bu saatte yine ağlıyorum

Canım benim ...
Boşver . Sen "malım" dedin diye mal değilsin, özür dileyince de bir şey olmadı.
Ayıp... Ben de 17 yaşında oldum, hepimiz olduk. Ama ben hiç senin kardeşin gibi değildim.
Ben olsam, sanırım tavır alırdım. Çok ayıp etmiş çünkü. Annenle babanın söz geçirememesi de çok kötü

yerlere tekme atıyor dopal olarak alt komşu kavgaya geliyor bize..polis çağırcaz falan diyorlar..kardeşim bunu bilip buna güveniyor.annemgil alttakinden çekiniyorlar kavga etmek istemiyorlar...o yüzden tekmeliyor duvarlara vuruyor
alttakiler çok mu sessiz hayır ı-onlarda hergün gelini döövüp ağlatıyorla..korku filmi gibi yaşıyorum

Son düzenleme:

Canım 23 yaşındayım ve benim de 17 yaşında ergenlikten hala çıkamayan bir kardeşim var.Onun yüzünden babamdan bile bu yaşta dayak yiyorum.Kollarım, dizlerim mordur, sıyrıktır benim saçlarımdan tutulup yere sürtülmekten.Ben çareyi, şehir dışında ücretli öğretmenlik yapmaya karar vererek buldum.1 ay sonra ayrılıcam evden.Nolursa olsun ülkede kız evlatsan işin gerçekten zor.

yavrum aramizda 2 yas var ne yapacaksin, 3 maymunu oynayacaksin ne yapalim..böyle demek ki degismiyor

ama gercekten kardesinde bir sorun var gibi cok simartilmis sanirim,ama bu fazla babanda hata yapiyor

tepesine cikartacak sonra o da pisman olacak..

bu cocugun cekindigi hicbir sey yok bir babasini görünce tamam yine hiddetlenir ama o yavaslatir...

ya kimileri erkek cocuk oldumu pasa soyundan bulunmadik birsey saniyorlar sükür hic görmedim,bizimkide beni eziyorsunuz diyor:)

ama sende aldirma be güzelim aman cok skiliyorum bu yaslarda cocuklarin bu tavirlarina sanki dünyayi kurtarma derdinde kapi tekmeliyor..

canm kıyamam Allah yardım etsin bize..bend einşallah ank dışında işe girerim Allah banada yardım eder inşallah..
arkadaşlarına bakıyorsun insanlar mutlu rahat görünüyor için acıyor bide bunu yapan ailen umarım daha mutlu olursun..

Amin canım.İnşallah gönlüne göre olur herşey.Evet kesinlikle katılıyorum sana.Ben aslında ailenin varlığına inanmıyorum.Bu dünyaya geldiğimiz andan itibaren yalnızız.Benim teyzeme de dedem psikolojik baskı uygulardı, evden kurtulmak için 17 yaşında evlendi.Yalnış bir evlilikti.Boşanmak istedi, eşi zorla arabaya bindirip kaza yapıp felç kalmasına sebep oldu.Herşey gözlerinin önünde yani annemlerin.Bunu bile bile böyle davranmaları canımı sıkıyor.Sıkma canını.Biz de mutlu oluca elbet...

benzeri başımda...

aileler suçlu ama kesinlikle.

kardeşin istediğini yaptırmasını biliyor tabi bence kardeşinle tek kelime bile etme sen konuşmayınca biraz anlar belki

benzeri başımda...

aileler suçlu ama kesinlikle.

kardeşin istediğini yaptırmasını biliyor tabi bence kardeşinle tek kelime bile etme sen konuşmayınca biraz anlar belki

Bana saka gibi gelmisti ama bune yahu. Böyle ailelerde mi var yahu? Bir degil, iki degil.
Kusura bakmayin, hosgörünüze siginarak yaziyorum, bu ne sacma aile yapisi, bu ne kadar sacma düsünceler yahu.
Oglani tut, kizi at.
" aman komsular gelmesin" diye oglani kuduz k.pek gibi yetisdir.
Neyse ben susayim.
Tekrar kusura bakmayin.

Son düzenleme:
kardeşim çok tembel sorumsuz hersene hocalaar yalvararak sınıf geçer..
oğlum olursa eğer asla asla böyle yetiştirmem asla inşallah olur hemde

cok üzüldüm ya, gercekten bunu yapan insanin Allahtan korkusu yoktur..

ben buraya üye olmadan önce kiz-erkek ayriminin bu kadar oldugunu bilmiyordum..

insallah gittigin yerde mutlu olursun...

ama var ya erkek erkek diyorlar ya aslinda en iyi sirdas,herzaman yanlarinda olan kiside hep kiz evlatlari oluyor..

hakkinda hayirlisi

hiç bu kadar kötüsünü yaşamadım oğlanı tut kızı at olayıda değil... o küçük ablası diye düşünüyolar genelde

canm gerçekten aile olan insanlar var..öyle anneler var kızlarına sırdaş yoldaş oluyorlar..öyle babalar var ki kız çocuğu daha ayrıcalıklı görüyor incinmesin diye..bizim şansımız bu..yada kader..Umarım eviliğimizde mutluluğu buluruz

Kybelecim, ALLAH yardımcın olsun. Çok üzüldüm senin adına. Ama ALLAHA şükür şehir dışına çıkmışsın.

canm aslında aile olanlarda var..annesi sırdaş yoldaş olanda..babsı kız çocuk incinmesin diye daha çok kızı ayırnda..bizde şans yok..umrım evlendiğimizde çok mutlu oluruz

Yazik ya hakikaten yazik !

aileden çekmek çok zoruna gidiyor insanın...zor durumda olsam gidceğim yer onların yanı...

Amin canım.Ben de ailemin bu kadar ayrım yapabildiğini bilmezdim.Kardeşimi çok şımarttılar.Okulu bırakmasına bile sebep oldular.Babam ticaret ile uğraşıyordu.Karnesinde her zayıf gördüğünde çalışır düzeltir benim oğlum demek yerine okumazsa okumasın.Ben işin başına geçiririm onu dedi.Şuan okulu bıraktı ve erkek kuaförünün yanında çıraklık eğitim merkezine bağlı olarak çıraklık yapıyor.Finansal özgürlüğümü elime aldıım.Bi yandan ücretli öğretmenlik yaparken, bi yandan web tasarım yapıyorum ve ayda 4000 tl gibi bi rakam kazanıyorum.onu komple aileme veriyorum ki zaten maaş kartım babamda.demiyor ki şu da senin harçlığın olsun.bayansın sonuçta diye.insanın kendi ailesinden para saklaması kadar kötü ve saçma birşey var mıdır? kendi ihtiyaçlarım için bunu yapmak zorunda kalıyorum.Öğrenilse bunu da dayağını yerim.Annem teyzemle telefonda konuşuyodu.Benim yaptığım işten açıldı konu.Ben de bu şekilde 5 sene falan çalışsam ben ev alırım kendime dedim.Annemle bi yandan teyzem hoparlörden bi yandan dur bakalım sen kızsın önce kardeşine ev alacaksın demezler mi?enayi gibi hissettim kendimi.neymiş evimle evlenirsem kocam bana evlendiğimde sen bana evinle geldin(sanki üstüne para verdin beni almak için der gibi) diyerek beni aşağılarmış.Ne kadar mutlu olurum bilmem ama evde olduğumdan daha mutsuz olamam canım.

Eğitimciyim ve dayağa tamamiyle karşıyım amaaa...

Eskiden de erkek çocukları yaramazdı, babalar kulakları çekip, anneler yalandan 2 terlik fırlatınca çocuklar mum gibi olurdu, abiye, ablaya, büyüklere saygıyı bilirlerdi.Akrabalara saygılı ve hürmette kusursuzdular.Annemizin kimi zaman bir kaşı, bir çimdiği, bir bakışı bizi yerimize korkudan işetirdi, eve gidince soracağım sana bunu dediğinde, zaman dursun, o eve hiç gitmeyelim isterdik.

Şimdi herkesin çocuğu süpersonik zeki ee zeki dedinmi de yerinde durmayacak, zeka beyinde fazla yer kapladığından , kulak deliklerinden taşıyor ya, çocuk da mala bağlamalı, yakmalı, yıkmalı, kırmalı ortalığı.
Gene şimdilerde herkesin çocuğu hiperaktif, komşuya gider kırar döker, evde terör estirir, okulda kavga çıkarır annesi sanki çocuğu uzaya gitmiş gururuyla sırırta sırırta "ayy hiperaktif bizimki işte naparsın, heeep fazla zeki olmasından kaynaklanıyor" der.Halbuki bilmezki hiperaktivitenin tanımı 6 saniyelik yerinde duramamazlıktır.Yani çocuk en sevdiği çizgifilmi bile seyrediyorken 6 saniye bile kıpırdamadan duramıyorsa, geceleri uyurken bile sürekli koşuyor, konuşuyor yani uyku halinde bile 6 saniyeden fazla kıpırdamadan duramıyorsa (yani çocuk hiç uyumayacak) işte o zaman hiperaktivite tanımı konar.Ama malesef şımarıkça, her istediği çocuk daha leb demeden verilerek yetiştirilmiş şımarık, yaramaz, ukala ve saygısız yetiştirilmiş tüm çocuklar malesef ya çok zekidir ya da hiperaktiftir.Bir ebeyveyn de çıkıp benim çocuğum şımarık, yaramaz ya da hasta demez.

Ergenliğe de zaten bir tek bu çocuklar girer, ve bir türlü de çıkamazlar.Çünkü ergenlik bir tek onlar için sözkonusudur.Aman psikolojisi aman kişiliği aman tuzu biberi derken terörkatlanarak devam eder.Bu sırada da çocuğun altınları dökülmesin diye anne , baba da ses etmez, her dediğini yapmaya devam eder.

Belki 10 sene önce Selahattin Duman bir köşe yazısında şöyle bir şey demişti " eskiden biz de ergenlik psikolojisi bilmemnesi yoktu, bazen girer gibi olurduk o psikolojiye, annemiz bir telik atınca aydınlanır, hemencecik çıkıverirdik, biz bilmezdik o ergenlik psikolojisini".

Yani özetle; iş ana babada ve yetiştirme tarzında bitiyor.Evet ceza da olmalı,temsili pofidik terliğin ele alınması da.Çocuk çocukluğunu bilecek, büyüğü tanıyacak, hürmet edecek, aksi durumda da ana baba çocuğu uyaracak, cezalandıracak ya da sevdiği bir şeyi yasaklayacak vs vs...Öbür türlü senin adam edemediğin çocuk bir süre sonra topluma karışıyor, benim kızımın başını yakıyor, benim çocuğumu yoldan çıkarıyor, toplumu bozuyor.Ve çember bu şekilde ileriliyor.

Kardeşim, senin ailenin zihniyetinin değişmesi bu saatten sonra zor.En güzeli okulunu bitirmen, farklı bir şehirde iş bulman ve kendi ayakların üzerinde durarak kendine stressiz, mutlu bir sayfa açmandır diye düşünüyorum.Umarım kardeşin de ilahi bir aydınlanma yaşar ve bu psikolojiden tez zamanda çıkar, bu günleri en kısa sürede unutur, çok mutlu olursun inşallah.

ayy benim annemde öyle işe girince hemen evlenme biraz bize yardım et diyor...
canm çile çekmek için dünyaya gelenler varya biz onlardanız heralde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…