- 25 Aralık 2020
- 6.252
- 22.599
- 298
- 41
tatlım seninkiler alemmiş ama yahuBelki bunlar ufak gibi görünebilir ama gerek evliliklerimde gerek ilişkilerimde benim pek görmediğim özelliklere sahipti. Benimkiler tipik Türk erkeği, dağınık. Çorabını oturduğu koltuğa atanlardan. Ama diğer taraftan bu gurbetçi sevgilim çok düzenli ve disiplinliydi. Çin’den getirdiği eşyaları koyduğu deposunu gördüm. İğneden ipleğe binlerce ürün var ama çok nizami bir şekilde yerleştirmiş. Ütüsüz kıyafet giymez. Hep temiz kokar. Bunların parayla pulla alakası yok. Almanya’da büyüdüğü için o disiplinle yetişmiş.
benim sevgilim güneydoğulu ve biliyorsun biz kültürel anlamda sorun yaşarız diye ben evliliğe hiç bir zaman atlamadım, uzağım bu fikre
ama
evi düzgün tutmayacak, düzenli olmayacak. temiz tertipli, kişisel hijyeni vs olmayacak. ehh ama yani.
bir kere temizlik düzen insanın kendisine olan saygısıdır. 2. olarak da bekar adam arkasını toplayan yok 16 senedir gurbette, e benim de aynı şekilde arkamı toplayan yok ben de senelerdir tek yaşıyorum...ve kimse kusura kalmasın da kimsenin de arkasını toplayamam yani. bunu da tabii ki biliyor.
erkek kardeşim de tiril tirildir mesela, anamın evinde ben koltuk kanepe örtüsü daha hayatımda yıkamadım. o yıkar. mutfakta tabağı çanağı elden geçirir çizilmiş bardak, makineye koyarken kenarı kırılmış tabak varsa onları atar havlusunu günlük değiştirir. nevresimlerini haftalık değiştirir. filan. annem titizdir. bu da anasının oğlu, titiz tertipli. ilkokulda ders çalıştığı masayı önce güzelce siler öyle çalışmaya başlardı

para pul meselesi değil de almanya meselesi de değil bu, bu "arkamı toplayan olur nasılsa" şımarıklığı
ya anası toplamıştır
ya da evlenince karısı toplayacaktır
kadınların işi ne'dir çünkü. erkekler nasılsa kraldır.
bekar evini de gerekirse b.k götürsün nasılsa erkekte temizlik titizlik aranmıyo, şımarıklığıdır. kadın yapsın işi ne bencilliğidir.
bendeki model mesela disiplinli olduğundan değil merhametli olduğundan yapıyor.