Bu neyin nesi şimdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu kadınları tanırım erkeğin onun dibine düştüğünü bilir ama kardeşim ayağına işini gördürür. Eğer eşiniz açılırsa ne münasebet deyip geri adım atacak biri, bence kadından değil de adamdan kork. Kadın istese çoktan elde ederdi. Ama eşinizin yalanı hem sizi elde tutup hem o kadından ayrı kalmamak gibi görünüyor. Bence düzgünce tartışmadan konuşun böylelikle tartışma çıktığı zaman sizi suçlayıcı tavırlarına şahit olmamış olursunuz aynı zamanda eşiniz sakin kaldığınız için daha çok vicdan yapacaktır. Onu suçluluk psikolojisine itmek sizi kazançlı çıkarır.

Eşinizin / sevgilinizin arkadaşlarının ,sizin canınız öyle istiyor diye ; sizinle tanışmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.
Bu zorunluluktan değil saygıdan yapılır. Ben arkadaşımın eşinin varlığını hiçe saymak yerine tanışmayı tercih ederim. Yani kendimi diğer kadının da yerine koyarak düşünüyorum. Çok samimi hatta liseden beri görüştüğüm erkek arkadaşlarımın eşleriyle tanıştım, ki konuda hanım Efendi'nin içini kemiren bir durum var böyle bir durumda diğer kadın olsaydım sırf onun gönlü rahatlasın diye tanışırdım. Sonuçta insan yemiyor ya ? Tanışmak/yok saymak benlik bir tavır değil her zaman yok saymak yerine yüzleşmeyi yeğlerim.

Bu zorunluluktan değil saygıdan yapılır. Ben arkadaşımın eşinin varlığını hiçe saymak yerine tanışmayı tercih ederim. Yani kendimi diğer kadının da yerine koyarak düşünüyorum. Çok samimi hatta liseden beri görüştüğüm erkek arkadaşlarımın eşleriyle tanıştım, ki konuda hanım Efendi'nin içini kemiren bir durum var böyle bir durumda diğer kadın olsaydım sırf onun gönlü rahatlasın diye tanışırdım. Sonuçta insan yemiyor ya ? Tanışmak/yok saymak benlik bir tavır değil her zaman yok saymak yerine yüzleşmeyi yeğlerim.

Yüzleşmek nedir , buyrun sözlüğe bakalım.

karşılıklı f. (< yüzle-ş-mek) Bir hususta söylenenleri veya olanları yüz yüze gelip birbirine tekrarlamak.

İş arkadaşımızın eşiyle/sevgilisiyle yüzleşmemizi gerektiren bir durum bulunmuyor.

Yahu herkes sizin zannettiginiz gibi 5000 nüfuslu iç anadolu kasabalarinda yaşamıyordur belki.... 15 milyonluk metropolde ben ne bileyim iş arkadaşımın hanımı kimdir? Beyi necidir? Sırf aynı kurumda çalışıyoruz diye ne mecburiyetim var tanımadığım insanlarla evcilik oynamaya? Müdürümün veya mesai arkadaşımın karısı/ kocasına saygı gösterisi yapmak zorunda olduğumu da sizden duydum...60 lı yılların nahiyelerinden filan mi yazıyorsunuz buraya nedir? Sahi sizin orda yıl kaç abla? Menderes başbakan oldu mu?

Son düzenleme:
Yahu herkes sizin zannettiginiz gibi 5000 nüfuslu iç anadolu kasabalarinda yaşamıyordur belki.... 15 milyonluk metropolde ben ne bileyim iş arkadaşımın hanımı kimdir? Beyi necidir? Sırf aynı kurumda çalışıyoruz diye ne mecburiyetim var tanımadığım insanlarla evcilik oynamaya? Müdürümün veya mesai arkadaşımın karısı/ kocasına saygı gösterisi yapmak zorunda olduğumu da sizden duydum...60 lı yılların nahiyelerinden filan mi yazıyorsunuz buraya nedir? Sahi sizin orda yıl kaç abla? Menderes başbakan oldu mu?

O yorumu yapan insanlar : bütün bunları düşünecek yapıda insanlar mı sizce ?

Kk da onlarca konu var. Kocasının/sevgilisinin iş/çocukluk/okul arkadaşıyla tanışmakla kafayı bozmuş insanlar varmış.

Tanıştıktan sonra kocalarına "aman o kadar da güzel değilmiş/ çok sulu davranmıyor mu"vs dediklerini anlatıyorlar konularında. Yetmiyor utanmadan foruma konu açıp , o kadınların dedikodusunu yapıyorlar.

Daha fazla bu saçmalığa katlanamayan kocaları/sevgilileri kendilerinden ayrılmaya kalkınca da "kesin o kadın yüzünden" diyerek konu açıyorlar.

O kadar eşimle muhabbeti olan biriyle tanışmakta ne gibi bir sorun var anlamadım? Ankara'da da yaşasam bu böyle Almanya'da da yaşasam bu böyle. Arabamla gidecek kadar samimi ancak benimle tanışmayacak kadar mesafeli ? Ben nasıl samimi iş arkadaşlarımla eşimi tanıştırabiliyorum onun da tanıştırmasını beklemem bana gayet olağan geliyor.
Sonuç olarak konuda da kurumsal mesafeli bir iş arkadaşlığından değil bayağı el hareketli bir muhabbetten bahsediliyor. Sizin yaşadığınız metropolde bu şekilde mi oluyor kurumsal ilişkiler bilemedim.

Arkadaşlar merhaba ben 12 yıllık evliyim 2 cocugum var geçen yıl eşimin instagram mesajlarına bakarken iş yerindeki bir kadının senin araba kardeşim diyerek bir SMS yolladiğini gördüm eşime bu kadın bizim arabamiza mi bindi diye sordum eşim ne münasebet ne işi var bizim arabada diyerek konuyu yalanladı iş yerinden birini aradım ve bir aydan fazla bir süredir birlikte işe gidip geldiklerini öğrendim kadının evi eşimin yol üstü değil üstelik şirketin servisi var sonra eşime yalan söyleme gitmişsiniz dedim oda bana evet bir akşam araç yoktu bıraktım dedi yine yalan söyledi bir akşam diyerek sonra iş yerinde birini yarim saat bekliyordu bende bıraktım sana söylemek aklıma gelmedi hem ben herşeyi sana söylemek zorundamıyyım diyerek kendini savunmaya başladi bir aydan fazla Baska bir kadınla baş başa işe gidip geliyorsun ama bana söylemek aklına gelmez mi ya söylese de zaten böyle birşeye müsaade etmezdim siz ne düşünüyorsunuz üstelik bu kadınla nahh hareketi yapacak kadar Samimiler ve kadın hitap ederken yavrum kuzum kuzu kanka arada karşim falan diyor
Ben eşimin kadın bir arkadaşını her sabah alıp beraber işe gitmelerini asla kabul etmem. Üstüne bir de bunu saklayarak yapmış ve inkar ediyorsa...

Yüzleşmek nedir , buyrun sözlüğe bakalım.

karşılıklı f. (< yüzle-ş-mek) Bir hususta söylenenleri veya olanları yüz yüze gelip birbirine tekrarlamak.

İş arkadaşımızın eşiyle/sevgilisiyle yüzleşmemizi gerektiren bir durum bulunmuyor.
Konu sahibi o kadın yokmuş gibi davranıp içinde mi kurmalı yoksa zaten kocam aldatıyor deyip boşanmalı mi ? Bence sorun olarak gördüğü durumla yüzleşmeli karşı karşıya gelmeli. Bilemiyoruz belki kadın samimi biridir ahbaplık ediyordur ve eve geldiğinde onu bu huyu ile kabul edebilir hatta sevebilir. Veya tam tersi hoşa gitmeyen bir yakınlaşma varsa da uyarır. Tavsiye niteliğinde yani siz yok sayabilir ya da eşi suçlayıp ayrılabilirsiniz herkesin kendi tercihi.

Konu sahibi o kadın yokmuş gibi davranıp içinde mi kurmalı yoksa zaten kocam aldatıyor deyip boşanmalı mi ? Bence sorun olarak gördüğü durumla yüzleşmeli karşı karşıya gelmeli. Bilemiyoruz belki kadın samimi biridir ahbaplık ediyordur ve eve geldiğinde onu bu huyu ile kabul edebilir hatta sevebilir. Veya tam tersi hoşa gitmeyen bir yakınlaşma varsa da uyarır. Tavsiye niteliğinde yani siz yok sayabilir ya da eşi suçlayıp ayrılabilirsiniz herkesin kendi tercihi.

Kadının iş arkadaşının eşiyle tanışmak , evine gitmek gibi bir mecburiyeti yok , olmamalı da.

Eşinin/sevgilisinin hal ve hareketlerini beğenmeyen sorununu eşiyle/sevgilisiyle çözmeli.

Kadının iş arkadaşının eşiyle tanışmak , evine gitmek gibi bir mecburiyeti yok , olmamalı da.

Eşinin/sevgilisinin hal ve hareketlerini beğenmeyen sorununu eşiyle/sevgilisiyle çözmeli.
O sizin düşünceniz bu benim, eşimle laçkalaşmış ilişkisi olan ancak her zaman yüzyüze bakacağı biriyle tanışır onu tanır duruma göre bir yargıya varırdım ve ona göre davranırdım. Tanışmak zorunda değil olmamalı diyorsunuz da burada evli biriyle gereksiz samimiyet içerisinde olan biri zaten baştan eşi yok sayıyor tanışmaya gelince de yok ben almayayım diyorsa niyetinden şüphe ederim.

Sonuç olarak konuda da kurumsal mesafeli bir iş arkadaşlığından değil bayağı el hareketli bir muhabbetten bahsediliyor. Sizin yaşadığınız metropolde bu şekilde mi oluyor kurumsal ilişkiler bilemedim.
Hanımefendi ; araç içinde iş arkadaşıyla veya başka biriyle oynaşan bir eşiniz varsa bu sizin probleminizdir. Sizin araca binen her insanla tanişmaniz veya araca binen her kadına sorumluluk atfetmeniz kocanizin karaktersizligini önleyemez.

Ha bır de çok merak ediyorsanız sorunuza cevap vereyim; Biz , yani metropollerde yaşayan onurlu insanlar , ne iş arkadaşımızı yolda bırakırız , ne de kaşı gözü eli ayrı oynayan adamı koca diye tutarız....

Böyle de değişik insanlarız.

Son düzenleme:
Hanımefendi araç içinde iş arkadaşıyla veya başka biriyle oynaşan bir eşiniz varsa bu sizin probleminizdir. Sizin araca binen her insanla tanişmaniz veya araca binen her kadına sorumluluk atfetmeniz kocanizin karaktersizligini önleyemez.

Ha bır de çok merak ediyorsanız sorunuza cevap vereyim; biz , metropollerde yaşayan onurlu insanlar olarak , ne iş arkadaşımızı yolda bırakırız , ne de kaşı gözü oynayan adamı koca diye tutarız. Böyle de değişik insanlarız.
Konu sahibi ben değilim, konudaki kadının savunulur yanı anlatılana göre yok. Lacka ilişkileri oldum olası sevmem. Ha belki savunulacak yanı varsa bu o kadın tanınarak bulunur. Kimsenin onuruna bir şey demişliğim yok ama iş arkadaşına el hareketi çeken onurlu kurumsal çalışan oluyor biz dedikoducu bağnaz kadın oluyoruz. Ölçülü eleştiri yaparsak ya da konuyu yorum yapan birine atfetmezsek sevinirim.

Konu sahibi ben değilim, konudaki kadının savunulur yanı anlatılana göre yok. Lacka ilişkileri oldum olası sevmem. Ha belki savunulacak yanı varsa bu o kadın tanınarak bulunur. Kimsenin onuruna bir şey demişliğim yok ama iş arkadaşına el hareketi çeken onurlu kurumsal çalışan oluyor biz dedikoducu bağnaz kadın oluyoruz. Ölçülü eleştiri yaparsak ya da konuyu yorum yapan birine atfetmezsek sevinirim.
Yahu niye sürekli kadından bahsediyorsunuz? Dedikoducu veya bağnaz mısınız bilmem ama konu sahibiyle ortak noktanız, sürekli kadına yüklenip kocadan hiç bahsetmemeniz.... Kadının niyeti neyse ne ama adam resmen aldatıyor veya niyetleniyor Kadınla tanışıp kanka olsanız, " aaa aslında iyi bir kadınmış" diyip aklasaniz n'olacak? kadın istese de istemese de adam fırsat kolluyor besbelli.işte...ötesi var mı? Bı kere de adama kessenize şu hesabı bacılar, koca kutsal bir varlık değil, niye anlamıyorsunuz bunu.

Son düzenleme:
O kadar eşimle muhabbeti olan biriyle tanışmakta ne gibi bir sorun var anlamadım? Ankara'da da yaşasam bu böyle Almanya'da da yaşasam bu böyle. Arabamla gidecek kadar samimi ancak benimle tanışmayacak kadar mesafeli ? Ben nasıl samimi iş arkadaşlarımla eşimi tanıştırabiliyorum onun da tanıştırmasını beklemem bana gayet olağan geliyor.
neden sizle tanışmak zorunda olsun?büyük şehirlerde memuriyet de ve kurumsal firmalarda kadın erkek beraber iş yaparlar bu çok normaldir.işyerinde en az 150 kadın oluyor hepsinin seceresini mi çıkaralım banane.zaten evli olduklarını biliyorlar birbirlerinin daha neyi didikleyeceğiz?

O sizin düşünceniz bu benim, eşimle laçkalaşmış ilişkisi olan ancak her zaman yüzyüze bakacağı biriyle tanışır onu tanır duruma göre bir yargıya varırdım ve ona göre davranırdım. Tanışmak zorunda değil olmamalı diyorsunuz da burada evli biriyle gereksiz samimiyet içerisinde olan biri zaten baştan eşi yok sayıyor tanışmaya gelince de yok ben almayayım diyorsa niyetinden şüphe ederim.

İş arkadaşımız ve eşiyle ,eşli veya tek olarak buluşup , arkadaşlık etme niyetimiz yoksa , neden tanışalım ?

Ya kişi , kendi kişisel sanrıları sebebiyle konuyu çarpıtıyorsa ? Ya ortada laçka bir davranış yoksa da konu sahibi mübalağa sanatında zirveye oynuyorsa ?

Forumda eltisini çekemeyip , kocamda gözü mü var yazan kadın var.

Kocası kamuda çalışan ve aynı lojmanda yaşadıkları, kocasının iş arkadaşı olan 3 çocuklu kadının; kocasında gözü olduğunu iddia eden var.

Başka insanlara iftira atmaktan çekinmeyen ve bu iftiraların sonuçları olabileceğini umursamadan hareket eden onlarca insan da var.

Sosyal medyaya sözde aldatıldığını düşündüğü kadının fotoğrafını yükleyip , insanların itibarını zedelemeye çalışan insanlar da var.

Forumda anonim olarak yazan üyelerin konularına yaptığınız yorumları makul bulup, uygulamaya kalkan insanların zarar görebileceğini de düşünmelisiniz.

Ya konu sahibi takıntılı bir kadınsa ? Ya sizin yorumunuzu okuyup, "dur kadının içi rahatlasın , yaşasın kadın dayanışması" diyecek olan bir başka kadın zarar görürse ?

Yahu niye sürekli kadından bahsediyorsunuz? Dedikoducu veya bağnaz mısınız bilmem ama konu sahibiyle ortak noktamız sürekli kadına yüklenip kocadan hiç bahsetmemeniz.. Kadının niyeti neyse ne ama adam resmen aldatıyor veya niyetleniyor işte...kadınla tanışıp " aaa aslında iyi bir kadınmış" diyip aklasaniz n'olacak? kadın istese de istemese de adam fırsat kolluyor besbelli. Bı kere de adama kessenize şu hesabı bacılar, koca kutsal bir varlık değil, niye anlamıyorsunuz bunu.
Eşi kayırmak değil aslında ama şu durumda sadece eşin anlattıkları ile aradaki ilişkiyi anlar, oysa ikisi bir aradayken gözlem yapar kötü niyet eşteyse de ona göre eşiyle konuşur. Ama bu şekilde konu sahibi acaba aldatıyor mu acaba kadın mı suçlu eşim mi suçlu diye düşünüp durmaz. Belki eşten kaynaklanıyorsa asla tanıştırmak istemeyebilir o halde kadın yine eşi ile hesaplaşır.
Eşimin lise/üniversite/iş dahil arkadaşlarını tanırım hiç olmazsa ismen tanırım. (Samimi arkadaşlarından bahsediyorum yoksa öyle her selam verdiği değil öyle olsa ne ben ne o işin içinden çıkamaz)
Ama mesela oldu diyelim sürekli sohbet ettiği bir kadın var ve ben bu kişiden haberdar değilim o zaman elbette içime kurt düşer. Benzerini yaşadım samimi ve benim tanımadığım bir kadın vardı muhabbetleri konudaki gibi olmamasına rağmen hoşlanmadım, öyle birini daha önce hiç duymaktan hoşlanmadım, tanıştıracaktı ama o zaman daha toydum kabul etmedim onların da samimiyeti kalmadı. Şimdiki aklım olsa huzursuzluk yaşayacağıma tanışır belki de aklımı da huzura kavuştururdum.

okuldan erkek hocalarımızdan birinin aracı yok. rast geldiğimizde ben teklif edip yol üstünde bırakıyorum. bunda abes bi şey yok. ama kocam sorunca yalan söylesem bu masum olmazdı bence

neden sizle tanışmak zorunda olsun?büyük şehirlerde memuriyet de ve kurumsal firmalarda kadın erkek beraber iş yaparlar bu çok normaldir.işyerinde en az 150 kadın oluyor hepsinin seceresini mi çıkaralım banane.zaten evli olduklarını biliyorlar birbirlerinin daha neyi didikleyeceğiz?
Sıkıntı diğer insanların onun evli olduğunu bilip bilmemesi bile degil aslında, asıl sıkıntı adamın kendi evliliğini umursamamasi. Kocan seni umursamıyorsa, dünyadaki diğer bütün insanlar seninle tanişsa ne oluuur tanişmasa ne olur? Onlarla mı attın imzayı?
Bunu da anlayabiliyorlar bence ama kabullenemiyorlar , benim kocam bana değer vermiyor demek çok zor ama karşıdaki kadını karalamak bedava....

okuldan erkek hocalarımızdan birinin aracı yok. rast geldiğimizde ben teklif edip yol üstünde bırakıyorum. bunda abes bi şey yok. ama kocam sorunca yalan söylesem bu masum olmazdı bence
okul ortamında bu çok normaldir.aynı güzergahtaki meslektaşlarını devamlı bırakanlar var okulumuzda.ya da otobüs metro durağına kadar yol üstündeki.köylerde zaten benzini bölüşüp beraber gidip gelirler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X