Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
simdi kızı aptalca linclerler yaa arkadasım

herkesin hayattan beklentisi baska istedi baska kimisi 200 gram ister ev ister kimisi nikahtan evlenir dünyayı gezer

su kafaları asın yaa kimseyi ilgilendirmez kız ister 200 ister ister 500 haa adamın parası yoktur o zaman zaten kiside sahin var sen volvo istiyosun gibi

iyide evl

iyide evlenemyi düsünüyorum diyorsun daha kesin degil bu 1 2cisi dogu yada baska yöre farketmez 200 gramsa o iş öyledir ev yapılırken düzülürken as cok konustugn cocugun aiilesnin durumunu bilirsin yani söyle cocugun ailesi kendisi kirada yada cocuk asgari ücret alan biriyse sen bundan nasıl altın bekliceksin

o zaman kendi düsündügün ve isteklerini yapabilcek birileriyle konusman lazım

sonucta altını da mantıklı kullanmak gerek hem cocuk ailesinden iste yada kendileri yapsın sonrada kocana arabasını yukseltsin diye verirsen ne kıymeti o altınların senin oldugunu herkese beyan etmelisin

bilemem doguda isler baskadır belki
Hayır ailesinin durumları iyi. Yani evleri dükkanları var. Ben memurum o özelde çalışıyor. Evlenirsek kirada oturmayacaz. Esyamızı da kendimiz yaparız diye düşündük.

şangırdatanlar var mıki halaa?düğün sonrası hemen kaldırılıyor ortadan bizim akrabalarda.bir bileklik ince kolye tektaş beştaş falan takılıyor sadece.gülerler 5 10 bilezikle gezene günlük hayatta bu devirde
Benim arkadaşım kvsi mutlu olsun diye onunla birlikte güne giderken takıyormuş ama 3 bilezikcik 😂

150 gram altın çok, aşırı, uç, istemek mantıklı değil vs tüm arkadaşlara katılıyorum.

Amma!

Erkek tarafına üzülene kadar kendine de üzül, gelinin de az masrafı yok. Evlilik genel olarak çok masraflı...

Muhtemelen aile biriktirmiştir büyük kısmını.

herkesin hayattan beklentisi baska istedi baska kimisi 200 gram ister ev ister kimisi nikahtan evlenir dünyayı gezer

su kafaları asın yaa kimseyi ilgilendirmez kız ister 200 ister ister 500 haa adamın parası yoktur o zaman zaten kiside sahin var sen volvo istiyosun gibi
e durumu çok iyiyse takarlar zaten.sorun nerede?
Evet iyi. Ama ben bu konuda sorun yaşanır diye korkuyorum 🥺 bu yüzden nisandan dönen oldu etrafımda.

Benim arkadaşım kvsi mutlu olsun diye onunla birlikte güne giderken takıyormuş ama 3 bilezikcik 😂
ben 11 yıl önce bir kere bir düğünde taktım bileziklerimi gerdanlığı falan .kendimi bir kötü hissettim içimden kızıp durdum kendime .bir daha da asla takmadımm.ip bileklik tercih ederimm :KK45:

200 gram 22 ayar 136 bin civarı yapıyor düğün masrafı eşyalar başka saçma adetleri falan hesaplayınca bir daha iyi ki oğlum yok dedimm.yarı yarıya bölüşsünler altınların masrafını da göreyimmm kız tarafıyla

ya da kızını çok düşünüyorsa kendisi yapsın
ama düşündükleri şey bitmeyen elalem ne der derdi

Altından vazgeçeceksiniz maalesef. Yani hadi bu adam sizin için o borca girecek diyelim altını yapacak. Siz sonra evlendiğinizde borç ödeyeceksiniz beraber, gezmenizden geçtim yemenizden içmenizden kısacaksınız. Yokluk çekeceksiniz belki. Yazık değil mi?

Ailenizi ikna etmeye bakın bir şekilde. Elalemin altınından size ne ileride mutlu olamadıktan, zorluk çektikten sonra.

ya da kızını çok düşünüyorsa kendisi yapsın
ama düşündükleri şey bitmeyen elalem ne der derdi
işte ben elalem i düşünüp şimdiden yaptım kızıma.eşyaları da yarı yarıya alırlar maaşlarıyla .niye sadece erkek tarafına yük oluyor bu elalemmm den korkan gürühlar? :KK45: :KK53:

e durumu çok iyiyse takarlar zaten.sorun nerede?
ailesi belki kendi istediği gibi bir gelinse, o da belki takar
ama ya değilse?

ya da takarlar ama neticede memur gelin...gidip bayramda kayınvalide camı silecek değil. bence konu sahibinin kaygısı ailesinin öyle hevesle 150-200 gram yapacak olmaması ihitmali çünkü muhafazar yerlerde aileler mırın kırın etmeye bşaladı artık. "eskiden yapıyorduk ama 15 yaşında kız alıyorduk ömür boyu kapımızda hizmetçiydi şimdi memur geline onu neden yapalım" diyorlar..

bu arada benim ailemde de en az 100 gram takılıyor. geneli daha fazla. hiç bir gelin de bayram temizliğine filan gitmiyor. kimse de beklemiyor. tüm bekarlar bize gelsin bence.

ben 11 yıl önce bir kere bir düğünde taktım bileziklerimi gerdanlığı falan .kendimi bir kötü hissettim içimden kızıp durdum kendime .bir daha da asla takmadımm.ip bileklik tercih ederimm :KK45:
Bugün Yaprak Dökümü’nde (2009’daki bir bölümmüş) Ali Rıza, yarım altın fiyatını sordu. 160 lira dediler. Ezile büzüle 80 liraya çeyrek aldı. Bir de üzüldüler çeyreği nasıl takacağız kızımıza, ayıp diye :D

Altından vazgeçeceksiniz maalesef. Yani hadi bu adam sizin için o borca girecek diyelim altını yapacak. Siz sonra evlendiğinizde borç ödeyeceksiniz beraber, gezmenizden geçtim yemenizden içmenizden kısacaksınız. Yokluk çekeceksiniz belki. Yazık değil mi?

Ailenizi ikna etmeye bakın bir şekilde. Elalemin altınından size ne ileride mutlu olamadıktan, zorluk çektikten sonra.
adam yapmayacak.
ailesi yapacak.

Kim niye linclesin limoncu? Pahaliliktan evlenemiyorum diyen kendisi olduğu için insanlar yorum yaziyor herseyi de linc linc. 🙄
Durduk yere neden nasıl 66252 gram altın istersin diye kimse kimsenin yakasına yapışmıyor.
200 gram altin verecek biri cikarsa evlenir, nikahi mi basacagiz bu iş olamaz diye? 😁

Kime ne istersem şato aldırırım diyen biri de oturur kendisine şato alacak beyini bekler. Şato alan yok, şatoda oturmak bizde adettir evlenemiyorum derse o zaman şatosuz evlen yorumu gelir yani 😁😁😁 Bu da öyle işte.

ailesi belki kendi istediği gibi bir gelinse, o da belki takar
ama ya değilse?

ya da takarlar ama neticede memur gelin...gidip bayramda kayınvalide camı silecek değil. bence konu sahibinin kaygısı ailesinin öyle hevesle 150-200 gram yapacak olmaması ihitmali çünkü muhafazar yerlerde aileler mırın kırın etmeye bşaladı artık. "eskiden yapıyorduk ama 15 yaşında kız alıyorduk ömür boyu kapımızda hizmetçiydi şimdi memur geline onu neden yapalım" diyorlar..

bu arada benim ailemde de en az 100 gram takılıyor. geneli daha fazla. hiç bir gelin de bayram temizliğine filan gitmiyor. kimse de beklemiyor. tüm bekarlar bize gelsin bence.
benim dayım 20 tane 25 gram bileziği taktı gelinine.başka takılar da takıldı .ama yıllarca biriktirildi onlar ve altın bu kadar pahalı değildi .bu yıl 2. oğlu evlendi onaysa sadece 4 bilezik taktı bir de set.yani yıllara göre bile değişiyor takı miktarıı

adam yapmayacak.
ailesi yapacak.

E ailesi olunca daha farklı olmaz ki? Ailenin evlendikten sonra o altınları geri isteyip istemeyeceğini bilemeyiz. İstemeseler bile ileride lafını etme olasılıkları yüksek. Altın fiyatları artık eski adetlerde olduğu gibi değil. Eskiden düğünlerde en aşağı çeyrek takardık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X