Bu Olaydan Sonra, Siz Olsanız Ayrılır mıydınız?

Sizin için havada kalmış şeyler benim için değil .
Onların kuralları onları bağlar. Benim babam bana bunu yapsa defolur giderim o evden, ki daha kötü şeyler gormuslukleri var .
Siz zaten bu kafada olsaydınız ailenizle bu tarz bir ilişkimiz olmazdı.

Bu kiz ogrenci, ogrenciyken nereye defolup gidecek? Beş parasiz meslek yok, gidecek yer yok ya basina kotu seyler gelir ya da ailesine tipis tipis geri doner sonrasinda. Kolay degil oyle ogrenciyken aileyi silip tek basina oku calis hayat kur.

Ben serbest buyudum cogu konuda, ailemle inatlastigim da oldu bazi seyler icin ama benim ailem bana dayak atan, elimden telefon alan bir aile olmadi zaten hicbir zaman. Siz de boyle seyler yasamamissiniz belli ki ama oyle defolur giderimle olmuyor.
Ben defolup gitseydim ailem arkamdan gelirdi mesela ki oyle de olmustu ergenken :) ama kimisi de ne hali varsa gorsun der. Ailenizin size sundugu ozgurluk, sizin basariniz degil calisip ayri hayat kurmadikca.

Elbette öyle ama bir yandan da diyorum ki babam benim için çok çabaladı. Klasik edebiyat yapmak istemiyorum ama yemediler yedirdiler tabiri caizse. Öyle ya da böyle bu yaşıma kadar getirdiler. Şimdi sırf bazı konularda anlaşamıyoruz diye rest çekip çıkıp gitsem haksızlık olmayacak mı onlara?

Baban seni döverek hata yapmış ama düşüncelerinde haklısın, bir evlat senin boyuna kolay gelmiyor, okudukları babana ağır gelmiş olabilir. Mesela 300 lira borç vermişsin sevgiline, büyük bir meblağ değil ama baban ben bu kadar emek vericem, elin oğlanları hem kızımı kullanacak hem paramı yiyecek şeklinde düşünmüştür muhtemelen. Onu anlamaya çalışarak doğruyu yapıyorsun, babalar için kızlarının büyüdüğünü kabullenmek kolay değil, ben ne kadar saçma bulsamda Türk aile yapısı diye bir şey var.
Bu arada ben 9 yaşımdan beri günlük tutarım, muhteşem bir şeydir iyi saklanmak kaydıyla:))
Erkek arkadaşına gelince def et gitsin; bunca gün bir kız arkadaşına rica etse sana ulaşırdı ya da sosyal medyadan falan, isteyen her şekilde haber alır, endişesini dile getirir. Umarım babanla buzları kısa zamanda çözersiniz

Arama diyeni aramam bende ama hiç mi ortak bir arkadaşınız yoktu size bir şekilde ulaşabileceği? Ayrıl tabii ki de.
Baba konuşuna da hiç girmek istemiyorum.

Ortak arkadaşımız vardı ona sormuş ama telefonum annemde olduğundan arkadaşımla da iletişim kuramadım ne yazık ki.

İyi akşamlar hepinize. En son yaşadığım olayı size anlatmak istiyorum. Babam günlüğümü okumuş, günlüğümde benim özelim olan ailemin bilmemesi gereken her şey vardı ne yazık ki.Sevgilime verip geri alamadığım borçlardan,Kyk kredisi almamdan,erkek arkadaşımla yakınlaşmalarımıza kadar. O gece kıyamet koptu. Babam beni küfür ederek dövdü, saçlarım elinde kaldı,boğmaya çalıştı erkek kardeşim engel oldu bende hemen kaçıp kendimi başka bir odaya attım. Günlerce ağladım, dayak yediğim için değil, aileme bunları yaşattığım için. O gece telefonumdan sevgilime şu mesajı attım. "Babam günlüğümü okudu, evde kıyamet koptu telefonumu elimden alabilirler, ben yazana kadar mesaj atma arama da". Aradan günler geçti bugün sosyal medya hesabıma bir baktım ki beyefendi havuzda fotoğraf paylaşmış, keyfi gayet yerinde. Öyle zoruma gitti o kadar üzüldüm ki. Ben günlerdir ağlıyorum, mahvoluyorum burda. O ise bana ulaşmayı bırakın kendinin keyfinde. Şimdi ben napmalıyım, nasıl davranmalıyım? Ayrılmak istiyorum açıkçası bu olaydan sonra ama bir yandan da aşk acısı çekmekten korkuyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Zaten ayrilmis o belli sen ailenle arani düzeltmeye bak tek derdin bu olsun

Nasıl düzelecek, ne yapacağım? Keşke hiç yazmasaydım günlük falan. Kendi kendimi yaktım.
Olmusa care yok babaniz kiyamaz size yani umarim kiyamaz adami yikan sey belkide erkek arkadasnla yakinlasma olayi falandr boyle durumda benim babam ona takilirdi bi sure boyle gider ama zamanla yola girer sizde bidaha bence o sevglm dediginz kisiyle konusmayin bir surede hayatiniza birini almyn

Ben de bu kafayı çözemiyorum ya şimdi çocuk bu msjın üstüe ulaşmaya çalışsa ve telefonu da babanız almış olsaydı başınıza bir şey gelseydi aradı sordu diye kızacaktınız bence normal olanı yapmış yani eğer sevgilim bana sen böyle böyle yaptın ayrılıyorum dese oh olsun sana telefon elinde bana ulaşacağına sosyal medyada gez ayrıl naparsan yap derim yani
Kız arkadaslarından sordurur. Evine yollatır. Haber almak istesin yeter ki. Aklı olan çözüm üretmeyi de bilir.

Benzer şeyleri bende yaşadım
ama maalesef o kişi seni sevmiyor eşim benden haber almak için evin pencereye çıkmıştı odamın
kaç defa telefon getirdi ailem kırdı bulunca ama sonunda biz kazandık
yani ondan adam olmaz
canım ne bu rahatlık yani

Benzer şeyleri bende yaşadım
ama maalesef o kişi seni sevmiyor eşim benden haber almak için evin pencereye çıkmıştı odamın
kaç defa telefon getirdi ailem kırdı bulunca ama sonunda biz kazandık
yani ondan adam olmaz
canım ne bu rahatlık yani

Malesef haklısınız beni sevdiği, düşündüğü falan yok bence de.

Back
X