- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
- Konu Sahibi florence_N
-
Yönetimden istediğim ciddiyeti girmez isem bunu yapacağım zaten. Aklımın bir köşesinde not ettim.Çocuklara telefon verin gizlice kayda alsın.
Hala birşey yapmazsa yönetim medyaya sunarsınız.
Nihat Doğan’ın programında bi öğretmeni kayda almış çocuklar. Yayınladılar, aynı anda o kadar çok telefon geldi ki.Yönetimden istediğim ciddiyeti girmez isem bunu yapacağım zaten. Aklımın bir köşesinde not ettim.
Peki bu süreçte eğitimleri nasıl devam edecek? Yerine öğretmen verilecek mi? Soruşturma süresinde görevi başında mi olacak?Ilce Milli Egitim Mudurlugune sikayet edin. Cocuklarin da ifadesi alinir soruşturma surecinde.
Böylelerini barindirmamak lazim.
Bu surecte ogretmen sınıfında egitime devam eder cunku cok agir bir suc olarak görmezler (yuz kızartıcı suc olsaydi direkt aciga alinirdi). Sorusturma sonunda da muhtemelen ogretmene uyari, kinama gibi cezalar verilebilir. Ogrencilerin durumu ise biraz belirsiz. Yani tek siz sikayet edecekseniz sizin cocugun sinifi degistirilebilir.Peki bu süreçte eğitimleri nasıl devam edecek? Yerine öğretmen verilecek mi? Soruşturma süresinde görevi başında mi olacak?
Okulda başka 4. sınıf yok maalesef. Şehir merkezine göndersek servis de yok..Bu surecte ogretmen sınıfında egitime devam eder cunku cok agir bir suc olarak görmezler (yuz kızartıcı suc olsaydi direkt aciga alinirdi). Sorusturma sonunda da muhtemelen ogretmene uyarma, kinama gibi cezalar verilebilir. Ogrencilerin durumu ise biraz belirsiz. Yani tek siz sikayet edecekseniz sizin cocugun sinifi degistirilebilir.
Ogretmensiniz bildiğim kadarıyla bı kaç şey sorabilirmiyimBu surecte ogretmen sınıfında egitime devam eder cunku cok agir bir suc olarak görmezler (yuz kızartıcı suc olsaydi direkt aciga alinirdi). Sorusturma sonunda da muhtemelen ogretmene uyarma, kinama gibi cezalar verilebilir. Ogrencilerin durumu ise biraz belirsiz. Yani tek siz sikayet edecekseniz sizin cocugun sinifi degistirilebilir.
Ben konuyu ilk okudugumda siz zaten degistirirsiniz diye düşünmüştüm bireysel olarak tavsiye vermistim. Boyle bir durum varsa velilerle birlikte hareket eedin derim.Okulda başka 4. sınıf yok maalesef. Şehir merkezine göndersek servis de yok..
Tabii elimden geldigince yanitlamaya calisirim.Ogretmensiniz bildiğim kadarıyla bı kaç şey sorabilirmiyim
Ufak tefek hakereti var bizim ogretmenimizinde kendisi yılardır müdür tarafından desteklenmiş bı öğretmen daha fazla detaya girmeyeceğim eşi ve diğer öğretmenler tarafından da bilinir bayağı baskın bı karakterTabii elimden geldigince yanitlamaya calisirim.
Size ozel mesaj atiyorum bu konuyla ilgili cunku ogretmenin profiline bakilirsa konu sapacak gibi görünüyor ozelden daha detayli konusuruzUfak tefek hakereti var bizim ogretmenimizinde kendisi yılardır müdür tarafından desteklenmiş bı öğretmen daha fazla detaya girmeyeceğim eşi ve diğer öğretmenler tarafından da bilinir bayağı baskın bı karakter
Lafının altında kalacagimi bildigimden tartışmaya girmiyorum
Ayrımcılık vs de var napmam lazım nasıl yaklaşabilir in bu konuda öğretmene
Direkt konuya giriyorum arkadaşlar.
Çocuğum 4. sınıfa gidiyor. 2. Sınıfta okuttu, 3. sınıfta ücretsiz izin almıştı, bu sene tekrar başladı göreve.
Ödev yapmayanlara tahta kenarında dikilmesi cezası veriyordu ses etmedik veliler olarak. Sonra cetvelle ellerine vurmaya başladı, oğlum hafif vurduğunu, daha çok şamata yaptıklarını söyledi. Ama bu akşam öyle bir şey öğrendim ki sınıfın çalışkan kızlarının birinin annesinden şok oldum. Ödev yapmayan ilgisiz ögrencilere sesini çıkarmayıp arada bir ödevini unutan öğrencileri tahtaya çıkartıyor, ay kalbim sanciyor, ben bir eşeğim ben bir öküzüm diye bagirtiyormus. Daha önce çok şikayet etmişler ancak kadrosu burada olduğu için hiç birsey yapılamamış. Bu okul, bir büyükşehirin merkeze yakın bir köyünde.
Direkt öğretmenle konuşursam çocuklara tepkisi olur mu diye düşünüyorum.. Nasıl bir yol izlemeliyim, hangi merciye şikayet etmeliyim, sinirden sağlıklı düşünemiyorum..
Oysa ki hiç böyle birine benzemiyordu.. Gencecik, 30larinda bir öğretmen, yazık ki ne yazık...
İlkokuldayken bizde fırça yerdik, tokat ya da saç çekme gelirdi başımiza. Çocukluk, iki üzülür geçerdik. Ama ben sınıfın önünde ben eşeğim, öküzüm diye bagirmak, bunu yapmak zorunda birakilmak, o an hissedilen baskı,... Öğretmenle ne konuşacağım? Böyle yapmışsınız diyeceğim o da muhtemelen hayır diyecek.Rahatsız olduysanız gidin direk öğretmenle konuşun halledin neden bu kadar düşüncelerle yoruyorsunuz kendinizi. Empati kurun. Kötü niyetli olmadığını düşünüyorum umarım öyledir.
Kalbim sıkışıyor gibi hissediyorum. Oğlum bunu neden sakladı benden diye düşünüyorum. Anneligmi gözden geçiriyorum. Oğlumun ruhundaki yara için üzülüyorum...ow ben böyle konularda olayi empatiye baglarim sakin sakin konusurum.. kardesimin olaylarindan baya ugrastim ama owwww owww su an böyle durumda biz olsak esim okulda o adamin dünyasini burnundan getirir catir catir kelimeleriye duvardan duvara vurur. iyi yerinizde durs biliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?