Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşte samimi olan belli oluyor hemen. Kaldırıma bı ton mama döken hayvansever ilan ediyor kendini artık.

E alın evinizde besleyin yazık günah minnoş kopekciklere.
Evimizde var hanımefendi, yardim edebildiğimiz kadar ediyoruz digerlerinede.
Uslubunuz cok çiğ. Belli ki aynı dili konuşmuyoruz lütfen hayvanlara karşı olan travmalarinizi bana yansitmayin iyi günler.

E ben sorun yaşıyorum.yasiyoruz
Siz benim adıma öyle bir sorun yok nasıl dersiniz

illa kendi çocuklarını kovalayacak kendi çocukları kalacak kamyonların altında o zaman anlayış gösterecekler. başkasının çocuğu canı olunca empati yapamıyor bazıları çünkü

Olurda yaşadığım yerde bir barınak yapılırsa
Elimden geldigince destek olmaya çabalarım
En azından bir iyi niyet göstergesi olsun diye barınak açma girişiminde bile bulunulmuyor
Herkes kapatmış gözlerini kulaklarını ne ölen gençlerumurunda ne sosyal hayatı biten insanlar

Hayır kapısının önünde değil, evinde beslesin lütfen. Gerçek hayvanseverlik öyle olur, sorumluluk alarak. Mahalle köşelerine bayat yemekleri, kuru mamaları dökmekle hayvanseverlik olmuyor.

Bunlar laf olsun diye söylenen şeyler, belediyeler üstüne düşeni yapsın demek, konuda top çevirmek demek. Türkiye 10 milyon köpeğe nerede nasıl barınak yapabilir, ve bakımlarını devam ettirebilir? Türkiye değil, bunu başka bir ülke de yapamaz, artık o sayılar geçildi malesef. Geçilmesinde de kusura bakmayın hayvanseverlerin kabahati var, yıllarca mama lobisinin elinde oyuncak oldunuz, bazı kişilerin bu işlerden ceplerini doldurmasına yardım ettiniz, ama sorunun çözülmesi için bir adım atmadınız, sokağa kuru mama dökerek kendinizce iyilik yaptığınızı düşündünüz, aslında tek yapılan problemin gittikçe büyümesiydi.

Burda mesele sadece kopeklerin saldirmasi degil. Kopekler hicbisey yapmasalar bile fobisi olan insan icin tehlikeli. O an korkudan kendini yola atabilir oradan uzaklasmak icin. Trafik kazasina sebep olabilir, yaralanabilir ya da olebilir. Sokakta kopek olmaz. Bunun tartismaya acik bir yani yok.

Tabiiki, aynı zamanda hijyen olarak da yanlış, uyuz kuduz gibi hastalıklar artıyor, etraf çocuk parkları parazitli köpek kakası dolu

Gercekten cok bos konusuyorsunuz. Memlekette insanlar ac yahu. Belediye insanina yardim etmiyor kopegine mi yardim edecek? Siz turkiyede mi yasiyorsunuz az kendi cografyanizin gerceklerini gorun.

Evimizde var hanımefendi, yardim edebildiğimiz kadar ediyoruz digerlerinede.
Uslubunuz cok çiğ. Belli ki aynı dili konuşmuyoruz lütfen hayvanlara karşı olan travmalarinizi bana yansitmayin iyi günler.

Üstünüze düşen kaldırıma mama dökerek tüm köpekleri mahalle arasına çekmek değil mi? Sizler yüzünden zaten milyonları buluyor artık köpek sayıları. Belli ki çocuğunuz yok aynı dili konuşmamız zaten imkansız size de minnoş uslubunuzla iyi günler diliyorum

Bu ilk cümlede yazdıklarınızın hepsini yapıyorlar
Azıcık google taraması kafi

Evet çocuğum yok, ama olur da bir gün olursa hayvan sevgisiyle büyütürüm, düşmanlığıyla değil.

Hayır kapısının önünde değil, evinde beslesin lütfen. Gerçek hayvanseverlik öyle olur, sorumluluk alarak. Mahalle köşelerine bayat yemekleri, kuru mamaları dökmekle hayvanseverlik olmuyor.
Kesinlikle Avrupa’da böyle ….sokakta ne kedi ne köpek var. Benim köpeğim vardı bahçemde birgün onu gezdirirken ona saldırmışlardı yavrumla nasıl kurtulduk şaşmıştım … Bazı hayvanlar dışarıda cidden ayarsız.

İnsanların mama vermesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor ki? Bırakalım ölsünler mi? Onlar da canlı ve yemeğe ihtiyaçları var. Aç hayvan daha çok saldirganlasir ayrıca. İnsan olarak her yeri ele geçirdik. Biz insanlar yüzünden pek çok tür yok oldu zaten. Her yeri ele geçir onlara yasama alani birakma sonra yemek de verme ölsünler de. Sadece bizim için düşlediğiniz dünya bencillik değil mi? Bu dünyada başka canlılar da olacak ve yaşayacak. İyi niyetli bi şekilde diğer canlılara mama desteği veren insanları bu şekilde suclayamazsiniz. Gidin şikayetinizi belediyeye yapın üstüne düşeni yapsin. Belediye doyurmuyorsa aç hayvanları insanlar doyurmak zorunda kalır.

S
Siz mama vererek türlerin arasındaki dengeyi bozuyorsunuz. Köpeklere verilen mamalar yüzünden köpek popülasyonu çok arttı, ve onlar kedileri parçalıyor. Kedilere verilen mamalar yüzünden kedi popülasyonu çok arttı, onlar da sürekli kuşları boğazlıyor, bazı kuş türlerinin hayatı tehlikede, bu konuda yazılmış bilimsel makaleler var. Verilen mamalarla doğanın dengesini bozuyorsunuz. Neden gidip dağlardaki ayıları, yaban domuzlarını beslemiyorsunuz, onlar da hayvan? Onları beslerseniz, yarın öbür gün ormanda küçük hayvan kalmaz, her yer ayı ve yaban domuzu dolar. Bu kadar basit bir şeyi anlamamak, ve aç mı kalsınlar diye demagoji yapmak, kusura bakmayın, kabul edilemez.

Neler yaptığımı burda açıklama gereği bile duymuyorum maalesef bilip bilmeden konuşuyorsunuz. Ayrıca ne olmasını bekliyorsunuz kaldırıma mama dökmesinler, köpekler açlıktan gözünüzün önünde ölsün mü ? Köpek sayılarında artış nasıl oluyor bizim yüzümüzden ? Gerçekten çok kötü kalplisiniz üzüldüm sizin adınıza.

Şahsen domuz beslemisligim de var. Videosunu atayim isterseniz. Denk gelirse onu da beslerim. Sanki doğal yaşam kaldı da bu hayvanlar rahat yemek bulabiliyorlar. Her yeri binalastirdik farkında değil misiniz? Izmirde domuzlar açlıktan şehre iniyorlar. Çünkü dağda yiyecek bulamıyorlar. Şehirdeki çöpleri yemeye iniyorlar. Yani sizin demek istediğiniz bırakın hepsi açlıktan ölsün. Kedi köpek kalmasın. Doğayı bozuyormusunuz. Doga mi kaldı? Dehşete düşüyorum düşüncelerinizi okuyunca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…