o kadar saçma bir sistem var ki kendi eğitim hayatım boyunca çözemedim (hala da çözemiyorum babam da meb de çalışıyor)
İlköğretimde kardeşimle birlikte mahallenin okuluna gittik, öyle çok paralar falan dökmedik, ama aynı sitedeki çocukların abartısız %70i servislerle sözde isim yapmış başka bir okula gidiyorlardı,
onların ödediği paraların haddi hesabı yoktu, mahallenin okulu para almazken, onlar kayıt için ne paralar döktüler, tabi servisi, aidatı, ekstraları vs..
bizim sınıflarımız 30 kişiydi, onların ki 60..
Sonuçta hepimiz mezun olduk, kardeşiminde benimde onlara göre liselere girişte aldığımız puanlar çok bariz yüksekti, iyi liselere girdik çok şükür, onlar düz liselere..
Liseye başladım, kazandığım okula kayıt için para istediler =) çok komik değil mi, kazanmışım ya daha ötesi var mı =) neyse az bişey verdık galiba bişeyler, bir de sağlık lisesi olduğu için sağlık heyet raporu istediler 150-200 tl civarı tuttu(sgk karşılamıyor), kırtasiye istekleri hariç.. Parası olmayan ve o okulu kazanmış çocukların ne günahı var.. Neyse, sınıflarımızı hergün kendimiz temizlemek zorundaydık, kalem paraları vs.. Ekstra staj defteri adı altında satılan ve normal defterden pek de bir farkı olmayan zorunlu defter için yıllık 50 tl.. Tabi daha neler neler..
Sonuçta dünyanın parasını topladılar, müdüre hanım kendi odasını yaptırdı kaç milyar harcadı kim bilir lcd tv bile aldı kocaman.. kameralar taktırdı, sırf bizi gözetlemek için, kısacası mezun olana kadar illalhah ettim..
Bu toplanan paralar yerine gitse valla helali hoş olsun diyeceğim ama, maalesef belki evinde tv si olmayan çocuk müdüre lcd alsın diye mi para veriyor =(
Birde babamın görev yaptığı okula gelirsek okul aile birliği sayesinde personeller çalışıyor, sınıflar hergün temizlenip, düzenleniyor, tuvaletler, sürekli temiz.. Helal olsun gerçekten.. Yalnız burada da dikkatimi çeken nokta okul meb in verdiği beyaz zambak temizlik belgesine sahip.. Hem personel vermiyor, hem ödenek kısıtlı, hem velilerden para alınmayacak diyor, ee sorarım o halde o paralar toplanmasaydı o belgeyi verecek miydin sayın meb?
ben ne bu sistemi ne de bu insanları anlayamıyorum hanımlar..
eğitim sistemi tamamen '0'...