Bu ne dersiniz?

Önceden bi arabam olsun yeter derdim. Şuan çok güzel ve pahalı bir arabam var ama heyecanım çabuk geçti.
Şu markadan mobilya alsam diyordum aldım evimi komple döşedim o heveste geçti.
İhtiyacı olan birine yardım etmek gözündeki o sevinci görmekte beni mutlu ediyor.

ne demisler "insanoglu doyumsuzdur" ben kendime de diyorum bunu.

Ben maddiyat olarak değil de meslek hayatımda kariyer planlarken yaşadım.önce şöyle olsa da yeter , yeterki şu olsun derken sonra gözüm doymadı şunu şöyle yaparım bunu böyle yaparım, daha iyisini tercih ederim diye düşünürken buldum kendimi.sonra birden neredeyse sınava giremeyecegimi kıyısından döndügümü gördüm.şu an sadece şükrediyorum.benim için hayati önemi olan bir sınava girecegim.en baştaki düşüncelerim planlarım gercek olursa şükredeceğim.

İnsanız.evet aç gözlüyüz.hep daha iyisi olsun istiyoruz.aslında hayatımıza ve sahip olduklarımıza şukretmemiz dört elle sarılmamız ve elimizdekilerle mutlu olmayı öğrenmemiz gerekir.son 1 yılda iş, sağlık, mal mülk ev araba herşeyim herşeyim değişti.daha iyisine sahip olabilmek için varolan düzenimizi bozduk.hayatimızı alt üst ettik.şimdi yeni bir düzen kurmaya çalısıyoruz ailecek.belki çok daha iyi olacak.en azından buna inanıyor ve umutlanıyorum.ama ben o cok kötü dedigim durumumda bile ne kadar huzurlu ve mutluymuşum.içim ne kadar ferahmış.senelerimi bir konuya takarak geçirdim.olmasını çok istedigim bir seye takarak.o şey 1 senedir oluyor.ama mutsuzlugun dibindeyim.bu da bana mevcut durumuma asla takmamayı hep mutlu olmayı öğretti.aslında daha fazlasını isterken hayatı kaçırıyoruz farkında değiliz.

Ben her zaman her seyin hayirlisi isterim. İstedigim sey hayirsiz ise icimden al, hevesimi al diye dua ederim. İstemedigim bir seydeyse hayir onu bana isteytir diye dua ederim. Boylelikle hicbir zaman daha iyisinde gözüm olmaz. Hayat bana gercekten hayirlisinin en iyisi oldugunu öğretti. Onyuzden dilimden düşmez. İstedigim sey olmuyorsa vardir bir bildigi degip hic canimi sıkmam. Bir erkek kardesim var mesela, senin bahsettigin gibi maddi degeri olan seylerde hep daha iyisini ister ve elde ettikten sonra sıkılır bir üstünü ister. Bunun gercekten bir sonu yok oyle düşünüyorum.

Olmuyor.olduğu kadar istiyor,olana razı oluyorum. Olmasını çok istediğim şeyi sabırla bekliyorum mutlaka vakti zamanı gelince Rabbim en güzelini veriyor, inanıyorum...

Ben de sıkıntılı zamanlardan geçtim, eşim de yokluk görmüş bir insan ama mesela telefonu arabası iyi marka olsun ister hep, başkası alıyor ben neden alamıyorum der, her insan tabiatı itibariyle aynı değil, mesela o bu hırsla çalışıp evlatları için daha iyisini yapmaya uğraşır. Onu böyle kabul ediyorum ben, evlendiğimizde ikinci eldi eşyalarımız, ben de yeni eşya isterdim ama kimseyi zor duruma düşürmemek için 4 sene kullandım, herkes şaşırıyordu. Şuan yeni eşyalarıma bakıp şükrediyorum hep, sabrın sonu selamettir :) Bu biraz insanın fıtratı galiba yani eşim de benim gibi olsa herhalde evi geçindiremeyiz. Ben az olsun evimizin huzuru olsun derim ama sonuçta eşim gayret etmese bugünkü rahatlığımızı da bulamayız. Yani şükür kadar gayret de önemli bence, neden daha iyisini istemeyesiniz ki sadece sabretmeyi ve maddi şeylerin dışında maneviyatın da kıymetinin farkındaysanız bence sorun yok. Bir de kazandıklarımızı insanlarla da paylaşabiliyorsak, daha iyisi ve daha güzeli de bizi bulur zaten diye düşünüyorum.

Ben ilk evlendigimde KV ve kp ile yaşıyorduk ve kötü dönemler geçirdim. 6 yıl boyunca hep Allah'ım 1goz odası olsun ama benim evim ayri olsun diye dua ettim. Sonunda gercekten sadece 1 goz odası olan bir evde oturdum:olamaz:. İlk başlarda çok mutluydum sonra Allah'ım çocuklarımın bir odası olsun 2oda 1salon olsun sobalı olsun bana yeter dedim 1yil sonra 2+1 sobalı bir eve taşındım:KK70:. Sonra o da yetmemeye başladı ve 3+1 içi yapılı doğalgazlı bir ev için dua ettim:KK70: 2yil sonra da Rabbim onu kısmet etti. Şimdi de evimin balkonu yok ve mutfağı küçük diye hayiflaniyorum:oha: insanoğlu doyumsuz. Nefis dediğimiz şey tam olarak bu. Hep daha fazla daha fazla diyoruz. Yapacak birşey yok
Yani bu demek oluyor ki. Allah veriyor vermişken en iyisini isteyelim:KK200:

Insanoglunun fitrati boyle,hic bir zaman sahip olduguyla yetinmez,birde hirsli kisilikte bir insansa,istedigini elde edene kadar her yolu dener...Savaslarin kavgalarin,catismalarinin nedenide bu degilmidir,daha fazla guc daha fazla para,daha fazla toprak...Kapitalist duzende zaten tuketebildigin surece yasadigini hissettiriyor insana...

Bu arada hep daha iyisini istedim ve elimdekinden de oldum. o_O Lanetli gibi

Bazilarinin gozunu toprak doyurur cok acgozlu ve doyumsuz insanlar var. Zaman kotu..

Daima kendinizden aşağıda olanları görün (maddi açıdan ve sağlık açısından tabi)maalesef insanoğlu gözümüz doymuyor alım gücümüz arttığı için böyleyiz.kendinizi birşeye bağlayın mesela çalışkan ama durumu olmayan öğrenciye destek olun o sizi hem frenler hemde mutlu eder aldığınız hayır dua da cabası

Sürekli almayı ve sahip olmayı mutlu olmanın yolu olarak bize pompalayan bir düzen var.
Buna baş kaldırır isen bence daha huzurlu olursun.
Hepimizin sahip olmak istedikleri var, ama sahip olduğunda bir doyum noktasına ulaşıp onun keyfini yaşayabilmelisin.

Mesela ucuz bir arabam var, orta kalitede ev eşyalarım var, ama her biri işlevini yerine getiriyor. Bu yüzden bunların daha fazlasını hedeflemiyorum elimdekilere ne zorluklarla sahip olduğumu düşünüp yeterli buluyorum.

(Bir tek hayalim haflinger bir at :KK70:
Onu da gerçekleştirirsem hayatta daha isteyecek bişey bulamam sanırım.)
Bebek miii,:emir_bebek:maşallah,küçük zeytin hayırlı olsun:KK36::KK9:

Cogumuz aslinda mutlu degilmiydik? Ama sonra facebook oldu, instagram oldu, tv'de diziler cogaldi..

Back
X