Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

Bu olayları adli makamlara intikal ettiriyor musunuz? Yoksa sadece dedikodu mu yapıyorsunuz?

Her meslekte olduğu gibi bu meslektede çürük elmalar var; bizim karşı durduğumuz genellemelerdir. ayrıca denildiği gibi bir olay yaşandıysa yani öğretmen veliye bana altın aldır dediyse o zaman o öğretmeni şikayet etmeniz gerekirdi. He şikayet edersem çocuğuma kötü davranır diye düşünüyorsanız bir de şöyle düşünmek lazım. Paragöz bir öğretmenin zaten çocuğuma ne hayrı olacak diye. Çünkü öğretmenin kişiliğide çocuğunuza yansır. İmkanları zorlayıp ya öğretmeni yollattırmak yada çocuğu başka bir öğretmene ya da okula aldırtırmak bir çözüm olabilirdi. Çocuklarımızı düşünüyorsak böyle yapmak şart. Bitti...

verdiğiniz akıllar için sagolun da bizimde aklımız var gerekeni yapacak kadar.kimse de çocuğumuza kötü davranamaz.sokaktan bulmadığımız için takipciside oluruz çocuğumuzun. burda size yaşadığım bir olayı anlatım zorunuza gitmesin neden üstünüze alınmayın. öğretmeni ve veliyi aramızda imza toplayıp gerekli kişilere bildirdik.çocugumuzunda okulunu değiştirdik.belki siz beni salak felan sanmısınızdır illaki incik cincik veliye bunu yaptık öğretmene bunu dedik vs vs anlatmadım diye başımıza gelen olayıda göz ardı ettim anlamına gelmez. dedikoduyu parmaklarımla yapma gereği duymam hemde gider komşuma ağzımla yaparım canım isterse..

Ben ve ebeveynlerim 4. sınıfa geçene kadar yağcıydık aidatlarıda veriyoduk öğretmenler gününde çeyrek altın falan götürüyoduk 4 ten sonra başka okula geçtim aidat istediklerinde 1 istediler 2 istediler kulak asmadım vermedik diğer kermes 23 nisan falanada zaten sizi zorlayamazlar okul müfredatındada öyle şeyler yok zorunlu olarak yapılacak diye. Ama çocuğunuz için faydalı şeyler.

üstümüze alınmadık zaten. çiçekten başka hediye kabul etmiyoruz da o sebepten. sizde gerekeni yaptıysanız ne güzel işte size bravo denir. tabi doğruysa; sanal ortam sonuçta, ne siz bizim ne biz sizin gerçekte neler yaptığınızı bilebiliriz.

canım yıllar önce kendim öğrenciyken bu paralar bana da angarya ve fazla gelirdi ama şimdi okul ortamında neyin ne olduğunu gördüm..kendim para toplamasam bile diğer öğretmen arkadaşların ne sıkıntı çektiklerine bizzat şahit oldum.. sizin okulunuz biraz fazla abartmış kermes için felan ama inanın aidat paraları hiç gereksiz değil..

şu açıdan bakın devlet ilköğretimi zorunlu tutyor ama yakıt parası için ödenek vermiyor.. eee idareceiler nerden bulsun binlerce liralık yakıtı...tüm okul şehrin esnaflarını dolaşıp para mı isteyecek..sizin aidat biraz fazlaymış genlde 50 felan oluyo...

ama ne olur özellikle aidat paralarını gerksiz görmeyin..bi de öğretmenden istenilen paranın miktarını mutlaka öğreinin..bi çok öğrencinci ailesinden para koparmak için yalan söyleyebiliyor

İşte vermeyeceğiz aidat parasını,fotokopi vs...çocuklarımız pislikten kokup ,soğuktan hasta olunca,ders işlenemeyince bakın halk nasılda tencere tavalarla sokaklara dökülüyor.Bizim huyumuz bu asıl sorgulanması gerekeni sorgulamayız,ne isteniyorsa söylenerekte yaparız ..ee ağlamayan çocuğa meme verilmezmiş

Zaten büyük şehirlerde artık öğretmenler para toplamıyor sınıf anneleri o görevleri üstlendi onlar topluyorlar Benimde çocuğum devlet okuluna gidiyor sabahçı-öğlenci grup şeklinde 2000 kişilik bir okul Öğretmenler idare ne derse yapmak zorunda onlarda haklı ama başka bir tarafta veli de haklı Geçen sene 1.sınıftık projeksiyon gerekli dediler ilk başladığımız hafta toplantıda tabiki alacağız zaten projeksiyonsuz artık ders anlatılmıyor bir veli çıktı ben bu işi yapıyorum sınıfımıza hediyem olsun 300 lira gibi cüzzi bir rakam söyledi ve okul bitene kadar garanti sözü verdi Öğretmenimiz teşekkür etti ve müdürümüzün bir arkadaşı bunları ayarlıyacak dedi.Bizden 50 tl projeksiyon parası toplandı 43 kişilik bir sınıfız toplamda 2150 tl eder nerde görülmüş 2000 tl ye projeksiyon ayrıca öğlenci sınıfta bu projeksiyon dan faydalandı onlarda 40 kişi olsalar toplamda 4000 tl eder 1 projeksiyon Zaten sınıfa temizlikçi tutuyoruz 3 kişilk temizlikçi parası veriyouz 23 nisan kıyafetleri rezilliğin ötesindeydi beyaz çarşafları kesmişler bütün okula pantolon yapmışlar 60 tl ona verdik Ben okulda tuvaletlerde geçen seneden beri sabun tuvalet kağıdı görmedim herkes yanında getiriyor birde 2000 kişilik okula 200 tl aidat istiyorlar el insaf ben aidat vermiyorum buyrun şikayet etsinler

burada şikayetleri anlatacağınıza. bir sürü merci var. verin dilekçenizi, gereği yapılır merak etmeyin

Geçenlerde bir yazı okumuştum insanlar eğitimde meydana gelen bir aksaklığın vehametini o anda anlayamazlar çünkü olumsuz sonuçlarını görmek zaman alır. Bu olumsuz sonuçları gördüğümüzde de iş işten geçmiş olur diyordu.... Çok da hakılı değil mi?

Siz burada okullara verdiğiniz kimine göre çok kimine göre az paranın hesabını yapıp, öğretmenleri idarecileri suçlarken, daha doğrusu her zaman olduğu gibi bizi birbirimize düşürürken bakın neler yapılmaya çalışıyor.

Burada okuyacaklarınıza ister itimat edin ister etmeyin fakat ben çok eminim eğitimde özelleştirme sürecine girdiklerine.

Abbas Güçlü'nün bir yazısı var ve lütfen baştan sona okuyun bu yazıyı.....

Son düzenleme:

projeksiyonların en pahalısı 1000 hadi taş çatlasın 1500olsun...sizin okul ne yapıyor araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…