Bu nasıl bişey ya.

Ne kadar pislesmis ortam ya. Insan kardesiyle boyle muhabbete girer mi? Ben olsam anneme soyletirdim bana takilani annemlerin aldigini biliyorum. Bu ay durumlar iyi degil anlayisli olsun, altinsa aliriz ama bizimde isimiz var. al bir yarim altin yeter ya. Ayiptir milleti ne zorluyorlar altin altin diye. Olan zaten yardimini yapacaktir

Kardeşler arasında ne kadar çirkin bir muhabbet bu. Birde ablanız meblağ söylüyor şu kadarlık tak diye,öteki ablanızda bağıriyor ordan ben ona bilezik taktım diye,şok oldum okurken.
İnsanın yeri geliyor komşusu yedi kat yabancıyken halinden anlıyor ama abla kardeşinin halini anlamıyor. Tuhaf. Bütçeniz neye elveriyorsa onu takın,sizin bir dünya masrafınız olacak,tabiki önce kendinizi düşüneceksiniz. Sizde büyük ablanız gibi yapın,o alabiliyorsa kolye vb birşey,sizde alabilirsiniz. Ayıp yani takı istenirmi böyle

gerçekten kardeşler arasında olmaması gereken bır muhabbet bu....çünkü kardessın durumun ne elverıyorsa onu takarsın.kendısı çalışıp nısanda sana bılezık taksaydı hanı mahcup olmamak ıcın sende takardın...ama oyle bır durum olmamış....zaten nısanda bılezık gereksız...hoş bır kolye takabılırsın yada çeyrek altın....bır çeyrek sen bır ceyrekde esın takabılır mesela......
ablanızın dedıgıde kardesınızın duyup arkadan ben ona bılezık taktım vs vs demesıde gerçekten cok cırkın
takılmayın boş yere....onların ayıbı

nişanda kardeşin bilezik takması çok abartı bence.. çeyrek ya da zorlamak istersen yarım altın takın geçin.. düğünde de bileziğini takarsın olur biter..

Sen durumun ne el veriyosa onu yap zaten kusersede kussun bunun icin kardes kalbi kirilirmi.hemde iki canli

Taktığın takının gramajına göre sana ablalık yapacak veya iyi-kötü damgası koyacak bir akraban varsa hiç önemseme ne taktığını milletin yorumuna göre.
Durumunu kendin biliyorsun, masraflarınzı var, bebeğiniz olacak, tek maaşla geçiniyorsunuz...
Takıntısına takmış o zaten.

Sizin masrafınız olmasa da mecburiyetiniz yok ki.Onun nişanında senet mi imzalattı,sen de benim nişanıma takacaksın diye.Siz belki eşinizden çekinmeseniz belki bilezik te takacaksınız.Ablanızın daha anlayışlı olması,Eşi ne der acaba diye empati yapması gerekir.Düğünde takı yardımlaşmadır ama bu aileler yüzünden altın gününe dönüştü.Bugün ben Ona taktım ,yarın da o bana aynısını taksın

Annenizin aldıklarından birini siz takın, size yapılan gibi yani.

yarım altın olabilir veya ınce bır kolya ceyrek zaten az
bılezık zaten cok nısana

Ben olsam çeyrek bile takmam. O ne öyle bilezik taktım diye arkadan cırlamak falan... Deseydiniz o anda, annemin aldığı bileziği mi taktın diye!

Ciddi söylüyorum ben olsam hiçbir şey takmam. Düğünde de o ne taktıysa o kadar birşey takarım.

Gidin sizde çeyrek ederinde düşük ayarlı bi kolye alın, kartanesi, yıldız gibi.
Altın bilezik bozdurulur satılır anı olur diye aldım dersiniz:)

Hem ablanızın hem sizin tavrınız hoş değil. Ablanız taktığı bileziği geri ister gibi bir havaya girmiş, sizde annenize ablam bana ne taktı diye sormakla hata etmişsiniz. Kardeşler arasında bu tip şeyler olmamalı bana göre. Sonuçta kardeşsiniz ve ablanız sizin düğününüzde maddiyatsızlıktan bir şey takmamış da olabilirdi kıssasa kısas hoş değil. Böyle bir durumda ben hiç kimseye bana ne taktı diye sormazdım annem dahi olsa. Sonuçta evlenen benim kardeşim durumum neye yetiyorsa en iyisini almaya yapmaya çalışırdım. O bana ne takmıştı muhabbeti konu-komşu için yapılır diye biliyordum.

bence bir bilezik al taksitle falan ödeyebilirsin. bi bilezik için laf olmasın ablanla da aran bozulmasın diye düşünüyorum.

Butcenız cok uygun olsa almak istemezseniz soylensın de ...Yanı bebek bekledıgınızı ve ona hazırlık asamasında oldugunuzu bıle bıle boyle bı konuda sızı zor kosmaları hıc hos degıl.Siz butcenız neye uygunsa takın .. Alacagı tavır kendı bılır.Gerisine karısmayın.

nişana kesinlikle bir çeyrek takılmaz kimsenin para beklediğinden değil bana verdiğin değer bu mu diye isyan etmiştir.. gidip tatlı tatlı konuşun yapılacak bir şey var mı sana diyin. güzle bir bileklik v.s. alın... kardeş sonuçta

nişan sa bırsey takmanıza gerek yok , dugunde bır bılezık alır takarsınız olur bıter...
yok salon tarzı bır yerde ıse nısan bır yarım altın iş görür.. hem sen ne takacaksın o ne taktı bu ne taktı demekte ayıp olmus..
bu tarz seylerı karsılık beklemeden yapmak lazım..
gerı gelırse Allahtan gelmezse basının gozunun sadakası olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…