- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
Insanin dogasi bu hep fazlasini ister evim olsun yeter dersin ev olunca araba istersin araba alinca ee 2.ev olsa kiraya versek kotu mu olur dersin o da olur herkesin yazligi var bizim niye yok dersinDiyelim ki elinizde olmayan birseyi cooook istiyorsunuz. "Şu kadarcık bile yeter, boyle olsa bile idare eder. O istedigim olsun çok mutlu olurum, başka derdim kalmaz" dediginiz şey, o cok istediginiz şey gercekten oluyor veya sahip oluyorsunuz.
Bir sure mutlusunuz ve şukrediyorsunuz ama gozunuz o şeyin daha iyisine takiliyor bu sefer ve kafaniz habire onunla mesgul o sey olana kadar yine bir hafif mutsuzluk seruveni yada farkli birsey icin ayni seviyede deli bir istek doguyor. Elinizdekine şükrediyorsunuz ama yinede istiyorsunuz.
Bunun sonu gelmeyecek mi ? Her sahip olustan sonra yeni bir istek ve burukluk... Sizde de oluyor mu napiyorsunuz?
Not: Hayatinda yokluk gormemis biri degilim.
Ben ilk evlendigimde KV ve kp ile yaşıyorduk ve kötü dönemler geçirdim. 6 yıl boyunca hep Allah'ım 1goz odası olsun ama benim evim ayri olsun diye dua ettim. Sonunda gercekten sadece 1 goz odası olan bir evde oturdum. İlk başlarda çok mutluydum sonra Allah'ım çocuklarımın bir odası olsun 2oda 1salon olsun sobalı olsun bana yeter dedim 1yil sonra 2+1 sobalı bir eve taşındım . Sonra o da yetmemeye başladı ve 3+1 içi yapılı doğalgazlı bir ev için dua ettim 2yil sonra da Rabbim onu kısmet etti. Şimdi de evimin balkonu yok ve mutfağı küçük diye hayiflaniyorum insanoğlu doyumsuz. Nefis dediğimiz şey tam olarak bu. Hep daha fazla daha fazla diyoruz. Yapacak birşey yok
bende de oluyor evetDiyelim ki elinizde olmayan birseyi cooook istiyorsunuz. "Şu kadarcık bile yeter, boyle olsa bile idare eder. O istedigim olsun çok mutlu olurum, başka derdim kalmaz" dediginiz şey, o cok istediginiz şey gercekten oluyor veya sahip oluyorsunuz.
Bir sure mutlusunuz ve şukrediyorsunuz ama gozunuz o şeyin daha iyisine takiliyor bu sefer ve kafaniz habire onunla mesgul o sey olana kadar yine bir hafif mutsuzluk seruveni yada farkli birsey icin ayni seviyede deli bir istek doguyor. Elinizdekine şükrediyorsunuz ama yinede istiyorsunuz.
Bunun sonu gelmeyecek mi ? Her sahip olustan sonra yeni bir istek ve burukluk... Sizde de oluyor mu napiyorsunuz?
Not: Hayatinda yokluk gormemis biri degilim.
Aslında bu durum biraz "bir şeyi başka bir şeyle kapatma ihtiyacı" gibi. Yani nasıl anlatsam, aslında doldurmak istediğiniz başka bir ihtiyacınız ve bunu bu şekilde biraz daha üstünü, daha üstünü isteyerek kapatmaya çalışıyorsunuz. O boşluk hiç kapanmıyor çünkü asıl istediğiniz şey bu değil. Bence biraz kendinizi sorgulamanızın zamanı gelmiş. "Ben hayattan 'tam olarak' ne istiyorum? Hayattaki beklentilerim eskiden neydi, şu an ne oldu?" gibi.
Konuyu detaylandirmadigim icin, konudan verim alamayacak gibi oldugumu farkettim. Bir uyenin dedigi gibi omrumde mutluluk tatmadigim icin boyle degilim. Cunku hep bu sekilde degildim ben. Bosluk mu ondanda emin degilim. Psikoloji okudugunu biliyorum bunu ozel olarak sana sormayi isterim aslinda.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?