Bu nişandan da mı döneceğim?...

boşver cnm olan olmuş ,bundan sonra insanları daha iyi tanı.işi aceleye getirmelerine izin verme karşı tarafın,hemen nişan yapalım,düğün yapalım diyorlarsa vardır altında bi bit yemi.biraz uzun vadede tanımaya çalış bundan sonraki ilişkilerinde.kim neder diye düşünme boşver ,dua et Allah'a kısa zamanda gerçek yüzlerini göstermiş sana.evlenipte çoluk çocuğa karışıp boşansan dahamı iyi.herşeyde vardır bir hayır üzülme.

daha yaşın çok genç
sakın evlenme o yalancı adamla
bırak millet ne derse desin, ağızları torba değil ki
sonra sen evliliğinde mutsuz olunca o konuşanların bi gram yararı olmayacak sana..

walla ne deyim ki bütün aksilikler seni bulmuş ama bunuda boşver kimsenin lafını sözünü dinleme sonuçta bir ömür sen çekeceksin onlar bir konuşur iki konuşur susar ama sen hep çekersin sakın unutma sen annenle mutlu olmaya bak illaki ilerde ii birisi çıkar karşına allah senş sınıyor dayanıklı ol ve sakın yanlış yapma kimseyi de umursama inşallah hayırlı birini bulursun

güzel kardeşim, yazını yüreğim parçalanarak okudum. kader mi desem yaşadıklarına, yoksa bir imtihan mı bilemedim. inşallah sana bu yaşadığın acıları unutturacak pırlanta gibi, içinde Allah korkusu olan, sana hakettiğin değeri verecek, seni ömür boyu mutlu edecek bir insanla yolun kesişir ve inşallah çok mutlu olursun.
şuanki nişanlın için kendin söylüyorsun bak beş para etmez bir adammış, boşver onu. ben inanıyorum ki, karşına çok iyi birisi çıkacaktır. çünkü kader bir insana bu kadar çok cilve yapmaz, elbet işler yoluna girecektir.
sana bir ayet ve beğendiğim bir sözü de söylemek istiyorum.
'sabret! zira Allah (c.c) sabredenleri sever.'
'üzülme! üzülüyorsan, kutlu bir teselli kapısının önünde bekletiliyorsun demektir.'

bende yazını okudum o kadar dolmuşsun ki acı çekiyorsun şuan bende bir söz attım şuan başkasıyla nişanlıyım evlilik kararı almak çok zor gerçektende çok iyi düşünmek lazım kendi hayatın söz konusu hııı şu da bir gerçek 4 4 lük kimseyi bulamazsın birini bıraksan birinin başka kötü yanı oluyor ama YALAN söylemesi en kötü davranış bana göre yalan üzerine evlilik kurulmaz ilk sözden ayrılma nedenim yalandı benimde sürekli ailesine bile yalan söylediği için bitirdim hiç pişman değilim şuan iyi giden bir ilişkimiz var ( maşallah deyimde nazar değmesin nazardan bende korkarım sana tavsiyem yol yakınken dön millet ne der kaygını bırak millet değil yaşadıklarını en iyi sen anlarsın ve kendi ayakları üzerinde dur önce ne güzel demişsin dimdik durdum diye böyle devam et mutlaka karşına senin değerini kıymetini bilen birisi çıkar hiç üzülme içini ferah tut herşeyin hayırlısını iste...

Kız biz daha biri yapmadık :) Ya şaka bir yanada
vah vah tüh tühh diyemiceğim
çünkü hayat bu canım bnm olabilir kısmet değilmiş...
Hataymış hayatının sonuymuş gibi konuşma yaşanması gerekiyormuş ki yaşanmış
baktın tüm bu olumsuzlukların arkasından öyle biri karşına çıkarki herşeyi unutturur.
Yalancı bir adamla millet ne der diye evleneceğine hayatının aşkını bekle
evlesende mutlu olmucan sonuçta...
Millet için değermiii

canım sen direk olayı resmiyete döküyosun anladığım kadarıyla.. sıkıntı o..

yani millet 3 4 sene flört ediyor, akabinde nişan olayına giriyor. o kadar süre zarfında da herşey çıkıyopr ortaya..

hadi sen yaşım geçiyor de, 1 sene flört et.. ama et yani.. pat diye nişanlanılmaz ki..

ilk nişanlımla 6 yıl çıkmıştık insan aynı karından çıktığı kardeşini tanıyamıyor bazen tanıdık diye akrabalardan alınıp veriliyor onlarla bile sorun yaşanabiliyor resmiyete dökünce değişiyor işin rengi zaten.
yani içine girmeden anlaşılmıyor anlaşılabilse kimse devam edemiceği mutlu olamıcağı insanla nişan kararı almaz zaten.

canım yaşadıkların kolay değil.Ama inan bunu yaşayan bir sen değilsin. Bizim evsahibimizin kızıda 3 kez nişan atmıştı 4.cüsünde yüzü güldü evlendi şimdi yaklaşık 3 senelik evli. Milleti düşünme mutluluğuna odaklan. Evet insanlar konuşuyolar haklısın . Ama en fazla diyecekleri şey "bunlada nişanı attı bunda galiba sorun" ki diyecekler zaten. Ama inan bi müddet sonra herşey unutulacak . Bu dediğim kız hiç takmadı denilenleri oh iyide yaptı şimdi mutlu. Boşver milleti kendi doğrularını yaşa hayatta. Unutma ne zaman güleceğini bilemezsin arkadaşım hayatta hiçbir şeye belli olmaz. Kolay değil yaşadıkların ama üzülme boşver Rabbine güven elbet bi doğru insan doğru zamanda çıkacaktır karşına

sunu da söyleyeyim suanki nişanlım o kadar usta bi yalancı ki anlamak hak getire düşünün salon aylar oncesinden tutuldu ev baktık ettik aşkım sende kabul et ben çok begendim diyerek kabul ettirdi bana meğerse beni oyalamak son ana getirip mecbur edip kabul ettirmekmiş amacı
yani meğer bizim düğünümüz bile olmucakmış nikahtan gidicekmişim aylarca kandırmış haberimyok

canım merhaba yazdıklaırnı okudumdaiçim bir tuhaf oldu. Allah kolaylık versin yaşadıkların hiçde kolay değil sürekli bir yıkım ve bir toparlanış dönemi önemli olan hepsindede toparlanmışssın. Şansızlıklararka arkaya bulmuş seni maalesef ama inş. herşey düzelecektir. Lütfen bir başkası nedediye bir evlilik yapmaaa böyle biriyle evlenip 2-3 yıl sonra boşanmak daha acı gelir işte ozaman başarısızlık tamamen sana yüklenir. ve evlenmiş boşanmış biri olarak daha zor şeyler yaşarsın belkide bir çocuk da olur onunda sorumluluğunu taşımak zorunda kalırsın. Nİşandan ayrılıp tekrar başka biriyle tanışmak ve evlilik yolund ailerlemek zor değil. Ama evlenip boşanmış biri olarak bir başkasının hayatına girmek daha zor olur. Nişanlı olmanın amacı zaten insanların biribirleirni tnaımasıdır eğer insanlar hor görecekse görenler direk kızlarını çocuklaırnı evlendirsin sözlemedne nişanlandırmadan. Benim söyleyebileceğim değmeyecek brisiyse sonu güzel bitmeyecekse lütfen evlenme. Yada acele etme belki kişi kendinidüzeltir daha doğru bir insan olur zaman ver ilişkinize.

merhaba canım aynen öyle düşüp düşüp kalktım ben.. teşekkür ederim fikrin için Allah razı olsun.

canım benim çok üzüldüm gerçekten yaşadıklarına, kader hç gülmemiş hak,katen; ama ben okur okumaz dedim ki durup turnayı gözünden vuracaksın inşallah :) bence sonucu ne olursa olsun o adamı da bırakmalısın. sen evlendikten sonra evinde mutsuzken, şimdi ayrılırsam ne derler dediğin insanların hiçbiri senin yanında olmayacak. her insan kendi huzurunu kurmada birinci dereceden sorumludur. şu noktada senin yapabileceğin tek şey de, ömür boyu yalnız kalacakğını bilsen bile ki böylw olmayacağını zaten biliyorsun, ayrılıp kendi yoluna bakman lazım. allah yardımcınolsun canım.

alahım yardımcın olsun ole quzel bı qunde ıcım ttryrek okudum ve cok dua ettım senın ıcınn allahım yuznu quldurur ıns bence bıraz daha dene bunu hemen ewlnme sakın dene cek karsına acık acık konus yalan soluyosn olmaz bıter de ben yalancı bı es ıstemıorum de oda belkı duzltır davrnıslarını duzeltmezsde bırkırsın ama azcık bı zaman ver derım ben allhım cok yardım etsın sabır versın mutlulk versın hep dua edıcm senın ıcın :S

çok teşekkür ederim allah razı olsun
bi saat önce annesi aradı salonda tutulsun evde ama en uygunu aşağısı ne ise onlar olsun dedi asla ama asla kabul etmicem sırf hayata olan isyanımdan dolayı beni oyuncak ettiler şimdiye kadar karşıma çıkanlar benim aklımda en lüksü şunu bunu yoktu kendisi çabaladı surada olsun suradan tutalım falan filan bir gelinlik için bile en ucuz saloın için bile defalarca gözyaşı dökmüştüm diğerlerindede değmez bişeyim gibi okumuş meslek sahibi güzel bi kızım etrafımda hani derlerya bgenmicen türdeki insanlar dahi lüks içinde yaşarken ben bunlara maruz kaldım
nolur beni yanlış anlamayın tahammülüm yok artık ve resmen kandırıldım oyun oyun oyun annesi bana bizim onları yapacak paramız yok saçmalama diyor ben istemedim hiçbisey basından beri oğlun söyledi benim canımı sıkan benle dalga gecmiş olması yalan söylemesi oynatması dedim etmiş bir hata cahil diyo 28yaşında bir insan ne kadar cahil olursa
bu kandırılışımı bu sefer affetmicem arkadaşlar dönersem de asla taktıkları altınları vermicem bu sefer.. beni aldatan insana dahi yani ikinci nişanlıma o altınları verdiğim için kızıyorum zaten kendime madem acımıyorlar bana bende acımıcam
kıymeti yok olmucakta ama hiç olmazsa azıcık maddi kayıpları olsunda karşılarndaki insanların hayatlarını bu kadar basite almamayı öğrensinler

elalem ne der diye sen hayatını karartma. sen pişman olup mutsuz mutsuz yaşarken elalemin hiç de derdi olmayacaksın çünkü. insanlar hep konuşur. ta ki yeni malzeme bulana kadar. bence bu adamla evlenme, milleti de boşver. sadece kendini düşün... o ne der bu ne derle ömür geçmez. önemli olan senin mutluluğun.

canım gerçekten üzüldüm olanlara, ama bu kadar şeyden sonra bile her işte her yaşananda bi hayır vardır diyebilmek gerek..
bu kişiden ayrılmak konusunda, annemide düşünüyorum demişsin, nasıl dayanır lafa söze; ama birde düşünsene böyle biriyle evlenip birkaç ay sonra boşanmak istediğinde annen ona nasıl dayanacak??
bence annenide kendinide düşünüyosan, böyle bi insanla devam etme, bile bile lades deme
altınlarıda verme, hukukende zaten istemeye hakları yok, bu kadar oyun yapmışlar, yalanlar söylemişler, çeksinler cezasını bu yaptıklarının
şuanda dua edilebilecek en güzel günlerin içindeyiz, Rabbim karşına bundan sonra hep hayırlı ınsanlar çıkarsın inş..
sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…