- 4 Şubat 2021
- 961
- 1.318
- 63
- Konu Sahibi kivircik92
-
HarikaaTamam Lilacığım teşekkür ederim şubatı bekleyeyim ben o zaman
Bu arada benim kızım olacak adını da Lila koyacağım
aslinda bebeğin nasil beslendiğine bağlı gereksiz olabilir. benim küçük ne emzik aldı, ne biberon, 6 aya kadar anne sütü devam etti. 6 aydan sonra bir suluk aldım, onu da kaynatiyordum. hiç ihtiyaç duymadım açıkçası.Ben günde 4-5 kez sterilizatör kullanıyorum kim gereksiz diyor ya şaşırdım çok. Gereksiz diyenler steril değil heraldekaynatmakla uğraşmak daha mı kolaymış vay be
Herkes kendi deneyimlerini yazdığı için kimine gereksiz kimine gerekli oluyor. Ben hiç sterilizatör kullanmadım. Ama benim olmazsa olmazım süt sağma makinesi. İlk günden itibaren kullandım. Travel sistem almadım direk mclaren baston puset aldım. 10 yıldır taş gibi duruyor sürekli kullandım. Kıyafet alma bence çünkü altın çok arttığı için hediye kıyafet geliyor artık. Hatta varsa etrafında arkadaşın falan onlardan bile alabilirsin. Benim kızın kıyafetleri 4 çocuk büyüttü. Bez olayında da deneyip almak lazım mesela minies benim kıza pişik yaptı. Ağız mendili hiç kullanmadım neredeyse kusan bir bebek değildi. Park yatakta yatırdım. Sonra yatak ve dolap aldım. Islak mendil yerine pamuk kullandım.Ee tabi canım bana göre gereksiz mesela ama sen kullanıp memnun kalanlardansın o yüzden sorun yok bence.
Bilmiyorum ya ben almam herhalde
Rica ederim faydalı olduysa sevinirim
Sudocrem benim oğluma hiç yaramadı hatta daha kötü yapıyordu pişiğini. İçeriği de pek güzel değil. Yani alırken küçük boyunu alın, sonra benim gibi koca kutusunu çöpe atarsınız.Hepsini yazdım
Sleepy candır
Sudocrem candır
Sebamed bebe şampuanı candır
E bebek Baby Ne alt açma örtüsü candır
Bez alirken stok yapmayınızHepsini yazdım
Harikaasağlıkla gelsin inşallah küçük Lila
Sizi zaten kaale almıyorum... Ekonomiyi sizden öğrenecek degilim. O markalar 2017de de aynı fiyattaydi. Ayrıca yurtdışında çoğu aklı selim insan marka kullanmıyor kendi ülkeleri sanayi ve üretim ülkesi olduğu üçun kendi ülkesini naçizane ürünlerini kullanıyorlar. Almanya da bir Alman markası emzik ile Fransız markası emzik arası fark 2017 de farklıydı ....neyse ya size iyi cybex lerne komiksiniz ya ünlem işaretleri falan , bence ekonomiyi ciddiye alın beni ve bu sitede yazılanları değil :)
Ben mama sandalyesini temiz ikinci el buldum aldım 60₺Evet konu tavsiyelere döndü ne yapalım hepimizin sorunu ortak, çözümlerimiz de öyle olsun
Hemen bakayım ben ona dediğin gibiyse bir kaç aya onu alırım oh mis
Mutlaka denenmiş bilinen ürünleri almak dha mantıklı çünkü..Olmaz mı böyle kullananlardan fikir almak benim için daha faydalı
Ben de regl olana kadar sadece anne sütü verdim ama 4,5 aylıkken regl ile süt baya azaldı memeler boşaldı mama takviyesine başladık regl haftalarında. Biberon kullanınca dediğiniz gibi bulaşık çok oluyor.aslinda bebeğin nasil beslendiğine bağlı gereksiz olabilir. benim küçük ne emzik aldı, ne biberon, 6 aya kadar anne sütü devam etti. 6 aydan sonra bir suluk aldım, onu da kaynatiyordum. hiç ihtiyaç duymadım açıkçası.
Ablam ve eniştem kimyager ikisininde söylediği ya mustela ya Sebamed di.. mustela pahalı olduğu için düşünmedim bile deneme yanılma yapayım dedim eğer bir sıkıntı görürsem mustelaya öyle geçerim dedim ama 4 aydır bir sıkıntı yaşamıyoruz şükür doktorumuzda Sebamed yenidoğan taraftarıSnowy bir şey sorsam
Sebamed yazmışsın ya genellikle mustela diyorlar ama oda çok pahalı.
Sebamed nasıl peki içerik olarak ?
Aynen öyle, kira ödüyoruz ,sadece eşim çalışıyor, araba kredi borcumuz var. Tüp bebek yaptırdık hala taksitlerini ödüyoruz. Bebeğimiz 2 ay sonra dünyaya gelecek. Odasını yaptık en makul ne ise uygunu ne ise öyle oldu. A101 bim i takip ediyorum bebek şeyleri için. İndirimden almaya calısıyorum. Bez ve ıslak mendil fiyatları dudak uçuklatır olduBunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Bende 2.el düşünüyorum onuOto koltuğu ne o öyle uçmuş.
Onu kesin 2.el alırım
Herkes kendi deneyimlerini yazdığı için kimine gereksiz kimine gerekli oluyor. Ben hiç sterilizatör kullanmadım. Ama benim olmazsa olmazım süt sağma makinesi. İlk günden itibaren kullandım. Travel sistem almadım direk mclaren baston puset aldım. 10 yıldır taş gibi duruyor sürekli kullandım. Kıyafet alma bence çünkü altın çok arttığı için hediye kıyafet geliyor artık. Hatta varsa etrafında arkadaşın falan onlardan bile alabilirsin. Benim kızın kıyafetleri 4 çocuk büyüttü. Bez olayında da deneyip almak lazım mesela minies benim kıza pişik yaptı. Ağız mendili hiç kullanmadım neredeyse kusan bir bebek değildi. Park yatakta yatırdım. Sonra yatak ve dolap aldım. Islak mendil yerine pamuk kullandım.
Sudocrem benim oğluma hiç yaramadı hatta daha kötü yapıyordu pişiğini. İçeriği de pek güzel değil. Yani alırken küçük boyunu alın, sonra benim gibi koca kutusunu çöpe atarsınız.
Kıııız bebekle ilgili aldığın ennnn iyi şey ne dersen sterilizatör derimSorarım tabi Hatuncuğum :)
Benim en küçük kardeşimle aramda baya yaş farkı var o yüzden hatırlıyorum baya ne lazımdı değildi diye bir de inan o listelere çok bakmıyorum ben çoğu gereksiz.
Önceden sterilazyon makinesi mi vardı mesela almadım :)
1 tane biberon alacağım, bir tane emzik yatağını bile 4-5 yaşına kadar kullanabileceği bir şey aldım.
Arabasını pusetli aldım evde ekstra başka bir şey yok.
İşte düşünerek ve burayı okuyarak hareket etmeye çalışıyorum ama tıkandığım yerde elbette sorarım canım benim
Ben mama sandalyesini temiz ikinci el buldum aldım 60₺ikea antilop olandan. Çok fonksiyonlu olsun, yatsın kalksın vs istemezsen öyle bir şey yapabilirsin. Gayet iş görüyor, temizlemesi kolay, sökülüp taşınabiliyor. Fazla yer kaplamıyor. Sıfırı 300e çıkmıştı en son
kaynatmak çok zor ya..ben de alsaymışım keşke sonra 2.elden satardım..çünkü bu sterilizasyon işi gece 5 te de olabiliyoro saatte su kaynatılıyor falan inşallah gerek kalmaz.Ben günde 4-5 kez sterilizatör kullanıyorum kim gereksiz diyor ya şaşırdım çok. Gereksiz diyenler steril değil heraldekaynatmakla uğraşmak daha mı kolaymış vay be
yalnız sterilizasyon işi çok sıkıntılı gece 5 te bile su kaynatmak durumunda kalabilirsiniz...keşke ben de alsaydım 2.elden satardım da o çileyi gece çekmezdim...Ee tabi canım bana göre gereksiz mesela ama sen kullanıp memnun kalanlardansın o yüzden sorun yok bence.
Bilmiyorum ya ben almam herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?