Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

Hanımefendi o ödeme sizin fotokopi parasını ödeyelim diye verilmiyor bize,öğretmenin tutması gereken dosya çıkarması gereken planlar hazırlaması geren sınavlar vs var bunları yıl bazında düşündüğünüzde devletin verdigi 575 tl kırtasiye ucreti bizim harcadığımızın yanında ne kalıyor..ben evimde yazıcı kullanmak zorundayım ki cocuklara sınav çıkarayım derse hazırlık materyal hazırlayım toneri kagidi yıl boyunca ne kadar kullanıyoruz biliormusunuz siz? Okulda fotokopi icin kendi cebimizden veriyoruz parayı..neden ? Devlet benden evrak istiyor ama fotokopisini çekecek parayı sen ode diyor..

İyi de siz niye agresifleşiyorsunuz ki. Benim öğretmen mesleğinde olan herkese saygım var. Üstelik kimse öğretmenler suçlu demiyor ki idare suçlu,bakanlıklar suçlu.. Siz ne kadar mağdursanız öğrencilerde o kadar mağdurlar.. Nasıl isyan ediyorsunuz ben şunu yapmak zorunda mıyım bunu yapmak zorunda mıyım diye.. Öğrencilerde birçok şeyi yapmak zorunda değilken Zorunda kalıyorlar..

Ödemeyin arkadaşım,yapmayın..bırakın mağdur olunsun bir olur iki olur ses çıkar ve siz de bu eziyetten kurtulursunuz.

o evraklar için para harcamadığımızda öğretmen hakkında soruşturma açılıyor arkadaşım! ayrıca pardon ama çocuk zaten fotokopi parasını ödemiyor, biz de ödemezsek çocukları yazılı yapmayacak mıyız? kim mağdur olur sizce? ben söyleyeyim sadece çocuk ve öğretmen.... gerisine hiiiiç bir şey olamaz!
bir şeyler için baskı görüyor muyuz? hem de tahmin edemeyeceğinizden çok!!!
direnmiyor, şikayet etmiyor muyuz? her yıl!!
sonuç ne? yazılan dilekçeler olumsuz cevapla geri gönderiliyor ve yukarı göndermenizin önü kesiliyor!! bir de üstüne suçlu oluyoruz.

hı öğretmen olarak biz de tablet, süt istemiyoruz. çünkü yine bizim başımız ağrıyacak!! yine veliler "bu öğretmenler de..." diye başlayan cümleler kuracak.
biz mi ne istiyoruz? her sınıfa bir akıllı tahta (bilgisayarı yine ben cebimden para verip alırım. o na da razıyım!), okulun temel ihtiyaç malzemeleri ve dilendirilmemek...

bir de bu tören kutlama olayı için herkes kutlansın diye yırtınıyor ama etkinlik yapılıyor, para isteniyor diye de köpürüyor. ya parasız etkinlik, kutlama olur mu? etkinlikleri eşofmanla, pantalonla mı oynayacaklar (mesela halk oyununu!!) bu harcamaları yapmak istemiyorsanız etkinliğe katılmasın öğrencileriniz. kimse mecburi tutmuyor katılması için öğrenciyi. ya da çoğu kez elbiseleri kiralıyoruz biz. etkinlik olmadan kutlamaya kalktığınızda da çocuklar da veliler de törenin başından sonuna kadar ağızlarına geleni sayıyorlar:(( biz de durup ööyle saydırmalarını duymazdan gelmeye çalışıyoruz:19::19:

çalıştığım okulda okulun demirlerini öğrenciler kırmışlar ve istisnasız her tenefüs sigara içmeye kaçıyorlar..

oradaki demirlerin kırık olduğunu ve çocukların kaçtığını okulcak biliyorlar ben çömez olduğum için sanıyorum ki idarenin haberi yok olsa kesin hemen tamir ettirirler..

müdür yardımcısıyla konuşurken diyorum ki bahçe demirleri sökük çocuklar kaçıyor.

yüzüme bön bön baktı adam anlam veremedi, beni garipsedi, bende onu garipsedim, hemde kendimi resmen salak durumuna düşürdüm..adam dedi ki biliyoruz!

e yaptırsana o zaman basit bir kaynak neden yaptırılmaz diye düşünüyorum
adam dediki ödenek yok ben dumur:53::53::53::53:

ondan sonra da nöbetçiysen bahçede öğrenci peşinde dolaş kaçmasınlar da sigara içmesinler araba çarpmasın diye..

okullarda güvenlik sıfır ayrıca bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

elini kolunu sallayanın girdiği yerler okullar ben çok korkuyorum bir öğretmen olarak..

çocuk içeri silah getirse ya da psikopat biri okulu bassa savunmasızız bi çare çocuklarla bakakalırız...

çalıştığım okulda okulun demirlerini öğrenciler kırmışlar ve istisnasız her tenefüs sigara içmeye kaçıyorlar..

oradaki demirlerin kırık olduğunu ve çocukların kaçtığını okulcak biliyorlar ben çömez olduğum için sanıyorum ki idarenin haberi yok olsa kesin hemen tamir ettirirler..

müdür yardımcısıyla konuşurken diyorum ki bahçe demirleri sökük çocuklar kaçıyor.

yüzüme bön bön baktı adam anlam veremedi, beni garipsedi, bende onu garipsedim, hemde kendimi resmen salak durumuna düşürdüm..adam dedi ki biliyoruz!

ondan sonra da nöbetçiysen bahçede öğrenci peşinde dolaş kaçmasınlar da sigara içmesinler araba çarpmasın diye..

elini kolunu sallayanın girdiği yerler okullar ben çok korkuyorum bir öğretmen olarak..

çocuk içeri silah getirse ya da psikopat biri okulu bassa savunmasızız bi çare çocuklarla bakakalırız...

evet güvenlik sıfır.:31:.gelen geçen belirsiz:19:..benimkiler daha 1.sınıf ama yinede korkuyorum.:18:..hergün ben getirip,götürüyorum...:19:öğlen aralarında yemek götürüyorum ve öğretmen zili çalana kadar bekliyorum:ssz:..biri alıp götürse o arada öğretmen gelene kadar kimsenin ruhu duymaz..:31:.

evet canım aynı şey bizim okuldada var basket potasının demiri kırılmış ve hala öyle bekliyor geçen çocuğun bitanesi top oynarken kafasına saplanmış..arkadaşları götürmüş hstnye.çok ihmal var.sonra bi olay olduğu zaman aileyi suçluyolar sorumluluk kabul etmiyolar çok yazık.

5-6 sayfa okudum yorumları.
Öğretmen arkadaşlar velilere yetkili mercilere şikayet edin demişler.
Kendi durumlarının zorluklarından bahsetmişler.
Madem durum bu kadar zor,okullara ödenek yeterli gönderilmiyor.
Gün geliyor cebinden para vermek zorunda kalıyorlar.
Peki güzel kardeşim siz hiç şikayet ettiniz mi bu durumu.
Yetkili mercilere bildirdiniz mi,bu şikayet etme işi tek taraflı olmasa daha güzel olmaz mı?
Madem bu işten karşılıklı şikayetçi olunuyor niye veli şikayet ediyor,okul yönetimi de bu
konuya el atabilir.

Ayrıca şu öğretmene altın alma olayı birgün benim başıma gelir mi acaba?
Hayır bunu istiyorum galiba.O kadar sinir oldum ki böyle bir şartlanmaya.
Zorunluluk yok zaten hadi alındı illa pahalı mı olması gerekiyor hediyenin ya..

sizler öğretmenlerin hiç birşeye tepki göstermediğini filan mı sanıyorsunuz? Demekki bizler boşa yiyoruz Ankara meydanlarında dayak.Bozuk sütleri bile velilerden çok öğretmenler protesto etti. Keza öğretmen protesto ederse işten kovulma vs vs riskleri varken buna rağmen ediyorlar. Ama Veliler etse sizi bir yerden kovamazlar. Hayır anlamıyorum hem cebimizden para vereceğiz ihtiyaçlar için hem de anası babası kıçını kaldırıp itiraz etmeyecekte biz öğretmenler meydanlarda cop yicez valla iyi ha.

arkadaşlar farklı açıdan bakın birazda ne olur... ben de öğretmenim . Kendi cebimden vermişliğim çok olmuştur. Okul idaresi geliyor velilerden para toplanacak diyor her sınıfa bilgisayar alınacak diyor. Ben toplantıda hiç bir velimden para isteyemeyeceğimi söylediğimde bana verilen cevap:'İkna edin' tabiki ikna etmedim .Bu sefer bir veli çıkıyor ben veriyorum öteki niye vermiyor diyor. suÇLU öğretmen oluyor.Sınıfta ıslak mendil,tuvalet kağıdı vs vs. su gibi tükeniyor. Mecbur veliye söylüyoruz.Sonuçla kendi evlatları için alınıyor bu paralar. 23 Nisan konusuna gelince , mutlaka o gösterilere katılmak zorundalar. En azından bizim okulda öyle . Müdür mutlaka ufakta olsa bir oyun yapacaksınız diyor. Kostüm kiralanıyor. Allah aşkına kostümleri de öğretmenin dikecek hali yok.Para isteniyor mecbur.

sizler öğretmenlerin hiç birşeye tepki göstermediğini filan mı sanıyorsunuz? Demekki bizler boşa yiyoruz Ankara meydanlarında dayak.Bozuk sütleri bile velilerden çok öğretmenler protesto etti. Keza öğretmen protesto ederse işten kovulma vs vs riskleri varken buna rağmen ediyorlar. Ama Veliler etse sizi bir yerden kovamazlar. Hayır anlamıyorum hem cebimizden para vereceğiz ihtiyaçlar için hem de anası babası kıçını kaldırıp itiraz etmeyecekte biz öğretmenler meydanlarda cop yicez valla iyi ha.

hocam bozuk süt olayından hiç bahsetmeyin !!! Toplantı yaptım . Üstüne basa basa haberleri izlemişsinizdir sanırım dedim . Ben çocuğuma içirmezdim dememe rağmen veliler 'içmesini istiyorum'kısmını işaretlediler dilekçenin

hocam bozuk süt olayından hiç bahsetmeyin !!! Toplantı yaptım . Üstüne basa basa haberleri izlemişsinizdir sanırım dedim . Ben çocuğuma içirmezdim dememe rağmen veliler 'içmesini istiyorum'kısmını işaretlediler dilekçenin

aynı veli eğer öğrenci sütten zehirlenirse öğretmen içirdi de der. Öğretmenler ile velileri karşı karşıya getiren sistem utansın ne diyeyim; üzülüyorum.

Okulda hizmetli yoktu bir ara . Sınıf içinde wc var . Topladım paçaları tuvaleti yıkadım . Köy okulundaki arkadaşlar soba yakıyor. Biz İstanbul da tuvalet yıkıyoruz :))

Okula verilen 1 liraya bile karşıyım. Keza öğretmene çiçek harici verilen bir hediyeye de. Bence de devlet karşılamalı okul ihtiyaçlarını. Ama karşılamıyor. Şikayet etmekte haklısınız. AMA ?

1) Hiç okula gidip yönetime itirazda bulundunuz mu?
2) Çözüm bulamadığınız için gereken yerlere hiç dilekçe verdiniz mi?
3) Yine olmadı mı çözüm. Hiç Yargıya başvurdunuz mu?
4) O da olmadı protesto eylemlerine katıldınız mı?

Çoğu veli bunları yapmak istese de yapmıyor. Neden; çocuğuma olumsuz etkisi olur mu okulda diye.

Çoğu öğretmen bunları yapmak istese de yapmıyor. Neden; işimden olurum diye çünkü o öğretmeninde bakması gereken bir ailesi var.

Sorun sistemde. Biz hala veli-öğretmen olarak birbirimizi yiyiyoruz.

Öğretmen hiçbir zaman cebine bir kuruş atmaz. Ama idare atıyorsa onu bilemem.

5-6 sayfa okudum yorumları.
Öğretmen arkadaşlar velilere yetkili mercilere şikayet edin demişler.
Kendi durumlarının zorluklarından bahsetmişler.
Madem durum bu kadar zor,okullara ödenek yeterli gönderilmiyor.
Gün geliyor cebinden para vermek zorunda kalıyorlar.
Peki güzel kardeşim siz hiç şikayet ettiniz mi bu durumu.
Yetkili mercilere bildirdiniz mi,bu şikayet etme işi tek taraflı olmasa daha güzel olmaz mı?
Madem bu işten karşılıklı şikayetçi olunuyor niye veli şikayet ediyor,okul yönetimi de bu
konuya el atabilir.

Ayrıca şu öğretmene altın alma olayı birgün benim başıma gelir mi acaba?
Hayır bunu istiyorum galiba.O kadar sinir oldum ki böyle bir şartlanmaya.
Zorunluluk yok zaten hadi alındı illa pahalı mı olması gerekiyor hediyenin ya..

canım benim iyi diyorsun, hoş diyorsun da sen zannediyor musun ki bizim dediklerimiz kaale aldılar .... şimdiye kadar bu konularda yazılan dilekçeleri art arda dizsek edirneden karsa varır herhalde.... gelen cevap istisnai ilçe milli eğitim müdürleri haricinde hep aynı ... ödeneğimiz yok bir çaresine siz bakın okul ve eğitimle ilgili alınan kararların hangisinde bir öğretmenin imzası var sorarım.... bu konularda en son danışılan hatta hiç danışılmayan , fikri sorulmayan sorulsa da kaale alınmayan kişiler öğretmenlerdir.... kaymakamın veteriner eşi bile gelip eğitimle ilgili bir şey konuşur adamlar sanki hanımefendi amerikayı keşfetmiş gib " vay anasını biz bunu niye düşünemedik" derler , biz yıllardır anlatırız meramımızı karşıdan tık yok !!
taşımalı okullarda trafik polisi gibi aracaın muayenesine, döşemesine kadar sorgularız ,bir aksilik olunca çünkü ilk sorumlu öğretmendir, ama bakın bu araç taşımaile ilgili kurallara uymuyor, ya da sahtekarlık yapıp başka araçla gelmiş diye tutanağımızı yazarız göndeririz ilçe milli eğitime , cevap yok, sonra bir araştırırız tutanağımız çöpte çıkar.....
ders kitaplarını değerlendirme amaçlı aylık rapor istenir , sayfalar dolusu yazı gider hem de tüm türkiyeden çoğumuz yazdıkları ortaktır yani, sorun da çözümü de ortaktır ama 5 senedir o kadar raporun bir cümlesi bile kaale alınmadan 5 sene önce okuttuğum kitabın aynısı karşıma çıkar .....
daha ne diyeyim arkadaş....11 senedir bu işin içindeyim daha bir gün eğitimle ilgili bir öğretmenin dinlenildiğini görmedim... ankaradan oturdukları yerden uyduruk projeler üretilir... sanki bütün okullarımız çankaya ilköğretim okulu, sanki bütün öğrencilerimiz çankaya ilköğretimin öğrencileri sanki tüm veli profilimiz çankaya ilköğretim okulu veli profili...........

eskiden öğretmene güvenilirdi şimdi velinin öğretmene itimadı yok göstermelik bir saygı...
çocuğuna da örnek oluyor.

23 nisanda 30 kişilik gruba dans öğretilmiş ve çocuklar gayet güzel gösterilerini yaptılar velileri bir görün ay oğluşum ne güzel dans etti ay benım kızım hiç şaşırmadan yaptı

arkadan bir kadın ne dedi biliyor musunuz hem cinsi olan öğretmen hakkında KARI iyi öğretmiş aferin dedi:53:

sonra gidip öğretmenle fotoğraf çektirmek için yarıştılar..

bu ne iki yüzlülüktür yahu şaştım kaldım..

geçen haberlere çıktı öğretmen 4 4 4 eylemine katılmış polis copla öğretmenin gözünü kör etmiş .emekli öğretmenler çocuğu yaşındaki polisten dayak yediler ne oldu?

hani veliler neredeler diye sorarlar adama ..

geçen haberlere çıktı öğretmen 4 4 4 eylemine katılmış polis copla öğretmenin gözünü kör etmiş .emekli öğretmenler çocuğu yaşındaki polisten dayak yediler ne oldu?

hani veliler neredeler diye sorarlar adama ..

Velilerin çoğu sistemden memnun canım. çünkü oy verdiler.

Velilerin çoğunun sorunu öğretmenle. Çünkü 3 ay yatıp, hiç bir iş yapmıyor diye pompalanan bir öğretmen anlayışı var.

Para istendiğinde ulan biz buna oy verdik ama para istiyorlar okul için demiyorlarda öğretmen para istemiş oluyor. Tabi öğretmen o paralarla konken partisine gidecek ya. 1,5- 2 milyar maaşla jet sosyetede salınıyoruz malum. Konken paramızda öğrencilerden. Ohhh sefamız olsun :)

Son düzenleme:
ben de 444 çıktığından beri panikteyim,anaokuluna hiç yollamadımıştım şimdi apar topar bir yer bulduk, şansımıza iyide bir yer haftada 3gün 1 er saat gidiyor muzipo ya.çok uzun değil tam bir lıştırma süreci oldu. yasa çıkınca panikledim şimdi içim rahat okulu severek gidiyr ama tek korkum ilkokulu da böyle eğlenceli sanıp hayal kııklığına uğramasın.2 gün kurtlarını döküp eğlence ve hareket bazlı eğitim alıyırlar, 1 gün de el kaslarının gelşimine yönelik çalışmalar yapıyorlar.iyiki b-fit böyle bir yer açmış yani,eve de yakın gerçi Bağlarbaşı nda yuva çoktu ama böyle uygun fiyatlı bir yer yktu.

Velilerin çoğu sistemden memnun canım. çünkü oy verdiler.

Velilerin çoğunun sorunu öğretmenle. Çünkü 3 ay yatıp, hiç bir iş yapmıyor diye pompalanan bir öğretmen anlayışı var.

Para istendiğinde ulan biz buna oy verdik ama para istiyorlar okul için demiyorlarda öğretmen para istemiş oluyor. Tabi öğretmen o paralarla konken partisine gidecek ya. 1,5- 2 milyar maaşla jet sosyetede salınıyoruz malum. Konken paramızda öğrencilerden. Ohhh sefamız olsun :)

ayynen öyle o kadar güzel anlattın ki tam tamına doğru

yani devlet para vermiyor demiyorlar ama öğretmen para istiyor sanırsın ki öğretmenler hortumcu

ya da okula verdikleri aidatın 1 sene boyunca neden yetmediğini anlamak istemiyorlar bu okulların elektrik su ısınma için devlete fatura ödediklerini bilmiyor mu bu veliler?

tuvaletine sabun alsan 1 sene içinde kaç milyar para ödeniyor?

bu kadar bilinçsiz olunmaz..

hayır bu 3 ay tatili öğrenci yapar öğretmen 2 ay boyunca seminerdi toplantıydı dıye yazında zaten sürekli okula gidiyor 1 ay tatil yapıyor buna da inanmıyorlar öğrenciyle eğitim yapmakken işimiz bizi nelerle uğraştırıyorlar sonra gelip veli bunun sorumlusu bizmişiz gibi bizden hesap soruyor

sıkıyorsa git oy verdiğin partinin kurduğu hükümetin bakanına hesap sor..sıkar ama...

öğretmene carlamak kolaydır çünkü..

ama bakan bile öğretmenini bu kadar hor görüp sahip çıkmazsa herkes üstümüze gelir böyle...

bu zamanda öğretmene yönelik artan şiddeti hiç açmıyorum bile o bambaşka bir sıkıntı...

Velilerde öğretmene yaranabilmek için yapıyor tabi altın maltın olayını. Yapmacıklık akıyor resmen.:51: Tamam öğretmenler günüdür bir çiçek alır verirsin, hoş olur, güzel olur, ama altın neymiş yav. Düğündemiyiz, sünnetlik çocukmu öğretmen.:19: Beşi biyerde yaptırın bari:36:

Daha 1.sınıfta veli toplantısında okullarda açılan hafta sonu kursu için veliler anlaşmış gibi hep bir ağızdan "öğretmenim sizde kurs açın çocuklar hafta sonu öğlene kadar yatacağına kursa gelsin" diyorlar yav:30: Daha 1.sınıf bebesine hemde. Kaç senedir kurs açılıyor okulda kızımı daha yeni gönderdim ki kızım 4.sınıfta. Sadece ingilizce kursuna gidiyor. Sırf öğretmene yaranmak için çocuğunu kursa gönderen veliler var ki hayretle karşılıyorum :20:

Allahtan o kurs olayı geçen seneye kadar bizdede vardı kaldırıldı çok şükür. Ben şuna inanmıyorum öğrenci akıllı ve yetenekliyse o çocuğu kursa göndermedende karnesi düzgün. Çevremde öle durumu iyi olan öğrenciler sadece dersi dinleyerek karne notu yüksek. Kurs bahane maksat para. Haaa çocuğunun dersleri iyi değildir anlamıyordur özel ders yada dershaneye gönderirsin ama çalışkan bir öğrenciyede aman oda katılsın daha da iyi olabilir deyip para kazanmakta anlamsız....

Back
X