bu olaya inanamadım.

bizler düşünürsek bu derecede maddiyat üzerine kurulabilcek evlilikler sağlam olmaz desekte çoğumuzun dediği gibi aslında böyleleri daha kıymetli oluyorrr boshayallersmile

Milletin şeyi altın şekerim altın, bizimki tenekekaydirigubbakcemile

ben böyle aptallarla aynı ortamda bile bulunmam ıyy nr kıro tipler yok bilezikmiş yok dantelmiş abuk sabuk şeyler çocuklarımın kendi yöremden görgülü insanlarla evlenmesini arzu ederim tabi şans ve gönül bu birazda bazen de mütavazi görünüp düğünden sonra azanlar var birde kaşla göz arasında hamile kalıp adamın ağzına salıncak kuranlara ne demeli aman kardeş gözünüzü açın derim başınızdan da atamazsınız salya sümük ağlar sidikli herkes bizim gibi binbir nazla doğurmuyo kendine bağlamak için entrika çevirenlerde gördük bacım

vay be ne gelinler varmış.bende bedava gitmişim.
bizimkiler uzak şehirden geldiler.önce isteme oldu.ama ne isteme görümcem ve eltim annemin peşinden koştular .bak kızının rahatsızlığı felan varmı. yok amca oğullarını kız kandırmış kızda şeker varmış. annem kaçar bunlar peşinde.yok bi rahatsızlığı kimin yarına garantisi var ki dedi.
neyse bizim kayın peder ALLAhın emri peygamberin kavli kızınızı istiyoruz demeden başladı dua okumaya hayırlı olsun dedi. bizde anlamadık.
neyse 3 gün sonra nişan olsun denildi.herşeye eşimle koştuk. kimse gelmedi.annemde onlar gelmiyorsa nişan alışverişine benim gelmem uygun olmaz siz gidin istediğinizi alın dedi.
öğlene kadar çalışıp öğleden sonra ancak izin alabildim ve akşama kadar herşeyi yetiştirmek zorunda kaldık öldük ikimiz yorgunluktan.herşeyi eşim yaptı.hiç bişeyimide eksik bırakmadı ALLAHI var şimdi. ben gece kıyafeti baktım sonrada giyerim diye kaçkere nişanlancan istediğin nişanlığı al dedi.ayakkabıma çantama kadar.neyse ben şöyle sütüdyoda bi hatıra fotoğrafı çektirelim dedim. olmaz en güzeli olsun dedi.akşaptan albüm yaptırdı.
neyse kız istemeye nişana geliyorsun insan bir bohça getirmezmi. yok mendil bile getirmediler.nişanda da hiç bişey takmadılar.1 küçük lira bile.
bizde adettir olsun dedi annem giderken hepsine ayrı ayrı bohça yaptı verdi.
2 bayram geçti 1 mendil bile yollamadılar.bizde kurbanda kız evine koç gider ve süslü püslü bide alnında altın bilezik olur.kıza hediye.eşim bana sordu bende anlattım. oda kendisi bizim adetimize göre yaptı sağolsun. gönlümüz olsun diye.
neyse kına geceme kimse gelmedi.bizde gelinlik giyilip normal düğün gibi olur.zaten bizimde kimsemiz yok yaşadığımız şehirde .diğer düğüne gelecekleri için buraya gelmeyelim dediler. ama erkek tarafının böyle bir lüksü olmamalı.erkek tarafından kimse gelmedi konu komşu arkadaşlarla düğün yaptık.
sonra onların memleketinde düğünümüze gittik. memleketten gelenler oldu. bizde düğün evinde kazan kazan yemek pişer. tepsi tepsi baklavalar olur.yok misafirler geldi eee insanlar aç yoldan geldiler.bizimkilerde tık yok.abisi var ondada tık yok. neyse eşim gitti pide yaptırdı ayranla dağıttılar.annem çok utandı huzursuzluk çıkmayacağını bilmesem ben gidecektim pide yaptıracaktım dedi.
neyse ben zaten hasta yorgunluk ve hava değişiminden tansiyon yerlerde geziyordu.kolumdan serumu çıkardım kuaföre gittim.bide demezmi görümcem ablanı başka kuaföre bırakayım bu yetişmeyecek yanında hala kızlar kalsın. tepem attı .ablam kalsın halanızın kızlarını götürün başka kuaföre.neyse salona gittik.düğünde 1 adet set taktılar. oda kaynımın adına.çünkü kaynımın düğününü eşim yapmış. mobilyasından altınına çamaşırına kadar.
bide eşim nişanlıyken bana 8 bilezik almıştı onları verdi ellerine hepsi 1 er tane taktı. hayır durumları olmasa tamam.
sonra salon çıkışı tam rezalet.bizde evin önüne gelince gelin arabadan inmez geline bişey bağışlanır. öyle iner gelin.kayınpeder geldi dayım (babam yoktu ailem ayrı) gelin inmiyor dedi. bizim kayınpeder sinirlendi gitti.bizde şaşırdık. neyse kaynım usulen filanca tarlayı veriyom dedi. sanki gerçekten vercekler.neyse indik yukarı eve bir çıktık kayınpeder üstünü çıkarmış pijamaları giymiş.
eşim sinirlendi.kalk ver seti gidiyoruz dedi.kötü niyetli olsam ortalığı karıştırırdım. yok dedim.onca misafir var rezillik çıkmasın. zor zabtettim.

düğünde takılan liraları bizim tarafın taktıklarıda dahil hepsini gözümüzün önünde saydılar. 85 tane dediler. biz bunları geri götüreceğiz deyip aldılar.
ben yine kin tutmadım ertesi gün arabanın bagajında duran bohçaları verdim. hepsine ayrı ayrı hazırlanmış.görümcelerim eltilerim kayınpeder ve kayınvalideye hepsine ayrı ayrı.
ne oldu bunca yapılana rağmen ben her zaman cana yakın oldum.kayınpeder defalarca ameliyat olmak zorunda kaldı. evime geldi kaldılar. bi gelmeye en az 20 gün kalıyorlardı. başkası olsa eve almaz.ne verdinki ne bekliyorsun der. ama ben annemden öyle görmedim.hizmette kusur etmedim. saygıda kusur etmedim.onlarda anladılar kıymetimi.
bu ara hastalandım sesim felan gitti öksürük tuttu. 3 haftadır hastayım her gün aradılar. iyiyim desemde yok sesin kötü deyip üzüldüler.ne zaman oraya gitsem belki kayınpeder kızlarına yapmadığı kadar ilgileniyor.ben seviyorum diye gidip tatlı alıyor ben gelmeden. ben nerdeysem gelip yanıma ben çarşıya gidiyorum kızıma ne alayım ne istiyorsun diyor. bende canının sağlığı diyorum.bu çok büyük bişey doğuda bunu yapıyorsa gerçekten kıymetliyim .
aslında farklı bir yöreden olduğum için çekindiler. ama kendi insanından daha iyi çıktım farkettiler.şimdi o hayatta 1 kez yaşanabilecek olaylarda yapılmayanlar geçti .içimde uhde ama onların eksiklerini eşim kapattı.

bende kinci olmadım.aramızdaki bağ kuvvetlendi.benimde oğlum var. kendi yaşayamadıklarımı gelinime yaşatacağım ALLAH izin verirse.şimdi duam iyi insanlarla karşılaşmak. gelinim benim kadar gelin olsun yeter.

Milletin şeyi altın şekerim altın, bizimki tenekekaydirigubbakcemile

dimi abla ya kimine 150000 dolar fiyat biçilir.bize nere gelsin onur aksal gibi işadamı.tadına varamamış 300bin dolar bile teklif etmiş..bizde şans yok anacım..:umursamaz:

Back
X