Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ülkemizin insanı çok temiz de çiğ eti yerken silip süpüren köpekler pisletiyor öyle mi? Allah'ın yarattığı canı siz alamazsınız ha sen bunu savunursun yarın öteki gün senden çıkar!Ki dilerim de şu hayvanlar sahiplendirilmiyor öldürülsün diyen sen gibi canilerin diledikleri kendi başlarına gelsin inşallah! Pembe götlüymüşüz senin ruhun kararmış senin haberin yok be!Vicdan mastürbasyonuymuş.Senin vicdanın canilikten zevk alıp mastürbasyon yapıyor olsa gerek
O kadar cahil birisin ki laf anlatılacak gibi değilsin. Asıl köpekler senin gibilere saldırmali ki neyi savunduğunu anla.

Size her tepki gösterene hayvan nefreti yaftasi yapıştırmaktan vazgeçin artık. Yoruyorsunuz.
Benim konudaki ilk mesajlarımı okuyun ne demek istediğimi ne için çabaladığımı aslında itlaf hariç aynı görüşte olduğumuzu anlarsınız.Ama sizin cümleleriniz çok kabaydı.Resmen bir hayvan sahiplendirilmezse Allah'ın verdiği can alınsın diyorsunuz.Sonra böyle cevabı alınca da bana hayvan nefretçisiymişim gibi davranma cahilsin yok bilmem ne vs gibi laflar ediyorsun.Kendi ağzınla dedin ya sahiplendirilmeyenler öldürülsün diye ben mi yanlış okudum?Ben mi şimdi cahil oldum? Komiksin! Perpul Perpul

Ne yapalım yani insanlar aç diye gözümüzün önündeki diğer canlıları çöpe mi atalım ? Ne biçim insansınız köpeklerin beslenmesine barınaklarda iyi yaşam koşulları dileklerimize bile göz dikiyorsunuz Allah kalbinize göre versin ne diyeyim.

Medeni ulkede sokakta hayvan olmuyormus ben de Almanya'ya gelince gordum. Aylardir sokak kedisi kopegi gormuyorum. Ama nerdeyse herkesin kendi kopegi var besledigi, buyuttugu ve o kadar mutlu ki hayvanlar.

Hadi simdi biraz gercekci olalim. Bu sorun ulkede cok bariz bas gosterdi. Basibos kopeklerin nufusu ve ureme oranalrina bakinca ilerisi icin hayvanciklarin sonu pek iyi gorunmuyor bana gore. 5-6 yil once olsa barinaklarla ve sahiplenmeyle bir nebze kontrol altina alinirdi. Ama suan bu kopeklerin tamamini barinaklara alma kapasitesi yok ulkenin. Zaten var olan barinaklarin hali icler acisi. Once onlari iyilestirmeye kalksalar ve yenilerini acsalar diyecegim ama bizim ulkemiz icin bu cok utopik bir istek. Dogaya hayvana ne zaman deger verilmis? Somada 300 insanimiz oldu ne kadar degerleri oldu ki siz kopeklerin dusunulmesini bekliyorsunuz. Yani bu isin gidisati itlaf olacaktir sadece geciktiriliyor suan. keske elden bisey gelse.

Bir onceki mesajim buydu. Boyle karsi tarafa sacma sapan konusarak kendi vicdan masturbasyonunuzu bosuna yapmayin. Bana yemez en azindan. Komiksiniz.

Ciddi ciddi şehir içinde yaban domuzu mu besliyosun? Yok daha neler. Bir de bunu övünerek anlatıyosun. Ayı kadar tehlikeli bir hayvan o. Gerçi köpekler buluşmazsan saldırmaz diyen birinden mantıklı bir hareket zaten beklenemez de şu videoyu şuraya bırakayım:

Izmir Narlıdere Balçova tarafında oturanlar bilir. Gayet bildiğiniz evcillesmis kimseye zararı olmayan domuzlar dağdan yiyecek bulmaya aşağıya iniyorlar. Kameralara çekenler yemek verenler var. Kimseye de bi zararları yok. Karınlarını doyurup gidiyorlar tekrar. Internette Narlıdere Balçova domuz diye aratirsaniz çıkabilir sanırım. Saldıran domuz var diye her domuz saldırmaz. Saldıran köpek var diye de her köpek saldırmaz. İnsanın da katili var ama her insan katil değil. Genellemeler bunlar.

+1 geçen gün sokağımda sahipli 8 köpeği olan ve sürekli havlayan köpeklerle ilgili konu açtım diye densizin biri bana carlamıştı. O kişinin 8 köpeğinin olması ve insanları gün gece her zaman rahatsız edebiliyor olması hak ama bizim ses oluyor dememiz suç! Şaka gibi. Bu arada konum kapandığı için burdan yazayım gören arkadaşlar olur belki o konuyu takip eden. Cozumu odadan tasinmakta buldum. Çocuklarımla evin başka odasına geçtim çok şükür hiç ses gelmiyo ve çocuklarim korkarak uyanmıyor. Ama bir sürü insan var mesela boyle bı olanağı olmadığı için türlü sorunla uğraşan. Ki bu ses durumu en masum hali duruma geldi bu saldırılardan sonra.
Oha 8 köpek mi? Onları yavruyken almamışsa eğitemez ve o kadar ses yaparlar tabii ki.Konunuzu görmedim ama yerden göğe kadar haklısınız

Su an çözümden çok uzağız. O ilçede eğer biraz vicdanlı ve düzgün çalışmaya (genel kamu kuralları- yazılı işlemler, kanunlara uygun calisma) niyetli veterinerler varsa durum nispeten iyi.

Turkiyede rehabilitasyon merkezi var barınak yok şu şartlarda beton kafelerde temizlik görmeden yari aç susuz hapsedilemez
Evet yasa gereği salinmalari gerekir şu an yasa gereği kısırlaştırma yapılıp bölgelere bırakılır. Bahsettiğim örneğe göre yazmışsınız. Evet bende o haberi gordum cozumunuz hayvanlarin oksijen gunes gormeden kosamadan yasayip gitmesi mi ee belki hic saldirgan degil belki cok sakin. Ceza tum hayvanlari ortadan bu sekilde yok etmek mi?
Su an çözümden çok uzağız.
Mesela benim çalıştığım ilçe de gayri resmi besleme alanları var çözüm olmasa da en azından eziyet yok hayvanlar koşabilir güneş görebilir ve toprağa basabilir durumda.
Bu ülkede ne insanın ne hayvanın ne doğanın degeri var.
İstesek yapabiliriz istersek hepsini dengede tutabilir kimseye eziyet etmeyiz ama istemiyoruz.
Çatır çatır vergi alınıyor bizden dediğiniz gibi alanları yapmak onlar için aslında öyle kolay ki! Ama yok illa yiyecekler paracıklarımızı!

Benim konudaki ilk mesajlarımı okuyun ne demek istediğimi ne için çabaladığımı aslında itlaf hariç aynı görüşte olduğumuzu anlarsınız.Ama sizin cümleleriniz çok kabaydı.Resmen bir hayvan sahiplendirilmezse Allah'ın verdiği can alınsın diyorsunuz.Sonra böyle cevabı alınca da bana hayvan nefretçisiymişim gibi davranma cahilsin yok bilmem ne vs gibi laflar ediyorsun.Kendi ağzınla dedin ya sahiplendirilmeyenler öldürülsün diye ben mi yanlış okudum?Ben mi şimdi cahil oldum? Komiksin! Perpul Perpul
Barınak olayı yapılmalı sahiplendirme de teşvik edilmeli ama şu an mevcut köpek popülasyonunda bu akıl mantık çerçevesinde mümkün gözükmüyor. Kabul etseniz de etmeseniz de şimdi olmasa bile en az üç beş yıla itlaf zaten tek çözüm haline gelecek.
Ben bunu yazdım hâlâ da aynı düşünüyorum ama siz gerçekci değilsiniz bunu dedim diye de ben hayvan düşmanı olmuyorum. Bu yasayı toplum gerçeklerini gözetmeden çıkarıp sonra da doğru düzgün denetimini yapmayanlar, mevcut yasaya uymayanlar asıl hayvan düşmanıdır ben değil.

Ben de bu yorumlara katlanamıyorum artık. Napalım sokaklarda dolaşmayalım mı, siz o zaman hayvan hayatını insan hayatına tercih ediyosunuz. Şu an ben bunu yazarken bile gözümün önünde köpekler bi adamı kovaladı.

Hayvan dernekleri en az 10 yıldır gayet örgütlü. Hayvan dilendiriciler topladıkları paralarla beş yıldızlı barınak inşa ederdi bu sürede istese, ama bu düzen onların da işine geliyor. Daha çok yaygara koparabilsinler ki daha çok para toplayabilsinler. Sokaklarda yaklaşık 15 milyon köpek olduğu tahmin ediliyor. Hangi biri kısırlaştırılacak? Kısırlaştırmanın maliyeti ve zahmetlerinden haberiniz var mı? Ben 5 yıl önce kedimi 600 liraya kısırlaştırdım. Koskoca abd avrupa bile barınaklarda 50-100 bin köpek bakıyor. Bu iş artık kısırlaştırmayla barınaklara toplamakla falan bitebilecek durumu geçti. Sizin gibi düşünen insanlar gerçeklerden o kadar uzak ki, 80 milyonluk ülkede 50 milyon insan yoksulluk sınırında yaşıyor ve sizler bu ülkede o köpeklere 5 yıldızlı barınak konforu arıyosunuz.

İnsanlar artık çok rahatsız ve ses çıkarmaya başladı. Hayvan düşmanı ilan edilmemek için herkes susuyordu. Ama aklı fikri mantığı olan herkes bu işin fazlasıyla tadının kaçtığını görüyor. Çözüm nedir bilemiyorum ama böyle çok uzun sürmeyeceği kesin. Benim sokağımda kedi bile kalmadı yahu, yazıktır yani.
Alınan vergiler ile öyle barınaklar yaparlar ki isteseler.İsteseler bir kaç tane barınak açarlar 1 ilçede işlerine gelmiyor işlerine

Bi de domuz besliyo diye övünüyor demisler ya valla komedi. Oyle bir şeyle övünmedim. Domuza da yemek ver o zaman demisler ona da vermisligim var dedim. Benim için o da canlı köpek de canlı. O da açsa veririm ne var bunda. Ayı da açsa veririm. Ha verir kaçarım o ayrı. Doğası gereği evet tehlikeli, ama aç bırakmaya sebep mi? Bence hayır. Bu kadar insan niye oruç tutuyor açın halinden anlamayacaksa? Sadece insan mı aç oluyor? Kalbinde merhamet olan açsa insanla da yemeğini paylaşır, domuzla da. Hayatınızda yapmadınız diye anormal görmeyin her şeyi.

Bu sorun nasıl çözülecek ben de bilmiyorum. Önceden barınaklar yapılsın diyordum da 10 milyondan fazla sokak
köpeği varmış hepsine yetecek barınak yapılması imkansız, hem köpeklere kıyamıyorum hem de daha önce çocukken köpek saldırısına uğraşmış ve servisçimiz ellerinden almasa parçalanacak biri olarak sokaklarda kesinlikle sokak köpeklerinin olmaması gerektiğini düşünüyorum ki avrupada da öyle. şu an bulunduğum mahallede kocaman bi köpek sürüsü var ve her sene artarak devam ediyorlar. sokaklarda rahat yürünmüyor
Bizden alınan vergiler ile kaç tane barınak açar bu belediyeler.Görevlerini yapmıyorlar

Izmir Narlıdere Balçova tarafında oturanlar bilir. Gayet bildiğiniz evcillesmis kimseye zararı olmayan domuzlar dağdan yiyecek bulmaya aşağıya iniyorlar. Kameralara çekenler yemek verenler var. Kimseye de bi zararları yok. Karınlarını doyurup gidiyorlar tekrar. Internette Narlıdere Balçova domuz diye aratirsaniz çıkabilir sanırım. Saldıran domuz var diye her domuz saldırmaz. Saldıran köpek var diye de her köpek saldırmaz. İnsanın da katili var ama her insan katil değil. Genellemeler bunlar.
siz sayfalardir yaziyorsunuz da cozum oneriniz nedir? katil insan islah ediliyor mesela oyle veya boyle bir sekilde, kopege ne yapilsin? veya bu kopekleri toplayip dagin basina atip sonra insanlara yakin yerlere indiler diye katil kopek mi diyelim? ben kopeklere de bir sey demiyorum oradan oraya surukleniyorlar ama sizin kadar kendilerini savunmazlar herhalde dilleri olsa. kor kutuk savunuyorsunuz.

sokak kopekleri bir refah sorunudur. ulkede olmamasi gereken bir durumdur. maddi rant saglamak icin insanlar tarafindan guzellenmis bir durumdur. devlet eliyle duzeltilmesi gerekir. sosyal medyada gorup ay ne kadar hayvansever dediginiz insanlarin etkisinde kalmayin. bahsi gecen kopekleri sizin sokakta gordugunuz uc bes ciliz kopekten ibaret zannetmeyin.

hic sokak kopegi gormediginiz o kadar belli ki. biz burada sokakta kendi halinde yuruyen acliktan adim atamayacak hali olmayan kopeklerden bahsetmiyoruz.

cok isterim bir gun ankarada yasamkent veya incekte tek basiniza yuruyus yapmaya calismanizi veya arabasiz markete gitmeye calismanizi izlemeyi.
Hic sokak köpeği görmemiş miyim 🤣 ben sokak köpeklerinin yanina gidip başlarını okşayan insanım. Şimdiye kadar da hiç ısırılmadım. Bence siz de bir gün bir sokak köpeğine sevgiyle yaklaşmayı deneyin. Güzel bir deneyim tavsiye ederim. Markete de hep yürüyerek giderim 🤣

Hiç şaşırtıcı değil, bunun gibi onlarcası var. Çocuklar ölmesine rağmen bu hayvanların sokaklarda kalmasını isteyenler direttikçe de maalesef daha böyle çok yazı görürüz.
Pardon da bu sokak hayvanları 2-3 senedir mi sokaktalar.🙄 Belediyeler kısırlaştırma ve yeme içme gibi ihtiyaçlarını karşılamadıkça bu durumlar çok olası. Yorumunuz beni çok sinirlendirdi .

Maalesef ülkemizde başıboş sokak köpekleri çok çok büyük sorun .Yukarıda bazı arkadaşlar belediye görev yapmıyor napalım açlıktan ölsünler mi demiş ama kimse o kadar vicdansız değil.Ama iki kap yemek verip vicdan rahatlatıp sonra da insanların başına birşey geldiğinde köpekleri masum göstermek biraz enteresan açıkçası.Neymiş saldırmazsan birşey yapmazmış.Bunlar köpek aklıyla değil içgüdüleriyle hareket eden varlıklar.Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz ki saldırmayacaklarından.Yazın gayet merkezi bir yerde tatildeyken akşam yürüyüş esnasında uzaktaki 5 6 köpek bize doğru koşup etrafımızı sardılar .Oğlum eşimin omzundaydı ve korkudan ağlamaya başladı.Tam o esnada bir araba gelip korna falan çaldı da korkup kaçtılar.Ya o araba gelmeseydi de bana eşime oğluma birşey olsaydı.
Konudaki ilk yorumlarımı okuyun ben insanların başlarına bir şey geldiğinde köpekleri masum gösterecek hiçbir şey demedim.Aksine hayvanlar toplatılsın diyorum.

Alınan vergiler ile öyle barınaklar yaparlar ki isteseler.İsteseler bir kaç tane barınak açarlar 1 ilçede işlerine gelmiyor işlerine

Alinan vergiler depremlerde bile kullanilmiyor. Biz gercekci olun diyoruz sadece. Ulkede islerine gelmeyen onca sey varken kopeklere barinak yapmayacaklar. Kendi buyuttukelri soruna da cozum olarak itlaf uygulayacaklar. Bu ideal olan degil. Bu sadece gercekci bir ongoru.

siz sayfalardir yaziyorsunuz da cozum oneriniz nedir? katil insan islah ediliyor mesela oyle veya boyle bir sekilde, kopege ne yapilsin? veya bu kopekleri toplayip dagin basina atip sonra insanlara yakin yerlere indiler diye katil kopek mi diyelim? ben kopeklere de bir sey demiyorum oradan oraya surukleniyorlar ama sizin kadar kendilerini savunmazlar herhalde dilleri olsa. kor kutuk savunuyorsunuz.

sokak kopekleri bir refah sorunudur. ulkede olmamasi gereken bir durumdur. maddi rant saglamak icin insanlar tarafindan guzellenmis bir durumdur. devlet eliyle duzeltilmesi gerekir. sosyal medyada gorup ay ne kadar hayvansever dediginiz insanlarin etkisinde kalmayin. bahsi gecen kopekleri sizin sokakta gordugunuz uc bes ciliz kopekten ibaret zannetmeyin.
Yoo körkütük savunmuyorum. Bir kaç sayfa önce ben de çözümü söyledim. Avrupa'daki gibi olmalı. Barınakların şartları düzeltilmeli dedim. Ben burda hayvanları açlığa terk etmeyi onlara mama veriyor diye insanları suçlayanlara kızıyorum. Az biraz merhametli olan insan hiçbir canlının aç bırakılmasına gönlü el vermez.

Barınak olayı yapılmalı sahiplendirme de teşvik edilmeli ama şu an mevcut köpek popülasyonunda bu akıl mantık çerçevesinde mümkün gözükmüyor. Kabul etseniz de etmeseniz de şimdi olmasa bile en az üç beş yıla itlaf zaten tek çözüm haline gelecek.
Ben bunu yazdım hâlâ da aynı düşünüyorum ama siz gerçekci değilsiniz bunu dedim diye de ben hayvan düşmanı olmuyorum. Bu yasayı toplum gerçeklerini gözetmeden çıkarıp sonra da doğru düzgün denetimini yapmayanlar, mevcut yasaya uymayanlar asıl hayvan düşmanıdır ben değil.
Nasıl mümkün değil?Bu milletin insanından milyarlarca vergi alınıyor?Türkiye'de toplamda şu kadar milyon köpek varmış diye nüfus sayımı mı yapmışlar?Komiksiniz ya!Hiçbir cümleniz hayvan nefretinizi gizleyemiyor.Sizin tek istediğiniz hayvanların yok olup gitmesi başka bir şey değil

ya aşırı fanatik köpek sevdiklerini zanneden insanlar var ya da köpekler yok olsun dünyadan gereksizler diyen insanlar var konuda daha çok.mantıklı çözüm bulamadık çünkü mantıklı fikirler yokk gibi
Bunun en doğrusu ve mantıklısı hicbir canlıya zarar gelmeden orta yolu bulmaktır. Barınak gibi.

Alinan vergiler depremlerde bile kullanilmiyor. Biz gercekci olun diyoruz sadece. Ulkede islerine gelmeyen onca sey varken kopeklere barinak yapmayacaklar. Kendi buyuttukelri soruna da cozum olarak itlaf uygulayacaklar. Bu ideal olan degil. Bu sadece gercekci bir ongoru.
İtlaf uygulanmayacak öyle birşey yapılsın da insanlar nasıl ayaklanıyor itlafçıların hakkından gelmesini de biliriz cinayete göz mü yumucaz.Oh deprem vergilerinde kullanılmıyor barınaklar da yapılmaz o zamanlar ölsün sokak hayvanları.Eline silahını tüfeğini alan çıkar o zaman. İtlafçılığı savunanlarda bu yürek olur mu bilemem tabii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X