- 16 Mayıs 2025
- 116
- 37
- 13
- 25
- Konu Sahibi yagmurzelis
-
- #1
Ya hayatından çıkarmasını tabiki istemedim ama sorguladım şahsen. Oyundan tanıdığın birinden nasıl para istedin ya da sen gönderdin diye. Ya da işte önceden beri seni bu kadar oyun oynamaya iten etken ne diye. İçine kapanık mı büyüdü ilgisiz mi büyüdü vs diye. Söylemedi ben öğrendim sordum yani sonra mesajlarını okuyunca ben öğrendim. Ona ben sıkıntımı sorunumu anlattım bir zamanlad benim için değerli dedi.zor zamaninda borc para aldigi birini sevgilisi kiskandi diye hayatından cikaracak karakterde bir insan bence serefsizdir
ayrica kimse kalmadi da mi o kadından para istedi?
ayrica bunu sana neden soyledi?
bastan asagi red flag
Şey ben şimdiden bile garipsedimbir çok seminere katıldım. yoğun bağımlılık başlıklarından birisi oyun.
aynı eve girdiğinizde bunu daha iyi anlıyorsunuz.
çok fazla yanlız hissettirecektir.
he derseniz ki herkesin kendine ayırayacağı zamanlar olur bunları planlayabiliriz onu bilemem. ama ziyadesiyle fedakarlık yapmanız gerekecek.
Benim abim de aynı bu şekilde.arada ziyaretine giderdim.hiç benimle ilgilenmedi.isten gelirdi tekrar işe gidene kadar bilgisayar.kaldı k8 benzer konular da çok okuduk.sıkıntı yaşanır.Konuştuğum kişi 26 27 yaşında çalışan birisi. Eskiden beri gelen bir oyun oynama alışkanlığı varmış. Bunun için 2 sene önce kendine bilgisayar vs almış. Buraya kadar bence normal. Ama onu tanımaya başlayınca oyundan kız erkek olarak 7 8 yıllık arkadaşları olduğunu öğrendim. Sonradan aklıma takıldı bu kişinin önceden beri süregelen bir oyun alışkanlığı var. Baş başa kahve içerken birisi onu aradı oyuna gelsene vs diye çağırdı. Bende bu kişiye açık dille söyledim yani bana garip geliyor oyundan arkadaşların var ve hayatına bunları almışsın dedim. Oda onlar sosyal medya arkadaşları gibi kelime kullandı. Madem sosyal medya arkadaşı neden oradan tanıdığın kızdan borç para istiyorsun yada bir şey olunca onunla dertleşiyorsun dedim çok önemli değil sen hayatımda olursan çıkarırım dedi. Ama önceden de o benim için değerli birisi dedi hayatında 1 kere bile görmemiş. Bende ilerde ciddi yola girersek ben böyle oyun oynamanı istemem dedim. Açıkcası bana biraz boş geliyor. Telefonda benimle konuşurken mesela bilgisayar tuş sesi vs geliyor benimle de ilgileniyor ama evde direkt bence bilgisayar açılıyor. Sorduğumda da valla diğer kişilerle oynamıyorum kendi başıma oynuyorum diyor. Sizde biliyorsunuzdur bu yüzden çoğu kişinin yuvası bile yıkıldı. O bağımlısı değilim diyor ama oyundan tanıdığı kişiyle dertleşip borç para istiyorsa oyundan tanıdığı insanlar değerli ve oyunda aynı şekilde. Böyle birisi oyun bağımlısı mıdır?
Bağımlı değilim diyor sen hayatıma girdikten sonra oynamadım bile arkadaşlarımla seninle vakit geçirmek istiyorum aklıma bile gelmiyor diyor. Ama birisi onu arayıp oyuna gel diyorsa bu onun hayatına empoze olmuş bir şey bence. 17 18 yaşinda bende oynardım oradan arkadaşlarım vardı ve sonradan sıkıldım aklım başıma gelince aman ömrümü mü çürütcem dedim bitti. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım. Telefonda benimle konuşurken bile bilgisayardan bir şeyler yapıyorbenim eski sevgilim oyun bagimlisiydi. ama ben cok kucuktum bu kisi ile 5 senemi gecirdim. Iyiligine iyi bir insandi ama evden cikaramiyordum. Tamam su oyun bitsin cikalim derdi bu sekilde 3 saat daha evde otururduk. aklima geldikce kanim cekiliyor resmen. Uzaklas, bagimliligin her turlusu kotudur.
Benim abim de aynı bu şekilde.arada ziyaretine giderdim.hiç benimle ilgilenmedi.işten gelirdi tekrar işe gidene kadar bilgisayar.kaldı ki benzer konular da çok okuduk.sıkıntı yaşanır.yakin zamanda düzelmezse ilişkiyi bitir.rest çek.Konuştuğum kişi 26 27 yaşında çalışan birisi. Eskiden beri gelen bir oyun oynama alışkanlığı varmış. Bunun için 2 sene önce kendine bilgisayar vs almış. Buraya kadar bence normal. Ama onu tanımaya başlayınca oyundan kız erkek olarak 7 8 yıllık arkadaşları olduğunu öğrendim. Sonradan aklıma takıldı bu kişinin önceden beri süregelen bir oyun alışkanlığı var. Baş başa kahve içerken birisi onu aradı oyuna gelsene vs diye çağırdı. Bende bu kişiye açık dille söyledim yani bana garip geliyor oyundan arkadaşların var ve hayatına bunları almışsın dedim. Oda onlar sosyal medya arkadaşları gibi kelime kullandı. Madem sosyal medya arkadaşı neden oradan tanıdığın kızdan borç para istiyorsun yada bir şey olunca onunla dertleşiyorsun dedim çok önemli değil sen hayatımda olursan çıkarırım dedi. Ama önceden de o benim için değerli birisi dedi hayatında 1 kere bile görmemiş. Bende ilerde ciddi yola girersek ben böyle oyun oynamanı istemem dedim. Açıkcası bana biraz boş geliyor. Telefonda benimle konuşurken mesela bilgisayar tuş sesi vs geliyor benimle de ilgileniyor ama evde direkt bence bilgisayar açılıyor. Sorduğumda da valla diğer kişilerle oynamıyorum kendi başıma oynuyorum diyor. Sizde biliyorsunuzdur bu yüzden çoğu kişinin yuvası bile yıkıldı. O bağımlısı değilim diyor ama oyundan tanıdığı kişiyle dertleşip borç para istiyorsa oyundan tanıdığı insanlar değerli ve oyunda aynı şekilde. Böyle birisi oyun bağımlısı mıdır?
çok önemli değil sen hayatımda olursan çıkarırım dedi.
bak oyun oynamıyorum inandın mı vs diyor.
Oda işte bağımlı değilim vs diyor. Ama benimle konuşurken bile bilgisayar açık ve beni irite ediyor. Ben normal kız arkadaşa bile tereddütle yaklaşırım ama o 7 8 yıldır oyundan tanıyıp görmediği insandan borç isteyip dertleşiyor. Ay bana garip geliyor. Ben tetikleniyorumBenim abim de aynı bu şekilde.arada ziyaretine giderdim.hiç benimle ilgilenmedi.isten gelirdi tekrar işe gidene kadar bilgisayar.kaldı k8 benzer konular da çok okuduk.sıkıntı yaşanır.
Çok uzun süre olmuş.bu saatten sonra kurutulması çok zor.Oda işte bağımlı değilim vs diyor. Ama benimle konuşurken bile bilgisayar açık ve beni irite ediyor. Ben normal kız arkadaşa bile tereddütle yaklaşırım ama o 7 8 yıldır oyundan tanıyıp görmediği insandan borç isteyip dertleşiyor. Ay bana garip geliyor. Ben tetikleniyorum
Ya vazgeç demiyorum ona ama sorguluyorum onu niye böyle oyuna düşkün vs diye. Hayatımdan çıkarırım lafları bence palavra kimse benden önce tanıdığı kişiyi hayatından kolay çıkarmaz sadece çıkarmış gibi yapıp arkamdan iş çevirir. Ama bu insan çok emin konuşuyor gerçekte tanıdığı insanlarla bile arasına mesafe koymayı kabul ediyor. Hayatımda sen varsan senle daha vakit geçiririm diyor."çok önemli değil sen hayatımda olursan çıkarırım" lütfunu bağışlamış beyefendi, kendisine müteşekkiriz.
şöyle bir gerçek var ki; bazı zevklerden vazgeçmek zor ama imkansız değil, hele ki bir aile kuracaksak mecburuz.
Bu durumun sonu yok. Bu bağımlılık sadece zevk olarak kalmalı. Eğer böyle kalmazsa aynı evin içinde iki kişi olmasına rağmen derin bir yalnızlık ile kardeş oluyoruz kadınlar olarak ...
Şu aşağıdaki oyuna baktığında herkesin telefonunda ve kimse birbirinin yüzüne dahi bakmıyor bile telefondan.
İşte ev hayatını bilmiyorum bana yansıttığı kadar aslında. Ama telefonda konuşurken genelde hep bilgisayar başında. Hatta dün dedim mesajlaşırken 2 dk falan mesaja cevap vermeyince artık senin bilgisayarda olduğunu anlıyorum dedim. Direkt savunma olarak ama seni de bekletmiyorum aynı anda ilgileniyorum dedi. Sonrasında da o kızla da oynamıyorum diğer kişilerle de tek başıma oynayıp çıkıyorum dedi. Yani ben odağının kaydığını anlıyorum. Sonradan da kesin bunun tribine girerim benimle konuşurken hep bilgisayar açık ne oluyor diye ben böyle biriyimSosyal medya arkadaşlığınıda asla anlamam oyun arkadaşlığını asla anlamıyorum. Yüzünü hiç görmediği birinden bir erkek nasıl borç ister gerçekten kötü.
Kaç yaşına gelmiş insanların bu derce bağımlı halde oyun oynaması evlense bile düzelmez. Adam 30yaşına gelmiş nerdeyse yeni ergen gibi oturup saatlerce oyun oynuyor. Ben olsam direk iletişimi keserim daha olgun birisi ile birlikte olurum
Ben bu cumlelerlin hepsini duydum. Hepsi bahane. Bir ara konustuk, tamam oynamicam dedi disari cikalim plan yap ben gelirim dedi bilmem ne oldu ama aksam donup dolasip bilgisayarin basina oturdu hep. sabahlara kadar oyun oynadigini bilirdim. ugrasilacak cile degil. Isler ciddiye binsin, azicik birbirinize alisin yine oyuna donecektir.Bağımlı değilim diyor sen hayatıma girdikten sonra oynamadım bile arkadaşlarımla seninle vakit geçirmek istiyorum aklıma bile gelmiyor diyor. Ama birisi onu arayıp oyuna gel diyorsa bu onun hayatına empoze olmuş bir şey bence. 17 18 yaşinda bende oynardım oradan arkadaşlarım vardı ve sonradan sıkıldım aklım başıma gelince aman ömrümü mü çürütcem dedim bitti. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazdım. Telefonda benimle konuşurken bile bilgisayardan bir şeyler yapıyor
Aynısını söyledim şu an hislerin yeni ve yoğun ondan dolayı her dediğimi yapmaya hazırsın ama sonradan normaline döneceksin dedim. O mesela benimle plan yapar her gün neredeyse buluşmak ister ama eve gidince bence o bilgisayar 1 kerede olsa açılır :)Ben bu cumlelerlin hepsini duydum. Hepsi bahane. Bir ara konustuk, tamam oynamicam dedi disari cikalim plan yap ben gelirim dedi bilmem ne oldu ama aksam donup dolasip bilgisayarin basina oturdu hep. sabahlara kadar oyun oynadigini bilirdim. ugrasilacak cile degil. Isler ciddiye binsin, azicik birbirinize alisin yine oyuna donecektir.
Yemeyin herşey köprüyü geçene kadar..Evlenince sigara yı bırakırım,kumarı bırakırım , alkolü bırakırım yalanı ne kadar saçmaya oyunu bırakırım yalanı da o kadar saçma .Bırakacaksan şimdi bırak benim için değil kendin için bırak değil mi hep tırı vırı.Bir kadından borç almasına ve borç alabildiği birini sizin için yok saymasına hiç girmiyorum tam rezalet....Şey ben şimdiden bile garipsedimorada kendi hayatı var tanıdığı insanlar var ve muhattap olduğu insanlar fazla. Dünde bu konuşmayi yaptım hayatında çok insanla muhattap oluyosun ben böyle biri değilim dedim. Arkadaşı oyun oynayalıö diye arıyor yok ben kız arkadaşımlayım diye kapatıyor sonradan da bak oyun oynamıyorum inandın mı vs diyor. Yani bana kanıtlamak için bazı şeyleri yapıyor sırf sevgili olmamız için. Sonradan değişeceksin deyince hayır ben sana bir şeyler hissediyorum böyle devam ederim diyor. Ama onun normali bu bende birini değiştirmeyi uygun görmüyorum. Ona da dedim birçok insanın evliliği yıkıldı bunun için bağımlı değilim dedi ama kim bağımlı olduğunu kabul eder ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?