- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Yaşadıgın şeyin ne oldugunu bilmiyorum ama bende gece yatmaz sabah kalkmazlardanım keşke düzene girebilsem ama olmuyor...
Uyku sorunu olanlardan biri de benim :) kapinin acilmasi vs. Bu saate beni korkuttu :))
Bende de bazen sizinkine benzer uyku problemi oluyor. Uyuyorum ama derin değil ve çok yorgun kalkıyorum. Hatta rüyama bile yön verebiliyorum uyurken :) senaryoyu falan değiştiriyorum. Genelde stresli zamanlarda oluyor bu. Allahtan çok sık yaşamıyorum. Yalnız uyku düzeninizi değiştirmelisiniz bence. Gece uykuları çok önemli vücut için. Erken yaşlandırır insanı. İyi uykular diliyorum size :)
Ben calısmasam bende yatabildigim kadar yatarım heralde gündüz,Malesef 32 saat uyumayip gece 12 de uyuyup yine ogleden sonra 3-4 te uyandigim gunleri bilirim. Halbuki dayanabildigim kadar dayanayim da en azindan saat 12 de kalkayim diye yapmadigim sey kalmadi. Ama olmuyor. Ogleden sonra 3-4 gbi uyandigimda yine gece sabaha kadar uyuyamiyorummmm
Çok afedersiniz orayi yazip yazmamakta cok kararsiz kaldim. Ama belki anlamanizda yardimci olur diye yazdim.
Ben calısmasam bende yatabildigim kadar yatarım heralde gündüz,
Ama günümüz bosuna geciyor üzücü.
Bazen erken kalktıgımda diyorum ne güzel diye ama düzen tutturamıyorum,
Bide zaten azda uyusam cokta uyusam üzerimdeki yorgunluk geçmiyor.
Sizi cok iyi anliyorum ama malesef bu konuda kelin ilaci olsa durumunu yasiyorum :))) onerebilecegim tek sey kapi kilitleme aliskanliginiz olsun. Ben kilitledigim halde bazen korkup esimi uyandiriyorum :)
Benim tiroitlerde sorun var onlarla alakalı diye düsünüyorum.Ayni şeyi bende yaşiyorum malesef. Yani saat 9 da da uyansam tv yi acip onun karsisinda uyukluyorum.. ya da bazen 13.00 te uyanip kalkip kahve icip geri uyuyorum. Cunku dayanamiyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir. Gercekten cok kotu birsey. Oyle imreniyorum ki erken kalkan ve dinç olan insanlara
Korktum ya bayaIyi sabahlar kizlar. Hemen uzatmadan konuya girmek istiyorum. Gece yatmaz sabah kalkmaz olarak tanimlanan bir insanim. Sabaha kadar oturup , ogleden sonraya kadar uyuyorum asla duzene sokamadim evlendigim gunden beri dalma sorunu yaşiyorum... ( daha once hic yoktu)
Neyse velhasil bundan 3 ay once saat gece 12 gibi asiri bir uyku bastirdi ki genelde olmaz o saatlerde. Bende salonda koltukta uyudum esimde karsimda uyumuş... Ama nasil bir uyku ki uyuyorum ama nerde oldugumu hangi odada oldugumu ,gelen buzdolabi calisma sesini , sebil sesini herseyi net duyuyorum. Kopegimin de su icme sesi , pati sesi , yataga yanima tekrar gelişi, eşimin ih mihh sesleri falan herseyi hissediyorum duyuyorum. Ama gozumu açamiyorum.. Neyse ben bunlari yaşarken bizim dış kapı açıldı ( kapi kilitleme huyum yoktur) ben bir hışımla yerimden zipladim kopegim de kosarak ve havlayarak kapiya gitti kapi tekrar kapandi... Korkuyla esime bagirdim eve kim girdi diye. Ama esim uyku sersemi orali bile olmadi. Kalktim baktim cantam yerde geziyo. Neyse kizlar bikac kez anlattim esime digerlerine inandiramadim kimseye.... Şzofren oldugumu düsünduler. 1 hafta sonra karsi komsunun kapisini zorlamişlar. Bana o zaman inandilar.
Baya atlatamadim o olayin şokunu ve surekli kilitlemeye basladim.
Ama son 1 aydir her gece olmayan ama hafta da 2 kez bu olayi tekrar yasiyorum..
Bugunu anlatayim saat aksam 10 gbi asiri uykum geldi saat 2 ye kadar direndim. Iki de uyudum. Ama yine ayni seyler oldu sesleri duyuyorum hangi odada oldugumu hissediyorum kopegimin pati seslerini duyuyorum disarda kopekler havliyor , arabalar geciyor ama gozumu acamiyorum. Sanki saatlerdir uyuyor gibiyim. Bir hışım zorlayip actim gozumu saate baktim 03.20...
1 aydir surekli ayni seyleri yasiyorum gozumu aciyorum hep saat 3lerde... Ama saatlerdir uyuyor gbiyim. Cok detaya girdim kusura bakmayin ama ciddi anlamda cok sıkıldım bu durumdan.
Psikolojik mi yoksa bu bir uyku sorunumu bilmiyorum.
Lutfen bilen duyan varsa ne yasadigimi nasil cozecegimi soyleyebilirrmiiiii....
Canim ben 26 senedir bu soruni yasiyorum mesela bebekken de uyumazmisim annem babam perisan olurmus evlendim asla düzelmedi daha da sarpa sardi hatta
Bendede bir dönem gecen ay,boyle saat 1 gibi 12 gibi uykumun gelmesi durumlari oldu 4 5 gun surdu sonra yeniden bozuldu tabi
Bende 36 saat uyumayip,sirf uykum gelsin diye bekleyip uykumu düzene sokmak icin erken yatip yine ertesi gün gec vakitte uyandigimi bilirim
Yani bire-bir ayni seyleri yasiyoruz.
Seni cok iyi anliyorum
Sigara iciyorum
Kahveyi cok severim.
Kahvalti asla etmem
Oglen 3 te uyanan insana ne kahvaltisi zaten.
Gunde 1 bazrn 2 öğün yemek. Gece yemeği mesela
Erken uyanmak cok sıkıcı zaten hic mutluluk vermiyor bana butun gun ne yapcam ki üfffffffff
O bahsettigin uyku olayini bende yaşıyorum
Gozler kapali ama bilinc açık ruya gormek falanda yok ve sanki kısa suren uykular oluyor bunlar
Mesela aksam uyuyim diyip telefonla oynarken yataga girip 11 de 12.20 ya da 12.30 da uyanmak gibi
Ya da oglen 12 de uyanip telefona bakip gozunu kapayip 12.30 da uyanmak gibi
Biliyorum bu durumu ben
Bendede kopek var. 6 yaşında ellerinden öper:)
Köpeğin havlamasi ve cantanin yerde olmasi normal degil
Sakat bi durum
Kedi olsa kedi düşürmüştür yaramazlik yapip derdim ama kopegin isi olmaz cantayla
Kapi zorlanmasa havlamazdi
Benim kopegimde havlardi boyle bi durumda
Allah korusun
Onlem almaniz lazim hirsiza karsi
Bu aralar hirsizlik olaylari da cok
Seni korkutmak istemezdim ama durim boyle
Sizofren falan degilsin korkma. Uyku problemlerin var. Hatta depresyonda bile olabilirsin bendeoyleyim bence
Tamam guluyoruz ediyoruz falanda digerinsanlar boyle yaşamıyor...
Benim tiroitlerde sorun var onlarla alakalı diye düsünüyorum.
Benimki uyanmiyorda... Bir de esim yastiga basini koydugu an uyuyanlardan. Geçen yanina oturdum dedimki " canim sen kafani yastiga koydugunda gozlerin üste mi bakiyo alta mi ? "
" ne diyosun pink " deyip gulmeye basladi. Malum ben dalamadigim icin gozlerim fildir fildir dönüyo sabit kalsa uyuyacagim belki...
Korktum ya baya
Belki farkında olmadan bünye cok yoruluyodur,
Mesela bende bebegim ıhh dese duyarım,normalde baska sesleride duyarım uykuda ama bazen ölü gibi uyudugum oluyo
Gece birde eşim geldi işten,normalde anahtar sesine uyanırım.ama hiç uyanmadım hatta yatak odasına gelip bana ve bebegimize bakmış,onu bile farketmedim
Ya gercrkten ayni seyleri yaşiyoruz. Ama mesela oglen uykusunda asla dalma sorunu yaşamiyorum. Boyle bir ilginc yanı var.
Gecen gecede 11 de yataga girdim dalmişim hayret... sonra bi uyanir gibi oldum ama sanki gunlerdir uyuyorum saat 12.20 ydi :) 1 saat 20 dakika uyumuşum sonra sabaha kadar uyuyamadim tabiii :)))
Ben normalde evlenmeden once hic boyle sorunlarim yoktu. Gece 3 te uyur sabah 12 de kalkardim. Ya da oglen 3 te uyanip gece 12 de uyurdum. Ama mutlaka uyurdum. Ama soyle bir durum var benim baba evimde hic sessizlik olmazdi cok nadiren...
Mesela baba evimde ne zmaan yataga girsem icerden tv sesi tabak sesi falan gelirdi. Belki o guvenle rahat uyurdum bilemiyorum.
Evlendigim gunden beri rahat degilim. Ilk 1 hafta daha kotuydum evde kocaman bir sessizlik sabaha kadar esimi izliyordum nasil uyuyor ya hayret diye. Gece uyandiriyodum hatta bazen uyuyamiyorum annemlere gidelim diye.
Bu sorunun bir cozumu yokmu acabaa
Hahaha ayni ben :))) isin ilginc yani ben uykuyu cok seven biriydim ve bir suredir uyumakta cok zorlaniyorum ve cok az uyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?