Bu nişandan da mı döneceğim?...

Hukukçu değilim ama bunların takan tarafa iadesinde kimin kusurlu olduğuna bile bakılmıyor diye biliyorum ben.

Yani konu sahibi arkadaşım, nişanı bozarsanız, ki bana da elalem ne der falan diye bakmayıp, yalancı biriyle evlenmeniz hata olur gibi geliyor, takılan altınların iadesi konusuda bir hukukçuya danışın.

Evlilik de bir kısmet işi, maalesef bugüne kadar karşınıza hep yanlış insanlar çıkmış. Allahtan foyaları siz evlenmeden önce çıkmış da mutsuz bir evliliği sürdürmek, ya da boşanıp daha fazla etkilenmekten kurtulmuşsunuz. İnşallah bundan sonra doğru insanı bulur ve huzurlu bir evlilik yaparsınız.

nişan bozulduğunda, kimin bozduğu veya niye bozulduğu önemli değil, eğer kız erkeği aldatmamışsa, geri kalan sebep ne olursa olsun, kız tarafının çektiği ve çekeceği manevi elem ve sıkıntıdan dolayı kız tarafında kalır verilenler, nişanı kız tarafı bile bozsa kanuna göre bu böyledir..
ancak burda ekleme yapmam gerekir, mutad hediyeler dışında birşeyler varsa, hakim davayı sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre aleyhinize sonlandırabilir.
bu detayları yazmak ne kadar gerekli bilmiyorum ama yukarıda bi arkadaş bu konuda yazımı alıntılamış o yüzden yanlış bilgi vermemek adına yazdım bu detayları..

Son düzenleme:
evli ve mutsuz insanların hikayelerini oludunmu bu sitede,
o kadar fazla ki,
yol yakınken vazgeç bence,kim ne derse desin sanane,
hangi konuşan insan ihtiyacın olduğunda yanında olacak,
evlilik çok önemli bi karar,
asla ama asla tam anlamıyla güvenmediğin,
yanında mutlu olmadığın biriyle evlenme SAKIN...

Kaç yıl geçer bir yalancıyla?

Sizin hayatınız cehenneme döneceğine konuşan konuşsun arkanızdan.

Onlar mı verecek mutluluğunuzu...

İçine sinmeyen hiçbir şeye boyun eğme, ne derlerse desinler, evlenmeden sana bunları yapanlar evlendikten sonra durulur değişir mi sanıyorsun, bu ilişkiyi devam ettirmekteki amacın nedir şuan? Bence bir taraftan da şanslısın ki evlenmeden önce kendilerini belli eden insanlar olmuş hayatında..
Mantıklı olanı yapmalısın, ayrılmalısın, takıları geri vermen gerekir çünkü sonra insanlar başına dert olur, biliyorsunki ayrılınca taraflar birbirine demediğini bırakmaz. O takılar belli bir para ediyor sonuçta ve para pis bişeydir. O aile madem maddi durumu iyi olmayan insanlar, o zaman o altın vs lerin de peşini bırakmazlar..
Ayrıca naçizane fikrim şu, bir dahaki sefere biraz daha ağırdan al bu nişan-söz işlerini. Sen karşındakine güvenene kadar akraba, tanıdık vs bilmesin, herkese açık nişan yapmaya da gerek yok, aileler bilsin aranızda yüzük takın yeter, herkes herşeyi bilince kafaya takacak şeyler konuşanlar çoook olur...Allah yardımcın olsun, dikkatli ve mantıklı olmanı dilerim..

Canım benim, boşver elalem ne der diye sakın düşünme... sen çile çekerken o elalem dediklerin karşıdan bakacak...aklına yatmıyorsa at gitsin evlenmeden anladığın içinde otur Allaha şükret

bilmiyorum kızlar . annem hiç olmazsa evi var (seneye teslim olacak yapılıyor) maddi sıkıntı çekmezsin idare et seni kaybetmemek için söylemiş bu yalanları belliki yoksa kel değil kör değil oğlan bide bu tarafından bak bi sonrakinin nasıl olucağını nerden biliceksin filan diyo.

yazık... hayatımızı karartan hep elalem neder baskısı.. iş arkadaşlarım ne der, akrabalarım ne der, komşularım ne der... bir genç kızın psikolojisini etkileyecek, hatta ömür boyu istemediği birisi ile evlenecek kadar dünyasını karartabiliyorsa söyleyecekleri yada düşündükleri; hepsi defolsun gitsin. belkide bu kadar derin yaralar açtığı için islamiyette dedikodu çok günah..
elalem nederse desin, eğer yapamayacaksan uzatma derim. bırak onlar konuşsun, kimseye takılma. daima başını dik tut. olmayacak bişeyi zorla oldurmaya çalışmayın. nasip olsa zaten olur.
düşünki kimseden fayda yok. gelipte sana birşeye ihtiyacın varmı? paran varmı? açmısın? derdinmi var? diyen bir komşu, akraba, arkadaş varmı çevrende.. demez, ya ihtiyacın varsa, ya VER dersen... herkes "düğün nezaman" der ama düğün yapacak paran varmı vereyimmi diyen olmaz.. daha zar zor düğün yaparsın altın takacam korkusuna düğüne gelmezler.. sizi bilmemde benim çevremde bunlardan bol miktarda var :) o yüzden salla , hayatını karartma başkaları için. varsın konuşsunlar, günahları yanlarına kar kalsın.. millete ancak laf lazım onuda zaten sen bişey yapsanda yapmasanda bulup konuşuyorlar.

aynen öyle canım bugüne kadar bir tek görücüsü gelmemiş dayımın kızı kalkıp son nişanımda <biz benzerlerini çok gördük alıştık dedi................
biliyorsun ki kıskandıklarından uğraşıyolar ama ginede insanın canı sıkılıyor yoksa ben kötü biri olsam her defsında nişanlanıcak insanı nerden bulucam geliyolar istiyolarki oluyo kendisininde bir allahın kulu kapısını itmedi daha dünür diye.

kötü bir evlilliktense bekar kalmak daha iyidir. Allahtan hayırlı evlilik dileyin. Sırf başkaları ne der diye yanlış bir evlilik yapıp hayatınızı karartmayın. Bunun bedeli çok ağır olur. Sabredin... Adayınız da sizi mutlu edecek üstün kişilik özelliklerini arayın, evlilikten sonra kalacak onlar bunlar çünküdür. Allah hayırlı evlilik nasip etsin...

Ben hiç değilse kafama yatmayanı değiştiriyorum, hayatında görücü yüzü görmemiş kızlarda var, çok şükür rabbime kısmetim açık deseydin.. o bozulsaydı.

böyle şeyler büyük konuşmaya hor görmeye kınamaya gelmez ama insanlarında konuşurken dilinin ayarını bilmesi, kendinide görmesi gerekli.

ben senin kişiliğini az çok anlayabiliyorum, sadece ilk mesajına göre yorum yapayım, sessiz sakin bir insana benziyorsun. sanırım yaşadığın bu durumlarda ondan kaynaklanıyor. sesini yükseltmeyi öğrenmen gerekli, yoksa çok ezilirsin. oturup düşün, istersen kağıda yaz bakalım nişanlının artıları ve eksileri.. ilişkinizde yolunda gitmeyen şeyler, giden şeyler.. eğer olumlu şıklarçoksa devam et, eğer azsa ozaman bitirmelisin çünki seni daha çok üzeceğinin sinyalleridir. Allah yardımcın olsun.

arkadaşım nişanlılık dönemi tanıma dönemidir millet ne dicek diye evlilik yapılır mı senin mutsuzluğunda onlar mı yanında olacak sanki rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi bu da senin sınavın demekki allahtan gerçek yüzlerini görebiliyosun ya görmesen evlensen:26: bundan sonra çok çok mutlu olursun işallah

elalemin diyeceklerina bakıyorsun ki tatlım bu senin hayatın boşveeeer ne derlerse desinler bence bunuda bırak sonrada iş ara kısmetin varsa gelir seni bulur zamanı gelince

ya canım birşeyi anlıyamadım ben nasıl en sonuncusu evliymiş.ailesi gelmedimi bu çocuğun sizi istemeye.madem bu evli ailesi nasıl geliyo.yada ne bileyim ya araştırmadınızmı.çok şaşırdım.öte yandan da üzüldüm yani şimdi migrenim tuttu hafiftne.olacak şey değil.

ama öte yandan hayat sana arka arkaya dikenlerini savuruyorsa unutma çok yakındada güllerini savuracak sendromu muhakkak gelirde senin bu süre zarfında psikolojinde hırpalanmıştır güvenin kaybolmuştur.bence sen kimseyi bulma kendine bırak sana bulsunlar böyle emin olduların ama.Allah iyi insanları çıakrsın inşallah karşına.

napayım demişsin eğer taşınma ihtimalin varsa annecinle taşın rahat rahat at nişanı.şimdi sana kimseyi takma desem takacaksın elinde değildir.bu dediğimi yapabilirsen büyük ölçüde rahatlarsın.

ayrıyeten gene takma desede insanalr sen dışarı çıkınca rahat durmaz ne yazıkki namuslu geçinen insanımız çok ta namuslu değil yani.

ve en sonuncu olarak yukardaki paragraftaki sorumun cevabını çok merak ediyorum canım Allah güzel yazılar yazsın kolaylıklar versin inşallah.

BİR ÖMÜR BOYU MUTSUZ OLUP ÇİLE ÇEKECEĞİNE ŞİMDİDEN DEF ET BAŞINDAN O ÜÇ KAĞITÇIYI. evlenip boşandı demesinler.çünkü yalancı ve sorumsuz insanla evlilik olmaz. benim eşimde öleydi.3 yıl zor dayandım valla.şimdi ayrıldım.daha doğrusu 1.5 yıldır ayrılmaya çalışıorum. bide peşini bırakmaz bunlar. her türlü üç kağıdı yaparlar birde peşini bırakmazlar. adi heriflerrr... bu işler nasip kısmet işi. Allah hakkında hayırlısını versin. bak benm 10 senelik arkadaşaımda 15 gün önce 2.nişanlıdan ayrıldı.olmayınca olmuyor. ki oda her şeyini hazırlamıştı eylülde düğünü olacaktı. taliplerini ii ölç tart artık. ön yargılı olma ama ii tanımaya çalış.hayat bir sınav unutma. ve başını yakma derim. Annen sen evlenipte mutsuz olunca dahada çok üzülür. varsın şimdi insanlar bişiler desin. gelir geçir. kulaklarını tıkamak zorundasın. Allah'a sığın, gerisini boş ver gitsin. Allah yardımcın olsun.

Canım çok üzüldüm inan ki böyle uzaktan akıl vermek kolay biliyorum ama o adamla evlenirsen ne olacak bunu hiç düşündün mü, çevreni çok tınlama haaa çok mu tınlaman gerekiyo o zaman ufaktan ufaktan nişanlının ne kadar sahtekar olduğunu sana söylediği yalanları anlat hemen hemen hepsi aynı şeyleri söyleyecektir böylece en azından daha az dedikoduyla atlatırsın durumu. Aman sakın ha evleneyim deyipte hayatını mahvetme

geçmiş olsn cnm o evli çıkan sevglmdi nişanlım değil. gzl dileklerin için tsk.

sürekli gün atıyor buluşmak için kızlar artık sinirimin son safhasındayım amacı bana attırıp altınları almak sanırım resmen dalga geciyor yarı n öbürgün bilmem ne diye günü gelince buluşacağız değilmi diye soran ben oluyorum gine ve saatlerce cevap vermeyip sonrasındada bi mazeret buluyor ama and olsun o altınları vermicem bu sefer. bir de altınları verrsem bu kadar ettiklerin e bana kanser olurum üzüntümden bu sefer. gelip benim namusumla oynayıp oynayıp gitsinşler bende ellerine hiçbişey olmamış gibi altınlarını verip verip göndereyim hepsinin. oldu. allaha havale ediyorum mübarek gün sinirden elleri,m ayaklarım zangır zangır hiçmi allah korkusu yok ya.

daha yaşın çok genç
sakın evlenme o yalancı adamla
bırak millet ne derse desin, ağızları torba değil ki
sonra sen evliliğinde mutsuz olunca o konuşanların bi gram yararı olmayacak sana..

Kesinlikle katılıyorum! Kendinizi çok hırpalamamaya çalışın, her şey olacağına varır.. Allah yardımcınız olsun inşallah..

atıcaklar nişanı sırf altınlar için bizden bekliyolar lanet olsun....en son şart koştukları şey beyaz esyayı yatak odasını salon takımını siz alcaksınız
halbuki ben ta en basından oğluna biz hiçbişey alamayız sandık çeyizinden başka zaten arabamla geliyorum demiştim tamam aşkım bencede haklısın demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…