Bu nasıl bişey ya.

Sizin durumunuz neyi takmaya musait ise onu takın. Annen izin aldığı bilezikse ben taktım dememe li zaten. Ama ben olsam anlamı arayıp sen ne takiyorsun diye sormam. O kendi bütçesine göre takar ben kendi bütceme göre.

Ben anlayamadım yani eve 5 bin lira giriyor bebeğe zaten son iki ayda alışverişe başlamışsınız geriye kalan aylarda para biriktirmiş olmanız gerekirsi sonuçta sadece birkaç ay bir sıkışıklığınız olacak ama illa kenarınızda paranız vardır yani hiç yok değildr ayrıca kardeşler arasında sen ne takacaksın bana ne taktı muhabbeti olması da yanlış. Hem nişanda niye bilezik takılıyor ki hem madem size nişanda 4 bilezik takıldı birini annen verdi size de versin annen takın. Ya da bileklik takın çeyrek az düşebilir bilemiyorum ama sıkışığız demenizi anlamsız buldum. Hem niye son aya yığdınız ki masrafları keşke yavaş yavaş eksikleri aldaydınız yine de dediğim gibi o kadar ay hamileyken para biriktirmiş olmanız gerekir ve daha öncesinde de yani evine 5 bin giren birinin durumum yok demesini anlamıyorum benim eşim 5.500 alıyor 3 bin kenara koyuyoruz her ay.

Valla kardesler arasi bu hesap kitap yapmayi hic anlamam.insanin o andaki maddi durumu neyse onu yapar.ben kardesimin dugununde paramiz yoktu odemelerimiz vardi cok.iki kucuk altin taktim.kardesimede eksiklendim soyledim.oda bana ablam varligin yeter istersen hic takma dedi.hatta dugununde abla durumun yoksa bana nisanda takilanlardan vereyim onu tak masraf yapma bosa dedi.kardessiniz ya eger seni bi kucuk altin taktin diye problem yapcaksa bence kardes oldgnuza suphe etmelisinz

nişanda kız tarafı takmaz diye biliyorum bende.ama sizde adetler öyleyse bilemeyiz tabi.kendi bişey takmamış beklemesi ne saçma.sinir oldum ablana :/ bileklik gibi bişey alabilirsin.
bizde de kız tarafı takmaz bileklik yada kolye vb bişey takabilirsin

Esinizle görüşün öyle karar verin ama bilezik cok abartili bence. Dugunde takarsiniz nisanda bi bileklik falan alin yada bi kolye uygun fiyatli bulursaniz. Yada bi yarim altin takin yeter

sahsen en yakınlarda bilezik takılması taraftarıyım ama ablan zaten kendi parasında takmamıs annenin yaptıgından takmıs bide sunu anlamadım ablan evli ama annenin yaptıgı takıyımı taktı o zaman sa 1 ceyrek cok bile ama

ayrıca sakın bileklik mis kolyeymis böyle seyler almayın hem 14 ayar hemde ilerde ev alır araba alır bozar cok ucuza gider ille alıcaksan ya tam lira al 670 lira yada 2 yarım al esinle takarsın mesela 14 ayardan uzak durun hersey icin set yüzük bilieklik

En kötü yarım takarsın olur biter, abla kardeş arasında söz konusu olmaması lazım.
Güzellikle anlatın sizde yaptığı yanlış olmuş beklentide olması

Yarım takmak en iyisi bence Ma nişandan sonra da böyle laf edeceklerse bilemem tabi zaten nişanda kız tarafı takı takmaz diye biliyorum

ablalarınızın tavrının masallahı var yanı ayy ben kardesım masrafa gırsın ıstemem ne gerek var derım yahu
ayrıca annenız gereken onerıde ,akılda bulunmus ablanıza tastıkletmek nıye hıc sormanıza gerek yokkı, kım ne takıyorsa taksın ...
sız sorarsanız oda ıstedıgı mıktarda altını tak der tabı soran sızsınız cunku :)
hayırlısı olsun
sız durumunuz neyo gerektırıyorsa onu yapın bence altın takmak yerıne ıhtıyacı olan bırseyı alsanız daha makbule gecer

Onlar ne bicim ablalarmis oyle , durumunuzu aciklamaniza ragmen sizden 1200 tl lik taki istiyorlar ustelik nisani olacak ablanizda yanindayken insanda azicik gurur olur. Annenizle aranizda gecen konusmayi soylemissiniz konusu gecen ablanin yalanida ortaya cikmis cidden cok hayretle okudum nasil ablaymis onlar milletten para koparmak icinmi nisan yapiyormus. Hem nisanda birsey takmasaniz sade dugunde taksaniz bile yeter durumunuz ortadaymis yani. Ben olsam oyle ablaya gicik olur sirf inadimdan takmazdim birsey cok ayip cidden cok ayip.Fesatlik yapiyor gibi olmayimda sizin bu iki abla ittifak kurmus bence sizide karsi cephede gormusler , dediginize gore sizle ayni maddi durumu olan ablaniz kendini baya bir acindirmis durumum yok falan filan diye, resmen sizide kumpasa getirmeye calismislar. Dediginiz gibi sizi milyoner gozuyle goruyorlar herhalde. Hic buyuklerim falan diye kendinizi ezdirmeyin, bu devirde zaten insana en buyuk kazigi yakinlari atiyor para denen sey tum degerlerin ustunde ne yazikki artik.

Kardeşler arasında bile bunun lafı oluyorsa yazıklar olsın o kardeşliğe yere batsın o altın.
Pes.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…