- 11 Aralık 2018
- 41.485
- 257.825
- 598
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
O babanın geline yedireceğini sanmıyorumValla aşşırı merak ettim şu an. Nereye gittiği belli olmayan paralar da gelinin elindedir belki kız, belli mi olur?

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O babanın geline yedireceğini sanmıyorumValla aşşırı merak ettim şu an. Nereye gittiği belli olmayan paralar da gelinin elindedir belki kız, belli mi olur?
Gözümü açtım bundan sonra dünürler düşünsün bedavaya vermicem oğlumuFaiziyle hesaplasın ama. İlk 2 yıl aldığı mamaların parasına 28 yıllık faiz işletsin.
2.5 ev parasıdır bence. Bu kadar altın isteyen ev aldırmadan evlenmez. E bi de eşyalar var, onları da kız tarafı yapacak değil herhalde, tabi ki erkek ailesi yapacak.
Emzirmeden sonra memelerim bile toplanmadı bak estetik parasını gelinin annesi ödesin doğru anne sütüyle büyütüp veriyorum oğlumu sonuçta. İyi fikir ya
Çok haklısınız çilek hanım, ben düşünemedim bunu. Benim anam başından gideyim diye paldır küldür hiç bişey istemeden verdi beni, üstüme para da verirdi sırf evleneyim diye. O yüzden ben düşünemiyorum böyle şeyleriOhoo evet evi unuttum.
Napsın bu insanlar kudra hanım kirada mı otursunlar? Nasıl geçinecekler sorarım sana?!!!!!
Allah bilir kaçıncı metres ezdi paracıkları. Sen her sabah erkenden kalk, akşama kadar elalemin ağız kokusunu çeke çeke kazan, baban gitsin keyfine harcasın. Bi çeyiz parası çıkarama. Sonra da geline 300-500 gr altın taksın anan, eşyasını evini herşeyini düzsün, hiç sorma bu değirmenin suyu nerdendir.Sonra onlara gık diyeme, elin oğlunun babasından her şeyi iste. Geleneksel yapı böyle bir şey sanırım, herkes birbirini zincirleme soyuyor.O babanın geline yedireceğini sanmıyorum![]()
Geleneksellikleri batsın bu açıdan bakınca...Allah bilir kaçıncı metres ezdi paracıkları. Sen her sabah erkenden kalk, akşama kadar elalemin ağız kokusunu çeke çeke kazan, baban gitsin keyfine harcasın. Bi çeyiz parası çıkarama. Sonra da geline 300-500 gr altın taksın anan, eşyasını evini herşeyini düzsün, hiç sorma bu değirmenin suyu nerdendir.Sonra onlara gık diyeme, elin oğlunun babasından her şeyi iste. Geleneksel yapı böyle bir şey sanırım, herkes birbirini zincirleme soyuyor.
Çok haklısınız çilek hanım, ben düşünemedim bunu. Benim anam başından gideyim diye paldır küldür hiç bişey istemeden verdi beni, üstüme para da verirdi sırf evleneyim diye. O yüzden ben düşünemiyorum böyle şeyleri![]()
Kilolarca derken kaç kilo acaba? Kendi kilosu kadar değilse sayılmaz![]()
Anneniz kadın değil mi hanfendi, o nasıl düşünebiliyor? Siz babanıza söyleyin o düşünsün lütfen.Kadın olduğunuz için de düşünemiyor olabilir misiniz acaba? Bir düşüneyim...
Yok ben de düşünemedim
Keşke annem düşünse de söylese.
Benim için de kimse bir şey istemedi. Kayınvalidem bana bohça yapıp topuklu tüylü terlik bile almadı. Evliliğim zor ayakta duruyor şu an ama yuvam için susuyorum![]()
Anneniz kadın değil mi hanfendi, o nasıl düşünebiliyor? Siz babanıza söyleyin o düşünsün lütfen.
İş yerimde bir hekim evlendi aynen bu sebeple karşı taraftan süt parası aldılar 50.000Erkek tarafından kendi için süt parası isteyen kız anneleri var bir de. Kendi kızını emzirdiği için elalemden para istiyor.
Siz de süt parası dersiniz. Hatta mamayla beslendiyse mama parası deyin, daha pahalıya gelir daha kârlı olur![]()
ben evlendikten 3 yıl sonra kendim aldım hep tektaşımı beştaşımı bazı kolyelerimi günlük bileklikler vs.süzme saf mı oluyorum ki baştan erkek tarafına yüklemediğim için acaba?Kız doğuran para isterken oğlan doğuran para ödüyor bir de. Ben kararımı verdim kız tarafı benden altın isterse ben de pırlanta gibi oğlan veriyorum siz de bana ödeme yapın madem diyip ben de altın isteyeceğim![]()
bir doktor süt parası mı istedi ben şokkkkkİş yerimde bir hekim evlendi aynen bu sebeple karşı taraftan süt parası aldılar 50.000
Adam da araştırma görevlisiydi![]()
süt parası da iste gelindenGözümü açtım bundan sonra dünürler düşünsün bedavaya vermicem oğlumu![]()
Şekerim sosyal statüye bakma hiç, neler neler istiyorlar neler dönüyor bir bilsen. Asla tenezzül etmez denilen şeyler için nişan atmalar, olay çıkarmalar. Görgü gerçekten aileden gelen birşey. Sonradan kazanılmıyor.bir doktor süt parası mı istedi ben şokkkkk
doğru.bunca yıl donsuz yaşamışız gibi evlenirken iç çamaşırlarını kaynanaya aldıran insanlarız biz.Şekerim sosyal statüye bakma hiç, neler neler istiyorlar neler dönüyor bir bilsen. Asla tenezzül etmez denilen şeyler için nişan atmalar, olay çıkarmalar. Görgü gerçekten aileden gelen birşey. Sonradan kazanılmıyor.
İş yerimde bir hekim evlendi aynen bu sebeple karşı taraftan süt parası aldılar 50.000
Adam da araştırma görevlisiydi![]()
Yahu 2 oğlum var sen konuştukça yüreğime inecek2.5 ev parasıdır bence. Bu kadar altın isteyen ev aldırmadan evlenmez. E bi de eşyalar var, onları da kız tarafı yapacak değil herhalde, tabi ki erkek ailesi yapacak.