Yukarıda da yazmıştım böyle bir şeyi yaşadığımda tepkimi, mesela bu konunun çok çok daha masumuymuş ben o halde bile kafamda kurup durmuştum, eşim tanıştırabilirim düşündüğün gibi bir durum yok biz arkadaşız dese de inanmamış kendimi de germiş aylarca huzursuzluk yaşamıştım. Bu toyluktan geliyordu. Şimdi buradan tecrübe ederek de öneride bulundum, diğer kadınla tanışın hakikaten arkadaşlıktan gelen bir samimiyet varsa bunu anlarsınız, yoksa da ona göre her ikisine de bu samimiyetin kendinize uymadığını söylersiniz, şeklinde parça parça mesajlarımı böyle özetleyebilirim.
O tavırlarım eşimde de travma oluşturdu. O kadar aşırıya varan bir hale geldi ki selam vermeye çekinir olmuştu. Yakın bir arkadaşının babası vefat ettiğinde başsağlığı için yanına uğrayacağım bugün diye bana haber vermişti ( izin ister gibi gitsem olur mu diye) Saçmalama tabii ki gideceksin yanında destek olacaksın dedim, Firuze senin yüzünden arkadaşlarıma selam verirken bile düşünüyorum dedi. O zaman anladım mesela ne kadar saçma sapan krizlerle ortalığı yaktığımı. Kuruntu insanı kemiriyor. Kuruntu yapacağına tanışıp kafayı rahatlatması en güzeli.