- Konu Sahibi DERTLXIX PAPATYA
-
canım gerçekten üzüldüm olanlara, ama bu kadar şeyden sonra bile her işte her yaşananda bi hayır vardır diyebilmek gerek..
bu kişiden ayrılmak konusunda, annemide düşünüyorum demişsin, nasıl dayanır lafa söze; ama birde düşünsene böyle biriyle evlenip birkaç ay sonra boşanmak istediğinde annen ona nasıl dayanacak??
bence annenide kendinide düşünüyosan, böyle bi insanla devam etme, bile bile lades deme
altınlarıda verme, hukukende zaten istemeye hakları yok, bu kadar oyun yapmışlar, yalanlar söylemişler, çeksinler cezasını bu yaptıklarının
şuanda dua edilebilecek en güzel günlerin içindeyiz, Rabbim karşına bundan sonra hep hayırlı ınsanlar çıkarsın inş..
sevgiler
Hukukçu değilim ama bunların takan tarafa iadesinde kimin kusurlu olduğuna bile bakılmıyor diye biliyorum ben.
Yani konu sahibi arkadaşım, nişanı bozarsanız, ki bana da elalem ne der falan diye bakmayıp, yalancı biriyle evlenmeniz hata olur gibi geliyor, takılan altınların iadesi konusuda bir hukukçuya danışın.
Evlilik de bir kısmet işi, maalesef bugüne kadar karşınıza hep yanlış insanlar çıkmış. Allahtan foyaları siz evlenmeden önce çıkmış da mutsuz bir evliliği sürdürmek, ya da boşanıp daha fazla etkilenmekten kurtulmuşsunuz. İnşallah bundan sonra doğru insanı bulur ve huzurlu bir evlilik yaparsınız.
Merhaba ..
kimi zaman eşe dosta anlatmaktan paylaşmaktan daha iyi biliyomusunuz aslında bu forum.hikayemi nereden anlatıcamı bilmiyorum.. sizi sıkmadan kısaltarak anlatıcam
iki kez nişanlandım bir kez sözlendim şimdi üçüncü nişanlılığımı yapmış bulunmaktayım..
ilk nişanlımdan sorumsuzlğu sürekli benden kaçması sorumluluk almak istememesiyüzünden ayrıldım aileminde ortak kararı ve istegi ile.
sonra sözlendim sözlendiğim ilk hafta işten çıkarıldım işsiz çalışmayan bir kızla asla yapamayacağını aksi takdirde zeytin ekmeğe talim edeceğimizi söyledi sevgili işi gücü maddiyatı gayette iyi olan sözlüm ve yzseksen derece değişti işimden olduktan sonra:) çok gecmedi bunun böyl gitmeyeceğini gördüm ve nişan olmadan bitirdim. sonra öğrendik ki meğer psikolojik sorunları varmış sözü attıktan sonra 6 ay evden çıkamadık ailemde bende çıktığımız an bizi takip ediyor izliyordu amaçsızca ruh hastası olduğunu bizzat kendi kardesinden duyduk polisti suydu buydu falan allahıma şükür kurtulduk düştü yakamızdan tabi o altı AYDA ne çektiğimi bir ben bilirim bir de allah...
iki yıl kendimi dinledim ve ikinci kez nişanlandım başta iyi olan sevgilim gelmez gitmez aramaz sormaz oldu aklımuın ucuna dahi getirmedim beni aldatacağını meğer bana yoğunum işim var falan derken dükkanının üst katında sevgilisi ile buluşurmuş eşten dosttan arkadaşlarından duyduk ki aldatılıyorum.. meğer sevgilisi varmış ailesinin hiç onaylamaddığı bir kızla birlikte imiş ve annesi sırf kızı unutsun benle evlensin diye bile göre nişanlamış zorla oğlunu.. ney se düğüne bir hafta kala her şeyi hazır iken o da bitti
bitti deyip geçiyorum ama birde bana sorun arkadaşlar o kadar hayal hazırlık sağ soldan sonra gine bitti atttık nişanı demenin ne acı bisey olduğunu..
neyse aradan 3 4 yıl geçti güzel bi işim vardı bu süre zarfında işimle falan oyalandım bi arkadaş ortamında biriyle tanıştım sütten ağzım o kadar yanmışki haklı olarak eleştirmediğim yanını bırakmadım herşeyimi ama her şeyimi anlattım bilsin sonra soyle böyle demesin diye benim için benden sonran önemlidir dedi beni aylarca evliliğe ikna etti ve evet dedim suan nişanlıyız o benden sonran onemli diyen sevgilim fark ettirmeden telefonumu kendi telefonuna yönlendirip beni takip ediyor göz yumuyorum başta mükemmel olan ailemde dahil çevremdek,lerin dahi imrenerek baktığı çocuk meğerse tam bi sahtekarmış salonu tuttum dedi aylar önce salon filan yokmuş evi tuttum dedi ev filan ortada yokmuş söylediği herşey yalanmış kendi kendimize hayal kurup inanmışız üstelik baştan her seyin kesimini yaparak evet dediğim halde ve türlü yeminler ederek beni ikna ettiği halde..
ne yapacağım ne edeceğim bilmiyorum bunuda atarsam artık bu sehirde duramam insanların yüzüne bakamam insanların dalga alay konusu etmesine tahammül edemem beni. öte yandan devam eder evlenirsem de baştan sona yalan olmuş bi insanla evlenmiş bulunacağım
ben babasız büyüdüm arkadaşlar küçük yaşta kaybettim babamı maddi manevi türlü zorluklar atlattım ama ginede yılmadım..
bu söz ve nişanlar arasında biri ile çıktım tam istemeye gelicez diye bana vaadler yağarken bir telefon telefonun ucundaki ses eşi idi meğer se evli imiş ve bir de çocuğu var imiş ondan ayrılıp benle evlenmekmiş amacı ama bana söylediği an terk edeceğimi bildiği için söylemememiş bana allaha havale ettim ve tabiki o ilişkimede son verdim.
kader hiç gülmedi anlayacağınız anlattıklarıma bakıpta saf salak biri sanmayın nolur çok uyanık çok güzel bi bayanım yaşım 27 merak ediceksinizdir illaki. tek bir problemim var aşırı vicdanlı bi insanım ve hep faydalanmaya çalıştılar insanlar bu yönümden.
suanda işim yok harika bi işim vardı olmayacak şey oldu ve bunla nişanlandıktan da bir hafta sonra çalıştığım kurum kapandı aniden. etrafımdakiler fazla nazara geldiğimi hayırlı işlerimin hep nazarla bittiğini söylüyor bilmiyorum ne derece doğru ama benim artık dayanacak gücüm kalmadı yaşadığım hayal kırıklıklarına..
mübarek gün sizden bir abla kardeş gibi akıl görüş istiyorum allah rızası için. dardayım bunalımdayım kendimi bıraktım daha gencecik yaşta dul kalan anneme üzülür oldum bunuda atarsam etrafın onun bunun diyeceği lafı sözü kaldıramaz diye korkuyorum allah korusun kendime mi kaderime mi ona mı üzüleyim bilmiyorum.
yapıcağınız iyi ya da yorumlar için şimdiden allah razı olsun hepinizden. nolur duanızı esirgemeyin aklınıza gelirsem rabbim gönlünüzdekini dileğinizi kabul etsin.
aynen öyle canım bugüne kadar bir tek görücüsü gelmemiş dayımın kızı kalkıp son nişanımda <biz benzerlerini çok gördük alıştık dedi................yazık... hayatımızı karartan hep elalem neder baskısı.. iş arkadaşlarım ne der, akrabalarım ne der, komşularım ne der... bir genç kızın psikolojisini etkileyecek, hatta ömür boyu istemediği birisi ile evlenecek kadar dünyasını karartabiliyorsa söyleyecekleri yada düşündükleri; hepsi defolsun gitsin. belkide bu kadar derin yaralar açtığı için islamiyette dedikodu çok günah..
elalem nederse desin, eğer yapamayacaksan uzatma derim. bırak onlar konuşsun, kimseye takılma. daima başını dik tut. olmayacak bişeyi zorla oldurmaya çalışmayın. nasip olsa zaten olur.
düşünki kimseden fayda yok. gelipte sana birşeye ihtiyacın varmı? paran varmı? açmısın? derdinmi var? diyen bir komşu, akraba, arkadaş varmı çevrende.. demez, ya ihtiyacın varsa, ya VER dersen... herkes "düğün nezaman" der ama düğün yapacak paran varmı vereyimmi diyen olmaz.. daha zar zor düğün yaparsın altın takacam korkusuna düğüne gelmezler.. sizi bilmemde benim çevremde bunlardan bol miktarda var :) o yüzden salla , hayatını karartma başkaları için. varsın konuşsunlar, günahları yanlarına kar kalsın.. millete ancak laf lazım onuda zaten sen bişey yapsanda yapmasanda bulup konuşuyorlar.
aynen öyle canım bugüne kadar bir tek görücüsü gelmemiş dayımın kızı kalkıp son nişanımda <biz benzerlerini çok gördük alıştık dedi................
biliyorsun ki kıskandıklarından uğraşıyolar ama ginede insanın canı sıkılıyor yoksa ben kötü biri olsam her defsında nişanlanıcak insanı nerden bulucam geliyolar istiyolarki oluyo kendisininde bir allahın kulu kapısını itmedi daha dünür diye.
geçmiş olsn cnm o evli çıkan sevglmdi nişanlım değil. gzl dileklerin için tsk.ya canım birşeyi anlıyamadım ben nasıl en sonuncusu evliymiş.ailesi gelmedimi bu çocuğun sizi istemeye.madem bu evli ailesi nasıl geliyo.yada ne bileyim ya araştırmadınızmı.çok şaşırdım.öte yandan da üzüldüm yani şimdi migrenim tuttu hafiftne.olacak şey değil.
ama öte yandan hayat sana arka arkaya dikenlerini savuruyorsa unutma çok yakındada güllerini savuracak sendromu muhakkak gelirde senin bu süre zarfında psikolojinde hırpalanmıştır güvenin kaybolmuştur.bence sen kimseyi bulma kendine bırak sana bulsunlar böyle emin olduların ama.Allah iyi insanları çıakrsın inşallah karşına.
napayım demişsin eğer taşınma ihtimalin varsa annecinle taşın rahat rahat at nişanı.şimdi sana kimseyi takma desem takacaksın elinde değildir.bu dediğimi yapabilirsen büyük ölçüde rahatlarsın.
ayrıyeten gene takma desede insanalr sen dışarı çıkınca rahat durmaz ne yazıkki namuslu geçinen insanımız çok ta namuslu değil yani.
ve en sonuncu olarak yukardaki paragraftaki sorumun cevabını çok merak ediyorum canım Allah güzel yazılar yazsın kolaylıklar versin inşallah.
daha yaşın çok genç
sakın evlenme o yalancı adamla
bırak millet ne derse desin, ağızları torba değil ki
sonra sen evliliğinde mutsuz olunca o konuşanların bi gram yararı olmayacak sana..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?