Bu ne dersiniz?

Hiç öyle çok istediğim bişey olmadı.sahip olunca mutlu olduğum şeyler oluyordu tabi ama yoklukları mutsuz etmez.öyle şeylere baglamıyorum kendimi.benim elimde bunlar

Deli gibi istedigim seyler kiyafet, telefon veya kolay ulasilacak şeyler olmuyor. Daha buyuk şeyler ve ulastikca kiymeti kalmiyor bunlarin bile. Eşimde bendeki bu degisimin farkinda bazen kiziyor şükret diye.
Istemeyi birakabilecegimi dusunmuyorum pek ama en azindan o şeyleri beklerken "mutsuzluk" hissetmemeye ve o şeyi cok dusunmemeye calisacagim. Yani olursa iyi olur ama olmazsa da olmaz kafasina girebilirsem adim atmis olacagim belki.

Ben böyle hissetmiyorum.
Maddeye çok anlam yüklemediğimden olsa gerek.
Bilemiyorum belkide istediğim herşeye sahip olduğumu düşündüğüm içindir. (Kendi adıma ben böyle hissediyorum tabiki benden çok daha iyi durumda olanlar var ki zaten bunun sonu yok,sınırı yok)
Yokluk nedir bilirim belkide bundan böyleyim.
Zor ulaştığım birşeyse zaten tadını çıkarmaya bakarım,bir üst modeli yada daha iyisi olsun demem.
Elimdeki ,bana ait olan benim için en güzelidir zaten.
Kızıma da bu yönde bir anlayış kazandırmak istiyorum kendi adıma zira öteki türlüsü bir çeşit doyumsuzluk bence.

maddiyatla mı ilgili?
ben manevi şeylerde hep şükrederim ve onları maddi şeylerden daha değerli görürüm. manevi bir konuda ne zaman "bu bana yeter, daha fazlasını istemem, bu da oldu ya ölsem de gam yemem" desem hep daha fazlasına sahip olabiliyorum bir şekilde. ama konu maddiyatsa, elbette o maddi şeye ulaşabilmek için daha fazla çalışmak ve daha fazla istemek lazım diye düşünüyorum.

Kendinize sadece şunu sormanız gerekiyor: tüm bunları elde etmeye çalışırken hangi duygusal boşluğumu doldurmaya çalışıyorum? Eksik olan şey ne aslında? Orada örtülü bir şekilde duran bir boşluk var ve sizin bunu keşfetmeniz gerekiyor..

Mutluluk, beklenen ve elde edilenlere bağlı bir şey değildir. Ulaşılacak bir hedef değildir. Mutluluk bir ‘olma halidir.’

Insanin dogasi bu hep fazlasini ister evim olsun yeter dersin ev olunca araba istersin araba alinca ee 2.ev olsa kiraya versek kotu mu olur dersin o da olur herkesin yazligi var bizim niye yok dersin bence normal yani herkeste boyledir

Kanaat en büyük zenginlik demişler eskiler. Almanın sonu yok ve malesef getirdiği mutluluk da balon gibi bir anda sönüveriyor. İnsan kalbi malla, mülkle, parayla mutlu olmuyor, tatmin olmuyor. Kişisel görüşüm insandaki maneviyat eksikliği maddiyatla tamamlanmaya çalışınca böyle balon mutluluklar oluyor. Daha iyisi, daha büyüğü, daha güzeli... daha daha daha. Sonu yok dünya durmadıkça da sonu gelmeyecek böyle böyle oyalanıp, en sonunda bütün "daha" ları dünyada bırakıp, göçüp gideceğiz. Bu "daha"ları istemenin bir hikmeti var muhakkak, İnsanın içine konulduysa bu isteme damarı vardır bir faydası. Doğru yer için istemeliyiz diye düşünüyorum bu "daha"ları. Doğru yer için olunca o zaman kalıcı mutluluk getiriyor.

İcsel anlamda mutluluk yasamamissindir demek oluyor.
Sonunda villaniz dahi olsa gercek mutluluk nedir bilmiyorsunuz demek.
İste bu cok acidir..

Ben hic yokluk gormedim mesela. Ama gozum de hic yuksekte olmadi. Daha fazlasi olsun daha iyi maddi durumum olsun dememisimdir.

Yokluk gorenler sanirim mutlulugu varlikli olmakta ariyor..oyle saniyor..ama oyle birsey yok. Tipki suan farkettiginiz deki gibi mesela. Sonra daha iyisi olunca mutlu olurum diye yanilgiya kapiliyorsunuz. Ama yine mutlu olamayacaksiniz. Gercek manevi doyumlugu mutlulugu tatmaniz dilegi ile..

insanoğlu doyumsuzdur bu kesin.
ama hiç hayaller istekler olmadan da yaşanmaz

Parasız kal. Alamayınca mecburen duruyorsun.

Şu anda onu yaşıyorum. 2 ay öncesine kadar aldığım bazı şeyleri şu anda çok gereksiz buluyorum.

Aralarında gerekliler de var tabi ama ben "buna gerçekten ihtiyacım var mı?almazsam eksikliğini yaşar mıyım?" sorusunun cevabında pek başarılı biri değilim. Ve şu anda elimden oyuncağım alınmış gibiyim.

Ama hakettiğimi düşünüp sebat ediyorum. En azından bir süre.
Nirvanaya ulaşabilecek miyim bakalım?

Ya çok tatlısınız :) Rabbim gönlünüze göre versin inşallah .

Konu sahibi siz de durumun farkındasınız ve bundan rahatsizsiniz bu çok önemli . Enerjinizi ve ilginizi başka şeylere kanalize edin frenlemekten başka seçeneğiniz yok . Siz o hissi doyurmaya devam ettikçe büyüyecek malesef .

İnsanız hepimiz bu ve benzeri durumları yaşıyoruz.
Ben düşünmeyerek baş ediyorum.
Bu da elimde olmayabilirdi diyorum çoğu zaman.
Yoksa bunun gerçekten sonu yok.

Unutmayın ki her zaman herşeyin daha iyisi, daha güzeli, daha kalitelisi, daha üstü vs. varda var...
O yüzden bunu edindim şükrettim, ilerde daha iyisini de edinebilirim.

Hedefleriniz bu şekilde olsun. İlerde daha iyisini edinirim ama önce şu eskisin, hele şunun bir tadını çıkartayım.
Vs. gibi ilerleyebilirsiniz.
Önce elinizdekini doya doya tüketin, ondan sonra farklısına tekrardan hedef belirleyin...

Bir nebze umarım bu sizi rahatlatır.

Aslında bu durum biraz "bir şeyi başka bir şeyle kapatma ihtiyacı" gibi. Yani nasıl anlatsam, aslında doldurmak istediğiniz başka bir ihtiyacınız ve bunu bu şekilde biraz daha üstünü, daha üstünü isteyerek kapatmaya çalışıyorsunuz. O boşluk hiç kapanmıyor çünkü asıl istediğiniz şey bu değil. Bence biraz kendinizi sorgulamanızın zamanı gelmiş. "Ben hayattan 'tam olarak' ne istiyorum? Hayattaki beklentilerim eskiden neydi, şu an ne oldu?" gibi.

bende de oluyor evet
şu işe girsem dedim girdim sonra sıkıldım
şu arabayı alsam dedim , çok yüksek fiyata araba aldım suanda gözüm daha iyisinde
kirada idik iki sene , bir evimiz olsa baska sey ıstemem dedım, şimdi oturdugum evi begenmıyorum
elde edilince böyle oluyor
hep bir üst segmente cıkmak istiyorum ben
bu her konuda böyle malesef
doyumsuzuz

Herşeyin daha iyisi mutlaka vardır. Valla sevgilinin de daha iyisi var, eşin de, eldeki telefonun da, oturduğun evin de, yaşadığın şehrin de, işin de, falan da filan da...
Önemli olan secimini iyi yapıp elindekiyle mutlu olabilmek. Aksini dusunmek sadece mutsuz yapar insanı

Konuyu detaylandirmadigim icin, konudan verim alamayacak gibi oldugumu farkettim. Bir uyenin dedigi gibi omrumde mutluluk tatmadigim icin boyle degilim. Cunku hep bu sekilde degildim ben. Bosluk mu ondanda emin degilim. Psikoloji okudugunu biliyorum bunu ozel olarak sana sormayi isterim aslinda.
.

Tabi, konuşup tartışabiliriz ne zaman isterseniz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…