Bu nasıl söylenir?

Ben en iyisi yine bunu çocuklara anlatayım haklısınız.
Velilerle muhattap olmak istemiyorum.
Eşimi atayım ortaya bir de.
İş benden çıksın :)
.Doğru olmaz de önce.Öğretmenin evine gidilmez yabancı insanların evine gidilmez de.Hem benim ve eşimin okul dışında dinlemmeye ihtiyacımız var de.Okulda çok ypruluyorum eşim de çok yoruluyor de.Küçük bir yer oldugu için gönderiyor ailesi sanırım.Küçük yerler mıç mıç olabilir biraz.Gerekirse veli toplantısında velilere söyle.Toplantı düzenle gerekirse yada gelen öğrencileein velilerini ara.Böyle bir sorumluluğu kabul etmiyorum.Çocukların başına birşey gelirse benim başım derde girer de.
Oh mis.

Benim velilerim de okul başladığında ödev sormaya geliyorlardı. Sanki eve ödev getiriyorum.Güzel bir dille anlattım benim küçük bebeğim var zile basmayın eve ödev getirmiyorum dedim .Bu sefer telefonla başladılar sabahın 6 sinda.Sabahciyim diye 6 da kalkmak zorunda mıyım?..Sonra yüzlerine direk söyledim mesai saatlerim dışında kesinlikle aramayın gelmeyin diye .Bir kişi aramaya başladı sonra benim telefon 7_24 çalmaya başladı.kesin çözüm istiyorsanız veli toplantısında söyleyin. Bir daha olmaz zaten

Kesin çözüm numaramı dış aramalara kapatmaksa onu da yaparım tabi.
Ama bunlar son uygulamalarım olur.
Önceliğim tatlı sözden anlamaları öğretmenim.
İnşallah çabuk düzeltirler kendilerini.

Kesin bi dille reddedin bu durumu. Çocukların başına bi iş gelse sizden bilirler. Çok çirkin iftiralara maruz kalabilirsiniz Allah korusun

Sinifin icinde toplu konusun

Okuldan cikinca evinize gidin.
Ögretmenin evine öyle gelinmez kimsenin evine gitmeyin diyin.

Ben olsam kapiyi acmazdim

1basrlar 2basarlar sonra daha gelmezler.

Gozlerim her konuda sizin yorumunuzu arıyor.
O kadar güzel ve mantıklı yorumlar yaziyorsunuz ki hayran oluyorum.

Konu dışı ama napıyım dayanamadim

Öf aman ya.
İşte bu en sevmediğim şey.
Sen onlara gitsen yine mesafe korunur da evine gelmesi..
Hiç hoşlanmam ben de.
O öğrenci ne işi var öğretmenin evinde.

Haklisiniz ama size tavsiyem ne olursa olsun cok takmayın o sorunların hayatinizi etkilemesine izin vermeyin. Okulda olan sorunlar okulda kalsin. Evinize taşımayın evinizdeki huzuru kimsenin kacirmasina izin vermeyin...

Nomu ilk gelene kapıyı açmakla başlamış asıl mesele. Şimdi hepsi merakını gidermek isteyecek, engellemesi zor yani..ama öğrenciler üzerinden daha kolay. Sınıfta konuş durumu,eşini öne sür. Uyuyor,hasta olabilir,yorgun olabilir diye onların anlayacağı seviyede örnekler ver. Mesela babanız işten gelmiş, daha yeni uyumuşken kapı çalsa,misafir gelse eve....tekrar tekrar 30 kere anlat olmadı. Ne zor bi yermiş orası, analı danalı. Allah yardımcın olsun

Çok güzel açıklamışsınız.Bende katılıyorum.
Kesinlikle yüz vermeyin.

Ögrencilerinize kendinizi fazla sevdirmissiniz çokta minnaklarmiş yaa eve niye gelmek istiyolarki:)

Ne çektin be yarın bi suçlamayla karşılaşmayacağın ne malum? Hiç açma kapını bir süre sonra bıkıp gelmezler belki. Velilerle de açık açık konuş çocukları tek başına hiçbir yere göndermeyin olanları görüyorsunuz nasıl içiniz rahat ediyor ben dahil hiç kimseye güvenip göndermeyin çocuklar alışmasın başka insanların evine girip çıkmaya de. En son müge anlıdaki yavrunun başına gelenleri gördük. Bugün sana gelir Allah korusun apartmandan başkası çeker alır eve, suç senin olur. Nasıl sorumsuzca gönderiyorlar anlamıyorum

Bi önceki konun birde bu...
bu ne ya diyesi geliyor insanın
ay hiç çekilmez....allah sabır versin...kurtuluşun yok gibi :)

Küçük çocuklar tedirgin olduğunuzu çekindiğinizi anlarsa üstünüze gelir ve sizi takmaz. sizden korkmamalı ama saygı göstermeli ve durucağı yeri bilmeli.
Kendinize ait kurallarınız olmalı veli toplantısında bunlardan bahsetmelisiniz.
Özel durum olmadığı sürece abuk subuk şikayetler için aranmak istemediğinize dair.
Evinize veli çocuk kabul etmeyeceğinizi
Vs
Şimdiki velilerle de çok yüz göz samimiyet olmamalı mesafe olmalı sizle konuşurken komşuya konuşur gibi konuşmamalı mesela. bu sizin elinizde ne demek çocuğun size gelip kapıyı yumruklamasi sizin davranislarinizdan kaynaklı o rahatlığı alabilmiş. nihanetinde çocuklar yüz bulmayıversin çocukluk işte akıl edemiyorlar .
Yeri gelir oyun oyar siniz yeri gelir daha sert olmanız gerekir.

Okul dışında öğrencilerimle görüşmüyorum deyin....inanın daha çok merak edip saygı duyarlar net çizgi koyun araya

2.sınıf öğrencisi dediğiniz küçücük çocuk. bu ebeveynler nasıl insanlar ki böyle bir şeye izin veriyorlar hayret doğrusu.
Anlaşılan o ki başlarından savmaya çalışıyorlar , yazık. Her yorumu okuyamadım ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bu durumu velilerle çözmeniz daha doğru olacaktır. Sanırım çocuklardan çok velilerin eğitilmeye ihtiyacı var. bir öğretmen olarak en doğru tavrı bulacaksınızdır. Gerekirse yüz kere anlatın velilere çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi çocuğun başına bir şey gelse Allah korusun sizin başınız ağrır. Umarım en kısa zamanda sorununuz hallolur.

En guzel cozum bu...

Coxuklar kucuk ise... zaren birsuru sapik ve kacirma olaylari var. bunu konu gibi iskeyip kimsenin evine ailelerinden habersiz gitmemeleri gerektiğini, okuldan cikinca dogru eve git.eleri gerektigini ve benim evimede gelmelerinin dogru olmadigini soylemeli. hem ders islemis gibi olur hemde evine gitmemesi konusunda uyarmis olursun. gelirlersede arkadasin yukarda dedigi gibi yapman daha mantikli.
Veliler toatinsonda mutlaka gundemw getirmen lazim. aileleri cocuklarina tembihlerler ogretmeninizin evine gitmeyin diye. .

Baslarina bisey gelse senden bilinir.bence mudure soyleyin konussun cocuklarla ya da ailelere soylesin mudur. Dunyanin binbir turlu hali var durduk yere basiniza is almayin.

Ögretmen olarak olaylara bakış açınız çok yanlış geldi. Burda sorun çocugun zile basması, eşinizin rahatsız olması olmamali. Tamam onlar da olabilir ama sizin önceliğiniz bu çocukların ailesi olmadan sizin evinize geldiği gibi başkalarinin da evine gidebilecegi, ailelerinin bilincsizligi olmali.
Bence velilere olan düsmanliginizi! bi kenara birakip onlarla bi konusma yapmalisiniz. Irmak bebekten yola cikarak bu sapiklarin hic beklenmeyen kisiler olabilecegini, siz de dahil kimseye yalniz gondermemeleri gerektigini iyice ogretmelisiniz. Cocuklarla da benzer bi konusma yapmalisiniz.

Ayrica siz ogretmensiniz. Gorevinizin ne kadar ciddi ne kadar buyuk olugunun farkinda misiniz? Bi nevi 2. Annesiniz siz. Gecenlerde takipettigim bi ogretmen ( mukemmel bi kadin) ogrencisinin velisine sadece bu kapidan degildiger kapidan cocugu alin dedi diye adam uzerine yurumus. Ama o hoduge agzini acip tek kelime etmemis. Bir de keske o anda sakinlestirseydim diye hayiflaniyor. Sebep o sinirle eve gidince cocuguna ters davranir diye. Siz egitimli insansiniz. Biraz daha toleransli, biraz daha velilerle is birligi icinde olmalisiniz bence.

Durum seni zorlastieiyor ama nekdar cok seviyorlarmis senide surekli sizin yaninizda olmak istiyorlar.size gelmek istediklerinde ders calisicaz de her gelene kitap ac okut ders calistir bidaha gelmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…