Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

canım ama devlet okullara kaynak aktarmadığı için okullarda mecburi giderler bile karşılanamıyor, velilerden tahsil edilmeye çalışılıyor. devlet ben vermiyorum kendiniz halledin deyince okullarla veliler karşı karşıya kalıyor malesef. ben ablamdan biliyorum, okulun giderleri için ilçenin zenginlerinden para istemeye gidiyolar zaman zaman.

YANİ SONUÇ İTİBARI İLE

ARKADAŞLAR BİZ SUSTUKÇA DAHA ÇOOKKKKK PARALAR ÖDERİZ. SENE SONU YAKLAŞIYOR ÖĞRETMENLERİMİZE HEDİYE ALMAYI UNUTMAYALIM...

bakın dünden beri bir hediye konusudur gidiyorsunuz,size başlarda hak da verdim ama artık abartmıyor musunuz? bizleri öyle bir konuma soktunuz ki sürekli hediye bekleyen,gözü açık tipler! sizin konunuzu açış amacınız okulların sürekli para istemesi miydi yoksa öğretmenlerin hediye düşkünü olduğunu göstermek mi? almayın sayın veli,zordunda mısınız? silah mı dayıyorlar başınıza? eğer bu kadar rahatsızsanız gidin öğretmeninizle,sınıf annenizle konuşun.çok para ödemek istemiyorsanız sessiz kalmayın.ama artık şu hediye konusunda sürekli genellemeler yapmayın.bizim mesleğimizi bu kadar rencide etmeyin.

Son düzenleme:
işinize geldiği gibi yorum yapmışsınız bütün eğitimciler para alınmalı demiş bütün velilerde vermekten şikayet etmiş evet ben enayimiyim dedim çünkü birteksınıfta benim oğlum eğitim almıyorki herkes devletin malı deniz mantğıyla ödemiycez diyor ilk dönem karne gününe kadar bekledim aidatı ödemek için kimse ödemedi kalktım ödedim üç beş velinin suyuyla değirmen dönmezki 39 kişilik sınıfın bütün ihtiyaçları bizden giderilecek keşke giderilebilse okadar parayla ozaman daha az aidat ödenirde belki herkes öder öyleyse idare yönetimine iş düşüyor teraziyi o dengede tutacak madem yukardakiler birşey yapmıyor....

Mesele öğretmene hediye almak değil, ben onu yine bir şekilde para ödeyeceğiz anlamında yazdım. Hediye bahane gibi anlamında dedim. evet almak istemiyorum ama alınıyor bir şekilde:2: bence birazda öğretmenler çocukların doğum günlerinde hediye alsın nasıl olur acaba?? Yada anneler gününde herbir anneye 1 tek gül alsanız bu nasıl ?? Ben mesleğinizi genelleme yapmıyorum olanlar ve yaşananları ve yaşadıklarımızı yazdım. Saygılar öğretmenim

Okulda para alınması nasıl işime gelebilir pardon?
Isınan, temizlenen sizin çocuğunuz!
Ben bir eğitimciyim ve para toplanmasına karşıyım.
Ancak okula destek olan velilere de enayi denmesini hangi ortamda olursa olsun hoş karşılamam.
Bu işi çözmenin tek yolu, biz "Parasız eğitim, parasız sağlık" diye bağırırken veliyi de yanımda görmemizdir.
Bütün bunların arasında okula destek vicdan işidir.

Yuh diyorum başka birşey demiyorum. Ne alaka çocuklara, analarına öğretmenler hediye alcakmış. Bunuda duydum ya ölsem de gam yemem.

Yahu hediye alalım diyen diğer veliler değil mi? Öğretmen bana hediye mi alın diyor ? Hayda! Tamam alındıktan sonra bundan hoşlanan öğretmenler vardır ama hiç bir öğretmen ''Hadi yıl sonu geliyor bana ne alcaksınız toplaşıp çocuklar'' demez.

Yine söylüyorum üstüne bastıra bastıra. Hediye almak istemiyorsanız; TOPLANIP HEDİYE ALALIM DİYE ANLAŞAN VELİLERLE, ÖĞRENCİLERLE SİZİN SORUNUNUZ. Onlara almayacağım deyin ve almayın...

dün sizinle yazıştık değil mi? veliler fuzuli alınan paralardan söz etti biz öğretmenlerde size hak verdiğimizi ama okulların durumunun da pek iç açıcı olmadığını söyledik.doğru bilinen bazı yanlışları aktardık.ama siz son cümlenizde bile para ödeme kısmını "öğretmene alınan hediye" ile örnekliyorsunuz..birşekilde alınıyor derken? eğer insan istemezse tek kuruş bile vermez.hatta gerekirse öğretmenle konuşup durumdan haberdar bile edilir.ama orada hediye parasını verip burada sürekli bu konuyu açarsanız ben artık iyi niyetinizden şüphe derim.

kendi okulum adına anlatayım.biz öğrencilerimizin d.günlerini yaparız.öğretmeni hediye de alır.bazen de pastasını alır.değişir bu.anneler günde de program yapıp ufak hediyeler dağıtırız.çünkü benim okulum özel eğitim okulu ve hem öğrencilerim hem de velilerim çok çok özeller..

ben hazırlık okurken yüzmilyonlar tutan ingilizce kitaplarını almak için gece uykularımızın kaçtığını, evde bir hüznün hakim olduğunu hatırlarım.. ne günlerdi

evet benim lise dönemimde hazırlık kitapları öyle çok pahalıydı ki(tabi benim aile bütçeme göre).anadolu lisesini bulunduğum şehirde derece ile kazanmama rağmen sırf masrafını karşılayamayız diye gidememiştim.şimdi aileler çocukları o okulları kazansın diye neler neler yapıyor.bazen öğrencilerimin kendilerine verilen kitapları parçalaya parçalaya kullandığını görüyorum içim sızlıyor inan.yazık yaa diyorum.ne yazık ki yapılanın kıymeti yok,yapılmayanlara da ses çıkaran-çözüm arayan yok.

tabi sadece kitap dağıtmakla olmuyor..eğitim her yönüyle parasız olmalı.kitaplar da dağıtılmalı,kaliteli yiyecekler-içecekler de çocuklara sunulmalı.hatta kaynak kitaplar verilmeli,çocukların özel gösterilerde kullandıkları kostümler de devlet tarafından karşılanmalı.okulun bütün ihtiyaçları karşılanmalı,öğretmenlerin maddi-manevi sıkıntıları giderilmeli...
yapılması gereknler sayılmakla bitmez...biz o günleri göremesek te umarım çoluğumuz çocuğumuz bir gün görür

Hediye alınmasından şikayetçi olursun; hediye alırsın. Alma mecbur mu diyoruz; bir şekilde alınıyor cevabı geliyor.

Ayrıca Okul giderinden şikayetçi olursun; zahmet edipte okula gidip bir şikayetçi olmazsın ya da bir şikayet dilekçesi sunmazsın.

'' Okul giderlerini veliden almak yanlış; parasız eğitim olmalı'' yı konuşmamız gerekirken; alttan alta öğretmenlerin hediye düşkünü, açgözlü olduğuna dair imalar. Çocuklarımıza da onlar alsın gibi abuk sabuk laflar...

Bir mesleğede bu kadar saygısız davranılmaz. Siz burda öğretmenleri çekiştirirken ben yeri geldiğinde her platformda öğretmenleri, öğrencileri, hatta velileri savunuyor olacağım. Otobüs paramı verip Ankaraya cop yemeye gideceğim.

3 çocuk okutuyorum sürekli para veriyorum aidat okula yardım kayıt parası fotokopi ihtiyaç parası vs derken bu liste uzar gider sürekli para isteniyor cebimde hiç param kalmıyor.ben burada devleti sorumlu görüyorum okul yönetiminin bir suçu yok devlet okulların a dan z ye her ihtiyacını karşılamalı velilerden para istenmemelisonuçta bu ülkede durumu olmayan bu paraları veremeyecek çok insan var.devlet en azından zorunlu eğitimi parasız yapmalı

bir eğitimci olarak tutamadım kendimi.
okuyacak eğitim alacak olanlar sizin çocuklarınız..ve toplanan paralar okulun temizlik malzemesine.temizlikçilere.fotokopilere tonere..bir yığın masrafa harcanıyor..hatta yetmiyor...öğretmenlerdende aidat bile toplanabiliyor(belli miktar bazı okullarda)
çok cebimden para harcadığımı biliyorum ben..en basitinden haftaya üniv.den bir ekip getirteceğim ama cebimden harcayacağım burda yazmayayyım miktarını hatta..ödediğiniz dönemlik miktarı hayli aşıyor..
kızgınlığınız burda kime onu da anlayamadım..öğretmene mi okula mı idareye mi..yönetenlere mi..
lütfen sağduyulu olun biraz..en az biz kadar olsanız..böyle bir konu açmazdınız burda.

birşey daha..eğer bu paralar nereye gidiyor diye kalbinizde şüphe varsa okula gidip makbuzları isteyin..ancak ozaman anlayacaksınız...hatta dahası okulun aile birliğine girin o zaman bizzat siz durumu yaşayacaksınız.

Hanımefendi öğretmene yalakalik yapalım diye alıyorsunuz bu hediyeleri sonra burda aglaniyorsunuz ne demek alınıyor bir sekilde alma kardesim alma ödün kopuyor cocuğuma ters teper mı diye.yahu öğretmene hediye almıyor diye öğretmen cocuğunuza takarsa yazıklar olsun öyle eğitimciye..gidin sikayet edin o zaman ama burda hem aglanip hem de alınıyor bir sekilde demeyeceksiniz ..eğer cesaretiniz varsa çıkın bunu öğretmene söyleyin almak istemiyorum diyin ama yok hem yüzüne güleceksiniz hem de ardından laf edeceksiniz iste en gicik kaptığım veli profili..Allah sizin gibilerden beni korusun benim gibi sakin birini bile dellendirdiniz burda..

hani nasreddin hocaya ikki kisi gelmis, dinlemis iki tarafi da ikisine de haklisin demis. burda da ögretmenlerin dediklerini okudugum zaman onlara hak veriyorum, velileri dediklerin de de velileri hakli buluyorum. burda ki ayip devletin ayibidir.ne veli cebinden cikartip para vermek zorun da ne de ögretmen. yaziklar olsun diyorum bu sisteme.gecen evim sahane 23 nisan da bi okulu tamir etti milli egitim bakani da ordaydi. ben bakan olsam utanirdim yeminlen. cünkü o benim görevim derdim. utanmadan gezdi bütün okulu turistik bi müzeyi gezer gibi

İnanın bana şok oldum, kimse bir öğretmene hitaben sağduyusuz bir konu açmadı, olsa bambaşka bir tarzda konu açılabilirdi,
Yapılan yorumların çoğunu okudum, ki benimde yorumum onlardan biri kimse öğretmenler bizim paralarımızı -kaba bir kabir olacak ama- cebe atıyor falan demiyor,
Sadece konu sahibi arkadaşımız benden bu kadar para alındı, sizde buna benzer bir şey yaşadınız mı demiş.
Neye yada kime kızdınız bilmiyorum ama tutup konu sahibine de yüklenmeyin derim.
Sizin öğrencilerinize eğitim öğretim adına verdiğiniz emekleri eminim velileriniz takdir ediyordur, ama herkesin de sizin kadar özverili olmasını beklemeyin bence.
İyi öğretmenler olduğu kadar kötü denemeyecek öğretmenlerde var, mesleki bir dayanışma adı altında lütfen genellemelerden kaçının.
Daha öncede yazdım, milyon kez bıkmadan yazacağım...
Vergimi veriyorsam, vatandaşlık ödevlerimi yapıyorsam, devlet de görevlerini yapacak, meydanlarda atıp tutmakla olmuyor parasız eğitim.

Konuda sorun yok. Konunun saptırılmasında sorun var. konu devletin ödemesi gereken giderleri velilerin ödemek mecburiyetinde bırakılması iken bazı arkadaşlar öğretmenler zorla hediye istiyormuş gibi bir imaj yaratıyor.

okulların ilköğretim okullarına devlet tarafından verılen hiç bir para yok devlet kendı kendınıze ıdare etceksınz der ama lıselere para verır. fotokopı temızlıkcı temıslıkcını sigortası kalorıfercının parası sıgortasını tamamen okul kendı karsılar. sıgortasız calıstırması yasak. okulun tamır ıslerınede para vermez vs vs.

öğretmene alınan hedıyeye gelınce öğrencilerin getırdıgı kalem dısında hiç bir şey işime yaramaz kullanmam. bazı işgüzar veliler hedıye alcaz dıye para toplar toplatır. kıtap olursa okurum kalem olursa bol bol kullanırım o kadar.

sadece konuya şöle bi baktım hedıye medıye denmıs her meslekte oldugu gıbı aç gözlü insanlar vardır alına herseyı alır gıyer yer b.k bulsa b.ku yer misali. asla kımseden hedıye kabul etmem burda oldugu gıbı sonrasında laf ederler dıye . gönülden verılen bısey yok yani . velilerde öğretmene güzel görünme cabasında. bankacı adam müşterilerden yag yogurt istiyor resmen getırmeyenın ısını aksatıyor.

ben bu paralar nereye gidiyor diyen arkadaşa dedim ki;
gidin gelir giderleri isteyin inceleyin şüpheniz kalmasın okul aile birliğine üye olun işi inceleyin sorun soruşturun yardımcı olun işbirliği yapın dedim..

altın isteyen öğretmeni şikayet edin dedim..

kem küm dedi sonrada olayı hediyeye bağlayarak çıkmış son nokta...

Velilerden para topluyoruz gidiyoruz öte tarafta kendi çocuğumuzun okulunda veli olarak para veriyoruz
bu düzen böyle
hata kimde sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…