalışıyorum. Ve başka bir çözümü yok bu işin. Eninde sonunda oraya gelecek bence. Keşke zamanında kontrol altına alınsaydı da bunları konuşuyor olmasaydık.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…