Bu nedir ve nasıl başa cıkılır.

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Benim derdim yardıma muhtaç kimi gorsem yardim etmek istemem hatta bunun için kendimi paralamam...
Örnek geçen bir cocuk dovuyorlar 2 kisi bir cocuga karsi hemen bende girdim olan gucumle cocugu kurtarmaya calisiyorum. Sonra butun gun agladim cocugun yuzu aklima geldi.
Ornek bir kedi bir kopek goruyorum aç belli gidip bisyler aliyrum yediriyorum. Sonra kendimi paraliyorum acaba ne yapiyodur diye..
Gecen gun belediyenin kopek toplama aracindaki adamlarla kavga ettim yarali kopegi kulagindan tutup arabaya attilar.
Bugun de bir adam kopegi tekmeledi hemde yavru aldim eve cikardim yikadm simdi balkonda yatiyor.
Lutfen birileri nasil gormezden gelebilirim soyleyebilirmi ben kafami cevirsem vicdanim el vermiyor butun gun aklima geliyo...
Gecen ay esim ve arkadasi disari ciktik kavga cikti baktim adam bildiginiz demirle geliyor adamin elini tuttum tutmasam esim ve arkadasinin kafasina gecircekti. ( kavga birden cikti ve bizimkiler ayiriyorlardi ben kesinlikle girmezdim ama adamin elini tutmasam ve esime veya arkadasina gelse cok viicdan yapardim keske girseydim diye)
Yani kizlar kayitsiz kalamiyorum bu her olayda boyle. Bir cocuk gorsem annesi poposuna veya eline vursa cook uzuluyorum o derecede paranoyakmi oldum anlamiyorum.
Nasil başa cikarim bununla bilen varmi yoksa boyle geldim boylemi giderim.

Sen olması gerekeni yapıyorsun zaten. Bundan kurtulmak yerine bu duygularını her daim diri tut. Ve Sak'ın kaybetme. Dünya senin gibi güzel insanlarla iyi bir yer olur ancak sakın bundan vazgeçme sakın kafanı kuma gömme

Bunun adı merhamet ve vicdan.
Sakın bu duygularını kaybetme. Zaten dünya çekilir halde değil biz bari öyle olmayalım

Tatlım boyle daha kotu sanki olmayacak seyleri dert ediyorum o kadar kotu oluyorumki yardim edemeyince agliyorum.
Ve dunyayi senmi kurtaracaksin diyenler oluyor. Kendimi paraliyorum yardim edim diye insanlar cok rahat gormezden geliyorlar..

Tatlım boyle daha kotu sanki olmayacak seyleri dert ediyorum o kadar kotu oluyorumki yardim edemeyince agliyorum.
Ve dunyayi senmi kurtaracaksin diyenler oluyor. Kendimi paraliyorum yardim edim diye insanlar cok rahat gormezden geliyorlar..
Sana dünyayı sen mi kurtaracaksın diyenlere evet de birinin sizin pisliklerinizi temizlemesi gerekiyor de ve kapat konuyu

Vicdan ve merhamet güzeldir ama fazlası zarar.
Bu kadar vicdan hayatınızın kalitesini düşürür.

Bir süre sonra düşünmekten sinir hastası olursunuz.
Bence kaygı bozukluğu ile psikologa gidip terapi alın.

Hayat severek, merhamet ederek güzelleşiyor ancak bu size sürekli düşünce olarak dönüyorsa orada bir sıkıntı var demektir.

İyilik yapmaktan vazgeçmeyin ama vicdan muhasebesi şart.

Sen olması gerekeni yapıyorsun zaten. Bundan kurtulmak yerine bu duygularını her daim diri tut. Ve Sak'ın kaybetme. Dünya senin gibi güzel insanlarla iyi bir yer olur ancak sakın bundan vazgeçme sakın kafanı kuma gömme

Eşm kendimi paraladigimi gordukce kızıyor aslinda genel olarak herkes kendimi bu kadar paralamamam yonunde bende kotu birsey yaptigimi dusunuyorum.

Boşver insanları.
Her koyun kendi bacağından asılır. Rabbim görüyor. Elimizden geleni yapmaya devam. Bunun adı insanlık.

Vicdan ve merhamet güzeldir ama fazlası zarar.
Bu kadar vicdan hayatınızın kalitesini düşürür.

Bir süre sonra düşünmekten sinir hastası olursunuz.
Bence kaygı bozukluğu ile psikologa gidip terapi alın.

Hayat severek, merhamet ederek güzelleşiyor ancak bu size sürekli düşünce olarak dönüyorsa orada bir sıkıntı var demektir.

İyilik yapmaktan vazgeçmeyin ama vicdan muhasebesi şart.

Iste ben abartiyorum ama nasil başa cikilir bunuda bilmiyorum. Fazlasi bana agir geliyor tabiki herseyi seversin ama benim bu koruma duygum ve herkese yardim etmeye calismam beni yoruyor.
Gecen yine kopek gordum cok susamiş şiseyi acmaya calisiyor cevresinde milyon tane insan var bitanesi acmadi gittm marketten soguk su aldim icirdim deli mi bu diye millet birbirne bakiyor

Keşke tüm insanlar senin gibi olsa da, dünya musmutlu bir yer olsa. Merhametli olabilmenin huzurunu yaşamalısın.

Başlarda bunu gururla yaptigim dogrudur. Ama tepkilerle karsilasinca insan kotu oluyor. Kimin yardimi varsa koşarim kendimi yirtarim ama benim yardima ihtiyacim varken gormezden gelirler. Bu hep boyledir. Bu benim kacinci eve kopek alisim balkonda yatiriyorum cogunu sahiplendirdim simdi mutlular. Eşmde kopekleri sever o da benim gibi. Komsular rahatsiz halbuki havlamiyorlarda. Of bilmiyorum vicdanim birakma diyor ama biraksam vicdanim susmicak.

Boşver insanları.
Her koyun kendi bacağından asılır. Rabbim görüyor. Elimizden geleni yapmaya devam. Bunun adı insanlık.

Keske yaptigim insanliga imrenseler de onlarda yapsa adam mubarek ramazanda oruç tutuyor benim kopeklere verdigim suyu döküyor. Ve bu susuzlugu iyi bilen birisi allahim islah etsin

Iste ben abartiyorum ama nasil başa cikilir bunuda bilmiyorum. Fazlasi bana agir geliyor tabiki herseyi seversin ama benim bu koruma duygum ve herkese yardim etmeye calismam beni yoruyor.
Gecen yine kopek gordum cok susamiş şiseyi acmaya calisiyor cevresinde milyon tane insan var bitanesi acmadi gittm marketten soguk su aldim icirdim deli mi bu diye millet birbirne bakiyor

Ben de hayvanlara ne olursa olsun yardim edilmesi taraftariyim.
Kendim de her gördüğüm yerde gerekeni yaparım.

Ancak sizinki farklı bir boyutta.
Dediğim gibi birkaç seans alarak başa çıkabilirsiniz.

Çözümsüz dert değil.

Malesef bende de aynı durum var. Geçen gün nişanlımla yürüyorduk, bi dilenci kadın geldi karnının aç olduğunu söyledi, para istedi. Nişanlım da dilencilere para vermeyi sevmez ve doğru bulmaz. Çoğunun ihtiyacı olmadığı halde dilendiğini söyler. Vermedi para, beni de hemen çekti götürdü. Akşama kadar kadının yüzü gözümün önünden gitmedi :KK43: ya gerçekten ihtiyacı varsa, ya hiç kimse yardım etmediyse aç kaldıysa..

bi kaç gün önce de yolda bi köpek yürüyordu, adamın biri kocaman taşı yerden aldı olanca gücüyle hayvana fırlattı sonra arkadaşlarıyla güldüler.. köpek acı acı ses çıkararak kaçtı gitti :KK43: o adama orda bi taşta ben fırlatmak istedim.

hayatta öyle şeyler varki şu an biz burda bunları konuşurken dünyanın her köşesinde kim bilir kaç milyon kişi acı çekiyor.. keşke herkes bizim gibi olsa da hepsine de yardım edebilsek..

Malesef bende de aynı durum var. Geçen gün nişanlımla yürüyorduk, bi dilenci kadın geldi karnının aç olduğunu söyledi, para istedi. Nişanlım da dilencilere para vermeyi sevmez ve doğru bulmaz. Çoğunun ihtiyacı olmadığı halde dilendiğini söyler. Vermedi para, beni de hemen çekti götürdü. Akşama kadar kadının yüzü gözümün önünden gitmedi :KK43: ya gerçekten ihtiyacı varsa, ya hiç kimse yardım etmediyse aç kaldıysa..

bi kaç gün önce de yolda bi köpek yürüyordu, adamın biri kocaman taşı yerden aldı olanca gücüyle hayvana fırlattı sonra arkadaşlarıyla güldüler.. köpek acı acı ses çıkararak kaçtı gitti :KK43: o adama orda bi taşta ben fırlatmak istedim.

hayatta öyle şeyler varki şu an biz burda bunları konuşurken dünyanın her köşesinde kim bilir kaç milyon kişi acı çekiyor.. keşke herkes bizim gibi olsa da hepsine de yardım edebilsek..

Ya kesinlikle oyleeee bizde gecen gun oturuyoruz 3 dilenci geldi ( her ne kadar bunu demekten hoslanmasamda ) her birine ayri ayri para verdik bide oyle birlik de degilll. Bende dedim kalk gidelim yoksa cebimizde para kalmicak. Insan kayitsiz kalamiyor gercekten.
Evet suan belki dunyanin bir cok yerinde nice canlar can cekisiyor biz biseyy yapamiyoruz. Bu beni uzuyor.

Maalesef bende böyleyim özellikle hayvanlara karşı hatta her gün dua ediyorum annesiz yavru miyavlaması duymamak için dr a gitmeyi düşünüyorum çünkü bu yüzden genelde evden çıkmıyorum üzüleceğim şeyler görürüm diye

Ust uste gelmis hepsi bakma cogumuz yapiyoruz bunlari.Bunlarida yapmazsak yasayamayiz be .Olmayin kayitsiz elinizden geleni yapin yine.

Ya kesinlikle oyleeee bizde gecen gun oturuyoruz 3 dilenci geldi ( her ne kadar bunu demekten hoslanmasamda ) her birine ayri ayri para verdik bide oyle birlik de degilll. Bende dedim kalk gidelim yoksa cebimizde para kalmicak. Insan kayitsiz kalamiyor gercekten.
Evet suan belki dunyanin bir cok yerinde nice canlar can cekisiyor biz biseyy yapamiyoruz. Bu beni uzuyor.

aynen öyle.. hatta bazen diyorum ki dünyada o kadar zengin insan var, hepsi toplanıp bu insanlara yardım etseler ne güzel olur. bizim içimiz gidiyor yardımımız sınırlı ama onların imkanı var.. ama bizdeki merhamet vicdan da onlarda yok malesef...

Ya bu iki gunde duydugum bu kacinci hayvana eziyet alsin o taşı kopege atacagina bi yerine hay tövbe tövbe .Nedir bu hayvanlarla alip vermedikleri yahuu.Cocukken gozumun onunde bi adam kopegi yukariya firlatmisti kopek kafa ustu dusmustu Yarabbim off hala canim sıkıliyor aklima geldikce.

Back
X