Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

sevgili anneler okullara destek yok...

eğitim parasız ama herşey vatandaştan bekleniyor..devletin okulunun tuvaletinde tuvalet kağıdı yok sifon çalışmıyor elini yıkamaya sabun yok

bunlara sahip olan bir okulu öpüp başa koymak gerekiyor..

benım çocukluğumda sadece temizlik aidatı ödenirdi şimdi her imkan çocuklara sunulsa bile bunun bir karşılığı var..

eğitim gitgide yavaş yavaş özelleşiyor bunlar daha başlangıç...

dersanelerin okul olması planı var gündemde artık parası olan iyi eğitim alsın olmayan sürünsün mantığına dönecek iş..

senede 2 çocuğa 200 tl ödemek belkide imrenilecek bir şeye dönüşebilir.
kesinlikle eğitimi de özelleştirmek istiyorlar.
Bunun sinyalleri veriliyor zaten :ssz:

bu haftada biber tohumu parası toplandı velilerden 3 milyon kişi başı aslında duydukki tohumlar 1 liraymış geri kalanı yıl sonu gösterileri için kullanıcaklarmış buna benzer birsürü ıvır zıvır parası..anneler günü için sınıf annesi 10 milyon topladı bazıları çok az dedi 10 milyondan ne olacakki 20 milyon olsun bazıları ise ben veremem kendi imkanlarımla kutlarım dedi yarım altın alınıcakmış ki biz daha anasınıfıyız

senelerce okullarda para toplandı...

kimse itiraz etmedi..

ama sanki müdürler öğretmenler hortumcuymuş gibi konuşuluyor..yahu o paralar toplanmasa çocuğunuz bakteriden mikroptan ölür ölür..okulda hizmetli yok deterjan yok kağıt yok fotokopi makinası yok...
öğretmenler cebinden para toplayıp mı alacak?öğretmen tenefüste kuruyan boğazına iki damla çayı bile cebinden alıyor..

lafa geldi mi en iyi eğitimi alsın bu yavrucaklar
okulların kendisine ait sahneleri yok..dans hocaları yok kim öğretecek? tiyatro hocası yok dans hocası bedava mı öğretecek?meb versin, vermiyor? yahu bir okulun elektrik faturası su faturası neden olur?
okul müdürü bunları ödemek için neden bir tarafını yırtmak zorunda bırakılır? devlet neden ısınma parasını okullardan ister? bu ihtiyaçları için fatura ödemek komik değil mi?

para istersin ödenek yok...veliden istersin velide zaten 5 kuruş yok.kolejlerde zengin bebesi gak demeden su guk demeden yemek misali her ihtiyacı karşılanırken devlet okulundaki bebenin günahı nedir?

sıkıntı varsa eylem yap git de ki eğitim hakkımız parayla satın almayacağız siz zaten vermek zorundasınız de.
diyebiliyorsan tabi...polis copundan biber gazından ölmezsen dersin...ya da hapiste 3 sene tutuklu yargılanıp sonra bırakılmayı gözün kesiyorsa

bu şartlarda yapılan anketlerde insanların mutlu çıkmaları da nasıl bir ironi...
ama hala bazıları şunu düşünüyor aç değilim açık değilim allahıma çok şükür...

allah razı olsun sene olmuş 2012 bi zahmet zaten aç açık olmayalım değil mi?

artık sıkıntılarımız şu olsun daha iyi eğitim daha iyi sağlık hizmeti daha iyi şartlar...daha iyi çalışma koşulları daha iyi bir emeklilik planı...
ama yok aç açık değiliz bu bize yeter.

kimseye altın maltın almayın ya

bende öğretmenim ama bazı öğretmenler resmen rantçı olmuş altın nedir?

rüşvet oluyor resmen bak sana altın aldık bebelerimize iyi öğret dersleri..

o kadın o dersi en iyi şekilde öğretmek zo run da
altına mı bakıyor bu işler altın isteyen olursa gidin rüşvet istiyor diye şikayet edin ...

okulun tuvaletini temizlemek için para toplayanı yuhalayıp öbürüne altın alan zihniyeti anlayamayacağım.

bu haftada biber tohumu parası toplandı velilerden 3 milyon kişi başı aslında duydukki tohumlar 1 liraymış geri kalanı yıl sonu gösterileri için kullanıcaklarmış buna benzer birsürü ıvır zıvır parası..anneler günü için sınıf annesi 10 milyon topladı bazıları çok az dedi 10 milyondan ne olacakki 20 milyon olsun bazıları ise ben veremem kendi imkanlarımla kutlarım dedi yarım altın alınıcakmış ki biz daha anasınıfıyız

biber tohumunu ne yapacaklar........:53:

birde şu aidatların nereye gittiğini öğrensek.iyi olurdu bizim okulumuzdada öğrenci başına 20 tl alınıyo.fakat bir toplantı oluyo öğretmenimiz okulumuzun şunusu yok bunusu yok diye velilerden yardım bekliyo

pardonda eğitim özelleşirken buna itiraz etmesi gereken kişilerde velilerdir..

bunu da mı devletin öğretmeninden bekliyceksiniz?

bakın hergün bir doktor şiddete maruz kalıyor haberlerde izliyoruz..ne oluyor doktorlar ertesi gün iş bırakıyor.

öğretmenlerde hergün öğrencilerinden dayak yiyorlar

bir grup örgütlenipte iş bırakmış mı?

siz bu öğretmenlerden bakanlığa eğitim parasız olsun diye şikayet etmelerini ya da harekete geçmelerini mi bekliyorsunuz?

adamlar kendi can güvenliği için eylem yapmıyor hareket etmiyor öğrencisinin cebini düşünür mü?

Sevgili mlk

Eğitim parasızdır deyip de sürekli para istemek tezatını anlamıyorum ben. Elbetteki okulların durumunu, vehametini görüyoruz. Diyorum ya herşeyimiz süper bi tabletimiz eksik. Daha okullarda hizmetli yok, çöp kovası yok, güvenlik yok, tahta kalemi, fotokopi makinası, kağıdı yok, ne tableti ağalar. tableti eksik olsun sen benim temel ihtiyacımı karşıla.

Ne güzel dedin. Biz veliler o paraları vermesek çocuklar mikroptan ölür. Resmen Bakanlık değil veliler karşılıyor bütün masrafları. Hani parasız eğitim.:19:

Sevgili mlk

Eğitim parasızdır deyip de sürekli para istemek tezatını anlamıyorum ben. Elbetteki okulların durumunu, vehametini görüyoruz. Diyorum ya herşeyimiz süper bi tabletimiz eksik. Daha okullarda hizmetli yok, çöp kovası yok, güvenlik yok, tahta kalemi, fotokopi makinası, kağıdı yok, ne tableti ağalar. tableti eksik olsun sen benim temel ihtiyacımı karşıla.

Ne güzel dedin. Biz veliler o paraları vermesek çocuklar mikroptan ölür. Resmen Bakanlık değil veliler karşılıyor bütün masrafları. Hani parasız eğitim.:19:

aynen öyle.
arkadaşım köy okulunda öğretmen soba yakıyor...
kimine soba kimine tablet...eğitimde imkan ve fırsat eşitliği diye de bir ilke var ona kalırsa o zaman bu ne oluyor?

eğitim sadece lafta parasızdır devlet okula para göndermezse idare ne yapsın?
burada suçlu idare midir?

bende buna kızıyorum...

birde şu aidatların nereye gittiğini öğrensek.iyi olurdu bizim okulumuzdada öğrenci başına 20 tl alınıyo.fakat bir toplantı oluyo öğretmenimiz okulumuzun şunusu yok bunusu yok diye velilerden yardım bekliyo

velilerle örgütlenin idareden gelir gider defterlerini isteyin inceleyin..şüphelerden kurtulursunuz..
adam sizi bilgilendirmek zorunda.

hatta okul aile birlikleri var onlara katılın okullarla daha çok işbirliği yapın bence..
bütün veliler okulların içinde olsun okul aile işbirliği çok önemli her şeyi sorun bilgi edinin..

közleyip buzluğa atarlar herhalde :)) bizim okulumuz devlet okulu ama tek başına bağımsız anaokulu bahçesi çok geniş işte biberler meyveler ektiler ama seneye ancak çıkarmış

meyve ağaçları iyi fikirde,diğeri acayip.:27:.onlar bakım ister yazın kim bakacak:1::1::1:

Back
X