Bu nasıl söylenir?

acilen bir veli toplantısı yapıp her şeyi açık açık konuşun sizi sevmeseler de olur ama bu yaptıkları hoş değil .Öne de eşinizi sürün siz böyle yaptıkça ben eşimle tartışıyorum yuvamı yıkacaksınız diyin size değil eşinize kin duyarlar en fazla . Kim yuva yıkmak ister sonuçta ama öğrencilerinize kızmayın sakın ben doğru bulmuyorum ilk okul çocuklarına kızılmasını isterse en yaramazı olsun

Öğretmenlik sert olmak, ters olmak değildir.
Net olmaktır bana göre.
Kesin bir duruş sergilemektir.

Evime sakın gelmeyin! Demek doğru gelmiyorsa,
Çocuklar, sevgili öğrenciler artık nasıl hitap ediyorsan,
Okuldan eve, evden okula.
Evime gelmeniz doğru değil.
Bana gelirken ya da benden dönerken başınıza bir iş gelebilir.
Aileleriniz sizi merak eder ve üzülürler.
Ben bu sorumluluğu alamam. Bir daha izin alıp evime gelmeyin.
Gibi net cümleler kurun.
İstemediğinizi belli edin.

Ayrıca mutlaka veli toplantısı yapın. Bunu toplantıda söyleyin. Rahatsız olduğunuzu belirtin. Ne hakları var bunu yapmaya sorun bakalım ne diyorlar?

Evinize göndermek ne ya?
Bu insanlar bildiğin gerizekalı.
Sonra niye küçücük çocuklar ölüyor

Al işte minicik çocuğa izin verip öğretmene yolluyor.
Öğretmen hırlı mi hırsız mi, teşhirci mi, tacizci mi, sapık mi ne olduğunu bilmiyor ama gönderiyor.
Daha 1.5 ay olmuş bu ne güven.

Yeni nesil çocuklar da sınır algısı yok. Bildiğin sosyal alanı, özel alanı bilmiyor hop diye her şeyin içine dalarak büyüyorlar.

Biz öğretmenimizin evine gitmeyi bırak yolda görünce başımızı eğerdik.
Evine de kendisi davet etmişti sınıfça gitmiştik. Utana sıkıla, rahatsız edecek miyiz düşüncesi ile.
Simdikiler bir tuhaf.

Ayyh öğretmenim ama atanamadigim için şükredesim geliyor bazen.
Atanmamaktan daha büyük dert, atanmak.
Doğu göreviydi. Oranın sorunlarıydı, görgüsüz insanlar, kalitesiz statü sahipleri, had bilmeyen öğrenciler, işi cıvıklığa vuran veliler...
Paranla rezil olmak..

Yaşasın işsizlik

Bence çocuklarla birlikte velilerle konuş sınıfa çağırıp canım, Allah korusun sana gelirken başına birşey gelse direk sana gelicekler resmen zanlı olursun
Neler duyuyoruz bu riske girme sakın direk konuşmalısın

Ay kiyamam ya, hem size hem de eskiya velede :) Hep hayal ederdim ortmenimin evine gidip onunla kahve icmeyi. Imzasini taklit ederdim. Ne guzel bir meslek su ogretmenlik yahu, zamanin bi diliminde birileri icin kahramansiniz. Hadi degis tokus yapalim, ben benim meslegi size devretmeye hazirim :)

Hiç kimsenin evine annesiz gitmeyin derseniz;Çocuk aklıyla annenizle beraber gelin diye de anlayabilirler.Kapıda hem öğrenci,hem veliyi görmüş olursunuz.Çocuk çok istedi gelmeyi,annesiz gelmeyin demişsiniz derler.

Direk çocuklarla konuşun.Okulda çok yoruluyorum ,eşim de işte yoruluyor ,evde dinleniyoruz deyin.Sizden çekinmezler belki ama eşinizden çekinirler.

Valla başına bir iş gelir kısmı her yerde her şekilde gelebilir. Çocuğunu öğretmen evine göndermekten daha kötüsü sokaklara salmaları değil mi? Tüm gün sokakta bunlar. Yaşadığı çevreye güveniyor ve o rahatlıkla yaşamayı tercih ediyor. O haberleri onlar izlemiyor mu? Ya da biz bunları anlatmiyor muyuz? Ödev içeriklerim bile bu konular üzerine. Ama onların tercihi bu ve zaten size ya da öğretmene fikir soran yok. Ilk kez böyleleriyle karşı karsiyayim.

Bu durumda artık o kısım onların tercihi degistiremiyorum ama bari bu kadar rahat davranmasinlar diye kendimi düşünmek zorundayım.

Veli milletine güven olmaz. Kusura bakmayın ama iyiyken iyi demezsiniz. en ufak yanlışta yüklenecek kişi bellidir. Öğretmen..

Yahu ben bunlarla is birliği içinde olcam diye geçen yıl grubumuz vardı öğretmenle çok iyi oluyordu sizinle de whatsap grubu kuralım dediler tamam dedim eski velilerim gibi saygı ve seviye var sanarak..

Müdür yardimcimin bu konuya yorumu ne biliyor musunuz? Cok yüz verme hocam bunlara yaramaz...

Ordan konuşması kolay muhtemelen. Buyrun sizi alalım?

Valla kimse siz ogretmensiniz olur mu yapmasin meslegini okulda icra ediyor zaten bi zahmet evindede ogretmencilik oynamasin ne demek okul cikisi ogretmen evine cocuk yollamak bu bayan ogretmen dadi deyil herkez dogurduguna sahip ciksin bi zahmet bu ne galesizlik yani herkezin bir yasantisi var okulda ogretmen evinde ev hanimi rahatsiz olmasi cook normal biz aksama kadar 1 cocukla zor ugrasiyoruz bu kadincagiz 30 cocukla ilgileniyo bu onun meslegi tabiki ama evine gelincede ayaklarini uzatip dinlenmesin niye cunki o ogretmen varmi boyle bisey yani...bence acilen bir veli toplantisi yapin bazi ogrencilerimiz okul cikisi bana geliyorlar yolda baslarina bi is gelse bunun sorumlusu kim lutfen cocuklarinizi okul cikisi yollamayin ayrica herkezin bir hayati duzeni var sizlerden saygi bekliyorum deyin bunda cekinelecek bir sey yok Allaj askina onlar cocuklarini yollarken cekinmiyorda siz soylerken neden cekineceksiniz ki kesinlikle soylemelisiniz

Ohooo siz beni hiç anlamamissiniz ki. Ben sizin evde baslarina bir sey gelir demedim ki. Cocuklarni tek basina size gonderen aileler bilncsiz, size gonderen aile baskalarina da gonderebilir dedim. O bilinci siz katmalisiniz o ailelere dedim. Haa derseniz benim oyle bir gorevim yok anlarim. Ama yarin oburgun kotu bi durum yasandiginda eminim sizde vicdan azabi cekersiniz keske ogretseydim diye. Rahatsiz olmanizi anliyorum, haklisiniz da. Ama bu cocuklar suan kotuluge acik. Bunu siz goruyosunuz. Ama aileleri boyle ben kendimi kurtarayim, fazla da yuz vermeyeyim diyorsunuz. Peki eyvallah. Bu arada ben veli degilim. Onyargiyla yazmiyorum.

Bir öğretmen olarak yazayım; çok yüz vermişsin nomu. Velilerle ve öğrencilerle aranda mesafe olmalı. Bu nedir böyle?Eve gelmek nedir? Okula gittiğinde anlayacakları dilden evin özel alan olduğunu istedikleri gibi gidip gelemeyeceklerini anlat. Velilerle de gerektiği kadar muhattap ol. Iyi ki sınıf ogretmeni değilim. Sevmezlerse sevmesinler. 3 yıl o okuldasın sanırım. Sık dişini sonra başka bir okula gitmenin yollarını ara.

Çocukların ailesi ile görüşün. Sizi sevmeleri çok güzel fakat öğretmeni dahi olsa çocuk istismarının bolca olduğu dünyada kimsenin çocuğunu tek başına kimsenin evine gondermeme kuralı kesin olmalı.

Siz iyi bir Öğretmen iyi bir insan olsanız bile bu başkalarının evine gitmeleri bunu normalleştirmelerine neden olabilir.

Hic bisey deme acma kapiyi yada bizde tam cikiyorduk de montunla kapiyi ac.bi sure snra gelmez

Allah korusun yolda başlarına kötü bir olay gelse, sizden bilirler yok bizden izinsiz alıştırdı evine vs..öğretmenin yüzünden diye üstelik suçluda çıkartırlar açık açık konuşun Velilerde hem çok tehlikeli dışarda dolaşmasınlar okuldan sonrasının özel hayatınız ve ev işiniz olduğunu öğretmezseniz bilmezler, ayrıca siz kimsenin cocuğunun dadısı değilsiniz okulda zaten yetip artıyorlar özel hayatınızda bari kafanızı dinleyin

İşte ben de dedim ki çocuklarını sokağa bilinçsizce salan bu veliler ben çocuklarınızı başkalarının evine nasıl yolluyorsunuz dediğimde yollamayı bırakacaklar mı?

Bana göndermezler en iyi ihtimal evet.
Diğer konuda bildiklerini okumaya devam edecekler.

Çünkü öğretmenin fikrine ve kendisine saygısı olan bir çevreye düşmedim ne yazık ki..

Olsun isterdim 6 yıl boyunca hep öğretmeni sayan, fikirlerine değer veren insanlarla çalıştım.
Onlarla bu söylediğiniz iletişimleri rahatlıkla kurdum.

Burada beni muhattap görüp, iletişim kurmak isteyen bile yok.
1 buçuk ayda anladım. Artık ben de onlar gibi yapacağım, onları önemsemeyeceğim.

Hakkım yok mu?
Bence gayet var.

İki gün evvel bir veli aradı beni.
Hocam çok kibarsın ama burdakilere kibarlık yaramaz dediğim dedik ol.
Veli fikrini sorma önemseme dedi bana.

Nasıl yere düştüm anlayın.
Kimsenin bana böyle hissettirmeye hakkı yok.

Ya ben de şunu anlamıyorum.
Yine böyle küçük yerde okula yakın evim vardı.
3 yıl görev yaptım.
Ne evime gelen oldu, ne ille gelmek isteyen.
Ben aynı bendim, duruşum tavrım aynı.

Neden burada yüz vermiş oluyorum?

Benden yüz bekleyen yok.
Astarı ellerinde bunların.

Benden başka bu cinslerle karşılaşan olmamış mıdır nedir?

Sana göre yaptığın kibarlık ama onlara göre yumuşakbaşlılık yüz verme. Bu tiplerle karşılaşan var tabii ki olmaz olur mu? İşte onların yaptığı şey mesafe. Sende bunu yapacaksın. Sen ne kadar güçlü sert gözükürsen o kadar saygı duyacağın bir çevredesin ne yazık ki. Ben senin anlattığın insan profilini iyi biliyorum çünkü bende öyle bir bölgede görev yapıyorum. Bir güleryüz gösteren astarını isteyecek insanların olduğu bir yerdeyim. Ben çözümü mesafe koymakta buldum. Tabii bunu yapmak iki senemi aldı. Düşün yani ancak idrak ettiler. O yüzden onlar inat ettikçe sen sınır koyacaksın. Yapacağın bu.

2 yıl mı?
O zamana mezun olacak bunlar beni anlasalar ne olur?
Sonra yeni baştan öbürlerine 2 sene.
Ayyy hasta olmazsam iyi

kapıya eşiniz çıksın ve azarlasın. yapacak başka bir şey yok. naif düşünmeye gerek yok inanın.

ilerde sokaklarda başlarına bir şey gelir, öğretmenlerine gittilerdi, yolda olmuş derler vicdan azabı olur.

boşverin, sert olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…