• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BU NEDİR YA

bayankirpikk

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2017
167
134
23
kızlar merhabalar hadi yardımlarınızı beklyiorum
herhafta dipbucak düzenli temizlik yapan biriyimdir iki günde birde gayet güzel süpürgemi açarım işten geldikten sonra bile olsa ortalığı toplar temizlerim. son 4-5 aydır birşeyler dikkatimi çekiyor.
hep aynı yerde sanki fare pisliği var. dediğim yer mutfak ve hep mutfak masasının altında aynı yerde bir santim bile oynama olmuyor pisliğin yerinde. ama şöyle birşeyde var. fare kapanları mı koymadım yapıştırıcılar mı koymadım ne yaparsam yapayım hiç bir şekilde evimde fare yok hatta 2 y öncesine kadar evimde kedim vardı hayvanın hareketlerinde evde fare olduğuna dair bir izlenimde göremedim. birara evimize ilk taşındığımızda bi kaç yıl içinde kimse yaşamamış ve bakımsızlıktan çok fazla kalorifer böceği vardı ama evi ilaçlattık hiçbirşey kalmamıştı. böyle fare pisliğine benzer başka neler olabilir. sizin başınıza geldi mi hiç böyle bir durum :KK14:

kızlar merhabalar hadi yardımlarınızı beklyiorum
herhafta dipbucak düzenli temizlik yapan biriyimdir iki günde birde gayet güzel süpürgemi açarım işten geldikten sonra bile olsa ortalığı toplar temizlerim. son 4-5 aydır birşeyler dikkatimi çekiyor.
hep aynı yerde sanki fare pisliği var. dediğim yer mutfak ve hep mutfak masasının altında aynı yerde bir santim bile oynama olmuyor pisliğin yerinde. ama şöyle birşeyde var. fare kapanları mı koymadım yapıştırıcılar mı koymadım ne yaparsam yapayım hiç bir şekilde evimde fare yok hatta 2 y öncesine kadar evimde kedim vardı hayvanın hareketlerinde evde fare olduğuna dair bir izlenimde göremedim. birara evimize ilk taşındığımızda bi kaç yıl içinde kimse yaşamamış ve bakımsızlıktan çok fazla kalorifer böceği vardı ama evi ilaçlattık hiçbirşey kalmamıştı. böyle fare pisliğine benzer başka neler olabilir. sizin başınıza geldi mi hiç böyle bir durum :KK14:
Fare yoksa o zaman böcek yumurtası olabilir daha öncede varmış böcek böcek ilaçlamada tek sizin evin ilaçlanması yetmiyor maalesef tüm apartmanın ilaçlanması gerek tek apartmanda ki daireler-merdivenler-asansör varsa asansör-logarlar-bahçe vs siz de olmazsa bile dışarıdan gelir o yüzden tüm apartmanın aynı anda ilaçlanması gerekiyor.

Fare yoksa o zaman böcek yumurtası olabilir daha öncede varmış böcek böcek ilaçlamada tek sizin evin ilaçlanması yetmiyor maalesef tüm apartmanın ilaçlanması gerek tek apartmanda ki daireler-merdivenler-asansör varsa asansör-logarlar-bahçe vs siz de olmazsa bile dışarıdan gelir o yüzden tüm apartmanın aynı anda ilaçlanması gerekiyor.
valla 6. katta oturuyorum bahçeyle alakalı olduğunu sanmıyorum asansör var ama böcek yumurtası gibide değil küçük kahverengi bişey anlam veremiyorum :/

valla 6. katta oturuyorum bahçeyle alakalı olduğunu sanmıyorum asansör var ama böcek yumurtası gibide değil küçük kahverengi bişey anlam veremiyorum :/
Kat hiç fark etmiyor mesela bizim evde böcek yok ama yazın ara sıra karıncalar çıkar ki zeminle 15.kat büyük ihtimalle böcek pisliğidir.

Benim aklıma ilk gelen;
Mutfakta ve hep aynı noktada oluyor dediniz ya, acaba yemek yerken baharat mı dökülüyor, kahverengi küçük, karabiber olabilir mi :KK64:
Yada başka bir baharat, mavi haşhaş kullanıyorsanız falan.

Benim aklıma ilk gelen;
Mutfakta ve hep aynı noktada oluyor dediniz ya, acaba yemek yerken baharat mı dökülüyor, kahverengi küçük, karabiber olabilir mi :KK64:
Yada başka bir baharat, mavi haşhaş kullanıyorsanız falan.[
yok canım ya ona çok dikkat ettim öyle bişey değil :(

Benim aklıma ilk gelen;
Yada başka bir baharat, mavi haşhaş kullanıyorsanız falan.

Buda olabilir yada leke gibi birşeyse rutubette olabilir belki.

özellikle eldiven takıp elimle inceledim kırıntı değil canım ya :KK43: en iyisi bir dahaki denk geldiğimde çekip fotosunu atmak
Evet foto sanırım başka çare yok...
Fare olsa. Her gun aynı yere bişi yapıcagını hiç sanmıyorum.
Bende arkadaş gibi düşünüyorum... büyük ihtimalle böcek olabilir...

Fotoyu ayrıca net çekmeye çalış sonra Google görsellere de aratabilirsin

Evet foto sanırım başka çare yok...

Bende arkadaş gibi düşünüyorum... büyük ihtimalle böcek olabilir...

Fotoyu ayrıca net çekmeye çalış sonra Google görsellere de aratabilirsin
netten araştırdım alman hamam böceği diye birşey çıktı fare olsa yakalanır ama böcekten nefret ederim:skandal:

netten araştırdım alman hamam böceği diye birşey çıktı fare olsa yakalanır ama böcekten nefret ederim:skandal:
Ayyy onlar çok kötüdür ya bende böcekten çok tiksinirim onlar bide tırnak kadar büyük böyle kahverengi rengindendir sanırsam hafif sert ıgyyy midem bulandı :kusmuk:

Sen böcek ilacı al hemen tek bir yerde var madem pislik etrafi iyice bir kontrol et o ilaçtan at

Ayyy onlar çok kötüdür ya bende böcekten çok tiksinirim onlar bide tırnak kadar büyük böyle kahverengi rengindendir sanırsam hafif sert ıgyyy midem bulandı :kusmuk:

Sen böcek ilacı al hemen tek bir yerde var madem pislik etrafi iyice bir kontrol et o ilaçtan at
korkutma beniiiiii nefret ederimmm:mad::mad:
aynen canım iş çıkışı hemen gidip alayım bari yoksa yeniden gelsin yapsın diye beklemek saçma olcak:KK39:

Bence böcek fare vs.. pisliği değildir. Öyle olsa evin farklı yerlerindede görürdünüz. Hem tek değil daha fazla olurdu. Eminim önemsiz birşey çıkacak. Huzursuz olmayın

o böcekler çok kötü

yumurtası varsa fena.

dışardan giriyor olabilirler apartmanda olabilir her baharda apartmana aynı gün ilaçlama yapılmalı yönetici ile konuşun.

dışardan giriyorsa her camda sineklik olmalı açık kalmamalı kapı pencere. banyo penceresinde de olmalı sineklik. çatlakları da doldurun.

geldik ev içi aşamaya. banyo giderlerine kapak takın kullanmıyorken. koçtaşta kendinden kapaklı gider hazneleri var onlarla değiştirin. lavaboya konan dezenfektan toplardan koyun.

geldik ilaçlama işine. öncelikle markette satılan hamam böceği için spreylerden alın. kapı kirişlerine, duvar kenarlarına, eşya arkalarına sıkın.

bir de hamam böceği yemleri var onlardan koyun. görmeseniz de yiyip giderler yuvadakiler de ölür.

bir de mutfak dolaplarını dip köşe temizleyin ve tüm malzemeleri çamaşır sulu su ile yıkayın sonra çok iyi durulayın. bu böcekler mikrop taşıyor ne yazık ki.

son olarak ortalıkta asla yiyecek kırıntı bırakmayın. çöpleri günlük boşaltın. etrafı nemli bırakmayın sineklikli pencere ile havalandırın.

Back
X