- 23 Kasım 2014
- 517
- 352
- 53
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Durum seni zorlastiriyor ama nekdar cok seviyorlarmis senide surekli sizin yaninizda olmak istiyorlar.size gelmek istediklerinde ders calisicaz de her gelene kitap ac okut ders calistir bidaha gelmezler
Yorumumdan dolayi neden boyle bi soruyu sorma ihtiyaci hissettiniz merak ettim. Ne fark ederÖğretmen değilsiniz dimi?
Kızlar az evvel evin kapı zili 30. kez çaldı.
Yine bir öğrencimdi tabi.
Küçük bir yer, dönüş yolunda beni görüp evimi öğrendiler.
Bir gün ikisi anlaşıp gelmiş, kapıyı açtım güzel karşıladım ilk diye.
Bir kez yine aralarında biz öğretmenin evine gittik deyince diğerleri birlikte de gidelim.
Beni de götür falan diye konuşuyorlardı :)
Başta bu durum çocukça ve sevimli bile geldi ama bugün yine bu öğrencim ben annemden izin alıp sizin eve gelcem dedi. Bir de bu en yaramazlardan okul yetmiyor dışında da gösterecek kendini :)
Hayır git derslerini yap ben evde olmam zaten dedim.
Ama dinlememiş gelmiş. Üstüne inatla abartmıyorum kapıyı ısrarla yumrukladı.
Küçücük boyu ile zile de uzanmayı başardı. 30 kez çaldı.
Açmadım, inat ettim.
Ve istemiyorum eminim.
Böyle şeyleri istemiyorum.
Açık açık gelmeyin de denmez biliyorum.
Çocuk kalbi kırmak istemem.
Velilerim de bir değişik saygısız, rahat ve bilmişler.
Sevmedim.
Nasıl denir sizce?
İşimde hiç huzurum yok..
Hiç kimsenin evine annesiz gitmeyin derseniz;Çocuk aklıyla annenizle beraber gelin diye de anlayabilirler.Kapıda hem öğrenci,hem veliyi görmüş olursunuz.Çocuk çok istedi gelmeyi,annesiz gelmeyin demişsiniz derler.Ben bu konuda artık çocuk kalbi düşünemeyeceğim sanırım.
Yarın kesin bir şekilde evime gelmeyin, hiç kimsenin de evine anneniz olmadan gitmeyin diyeceğim.
Sanırım gerçekten fazla kibarım.
Velilerle bu konuyu konuşmadım açıkçası.
Onlarla dilimiz farklı diye pek muhattap olmamaya karar verdim de:)
Ben yine çocuklarla halletmeye çalışacağım bu meseleyi sanırım.
İşte sorsanız başka yere izin vermiyorum ya hocam öğretmenine diye veriyorum diyecek tipler.
Sınıf annem çok mantıklı anlatamam
Diğer konunun kraliçesi kendisi
Ögretmen olarak olaylara bakış açınız çok yanlış geldi. Burda sorun çocugun zile basması, eşinizin rahatsız olması olmamali. Tamam onlar da olabilir ama sizin önceliğiniz bu çocukların ailesi olmadan sizin evinize geldiği gibi başkalarinin da evine gidebilecegi, ailelerinin bilincsizligi olmali.
Bence velilere olan düsmanliginizi! bi kenara birakip onlarla bi konusma yapmalisiniz. Irmak bebekten yola cikarak bu sapiklarin hic beklenmeyen kisiler olabilecegini, siz de dahil kimseye yalniz gondermemeleri gerektigini iyice ogretmelisiniz. Cocuklarla da benzer bi konusma yapmalisiniz.
Ayrica siz ogretmensiniz. Gorevinizin ne kadar ciddi ne kadar buyuk olugunun farkinda misiniz? Bi nevi 2. Annesiniz siz. Gecenlerde takipettigim bi ogretmen ( mukemmel bi kadin) ogrencisinin velisine sadece bu kapidan degildiger kapidan cocugu alin dedi diye adam uzerine yurumus. Ama o hoduge agzini acip tek kelime etmemis. Bir de keske o anda sakinlestirseydim diye hayiflaniyor. Sebep o sinirle eve gidince cocuguna ters davranir diye. Siz egitimli insansiniz. Biraz daha toleransli, biraz daha velilerle is birligi icinde olmalisiniz bence.
Ohooo siz beni hiç anlamamissiniz ki. Ben sizin evde baslarina bir sey gelir demedim ki. Cocuklarni tek basina size gonderen aileler bilncsiz, size gonderen aile baskalarina da gonderebilir dedim. O bilinci siz katmalisiniz o ailelere dedim. Haa derseniz benim oyle bir gorevim yok anlarim. Ama yarin oburgun kotu bi durum yasandiginda eminim sizde vicdan azabi cekersiniz keske ogretseydim diye. Rahatsiz olmanizi anliyorum, haklisiniz da. Ama bu cocuklar suan kotuluge acik. Bunu siz goruyosunuz. Ama aileleri boyle ben kendimi kurtarayim, fazla da yuz vermeyeyim diyorsunuz. Peki eyvallah. Bu arada ben veli degilim. Onyargiyla yazmiyorum.Valla başına bir iş gelir kısmı her yerde her şekilde gelebilir. Çocuğunu öğretmen evine göndermekten daha kötüsü sokaklara salmaları değil mi? Tüm gün sokakta bunlar. Yaşadığı çevreye güveniyor ve o rahatlıkla yaşamayı tercih ediyor. O haberleri onlar izlemiyor mu? Ya da biz bunları anlatmiyor muyuz? Ödev içeriklerim bile bu konular üzerine. Ama onların tercihi bu ve zaten size ya da öğretmene fikir soran yok. Ilk kez böyleleriyle karşı karsiyayim.
Bu durumda artık o kısım onların tercihi degistiremiyorum ama bari bu kadar rahat davranmasinlar diye kendimi düşünmek zorundayım.
Veli milletine güven olmaz. Kusura bakmayın ama iyiyken iyi demezsiniz. en ufak yanlışta yüklenecek kişi bellidir. Öğretmen..
Yahu ben bunlarla is birliği içinde olcam diye geçen yıl grubumuz vardı öğretmenle çok iyi oluyordu sizinle de whatsap grubu kuralım dediler tamam dedim eski velilerim gibi saygı ve seviye var sanarak..
Müdür yardimcimin bu konuya yorumu ne biliyor musunuz? Cok yüz verme hocam bunlara yaramaz...
Ordan konuşması kolay muhtemelen. Buyrun sizi alım?
Çocukların ailesi ile görüşün. Sizi sevmeleri çok güzel fakat öğretmeni dahi olsa çocuk istismarının bolca olduğu dünyada kimsenin çocuğunu tek başına kimsenin evine gondermeme kuralı kesin olmalı.Kızlar az evvel evin kapı zili 30. kez çaldı.
Yine bir öğrencimdi tabi.
Küçük bir yer, dönüş yolunda beni görüp evimi öğrendiler.
Bir gün ikisi anlaşıp gelmiş, kapıyı açtım güzel karşıladım ilk diye.
Bir kez yine aralarında biz öğretmenin evine gittik deyince diğerleri birlikte de gidelim.
Beni de götür falan diye konuşuyorlardı :)
Başta bu durum çocukça ve sevimli bile geldi ama bugün yine bu öğrencim ben annemden izin alıp sizin eve gelcem dedi. Bir de bu en yaramazlardan okul yetmiyor dışında da gösterecek kendini :)
Hayır git derslerini yap ben evde olmam zaten dedim.
Ama dinlememiş gelmiş. Üstüne inatla abartmıyorum kapıyı ısrarla yumrukladı.
Küçücük boyu ile zile de uzanmayı başardı. 30 kez çaldı.
Açmadım, inat ettim.
Ve istemiyorum eminim.
Böyle şeyleri istemiyorum.
Açık açık gelmeyin de denmez biliyorum.
Çocuk kalbi kırmak istemem.
Velilerim de bir değişik saygısız, rahat ve bilmişler.
Sevmedim.
Nasıl denir sizce?
İşimde hiç huzurum yok..
Hic bisey deme acma kapiyi yada bizde tam cikiyorduk de montunla kapiyi ac.bi sure snra gelmezİçeri almadım zaten o ilk geldiklerinde ama kapıyı açtım.
Çikolata verip gönderdim.
Eşim de rahatsız oldu.
Söyle velilerine gelmesinler diye dedi.
Artık kapıyı kesinlikle açmayacağım da.
Gelmeyin nasıl denir cidden.
Aslında karşımda saygıdan yoksun kaba insanlar var.
Onlara karşı çok da hassas olmanın anlamı yok biliyorum.
Ama yine de ruhumda, yapımda yok o terslik.
Kibarlığı bırakamıyorum kolay kolay.
Benim tersim pistir ama sabrımın taştığı yerde.
Ohooo siz beni hiç anlamamissiniz ki. Ben sizin evde baslarina bir sey gelir demedim ki. Cocuklarni tek basina size gonderen aileler bilncsiz, size gonderen aile baskalarina da gonderebilir dedim. O bilinci siz katmalisiniz o ailelere dedim. Haa derseniz benim oyle bir gorevim yok anlarim. Ama yarin oburgun kotu bi durum yasandiginda eminim sizde vicdan azabi cekersiniz keske ogretseydim diye. Rahatsiz olmanizi anliyorum, haklisiniz da. Ama bu cocuklar suan kotuluge acik. Bunu siz goruyosunuz. Ama aileleri boyle ben kendimi kurtarayim, fazla da yuz vermeyeyim diyorsunuz. Peki eyvallah. Bu arada ben veli degilim. Onyargiyla yazmiyorum.
Bir öğretmen olarak yazayım; çok yüz vermişsin nomu. Velilerle ve öğrencilerle aranda mesafe olmalı. Bu nedir böyle?Eve gelmek nedir? Okula gittiğinde anlayacakları dilden evin özel alan olduğunu istedikleri gibi gidip gelemeyeceklerini anlat. Velilerle de gerektiği kadar muhattap ol. Iyi ki sınıf ogretmeni değilim. Sevmezlerse sevmesinler. 3 yıl o okuldasın sanırım. Sık dişini sonra başka bir okula gitmenin yollarını ara.
Sana göre yaptığın kibarlık ama onlara göre yumuşakbaşlılık yüz verme. Bu tiplerle karşılaşan var tabii ki olmaz olur mu? İşte onların yaptığı şey mesafe. Sende bunu yapacaksın. Sen ne kadar güçlü sert gözükürsen o kadar saygı duyacağın bir çevredesin ne yazık ki. Ben senin anlattığın insan profilini iyi biliyorum çünkü bende öyle bir bölgede görev yapıyorum. Bir güleryüz gösteren astarını isteyecek insanların olduğu bir yerdeyim. Ben çözümü mesafe koymakta buldum. Tabii bunu yapmak iki senemi aldı. Düşün yani ancak idrak ettiler. O yüzden onlar inat ettikçe sen sınır koyacaksın. Yapacağın bu.Ya ben de şunu anlamıyorum.
Yine böyle küçük yerde okula yakın evim vardı.
3 yıl görev yaptım.
Ne evime gelen oldu, ne ille gelmek isteyen.
Ben aynı bendim, duruşum tavrım aynı.
Neden burada yüz vermiş oluyorum?
Benden yüz bekleyen yok.
Astarı ellerinde bunların.
Benden başka bu cinslerle karşılaşan olmamış mıdır nedir?
2 yıl mı?Sana göre yaptığın kibarlık ama onlara göre yumuşakbaşlılık yüz verme. Bu tiplerle karşılaşan var tabii ki olmaz olur mu? İşte onların yaptığı şey mesafe. Sende bunu yapacaksın. Sen ne kadar güçlü sert gözükürsen o kadar saygı duyacağın bir çevredesin ne yazık ki. Ben senin anlattığın insan profilini iyi biliyorum çünkü bende öyle bir bölgede görev yapıyorum. Bir güleryüz gösteren astarını isteyecek insanların olduğu bir yerdeyim. Ben çözümü mesafe koymakta buldum. Tabii bunu yapmak iki senemi aldı. Düşün yani ancak idrak ettiler. O yüzden onlar inat ettikçe sen sınır koyacaksın. Yapacağın bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?