Bu Olaydan Sonra, Siz Olsanız Ayrılır mıydınız?

Bu devirde günlük tutulur mu nedir ya ? Olmuş olan bi şey için akıl vermeniz ne kadar ilginç. Babanın kırgınlığını çok iyi anlıyorum ama fiziksel şiddetin bahanesi olamaz. Kendi üzerine gitme. Zaten yeterince kırılmılsındır kendine kol kanat germen tavsiyemdir. Gördüğün üzere aile bile incitebiliyor kendi cocugunu siz kendinize sımsıkı tututunun. Hayatta her yanlısın her dersin bir sebebi vardır. Hicbir sey bos yere gelmez insanın basına.

Diğer mevzuda ise her şey unutuluyor. Sadece zamanla oluyor eğer istediğiniz buysa zamana bırakın herkes her seyi unutur, hayatlar kurulur. Dilerim babanız sizi kazanma yoluna gider. Sevgiliniz için bir şey diyemiyorum sizin ilişki dinamiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Ama arkadaşlarınıza sizi sorduguna göre durumun boyutunu kavrayamamıs olabilir haliyle. Mutlu olun İnsallah, üzmeyin kendinizi

Son düzenleme:
Ben de bu kafayı çözemiyorum ya şimdi çocuk bu msjın üstüe ulaşmaya çalışsa ve telefonu da babanız almış olsaydı başınıza bir şey gelseydi aradı sordu diye kızacaktınız bence normal olanı yapmış yani eğer sevgilim bana sen böyle böyle yaptın ayrılıyorum dese oh olsun sana telefon elinde bana ulaşacağına sosyal medyada gez ayrıl naparsan yap derim yani
İyi de bir kız arkadaşına aratıp en azından durumu öğrenmeye çalışabilir. Bu bir bahane değil. Yeter ki gönül iştesin. Adamın işine gelmiş resmen o kadar da umurunda değil ki havuzda keyif çatıp bi de nispet gibi foto atıyor

Hep o dediklerinizden kaybettim zaten. Hayat benim hayatım kimse hayatıma müdahale edemez bu derece falan filan kafasındaydım ama ne yazık ki öyle bir dünya yok. Bireysellik de özgürlük de bir yere kadar. Kabul etsek de etmesek de ailemizin kuralları varken 'benim kendi kurallarım' falan havada kalan şeylermiş.
En azından ekonomik özgürlüğünüzü alıp baba evinden çıkana kadar malesef öyle oluyor

İyi de bir kız arkadaşına aratıp en azından durumu öğrenmeye çalışabilir. Bu bir bahane değil. Yeter ki gönül iştesin. Adamın işine gelmiş resmen o kadar da umurunda değil ki havuzda keyif çatıp bi de nispet gibi foto atıyor
Her insan aynı değildir ben yapmam mesela aşkımdan ölsem arkadaşına aratmam daha fazla zarar görmesin diye geride dururum sular durulunca beni aranasını beklerim çare ararsak çare çok ona bakarsan anketör gibi kapıya gidip evdeki havaya da bir bakabilir direk yüzyüze görür yol çok ama her insan farklı arkadaş geride durmayı tercih etmiş

Katiliyorumm Riva Burda bunu okuyan ufak ve ergen kiz cocukları olabilir bu fikirler bence de hoş degil. Hicbir ekonomik ozgurlukleri yok ve insan ayirabilecek kapasite de degiller. Cogunun evden kacarak huzur bulmaktan cok kotu emellere alet ediliyorlar uyusturucuya alistiriliyorlar. Tamda bu çakalların bekledigi bir firsattir evden giden ailesi ile sorunlu kizlar.. evlerden irak. Baba kotu bi figur cizmis olabilir ama evladini sevmedigi anlamina gelmez basimiza birsey gelse ilk aile koşar aile direktir.

Kesinlikle. Ama işte aile basina bisey gelmesin diye anlayis gosterdikce bazilari "ailem kim oluyor beni baglamaz" havalarina giriyormuş demek ki boyle.

Ogrenci halinle kapiyi carpip ciksan nolur kimi korkutuyorsun?
Ailesi biliyormus kapiyi carpip gidebilecegini de bilmem ne :) yahu gidersen git zarari kime, kim niye korksun senin gitmenden?

Evlatsin diye ailen seni seviyor, basina iş gelmesin diye ugrasiyor belli ki bunlar da ailesi kendisinden korkuyor saniyor. Bu kadar simarikliga luzum yok bence, ozellikle yasamadigi durumlar uzerinde.

Kesinlikle. Ama işte aile basina bisey gelmesin diye anlayis gosterdikce bazilari "ailem kim oluyor beni baglamaz" havalarina giriyormuş demek ki boyle.

Ogrenci halinle kapiyi carpip ciksan nolur kimi korkutuyorsun?
Ailesi biliyormus kapiyi carpip gidebilecegini de bilmem ne :) yahu gidersen git zarari kime, kim niye korksun senin gitmenden?

Evlatsin diye ailen seni seviyor, basina iş gelmesin diye ugrasiyor belli ki bunlar da ailesi kendisinden korkuyor saniyor. Bu kadar simarikliga luzum yok bence, ozellikle yasamadigi durumlar uzerinde.

Anne baba olmak of of dusunuyorum da bana zor geldi (anne degilim) bide et tirnak iliskisi bunlar yumusak karnı derler ya.. Insanlara en cok yasamadiklari durumlar basit geliyor evet.

Nasıl düzelecek, ne yapacağım? Keşke hiç yazmasaydım günlük falan. Kendi kendimi yaktım.
Babanız günlüğünüzü okuyunca kötü olmuştur, dövmesini haklı bulmuyorum yanlış davranmış ama okudukları karşısında yaşadığı şoku anlayabiliyorum, babalar kızlarını bir başka severler, onların büyüdüklerini, bir erkek arkadaşı olabileceğini hayal edemezler, babalar için kızları küçük prensesleridir, okuduklarını sindirmeye çalışıyordur, biraz da güven sorunu yaşıyordur ama aşılmayacak problemler değil hiçbiri, annenizle konuşun, ilk adımı annenize atın, ne kadar üzgün olduğunuzu, neler hissettiğinizi anlatın, başta sizi dinlemek istemeyebilir veya ters tepkiler verir belki, tepkilerinden çekinip konuşmaya çalışmaktan vazgeçmeyin, anneler kızlarını kızsalarda kırılsalarda anlarlar, annenizin yüreğine dokunmayı başardığınız zaman babanıza giden yol açılır, anneler ufak ufak konuşmaya başlar babayla, yumuşatır sakinleştirirler.

Ailenizle şimdiye kadar böyle bir sorun yaşamadıysanız size aşılamayacak gibi geliyor olabilir ama anne babalar çocuklarından vazgeçmez, siz de onlardan vazgeçmeyin, şu sıralar yaşananlar yüzünden size soğuk davransalarda siz onlara dört elle sarılın, belki yarın veya birkaç gün içinde herşey eskisi gibi olmayacaktır ama zaman en iyi ilaçtır, bir süre sonra, hele ki babanızda sizi anlamaya başladığında herşey düzelecektir, ailenizden kopmayın, sizi istemediklerini düşünüp evden ayrılmayı düşünmeyin olur mu?

Bu kiz ogrenci, ogrenciyken nereye defolup gidecek? Beş parasiz meslek yok, gidecek yer yok ya basina kotu seyler gelir ya da ailesine tipis tipis geri doner sonrasinda. Kolay degil oyle ogrenciyken aileyi silip tek basina oku calis hayat kur.

Ben serbest buyudum cogu konuda, ailemle inatlastigim da oldu bazi seyler icin ama benim ailem bana dayak atan, elimden telefon alan bir aile olmadi zaten hicbir zaman. Siz de boyle seyler yasamamissiniz belli ki ama oyle defolur giderimle olmuyor.
Ben defolup gitseydim ailem arkamdan gelirdi mesela ki oyle de olmustu ergenken :) ama kimisi de ne hali varsa gorsun der. Ailenizin size sundugu ozgurluk, sizin basariniz degil calisip ayri hayat kurmadikca.
Bu sizin fikriniz .

Sizin gibi olmak istemiyorum yazmissinizda ben tam da şuan dedğiniz yerdeyim .
Ailemle bütün cinsel sosyal dini fikirlerim yaşayış tarzım farkl ve bunu çok net biliyorlar saklamıyorum da .
Işte bunu yapabilmemin tek nedeni o kapıyı çarpıp çıkabileceğini bilmeleridir . Bu tüm ilişkilerde böyledir .
.
Sizin aile ilişkinizin neresi güzel hanımefendi. Babam dövmesin kurallarına uymam gerek ile. Kızım kapıyı çarpıp çıkmasın susmak gerek arasında ki farkı söyler misiniz?.
Şiddeti savunmak istemiyorum ama baba için de zor bir durum. Ben aileye üzüldüm

.
Sizin aile ilişkinizin neresi güzel hanımefendi. Babam dövmesin kurallarına uymam gerek ile. Kızım kapıyı çarpıp çıkmasın susmak gerek arasında ki farkı söyler misiniz?.
Şiddeti savunmak istemiyorum ama baba için de zor bir durum. Ben aileye üzüldüm
Kişisel saygının ne oldugunu bilmiyorsanız güzel gelmemesi doğal .

Aynen herkesin bunu görmezden gelip günlüğe takilmasida ayrı bı olay yazık vallahi kadın olmak ne zor su dünyada bekarken abinden babandan şiddet gör evlen eşinden şiddet gör ve herkes sanki sen bunu yaşamaya mecburmussun gibi bu çok normalmiş gibi umursamasin valla lanet olsun ne diyim içim parçalandı kızın haline
Gormezden gelmeyip yazinca da sen ne biçim konuşuyorsun, öğrenciyken ergenler evden kadar kötü şeyler olur ,
Kendinde gidiyorsan git ailen için sanki çok mu önemli minvalinde şeyler yazılıyor .
Insanlar aile ile sadece maddi bağ kurulduğunu filan sanıyor galiba.
Ne demek sen gideceksin ee ne olcak ya ?
Zaten ailem böyle bir şey düşürüyor ise ailem olmamıştır hic .
Anlam veremiyorum bu insanlara . Sonra kadınlar neden kendilerini ezdiriyor; cevabi burda işte.

Kıyamam sana ya zamanla duzelir merak etme.
Ama kotu olmus gercekten olmadi bir sure evden uzaklas.
Ne bileyim okudugun sehire git part time filan bir seyler mi yapsan?

Yaz okulu için gitme ihtimalim var ama evden uzaklaşırsam daha mı iyi olur sizce?

Bu devirde günlük tutulur mu nedir ya ? Olmuş olan bi şey için akıl vermeniz ne kadar ilginç. Babanın kırgınlığını çok iyi anlıyorum ama fiziksel şiddetin bahanesi olamaz. Kendi üzerine gitme. Zaten yeterince kırılmılsındır kendine kol kanat germen tavsiyemdir. Gördüğün üzere aile bile incitebiliyor kendi cocugunu siz kendinize sımsıkı tututunun. Hayatta her yanlısın her dersin bir sebebi vardır. Hicbir sey bos yere gelmez insanın basına.

Diğer mevzuda ise her şey unutuluyor. Sadece zamanla oluyor eğer istediğiniz buysa zamana bırakın herkes her seyi unutur, hayatlar kurulur. Dilerim babanız sizi kazanma yoluna gider. Sevgiliniz için bir şey diyemiyorum sizin ilişki dinamiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Ama arkadaşlarınıza sizi sorduguna göre durumun boyutunu kavrayamamıs olabilir haliyle. Mutlu olun İnsallah, üzmeyin kendinizi

Defalarca okudum yazdıklarınızı, çok teşekkür ederim. İnşallah bir an önce sular durulur, her şey eski haline döner.

Adam gayet kendi keyfinde, sizi umursadığı yok..
İnsan merak edip, dertlenir biraz kız arkadaşıma ne oldu diye ?
Ayrıl gitsin , hak edecek birisi çıkar elbet.

Hakikaten ya. Aman baban iyiliğini düşünüyordur baba yüreği işte napsın tadında yorumlar gelmiş. Ya kocaman adam başka işi gücü yok gençlik çağındaki kızının günlüğünü hangi amaçla ve ne görmeyi umut ederek okur ki? Babalar şey sanıyor sanırım benim kızımın hormonları yoktur,evlenmeden evvel kimseye aşık olamaz sevemez,cinsellik nedir asla bilmez hayatında duymamıştır. Evden okula okuldan eve gelen bir robottur. Onun dışında herhangi bir şey yaparsa bu benim emeklerime hakarettir kutsal baba yüreğim asla bunlara dayanamaz ve kızımı dilediğimce dövebilir ve ona psikolojik baskılar uygulayabilirim. Bu gibi hastalıklı düşünceleri normalleştiren zihniyetleri görünce şok oluyorum. Ya belli değil mi o günlüğü okuyunca nelerle karşılaşacağın? Merhaba sevgili günlük bugün okula gittim güzelce derslerimi dinledim şimdi eve geldim sofra hazırlamaya yardım ettim yemeğimi yedim biraz ders çalıştım şimdi uyuyacağım falan mı yazacak.

Evet söylediğiniz gibi düşünüyor babam. Dövdükten sonraki gün "Gel buraya seninle son kez konuşacağım, bundan sonra da baban yok senin" dedi. O günlüğü okurken her şeyden önce derslerini düşünen, onun bunun yatağına girmeyen, masum, okuldan yurda yurttan okula bir kızım var zannederdim ama okumaya diye gönderdiğim kızım kendi nefsinin keyfine düşmüş" dedi. Ne olacak, nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum.

Kişisel saygının ne oldugunu bilmiyorsanız güzel gelmemesi doğal .
Korku eğilimi kişisel saygı değildir. Bana her durum da saygı duyarlar beni severler deseniz anlarım ama ; Siz kapıyı çarpar çıkarım diyorsunuz, korkutuyorsunuz
Kitlesel saygı olmuş sizin ki

ben erkek olsam eğer ciddi düşündüğüm bir kız arkadaşımsa gider kapısında beklerim babası çıkınca çalarım kapsını görürüm ,nasıl oldu diye. ama adam senden aldığı borçları ödeme tenezzülünde bulunmuyor.

Ayrıl tabi ki!

Korku eğilimi kişisel saygı değildir. Bana her durum da saygı duyarlar beni severler deseniz anlarım ama ; Siz kapıyı çarpar çıkarım diyorsunuz, korkutuyorsunuz
Kitlesel saygı olmuş sizin ki
Güzel cevabınız için teşekkür ederim . Bu korku degil sınır koymak .
Sınır koymak her ilişki de gerekli bir şeydir. Size yapılmaması gereken bir şey yapıldığında çekip gidersiniz, eşiniz, arkadaşlarınız vs vs tarafından , (benim için ailede buradadır Onlar beni kendi istekleri ile var ettikleri için sınırlarımı tarumar etme hakkına sahip değiller). Cunku bi karakteriniz ve kendine saygınız vardır. Karşıdaki insanın ben buna bunu yaparsam ilişkimiz biter bilincinde olmasini korku olarak nitelendimiyorum.

Yaşadıklarına çok üzüldüm. Keşke elimden gelse, sana şuan yaşadığın kaosa rağmen, geleceğin ne kadar güzel olabileceğini, bir zaman makinasına atlayıp gösterebilsem.

Baban çok hatalı, günlüğünü okumamalıydı, şiddet uygulaması ayrı rezalet. Baban hata yaptığını anlayacak bir gün. Bunu da sen göstereceksin ona. Güzelce okulunu bitirecek, mesleğini eline alacak, kendine güzel bir hayat kuracaksın. O zaman anlayacak, küçük kızının sevgilisiyle yaşadıklarının aslında onun iyi, dürüst bir insan olmasıyla alakası olmadığını ve aslında kızının gurur duyulacak bir insan olduğunu. Bunu göster ona. Bir iki günde gösterilecek şey değil ama zamanın her şeyi düzelteceğine inan ve kendine olan saygını yitirme.

Yanlışı sen yapmadın, kimseye zarar vermedin. Ve annen, baban canından bir parça olsalar da, onların kuklası değilsin. Her yönünle onları memnun etmek zorunda değilsin. Ama ben böyleyim diyerek, rest çekmenin de alemi yok, aile ilişkileri biraz politik olmayı, ortayı bulmayı gerektiriyorsa, öyle olman en iyisi. En azından kendi ayaklarının üstünde durana kadar.

Şuan seni silmişler, senden nefret ediyorlar gibi hissedebilirsin. Öyle değil ama. Hayal kırıklığı ve öfke yaşıyorlar ve şuan bu duyguları çok taze olduğu için hissettikleri diğer tüm güzel duygulara ağır geliyor olabilir ama zamanla o da normale dönecek. Şuan hasta olsan, canın yansa, belki göstermek istemezler ama içleri yanar. Aile olmak böyle bir şey.

Ben zamanında çok şiddet görmüş bir insanım. Şimdi sana hikayemi anlatmayacağım. Sadece şunu bil; zaman mucizeler yaratabiliyor. Sen kendine güzel bir gelecek inşa etmek için çalış. Sonra meyvelerini toplayacaksın.

Back
X