bu olaya inanamadım.

Aynen öyle kızlar millet neler yaptırıyor şaşırdım ya ben hiç bişi istemedim sen bilirsin anne şöyle anne tamam anne... başkalarıda kök söktürüyo ama kıymetlı olanlarda onlar

Aynen öyle kızlar millet neler yaptırıyor şaşırdım ya ben hiç bişi istemedim sen bilirsin anne şöyle anne tamam anne... başkalarıda kök söktürüyo ama kıymetlı olanlarda onlar

Aman öyle kıymetim olsa nolur, olmasa nolur.
Bence bu olay çok iğrenç, görgüsüzlük, görgüsüzlüktende ziyade dolandırıcılık.
İnsanlar daha ne kadar alçalabilir diyordum, bunuda duydum, artık hiçbişey beni şaşırtmaz.
Bu kadar seviyesizlik herhalde hiçbir toplumda yoktur, zaten hangi toplumda evlilik bu kadar saçma sapan yaşanıyor, erkek tarafının üstüne hangi toplumda bu kadar çıkılıyor ki, seramoniler bitmek tükenmek bilmiyor.

Kız isteme
Söz kesme
Nişan takma
Bayramda kurban alma
anasını danasını donatma
kına gecesi
kız alma
kız alırken sandığa oturan kardeşe söğüşlenme,
arabanın önünü kesenlere para yağdırma,
makas kesmez, parayla bileyle vs vs vs vs....
Birde bunlar yetmezmiş gibi liste veriyorlar, hay Allahım, sen büyüksün yarabbim...

bende bedavaya gidenlerdenim.bi kız vermedik damat aldık der annem her zaman.kayınpederim ne istiyosunuz diye anneme sordu annem ne yaparsanız şerefinize dedi şeferlerini çok güzell gördük

ay neler varmış ya
şok oldum resmen
böyle iyi insanlar bize denk gelmez ki
hiç üzmezdik adamcağızları

ben de geri bir mektup gönderirdim onlara;
giriş cümlem şu olurdu,
''şu zarf kadar hafifsiniz artık gözümde''

son cümlesi de ''kızınızın garanti belgesini,alacak kişiye vermeyi unutmayın''

aptal oğlann...

görgüsüzlüğün ve açgözlülüğün son raddesi sanırsam bu.
ulan bize yapılması gerekenler yapılmıyo millet kağıt imzalatıyo. benim kaynanaya da böyle bi gelin lazımdı aslında:)

Yok ya bu kadarına da pes yani, o liste uydurma falandır, otobüse binilmeyecek uçağa binilecek, kız ve ailesi oğlanın ailesi ile hiç bir şekilde görüşmeyecek bu kadarını istemeye kim cesaret edebilir, abartmış olmasınlar, bu istekler karşısında karşı çıkan ailesine kabul edin yoksa beni silin diyen bir evladıda Allah düşmanın başına vermesin diyorum

bende bedavaya gidenlerdenim.bi kız vermedik damat aldık der annem her zaman.kayınpederim ne istiyosunuz diye anneme sordu annem ne yaparsanız şerefinize dedi şeferlerini çok güzell gördük

aynısını benim annemde söyledi kayınpederime....bir zincirin ucunda altın lira takmışlardı

bi tane.ne bilezik ne başka birşey.

ama kıymet bilmediler.ezdikçe ezdiler evet sessiz olursan daha çok eziliyorsun.

bi de bir arkadaşımız kocamı kazandım demiş.ne güzel allah daha çok mutlu etsin ama

ya kadir kıymet bilmeyen bir kocaya düşerseniz neolacak?:kızgın:

Haklısınız kızlar.Böyle aç gözlüler daha kıymetli oluyor bu bir gerçek

sizinle bu yaz duyduğum birşeyi paylaşmak istedim.duyunca inanamadım yani.böyle insanlarda varmış.
benim bir arkadaşım var.yazın onunla oturuyorduk.arkadaşımın eski komşusu bir kız var.bende tanıyordum kızı aynı lisedeydik.yakında evlenecek dedi.kız matematik öğretmeni.evleneceği kişide arkadaşımın babasının uzaktan bir akrabasıymış.oğlan polis.bunu arkadaşıma oğlanın ailesi anlatmış.kızın ailesi isteme faslından sonra bu bizim şartlarımız diye yazılı bir kağıt vermişler.kağıtta şunlar yazıyormuş:200 gr altın yapılacak.(bu arada kızın ailesi konyada,oğlanın ailesi istanbulda oğlanda istanbulda polis.yani istanbulda oturacaklar)kızın ailesine gelirken sadece uçağa binilecek.otobüse binilmeyecek.oğlanın ailesine istiyorsa oğlan gidebilir ama kız hiç gitmeyecek.kızın ailesiyle oğlanın ailesi hiç görüşmeyecekler.(oğlanın babasının bir tarlasıyla birde evi varmış)ya tarla yada ev kızın üzerine yapılacak.daha buna benzer saçma sapan birşeyler vardıda şuan hatırlayamıycam.birde not düşmüşler şartlardan biri bile olmazsa evlilik olmayacak diye.zaten evdede saçma sapan davranmışlar bu kağıdıda verince oğlanın ailesi kesinlikle olmaz demiş.oğlan delirmiş,evlenmezsem sizi tanımam bilmemne bir sürü şey çıkarmış sonunda kabul etmek zorunda kalmışlar kızın üzerine tarlayı yapmışlar.bütün şartları kabul etmişler.yalnız düğün öncesi ailece son kez bir görüşelim konuşulsun diyorlarmış kızın ailesi olmaz biz görüşmek istemiyoruz diyorlarmış.inanamadım ya ne insanlar var.arkadaşımda inanamamış.biraz tuhaflardıda bu kadar garip olduklarını tahmin etmezdim diyor.o oğlanada yuh diyorum çok mutlu olacağını sanıyor heralde o kızla
akannehirakannehirakannehir
inanırım cok yakın arkadasım dediğim kişide evlenme arefesinde nişanlısını soymaya baslayınca soğudum ondan ve ilişkimi kestim yaptıklarını sayıyorum şahit olduklarım:
-kızın erkek kardeşine laptop alındı
-kıza istedigini gram ve adet bilezik alındı
-altın kemer isterim diye çirkeflik yaptı tlfnda yoksa evlenmem die
-babasının arabasını tamir ettirdi
-kendi sehirlerindeki düğün salonunun parasını erkek tarafına verdirdi dugunden sonrada annesi bunlar bizim diye takılan bütün altınları aldı
-kayınbabasıyla tlfnda konusmasına sahit oldum kiramızı vereceksin aylık mutfak masrafımızı yapacaksın yoksa oğlunu aç bırakırım diye şok oldum o an yazık adamda ses cıkarmıyor oğlum istiyor die
-annesinin evine koltuk takımı aldırdı
bunlar benim sahit olduklarım daha neler vardır kim bilir o kadar sogudumki kızdan nasıl çirkefmiş

akannehirakannehirakannehir

kız tarafı malı mulku hic sozkonusu etmese bile, oglan tarafi bizden bisey istemeyin diyebiliyor, boyleleri de var..

pes ya yuh! bunların derdi kızımız yuva kursun değil, söğüşleyecek bir salak bulsun ne halt ederse etsin :oklava:

bizler düşünürsek bu derecede maddiyat üzerine kurulabilcek evlilikler sağlam olmaz desekte çoğumuzun dediği gibi aslında böyleleri daha kıymetli oluyorrr boshayallersmile

ay aman aman konyadan kız almak mı uzak dursunlar canım yaa. bizimde gelinimiz konyalı maalesef. bizimkiler söz akşamı gerçek yüzlerini gösterdiler. herkes eve geldi söz kesilecek annemle beni odaya çağırdılar bir sürü dantel var içerisinde bunlara havlu alınacak bunlar .... kumaşına bunlarda .... kumaşına geçirttirilecek felan. ben şok oldum annem sus işareti yaptı bana sustum. sonra istekleri hiç bitmedi aman düğünü yaptık ama lanet geldi vallahi. ama yetmedi bizim geline sürekli bilezik alındı ona bana bişey alınsın kavga çıkarttılar onlarada alındı aynısından. şimdimi onlar yüzünden annemlşede babamlada görüşmüyorum. bana sus deyip susturuyorlar ama allahın konyalısını susturamıyorlar işte.
ileride daha fazla üzülmemeleri için yok yakınken dönsün aman kızmı yok.

ay bacım ilk defa duydum ağzına sağlık iloşun kaydirigubbakcemile3
birde 4s kuralı var bilirmisin
seversen si...lirsin
si..sen sevilirsin..
hayat böyle işte ne kadar saçını süpürge edip fedakarlık yaparsan o kadar hor görülürsün
çünkü saygı duymazlar..
kendini ağırdan satıp hoyrat davranırsan seni başında taşırlar...
erkek tarafına üzülmeyin bence herkes hakettiği muameleyi görür..
bu kadar salak olursa en nihayet -insanın doğasında istismar var-kullanıp kullanıp atarlar...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisbuyrunnnnnnnnn

ay aman aman konyadan kız almak mı uzak dursunlar canım yaa. bizimde gelinimiz konyalı maalesef. bizimkiler söz akşamı gerçek yüzlerini gösterdiler. herkes eve geldi söz kesilecek annemle beni odaya çağırdılar bir sürü dantel var içerisinde bunlara havlu alınacak bunlar .... kumaşına bunlarda .... kumaşına geçirttirilecek felan. ben şok oldum annem sus işareti yaptı bana sustum. sonra istekleri hiç bitmedi aman düğünü yaptık ama lanet geldi vallahi. ama yetmedi bizim geline sürekli bilezik alındı ona bana bişey alınsın kavga çıkarttılar onlarada alındı aynısından. şimdimi onlar yüzünden annemlşede babamlada görüşmüyorum. bana sus deyip susturuyorlar ama allahın konyalısını susturamıyorlar işte.
ileride daha fazla üzülmemeleri için yok yakınken dönsün aman kızmı yok.

Benim kardeşimin eşide Konyalı. Ailecek gittik kızı istemeye. Kızın ailesi biliyorda flört ettiklerini, istemeye gideceğimizi.Babam peşin peşin konuştu, benden hiçbirşey istemeyin, yapamam, memur adamım, kiradayım. Başka bir gelirim yok diye.Çocuklarda sevmiş birbirini. Buraya kadar güzel. Artvinden kalkıp Konyaya gittik, kızı vermediler iyimi. neymiş efendim kız evi naz eviymiş ilk seferde verilmezmiş. Ula iyide kaç kişi deeee Artvinden kalkıp gelmişiz, onca masraf bidahamı masraf edicez bu kıt kanaat halimizle. Kardeşim çekti resti, bu iş olacaksa şimdi olacak yoksa biz gidiyoruz dedi.ohaoldumsmile, zaten takı makı bişede istemediler kızı da aldık o gün:hulya:

Gardaşumu taktir ettim valla ne yalan söyliyim.vereliniortakolumunekankayizsmile

Back
X