Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
burada hayvanların korunmasını isteyen ama sokakta rahat da yürünmediğini ifade eden arkadaşlara direk tepki verenleri gördüm.
etiket yapmıyorum çünkü çift taraflı düşünmeyen kişileri direk muhatap alıp tartışmam bile.
insan ya da hayvan ortada can mevzusu var.
hayvansever insansever durumu nedir ya.
hayvanlar işkence görmesin,aç kalmasın,korkmasın elbette
insanlar da korkmasın yaralanmasın ölmesin elbette
genelleme yapmak değil amacım ancak büyük oranda hayvanseverler adı altındaki grup insanlar konusunda çok hırçın ve düşüncesiz olabiliyor.
ben de hayvanseverim.
hepsi ama hepsi ne aç kalsın ne açıkta kalsın.
ama nasıl ki hayvana zarar veren insanlara öfkenleniyorsam,insana saldıran zararlarına sebep olan hayvanlara da öfkeleniyorum.
insanı da hayvanı da hırçınlaştıran sebepler var elbette.
ama hayvandan farkımızda olmalı doğal olarak.
çözüm ölüm değil,işkence değil süphesiz.
ama mesela sokağımızda bulunan sahipli bir kaç köpeğin serbest bırakılması sebebiyle,çocuklar bakkala bile rahat gidemiyor.
bu da hayvanseverlik değil.
saldırgan değil diye sahibi var diye toplum içine bırakamazsınız.
bazı arkadaşlar bundan bahsetmiş ve tepki görmüş.
tepki veren arkadaşların yazılarını da okudum.
malesef hayatını kaybeden canlardan tek bir söz bile etmemiş.
yazık...
ama neden başa gelmediği için ve empati duygusu olmadığı için ve ayrıca cahillikten.
insanların canını ön planda tutan ama ayrıca hayvanlara da zarar gelmesini istemeyen bizler gibi,sadece hayvanları doyurup sevip gerisine karışmayan,umursamayan,kendisi zarar görmediği sürece,kendisi dokunabildiği için aman bişey yapmıyorki ne var diyip hırçın ve bencil davranan sizler neden böylesiniz!!!
çok haklısınız.hayvanları ben de seviyorumm bir tanesinin kılına zarar gelsin istemem.ama benim sosyal hayatıma kadar elimden alıyorlar ne yürüyüşe gidebiliyorum ne korkmadan markete .üstüme koşarak gelince de korkmayacakmışım hayvanseverlere göre.korkuyorum yahuu nesi tuhaf bunun.üstüme koşarak bir adam gelse ondan da korkarım

Bana ve aileme, şimdiye kadar hiçbir sokak köpeği gelip de durduk yere saldırmadı. En fazla havlamıştır. Sokak köpeğini kendisine saldırtmayı nasıl başarıyor insanlar şaşırıyorum. Çoğu kendi halinde canlılar. Sataşmazsan bir sey yapmıyorlar.

Geçen haberlerde gördüm bunu. Acaba buradaki genç nasıl tahrik ediyor da saldırıyor köpekler?!?!

Geçen haberlerde gördüm bunu. Acaba buradaki genç nasıl tahrik ediyor da saldırıyor köpekler?!?!

buna da uydurma bir sebep bulurlar.her can kıymetli değil onlar için.sadece ve sadece hayvanlarımıza odaklanmışlar.
saldırgan bir insana öfke kusarken,saldırken hayvanlara anlayış gösterip,görmezden geliyorlar

Hiç köpek çetesinin içinden geçmek zorunda kalmamissiniz
Muhtemelen hiç isirilmadiniz da
Çünkü biz kolumuzu yesin koparsin diye altın tepside sunduk
kadındaki yoruma bak ya .bizler köpekler peşimize düşsünler kovalasınlar saldırsınlar diye extra çaba gösteriyoruz sanki.göz göze bile gelmemeye çalışıyoruz ki yanımıza gelmesinler.benim mahallem köpek dolu en az 100 tane var abartmıyorum.5 6 şarlı gruplar halinde geziyorlar.gece hele herkes korkuyor dershaneden dönen ergen korkuyor.işden dönen kadın korkuyor.komşumun eşi yurtdışındaydı.kadın işden dönerken akşam saatlerinde bazen inemiyordu arabasından bizi arıyordu eşim inip apartmana girdiriyordu.bunlar normal şeyler mi?barınaklara tıkılmasınlar öldürülmesinler ama bizlere de yaşam hakkı korkmadan dolaşma hakkı özgürlük versinler.sırf bunlar yüzünden taşınanlar oldu apartmanımdan mahallemden.vergiyi ben vereyim ama yürüyüş parkurunda onlar dolaşsın ben korkudan gidemeyeyim.denedim kaç kere yürümeyi peşime takıldılar .tanımadığım bir adam kurtardı sağolsun

çok haklısınız.hayvanları ben de seviyorumm bir tanesinin kılına zarar gelsin istemem.ama benim sosyal hayatıma kadar elimden alıyorlar ne yürüyüşe gidebiliyorum ne korkmadan markete .üstüme koşarak gelince de korkmayacakmışım hayvanseverlere göre.korkuyorum yahuu nesi tuhaf bunun.üstüme koşarak bir adam gelse ondan da korkarım
gerçekten ne kadar güzel ve açık bir ifade ile dile getirmişsiniz.hele örneğinize bayıldım

arkadaşlar burda ahkam kesene kadar alın birer tane sokak köpeği evde bakın, bakalım kim hayvansever gerçekten ;siz sitenizin içinde 30 köpeğin arasından geçmek zorunda kalıyormusunuz çocuğunuza saldırırlar korkusu yaşıyormusunuz şekli bu olmamalı ama barınaktamı toplarlar bilemem bi çaresi olmalı artık pitbulların parçaladığı çocuğu unutmadık daha geçen köpekten kaçarken ölen çocukları

Bırak boşver
Polemiğe girmeye değmez
Gına geldi her konuda çıkıp "ama köpekler ısırmaz kiiiiaaa" diyen tiplerden
Bhnu önce bacağı kesilen sonra da vefat eden kızın ailesine söylese keşke
Geçen gün oğlum arkadaşıyla bahçede oynarken bir köpek üstlerine doğru koşup havlamaya başlamış. Oğlum kaçmış ama arkadaşı korkudan kimildayamamis. Hemen gidip çocuğun annesine haber vermiş. O ara köpek kaçmış. Ya sokakta denk gelseydi . Arabanın önüne kaçmaları olası bir sonuctu. Yine aynı kopek başka bir çocuğa aynı şeyi yapmış çocuk düşmüş kolu kirilmis. Onlar da bizde belediyeyi aradık. Almışlardi sanırım ama dün yine gördüm . Uzun süre de tutamiyorlar

O saatte orada ne işi varmış (!) Der bence 😂 Oturdukları yerden, " kim bilir ne yapıyor da saldiriyorculara" örnek bu video.
Kızcağız umarım iyidir sonra herhangi bir haber görmedim bu konuyla ilgili 😕😕

burada hayvanların korunmasını isteyen ama sokakta rahat da yürünmediğini ifade eden arkadaşlara direk tepki verenleri gördüm.
etiket yapmıyorum çünkü çift taraflı düşünmeyen kişileri direk muhatap alıp tartışmam bile.
insan ya da hayvan ortada can mevzusu var.
hayvansever insansever durumu nedir ya.
hayvanlar işkence görmesin,aç kalmasın,korkmasın elbette
insanlar da korkmasın yaralanmasın ölmesin elbette
genelleme yapmak değil amacım ancak büyük oranda hayvanseverler adı altındaki grup insanlar konusunda çok hırçın ve düşüncesiz olabiliyor.
ben de hayvanseverim.
hepsi ama hepsi ne aç kalsın ne açıkta kalsın.
ama nasıl ki hayvana zarar veren insanlara öfkenleniyorsam,insana saldıran zararlarına sebep olan hayvanlara da öfkeleniyorum.
insanı da hayvanı da hırçınlaştıran sebepler var elbette.
ama hayvandan farkımızda olmalı doğal olarak.
çözüm ölüm değil,işkence değil süphesiz.
ama mesela sokağımızda bulunan sahipli bir kaç köpeğin serbest bırakılması sebebiyle,çocuklar bakkala bile rahat gidemiyor.
bu da hayvanseverlik değil.
saldırgan değil diye sahibi var diye toplum içine bırakamazsınız.
bazı arkadaşlar bundan bahsetmiş ve tepki görmüş.
tepki veren arkadaşların yazılarını da okudum.
malesef hayatını kaybeden canlardan tek bir söz bile etmemiş.
yazık...
ama neden başa gelmediği için ve empati duygusu olmadığı için ve ayrıca cahillikten.
insanların canını ön planda tutan ama ayrıca hayvanlara da zarar gelmesini istemeyen bizler gibi,sadece hayvanları doyurup sevip gerisine karışmayan,umursamayan,kendisi zarar görmediği sürece,kendisi dokunabildiği için aman bişey yapmıyorki ne var diyip hırçın ve bencil davranan sizler neden böylesiniz!!!
+1 geçen gün sokağımda sahipli 8 köpeği olan ve sürekli havlayan köpeklerle ilgili konu açtım diye densizin biri bana carlamıştı. O kişinin 8 köpeğinin olması ve insanları gün gece her zaman rahatsız edebiliyor olması hak ama bizim ses oluyor dememiz suç! Şaka gibi. Bu arada konum kapandığı için burdan yazayım gören arkadaşlar olur belki o konuyu takip eden. Cozumu odadan tasinmakta buldum. Çocuklarımla evin başka odasına geçtim çok şükür hiç ses gelmiyo ve çocuklarim korkarak uyanmıyor. Ama bir sürü insan var mesela boyle bı olanağı olmadığı için türlü sorunla uğraşan. Ki bu ses durumu en masum hali duruma geldi bu saldırılardan sonra.

Gecen hafta 4. Sinıf ögrencisi okula giderken 3tane kopek tarafindan saldiriya ugradi vucudunda toplam 81dikis var ozellikle kafasinda,cocuk yasam mucadelesi veriyor 1haftadan beri,haberlerede çıktı bizde disari cıkmaya korkar olduk ki okula giden benimde oglum var😑

O saatte orada ne işi varmış (!) Der bence 😂 Oturdukları yerden, " kim bilir ne yapıyor da saldiriyorculara" örnek bu video.
Kızcağız umarım iyidir sonra herhangi bir haber görmedim bu konuyla ilgili 😕😕
Of kanım dondu ya 😔 çok üzücü. Ama bu kizin orada ne işi vardı ki insan bişey yapmazsa köpek saldirmazdı di mi(!) pardon. Yazık kız nssol bir korku yasamistir olayı atlatsa bile. Bebek arabası ve yanımda cocugumla geziyorum dışarda Allahım sen verme böyle bir olay başıma gelse ne yaparım hangisini kurtarmaya calisabilirim 😔😔

Tavsiyeleriniz çok doğru ve bilgilendirici

Su an çözümden çok uzağız. O ilçede eğer biraz vicdanlı ve düzgün çalışmaya (genel kamu kuralları- yazılı işlemler, kanunlara uygun calisma) niyetli veterinerler varsa durum nispeten iyi.
Bakanlıkta siyaset yok mu onlar da hayvan derneklerinden çekindikleri için sessiz kalıyolar. Erzurum bşbde çok güzel bi barınak var mesela zaten iklim soğuk hayvanlar dişarda dayanamaz orda bakılıyolar ama hayvanseverin biri gitmiş bu hayvanları salacaksınız diye baskın yapmış twitterda belediyeyi tehdit ediyor. Bakanlara belediye başkanlarına baskına gidiyolar siyasi parti ayırt etmeksizin çünkü mama rantından gelir elde ediyolar. Dikkat ederseniz tüm radikal köpekseverlerin biosunda mama kumbarası linki oluyor zaten. Evladını bu sebepten kaybeden annelere dava açıyolar mesela pitbullun saldırıp yaraladığı asiyenin ailesine dava açtı sohayko. Bunlar böyle insan düşmanı böyle nefret dolu insanlar. Koyunlar kediler kuşlar karacalar da hayvan onlar da bu köpekler yüzünden ölüyolar üstelik karın doyurmak için öldürmüyolar predator oldukları için saldırıp boğup atıyor

Turkiyede rehabilitasyon merkezi var barınak yok şu şartlarda beton kafelerde temizlik görmeden yari aç susuz hapsedilemez
Evet yasa gereği salinmalari gerekir şu an yasa gereği kısırlaştırma yapılıp bölgelere bırakılır. Bahsettiğim örneğe göre yazmışsınız. Evet bende o haberi gordum cozumunuz hayvanlarin oksijen gunes gormeden kosamadan yasayip gitmesi mi ee belki hic saldirgan degil belki cok sakin. Ceza tum hayvanlari ortadan bu sekilde yok etmek mi?
Su an çözümden çok uzağız.
Mesela benim çalıştığım ilçe de gayri resmi besleme alanları var çözüm olmasa da en azından eziyet yok hayvanlar koşabilir güneş görebilir ve toprağa basabilir durumda.
Bu ülkede ne insanın ne hayvanın ne doğanın degeri var.
İstesek yapabiliriz istersek hepsini dengede tutabilir kimseye eziyet etmeyiz ama istemiyoruz.

Geçen gün ustune gelen köpekten kaçarken kamyonun altında kalıp vefat eden kızımızın dün dogum günüymüş. Pastasını önceden seçip beğenmiş 😔 Ailesi dün mezarina götürmus pastasını o şekilde kutlamislar. O fotoğraflarını gördüm içim ezildi buraya koyamadim... Orda o ihmal, Van'daki genç kıza saldıridaki ihmal veya diğer ne varsa bir an önce bitmeli. Köpeklere veya başka diğer hayvanlara elbette zarar gelmesin ama insanlara da gelmesin. Artık bir çözüm yolu olmalı. Çok merak ediyorum ne işi vardı orada diyen bir kişinin çocuğu Allah vermesin ama Melinle aynı şeyi yaşasa çocuğuna ne işin vardı orda kesin sen saldirtacak bişey yaptın mı diyecek?

Su an çözümden çok uzağız. O ilçede eğer biraz vicdanlı ve düzgün çalışmaya (genel kamu kuralları- yazılı işlemler, kanunlara uygun calisma) niyetli veterinerler varsa durum nispeten iyi.

Turkiyede rehabilitasyon merkezi var barınak yok şu şartlarda beton kafelerde temizlik görmeden yari aç susuz hapsedilemez
Evet yasa gereği salinmalari gerekir şu an yasa gereği kısırlaştırma yapılıp bölgelere bırakılır. Bahsettiğim örneğe göre yazmışsınız. Evet bende o haberi gordum cozumunuz hayvanlarin oksijen gunes gormeden kosamadan yasayip gitmesi mi ee belki hic saldirgan degil belki cok sakin. Ceza tum hayvanlari ortadan bu sekilde yok etmek mi?
Su an çözümden çok uzağız.
Mesela benim çalıştığım ilçe de gayri resmi besleme alanları var çözüm olmasa da en azından eziyet yok hayvanlar koşabilir güneş görebilir ve toprağa basabilir durumda.
Bu ülkede ne insanın ne hayvanın ne doğanın degeri var.
İstesek yapabiliriz istersek hepsini dengede tutabilir kimseye eziyet etmeyiz ama istemiyoruz.
Ben de bu yorumlara katlanamıyorum artık. Napalım sokaklarda dolaşmayalım mı, siz o zaman hayvan hayatını insan hayatına tercih ediyosunuz. Şu an ben bunu yazarken bile gözümün önünde köpekler bi adamı kovaladı.

Hayvan dernekleri en az 10 yıldır gayet örgütlü. Hayvan dilendiriciler topladıkları paralarla beş yıldızlı barınak inşa ederdi bu sürede istese, ama bu düzen onların da işine geliyor. Daha çok yaygara koparabilsinler ki daha çok para toplayabilsinler. Sokaklarda yaklaşık 15 milyon köpek olduğu tahmin ediliyor. Hangi biri kısırlaştırılacak? Kısırlaştırmanın maliyeti ve zahmetlerinden haberiniz var mı? Ben 5 yıl önce kedimi 600 liraya kısırlaştırdım. Koskoca abd avrupa bile barınaklarda 50-100 bin köpek bakıyor. Bu iş artık kısırlaştırmayla barınaklara toplamakla falan bitebilecek durumu geçti. Sizin gibi düşünen insanlar gerçeklerden o kadar uzak ki, 80 milyonluk ülkede 50 milyon insan yoksulluk sınırında yaşıyor ve sizler bu ülkede o köpeklere 5 yıldızlı barınak konforu arıyosunuz.

İnsanlar artık çok rahatsız ve ses çıkarmaya başladı. Hayvan düşmanı ilan edilmemek için herkes susuyordu. Ama aklı fikri mantığı olan herkes bu işin fazlasıyla tadının kaçtığını görüyor. Çözüm nedir bilemiyorum ama böyle çok uzun sürmeyeceği kesin. Benim sokağımda kedi bile kalmadı yahu, yazıktır yani.

Bu sorun nasıl çözülecek ben de bilmiyorum. Önceden barınaklar yapılsın diyordum da 10 milyondan fazla sokak
köpeği varmış hepsine yetecek barınak yapılması imkansız, hem köpeklere kıyamıyorum hem de daha önce çocukken köpek saldırısına uğraşmış ve servisçimiz ellerinden almasa parçalanacak biri olarak sokaklarda kesinlikle sokak köpeklerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum ki avrupada da öyle. şu an bulunduğum mahallede kocaman bi köpek sürüsü var ve her sene artarak devam ediyorlar. sokaklarda rahat yürünmüyor

Genç suçlu. Kuzu budu taşısa cebinde bunları yasamayacakti. Evet. Malesef hayvan sevdiğini iddia eden ama sadece kendini seven bir güruh var ve bu durum onların eseri. Asla bu tip olaylara yorum yapmazlar, yapsalarda o saatte orda ne işi varmış sokaklar hepimizin,senin çocuğunun köpekten ne üstünlüğü var, tüm çocuklar köpeklere kurban olsun tarzı yorum yaparlar. Kuduz vakaları hizla artıyor ve malesef yakın gelecekte yaşanacak köpek katliamınında bassorumlusu bu kopektaparlar olacak. Barınaklara alinmasina bile olay çıkarıyorlar. Aslında çözüm çok basit. Büyük devasa barınaklar yapılacak. Ve tüm giderleri köpek severlerden karşılanacak. O zaman kim samimi kim değil anlasilir zaten. Ya da her sokak köpeği köpek severlere zimmetlenecek, evlerinde üçer beşer besleyecekler. Bu kadar basit.

Bana ve aileme, şimdiye kadar hiçbir sokak köpeği gelip de durduk yere saldırmadı. En fazla havlamıştır. Sokak köpeğini kendisine saldırtmayı nasıl başarıyor insanlar şaşırıyorum. Çoğu kendi halinde canlılar. Sataşmazsan bir sey yapmıyorlar.
Çoğu zaten çocuklara saldırıyor. Yazık size...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X