• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

diğer devlet okullarına göre daha temiz..tuvaletleri kokmuyor.. Bir de kendince isim yapmış bir okul..

Puanı çok yüksek öğretmenler varmış orada..

Her dakika para lafı duymaktan artık fenalık geldiği için e-kayıt'ta orası çıkmasına rağmen aldım çocukları oradan..

Artık okulun kapısından girmek istemiyordum. Devamlı para..devamlı para ..

Spor salonu yaptırıcaz para..okula bilmem ne alınacak para...

öğretmene tam altın aldı veliler.. Beni de aradılar katılır mısın diye..etik bulmuyorum asla katılmam dedim..yan sınıf da öğretmenlerine altın takı seti almış..velilerde bir yarış ki görme!!! Hadi takı seti neyse de(aslında yine de kabul edilir değil bence) ama "tam altın" ne yaaa!!! Avucuna para sayaydınız bari...

sayın öğretmenler duyun lütfen!!!!! Eğitim şart değilmi

diğer devlet okullarına göre daha temiz..tuvaletleri kokmuyor.. bir de kendince isim yapmış bir okul..

puanı çok yüksek öğretmenler varmış orada..

her dakika para lafı duymaktan artık fenalık geldiği için e-kayıt'ta orası çıkmasına rağmen aldım çocukları oradan..

artık okulun kapısından girmek istemiyordum. devamlı para..devamlı para ..

spor salonu yaptırıcaz para..okula bilmem ne alınacak para...

öğretmene tam altın aldı veliler.. beni de aradılar katılır mısın diye..etik bulmuyorum asla katılmam dedim..yan sınıf da öğretmenlerine altın takı seti almış..velilerde bir yarış ki görme!!! hadi takı seti neyse de(aslında yine de kabul edilir değil bence) ama "tam altın" ne yaaa!!! avucuna para sayaydınız bari...

işte bende onu diyorum okul yeni okulun tüm eksiklerini bizden çıkarmaya çalışıyorlar...yoksa temizlik,güvenlik adına birşey yok:19:öğretmen konusundada çok memnunum ben daha fazlası nasıl olur bilmem...:1:altın konusuda çok acayip olmuş sahiden:1::1:.

Uygulamalar okuldan okula değişiyor sanırım. 2 çocuğumuda devlet okulunda okutuyorum. Kayıt da dahil olmak üzere tek kuruş vermedim. Zaten okuldan da istemediler. Hatta oğlumu okula yazdırırken müdür beyle cebelleşip zorla 20 TL vermiştim. Adam almam diye diretmişti.
Ne eğitime katkı payı, ne temizlik parası nede fotokopi parası veriyorum.
Ama 23 nisan için folklora yazılmıştık. Bu kendi isteğimizdi ve parasını tabiki ödedim. Öğretmen toplantı yapıp akıllı tahta alıp almama konusunu sormuştu. Bu bir mecburiyet değildi ama tüm veliler kabul ettik ve parasını verdik. Akıllı tahta kalemini ise veliler gönüllü alıyoruz. Zaten herkes 1 tane alsa uzunca bir süre gidiyor.
Bunların dışında tek kuruş talep etmedi okulumuz. Okulumuz büyük bir okul, kantin kirası, servis ücreti falan derken en son duvara astıkları işletme defteri fotokopisinde okulun hala yüklü bir parasının olduğunu gördüm. Çalışan hizmetli sayımız ise neredeyse 10 kişiyi buluyor.
işte arkadaşlar okulun geliri varmış ki almıyorlar.ama her okul böyle değilki.dediğim gibi ilköğretim okullarına devletten hiçbir para ödenmiyor.mecburen kayıtta veya aidatmı dersiniz artık velilerden alınan paralarla yürüyor okul.yani bunlar verilmezse para yok.ama şu milyarlar alan okullardan bahsetmiyorum onu hiiç anlamadım ben.

ben ilk dönem 50 tl aidat verdim ikinci dönemi vermeyi düşünmüyorum çünkü ilk dönemi vermeyen bir sürü veli var ben enayimiyim
oğlum birinci sınıfta öğretmenimiz lcd tv. istedi sınıfa ayrıca ses sistemi çocuklara ders dinletmek için sınıfa dolap yaptırdık birde tahta aldık başka masrafımız olmadı :6:

ben ilk dönem 50 tl aidat verdim ikinci dönemi vermeyi düşünmüyorum çünkü ilk dönemi vermeyen bir sürü veli var ben enayimiyim
oğlum birinci sınıfta öğretmenimiz lcd tv. istedi sınıfa ayrıca ses sistemi çocuklara ders dinletmek için sınıfa dolap yaptırdık birde tahta aldık başka masrafımız olmadı :6:

Okulları benimsemediğimiz sürece bir adım öteye gidemeyiz.
Rahatsız olduğunuz bir hareketi siz yapacaksınız.
Sizin ödediğiniz parayla başkasının çocukları da ısınmış, elini yıkamış.
Siz de şimdi çocuğunuzun bu ihtiyaçlarını başkasına yükleyeceksiniz.
Ve bunun için bütçe ayıran kişi sizin tabirinizle "enayi".
Böyle olmaktan rahatsız olarak okula destek olmaktan caymışsınız.
İyiymiş...
E ben boşuna çocuklara burası sizin eviniz diyorum.

malesef bu sorun oluyor işte.onlar vermezken ben niye veriyim deniyor haklısınız da sonrada olan okula öğretmenlere oluyor.yazmıştım bizim velilerin çoğu vermiyor para hiçbirşeye yetmiyor.öğretmenler aramızda para toplayıp yaptırdık fotokopi makinasını

o kadar saçma bir sistem var ki kendi eğitim hayatım boyunca çözemedim (hala da çözemiyorum babam da meb de çalışıyor)

İlköğretimde kardeşimle birlikte mahallenin okuluna gittik, öyle çok paralar falan dökmedik, ama aynı sitedeki çocukların abartısız %70i servislerle sözde isim yapmış başka bir okula gidiyorlardı,
onların ödediği paraların haddi hesabı yoktu, mahallenin okulu para almazken, onlar kayıt için ne paralar döktüler, tabi servisi, aidatı, ekstraları vs..
bizim sınıflarımız 30 kişiydi, onların ki 60..
Sonuçta hepimiz mezun olduk, kardeşiminde benimde onlara göre liselere girişte aldığımız puanlar çok bariz yüksekti, iyi liselere girdik çok şükür, onlar düz liselere..

Liseye başladım, kazandığım okula kayıt için para istediler =) çok komik değil mi, kazanmışım ya daha ötesi var mı =) neyse az bişey verdık galiba bişeyler, bir de sağlık lisesi olduğu için sağlık heyet raporu istediler 150-200 tl civarı tuttu(sgk karşılamıyor), kırtasiye istekleri hariç.. Parası olmayan ve o okulu kazanmış çocukların ne günahı var.. Neyse, sınıflarımızı hergün kendimiz temizlemek zorundaydık, kalem paraları vs.. Ekstra staj defteri adı altında satılan ve normal defterden pek de bir farkı olmayan zorunlu defter için yıllık 50 tl.. Tabi daha neler neler..
Sonuçta dünyanın parasını topladılar, müdüre hanım kendi odasını yaptırdı kaç milyar harcadı kim bilir lcd tv bile aldı kocaman.. kameralar taktırdı, sırf bizi gözetlemek için, kısacası mezun olana kadar illalhah ettim..

Bu toplanan paralar yerine gitse valla helali hoş olsun diyeceğim ama, maalesef belki evinde tv si olmayan çocuk müdüre lcd alsın diye mi para veriyor =(

Birde babamın görev yaptığı okula gelirsek okul aile birliği sayesinde personeller çalışıyor, sınıflar hergün temizlenip, düzenleniyor, tuvaletler, sürekli temiz.. Helal olsun gerçekten.. Yalnız burada da dikkatimi çeken nokta okul meb in verdiği beyaz zambak temizlik belgesine sahip.. Hem personel vermiyor, hem ödenek kısıtlı, hem velilerden para alınmayacak diyor, ee sorarım o halde o paralar toplanmasaydı o belgeyi verecek miydin sayın meb?

ben ne bu sistemi ne de bu insanları anlayamıyorum hanımlar..

eğitim sistemi tamamen '0'...

Son düzenleme:
Ben 4 yildir almanyadayim.türkiyedeyken ögretmendim.her neyse ben velilrden kolay kolay para istemezdim ama bazi seyler ister istemez oluyordu.bence bu tamamen devletin ayibidir neden mi`? benim kizim simdi burada okula gidiyor.burada herkesin cocugu ayni okula gidiyor.istersen bakan cocugu ol.her neyse ben okula basladiginda sadece cantasina 150 euro verdim.kasa parasi ve okul aile parasi 15 euro dur.birde her hafta 2 euro süt parasi veririm.cok enderde olsa gezi parasi veririz 2-3 euro.simdi bunlara bakinca gercekten türkiyede gereksiz bir tüketim var.devlet okullarin isinmasini bile saglayamiyor.burada okullar firin gibi. ögretmenlere alinan gereksiz hediyelere son derece karsiyim.altin setleri falan.hic etik degil.

sınıf öğretmeni olduğum sınıfı boyatmak zorunda bırakıldım. yetmedi temizliğini elimle yaptım. tahta tebeşirli, tebeşirleri hep kendim alırım. 210 öğrencim var, her yazılıda arkalı önlü 420 sayfa fotokopi çektiriyorum. kağıt parasını da toner parasını da cebimden ödüyorum. sürekli dağıtılan form, test, anketlerin fotokopilerini sayamıyorum bile! maddi durumu kötü olan başarılı öğrencilerimin test paralarını öderim. okuldaki temizlik görevlilerinden birinin parasını öğretmenler ödüyor (ki zaten 2 kişi var!). hatta biz adama yazık, aile babası, mağdur olmasın diye yazın da ödedik. 20 öğretmen her ay o kişinin parasını ödüyor ama 250 veli 2. kişinin parasını ödeyemiyo. ama veliler okul çok pis diye sürekli şikayet ediyor. ama bilmiyorlar ki evdeki sevimli çocukları, musluk tepesine büyük abdestini yapıyor!!müdür, okulun borçlarını ödeyemedi, icra gelmesin diye bankadan kredi çekip borçları kapattı. adama yazık diye bir kısmını biz ödedik! okulun borçlarını kapatmak için kermes düzenledik, hediyelerin parasını biz ödedik. okulun borçlarını ödemek için esnafa gidip yalvardık, hatta yetmedi resmen dilendik! yetmiyor her ay küçücük çocuklara "evladım aidat paralarını getirin" diye yalvarmak zorunda bırakılıyoruz. aynı zamanda "ben enayi miyim öğretmenim, devlet ödesin, arkadaşım neden ödemiyor?" gibi cümleleriyle muhatap olmak zorunda kalıyoruz.
peki şimdi sormak istiyorum. bunlar benim ödemek zorunda olduğum şeyler mi? ben enayi miyim???
hıı, diyeceksiniz ki size kırtasiye yardımı yapılıyor. evet, doğru. ama 10 aylık eğitim öğretim yılının ilk 3 ayı bitiyor bu para!!
ayrıca devlet eğitim ödeneğini liselere yapıyor arkadaşlar. ilköğretime yapmıyor, bunu da belirteyim.
şimdi soruyorum size: biz kimi kime şikayet edelim???
bu arada katılıyorum hakkaten bazılarına eğitim şart ama biz becerememişiz demekki!!!!:19::19:

Madem dunyanin en iyi ekonomisine sahip bir ulkeymis ulkemiz, ya siz enayimisiniz birakin devlet odesin! diycem ama neyse...
Valla ogretmen arkadasim yazdiklarini okuyunca uzuldum acikcasi. Allah sizden ve sizin gibilerden razi olsun.

Veli de haklı; öğretmen de haklı. Erkek arkadaşım öğretmen. Maaşının bir kısmını çocuklara test dağıtmak için ayırıyor. Okulda çektiremiyor çünkü okul kağıt yok diyor, öğrenciden para istesen kimse getirmiyor. Kendi cebinden sınıfına perde, çöp kutusu, kitap, tebeşir vs vs. aldığını bilirim. Hatta çalışkan öğrencilerine kitap alıyor çalışma kitabı. Velisi almadığı ya da alamadığı için. Olsun helali hoş olsun diyor geçiyor.

Yalnız ben bazı cebi dolu velilere çok kızıyorum. Niçin mi? Ben okurken de böyleydi. Hala da böyle sanırım. Öğretmenlere yalakalık yapalım diye tüm sınıfça toplanıp altın alalım, şunu alalım diye ortaya atlıyorlar. Parası olmayan ama çocuğumuz mahçup olmasın diye didinen velileri zor duruma sokuyorlar.

Sadece bunu veliler yapmıyor; bazı cebi dolu öğrenciler de yapıyor. Lise de çok kapıştım böyle kişilerle. Anam durduk yere iş çıkarıyorlardı. Hadi toplanıp öğretmene hediye alalım; yok hocamızın karısı doğurmuş çocuğuna oyuncak alalım; yok toplanıp yemeğe gidelim vs vs. Gitmesen mualefet oluyorsun; param yok desen inanmıyorlar.

Hiç unutmam ortaokul dönemimde bir ara oldukça sıkışıktı ailemin durumu. eee tabi cebi dolu öğrenciler gene iş başında. Neymiş efendim kura çekilecekmiş. Karşılıklı hediye alıncakmış. Kim kime çıkarsa. Valla o hediye parasını nasıl zor istediğimi ve temin ettiğimizi bir ben bilirim; bir Allah bilir.

Şunuda söyleyeyim hediye de olsa altın kabul eden öğretmenleri de bu mesleğe yakıştıramıyorum. İsterse en zengin okulda öğretmenlik yapsınlar.

İmza; atanamamış öğretmen :)

okullara para kesinlikle vermeyin. ne yardım adı altında ne de başka bir ad adı altında. devlet zaten belli bir bütçe ayarlıyor ve veriyor. isteyen olanları da şikayet edin.

canım devlet ilköğretim okullarına bir bütçe ayırmıyor, liselere ayırıyor... devlet okullara hademe göndermez, okulun temizlenmesi lazım ne yapılacak o zaman , yardımcı personel alınmalı, parası ?? memden yazılı cevap gelir temizlikçe için bütçemiz yok kendi içinizde halledin.... temizlik malzemesi, fotokopi makinesi, kağıt, toner ....daha bu liste uzar gider maalesef :(( sizi de anlıyorum ama lütfen sayın veliler siz de bizi anlayın... okullara veli yardımı gerekli ama tabiki de abartmadan... bu sene sadece 10 tl para ve bir top kağıt istedik ki velilerimiz öyle çok mağdur durumda da değiller... en kötüsü bile gidiyor kantinde günlük en az 1 lira harcıyor..dönemlik 100, 250 hatta 500 lira isteyen okullar bile var, vermeyince velilerini mağdur eden okullar da var yok diyemem(kendi ilkokulumdan biliyorum ki bu yüzden hiç bir öğrencimi para konusunda asla zorlamadım) ama genel olarak okulların durumu gerçekten zor...
şahsi düşüncem o tabletlere verilen parayla pek çok okulumuzun ihtiyacı karşılanabilir...
hediye olayına gelince en rahatsız olduğum konudur... ben bir öğretmene yok çeyrek altın, yok tek taş yüzük hediye alınmasını asla etik bulmuyorum !! bunu alan hatta ağzıyla isteyen öğretmencikler olduğunu duydukça hatta gördükçe bir öğretmen olarak inanılmaz rahatsızlık duyuyorum....

Lise müdürümüz ödenek vermeyen idareyi protesto etmek için 70 küsur model arabasını satışa çıkarmıştı okul bahçesinde.
Once Basın geldi,Sonra ödenek geldi :)
Velileri yolmaktan daha ideal bir yol gibime geliyor.

Allah'ım tek bir evladım var bunları okudukça ikinci bir çocuk yapmakdan iyice korkuyorum :)) Yetişemeyeceğim diye masraflarına..

Bir kız evladı sahibiyim aylık bize masrafı kreş+istedikleri para ve cumartesi günü başka birisine baktırıyorum 500 lira şimdi de okul sonu musameresi için 180 lira istendi onu ödeyeceğim..Bana kalan parayı size söylemeyeyim bile :))

Özel okullara öğrenci başına 1.500tl bütçe ayıran hükümet devlet okullarına versin bakalım bu parayı, işte o zaman bu sorunlar ortadan kalkar..... İş özel okullara gelince para var devlet okullarına yok! NE güzel memleket olduk biz yahu!

Milli Eğitim Bakanlığı okulların temel ihtiyaçlarını gidermekten uzak. Adamların tek dertleri 4+4+4 mü yapsak, eğitimi nasıl yapboz tahtasına döndürsek, kimleri kayırsak. Bla bla bla.... Okullarda sanki herbişey güllük gülistanlık bir tabletimiz eksik :gülsem mi ağlasam mı bilemedim smili: Devlet eliyle eğitim parasızdır. Kimse para talep edemez. Ama gelin görün ki işin rengi öyle değil. Kayıt zamanında Tv'lere çıkıp "efendim kimse para vermesin, yasaktır bilmem nedir" diye atıp tutulur ama aba altından da sopa gösterilir. Hele ki müdürler çok işini biliyor. Sene başında toplantılarda çıkıp" kimse vermek zorunda değil ama bağış adı altında kim ne vermek isterse verebilir" deniyor. Ama daha 1 ay geçmeden çocuklarla sürekli eve haber gönderiliyor. Aidatı ödeyin diye.:9: Aidat da dönem başına 50 TL.

2 çocuğum var dönem başına 50'den 200 TL. 23 Nisan için gösteri yapılacak öğretmen parası aylık 20 TL. 23 Nisan kıyafet parası 70 TL. Sınıf komple tadilattan geçirilecek al sana 200 TL daha (çocuk başına haaa yanlış anlaşılmasın) dışarıda 1 TL'ye alabileceğiniz hikaye kitapları tanesi 4 TL(güya toplu alım:36:) velilerden habersiz uyduruk fotolar çekiliyor çocukların 3 tanesi 20 TL:30: (ula düğünlerde bile daha ucuz) kırtasiye parası çocuk başına 25 TL, temizlik parası aylık 5 TL. Daha kaldımı yav saymadığım:26:, Heee tiyatro parası 5 TL (oyun başına, ona bişi demiyorum gerçi yeterki tiyatroya gidilsin)

En babasını unutuyordum az kalsın kayıt parası 200 TL(pazarlıkla o da, öğretmen çocuğu olduğunu da hesaba katıp halimize acıdılar:ssz:)

Yaniciğime sevgili arkadaşlar bu devirde devlet okulunda dahi okutmak zor zanaat yav. Sene başında okunan o mavallar filan heeeep boş.:6:

sevgili anneler okullara destek yok...

eğitim parasız ama herşey vatandaştan bekleniyor..devletin okulunun tuvaletinde tuvalet kağıdı yok sifon çalışmıyor elini yıkamaya sabun yok

bunlara sahip olan bir okulu öpüp başa koymak gerekiyor..

benım çocukluğumda sadece temizlik aidatı ödenirdi şimdi her imkan çocuklara sunulsa bile bunun bir karşılığı var..

eğitim gitgide yavaş yavaş özelleşiyor bunlar daha başlangıç...

dersanelerin okul olması planı var gündemde artık parası olan iyi eğitim alsın olmayan sürünsün mantığına dönecek iş..

senede 2 çocuğa 200 tl ödemek belkide imrenilecek bir şeye dönüşebilir.

5-6 sayfa okudum yorumları.
Öğretmen arkadaşlar velilere yetkili mercilere şikayet edin demişler.
Kendi durumlarının zorluklarından bahsetmişler.
Madem durum bu kadar zor,okullara ödenek yeterli gönderilmiyor.
Gün geliyor cebinden para vermek zorunda kalıyorlar.
Peki güzel kardeşim siz hiç şikayet ettiniz mi bu durumu.
Yetkili mercilere bildirdiniz mi,bu şikayet etme işi tek taraflı olmasa daha güzel olmaz mı?
Madem bu işten karşılıklı şikayetçi olunuyor niye veli şikayet ediyor,okul yönetimi de bu
konuya el atabilir.

Ayrıca şu öğretmene altın alma olayı birgün benim başıma gelir mi acaba?
Hayır bunu istiyorum galiba.O kadar sinir oldum ki böyle bir şartlanmaya.
Zorunluluk yok zaten hadi alındı illa pahalı mı olması gerekiyor hediyenin ya..

Lise müdürümüz ödenek vermeyen idareyi protesto etmek için 70 küsur model arabasını satışa çıkarmıştı okul bahçesinde.
Once Basın geldi,Sonra ödenek geldi :)
Velileri yolmaktan daha ideal bir yol gibime geliyor.

İşte benim söylediğim şey bu.
İşinize gelmiyorsa ilgili mercilere şikayet edin demek yerine
beraber birşeyler yapabilmek.Yanlışı beraber düzeltebilmek.

Velilerde öğretmene yaranabilmek için yapıyor tabi altın maltın olayını. Yapmacıklık akıyor resmen.:51: Tamam öğretmenler günüdür bir çiçek alır verirsin, hoş olur, güzel olur, ama altın neymiş yav. Düğündemiyiz, sünnetlik çocukmu öğretmen.:19: Beşi biyerde yaptırın bari:36:

Daha 1.sınıfta veli toplantısında okullarda açılan hafta sonu kursu için veliler anlaşmış gibi hep bir ağızdan "öğretmenim sizde kurs açın çocuklar hafta sonu öğlene kadar yatacağına kursa gelsin" diyorlar yav:30: Daha 1.sınıf bebesine hemde. Kaç senedir kurs açılıyor okulda kızımı daha yeni gönderdim ki kızım 4.sınıfta. Sadece ingilizce kursuna gidiyor. Sırf öğretmene yaranmak için çocuğunu kursa gönderen veliler var ki hayretle karşılıyorum :20:

Back
X