Bu sefer ben seni deli edecem kaynanak :)

canım madem kendini üni mezunu kültürlü olgun görüyosun madem kaynananı okumamış cahil görüyosun! o zaman neden laflarını kafaya takıyosun ki, ne desem diye kendi kendini kuruyosun düşünüyosun
he de geç, madem dengin olmadığını düşünüyorsun o zaman kafana takmana gerek yok bence

Son düzenleme:

duymamazlıktan gelsemde 1 yılda içime ata ata sinir sistemim çöktü

canım cevap vermesem suratıma bakıp niye cevap vermiyorsun diyecek cevap versem arkasından lafı sokuşturuyor bende diyorum onun seviyesine ineyim bakalım bukez ne yapacak sırf görmek için belki uslanır hani demişler ya tekdir ile uslanmayanın hakkı kötekdir bakalım kötek belki işe yarar

canım kusura bakmada bu söylediklerinle sadece kendini tüketirsin ve eşinle ilişkinede hiç bi katkısı olmaz

Doğru kişilerle doğru yerdesin önce bunu bil.

Kaynanayı ne yapmalı? kaynar kazana atmalı... Belkıs Akkale nin böyle bir şarkısı vardı, evde son ses bunu çal. Valla bak. Sonra yandım gelin dedikçe altına odun at... En sonunda kaynanaya bas tekmeyi gitsin huzur evinde mi kalıyor nerde kalıyor başının çaresine baksın.

canım kusura bakmada bu söylediklerinle sadece kendini tüketirsin ve eşinle ilişkinede hiç bi katkısı olmaz

eşim zaten anladı neyin ne olduğunu canım daha dün duyduğuma inanamadım dedi ki bana annem iyice üşütmüş ya ne yapacağını şaşırdı seni kıskanmaktan gel arayalımda dalga geçelim mi dedi bende hayır ben yapamam öyle şey dedim ama bu sefer laf sokarsa bende biraz tiye alayaım yüzünün şeklini beynime kazıyayımda beni sinir ederse aklıme getirir gülerim bu şöyle bişey bana göre SENDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA OLANLARI DÜŞÜNÜP ŞÜKRETMEK GİBİ :)

bu kaçak köçek oyunlarla laf vurmalarla bi ömür geçer mi ya?

ne olursa olsun karşıdaki bi anne,senden büyük bir kadın..

yok canım onu yapamam allah göstermesin allah vicdan eksikliği vermesin bana çok şey yaptı ama kendi evi var kalsın evinde ne malında ne mülkünde gözüm var yeter ki benimle uğraşmasın ailemi bile diline dolamaya başladı ne desem bilmem artık kendisine

eşinizin hatırına saygı gösterin bence, büyüktür, annedir
hiç gerek yok bence lüzumsuz lafkalabalığına, laf sokmalara
yaşına hürmetle sabırlı olmak gerek diye düşünüyorum

eşinizin hatırına saygı gösterin bence, büyüktür, annedir
hiç gerek yok bence lüzumsuz lafkalabalığına, laf sokmalara
yaşına hürmetle sabırlı olmak gerek diye düşünüyorum

ben zaten laf sokarsa tiye alacam dedim saygısılık yapmıcam onu kendi silahıyla vuracam belki susar canım :)

şöyle bişey var burda okuduklarım bana öğrettiki kavga etmek bir işe yaramıyor kocaylada kavga etmek bir işe yaramıyor çünkü ters tepiyor anneciyse özellikle o zaman tek bişey kalıyoor takmıyor gibi yapıp tiye almak belki takmadığımızı anlarsa vazgeçer mesela neden geldiniz dediğinde komik duruma düştüğünü anlar :) tekrarını yaşatmaz asıl korkum sobalı evde oturuyor :) bizim memleket çok soğuktur hatta kar bile yağmıştır kızı varken kızının odasına soba kurmuştu ama şimdi biz gelince yakmaz o sobayı kıyamaz aynı oda da yatalım birlikte der ise şaşırmam asıl dönüşte neler yazacam bekleyin kızçeler anlat anlat bitmez mizahlarım olacak anlaşılan

duymamazlıktan gelsemde 1 yılda içime ata ata sinir sistemim çöktü

sabırlı ve ahlaklı davranın laf sokmak çözüm değildir ister okumuş olun ister okumamış olun insanın kendini yetiştirmesi önemli bu gibi davranışlarla değil yol almak yola bile çıkamazsınız olduğunuz yerden geriye sayarsınız kendinizi sabırlı tutarlı davranmaya teşvik edin ve dua edin ki sizde anne baba olacaksınız ileride evlatlarınızın eşlerine bu gibi davranışlarda bulunmazsınız umarım... ne ekersen onu biçersin...ben 10. senemde sabrımın karşılığını almış bulunmaktayım çok şükür... susmak en güzel cevaptır...

nikin çok hoşmuş :) neyse mevzu derin canım ben kavga edecem cıngar çıkaracam demiyorum ki başkaları gibi sadece ağzından çıkanı kulakları duymazsa kaynanamın bende tiye alacam eşim zaten söyledi bunu aslında başta çok mantıksız gelmişti ama şimdi şeytana uyacam sanırım yada akıllı kocama tiye alsam diyorum acaba ters tepki yaparmiki bu seferde bu kız beni beğenmiyor demesin konukomşuya

MERHABALAR öncelikle şunu söylemeliimki bende 1.5 yıldır evliyim ve bende de kayanana diye bir sorun var, size tavsiyem asla kavga gürültüyle hallerme hiçbişeyi hele eşinle asla tartışma annesi yüzünden.. kayınvalidenle sorununu tek başına hallet hakkından gel.. yoksa eşinle aran bozuluyor, gerçi sebin eşin senden yana ve seni kolluyor anladığım kadarıyla bu yöndn çok şanslıısn.. zaten bütün önemli olanda bu zaten.. eşinin annesini takmaması.. ben senini yerinde olsan kayınvaldeyi takmam bile..zaten eşinle mutlu ve eşin anneci biri değil ve gerçkten anladıysa neyin ne olduğunu hiç uğraşma bence. bırak o kendi kendine laflar soksun konussun.. sen sus ki sucku duruma düşme eşinin gözünde.. annesinin hatalarını daha rahat görsün.. bende baştan kayınvalidemi çok severdim çok yakın davranırdı bende ona saygı yapcam diye paraladım kendimi, ama anladımki sonradan bu yaptıkları gerçek değil, duygu sömürüsü.. kayınvalidem aşırı komplexli biri, ödü kopuyor oğlu aramıcak sormucak onu unutcak diye, gölge gibi her dk eşimi tel.le arar sorar kontrol eder gibi.. ben başlarda dedim ya saygı yapcam diye sürekli arar evlerimiz yakn olduğundan hergün iş çıkışı uğrardım, sonra baktımki ben tek başıma yapıyorum bunları, bn aramıyorum aramıyor sormyor bilebeni.. ben ararsam görüşür aramassam görüşmüyoruz.. fakat aramadıkmı da sitem etmeler tavırlar yapar, ama bana karşı.. oğlunu arar ama hergün bi defa gelinimin sesini duyayım demez.. tenezzül etmez. lafa geldimi başlalarına göz boyamak için kızım gb görürüm kendi kızımdan ayırt etmm der ama gerçekte ole değil.. bunu kızıyla tartışmamızda anladım çünkü her olay ve tartışmada kayınvalidem beni ve eşimi ezdi kızını korudu kolladı.. onun kızı sokaklarda gezerken ben hastayken ona baktım.. neler yaptım bunlar sölenmez tabşde insan dğer verilmediğini anlayınca kendini kullanılmış hissediyor,, benim asıl sorunum kayınvalidemin komplexli hareketleri.. sürekli bana oğlunun ona çok değer verdiğini onuniçin ölebileceğini vs anlatır, sanki bana sen kimsinki ben varken der gibi,, ben düşük yaptım 4aylık bebeğimi kaybettim göya bana bakıyor evde abuk subuk laflar oğlunu kıskanmalar benle aynı kefeye koyuyo kadın kendini, başkalarına anlatırken "oğlum karıyı karı biliyo anneyi anne " vs tuhaf komplexli konusmalar çok rahatsz oluyorum onun bu davranışından,, bişey söz konusu oluor , hep ben annesiyim tabiki bana bakçak tabiki bana bunu alcak vs emri vaki konusmalar.. ben gerçek yüzünü öğrendikten sonra eşime eleşirmeye başladım annesini, öncelerde ayrım yaptığı için eşimde benle aynı düşünüyodu.. ama artık eşim annesine laf söyletmez oldu ben bişi dediğimde hayır öle değil diyo annesinin beni çok sevdiğini değer verdiğini sanıyo ve benimde hatta fesat olduğumu düşünüyo bazen bir insan nasıl bu kdr kör olur ben anlamadım her defasında oğlunu ezip kızını koruyo ve oğlu büyük olduğu halde kızının yaptığı saygızılıkları görmüyo.. şimdilerde annesi ve kızı bana nispet eder derecesinde eşimle çok iyi olmaya çalışıyolr yakalaklıklar vs eşimde kanıyo onların bu harektlerine.. ben yokken evime girmeler benden hbrsiz fırsat kollar gibi,, bisürü şey işte ...özetle asla eşine kayınvalide sorunlarını yansıtma tek baına halaet hatta laf sokcağın zaman eşin olmadığı zamanlarda yap.. eşin görmesin, eşinin yanında kayınvalidene çok ii davran göstermelik olsun.. nede olsa annesi malesef çekmek zorundayız ama çok zor bi durum ben şimdi soğudum için görmek dahi istemiyorum ama mecbur rol yapıp gülüyorum napıcamki başka.. Allah ıslah etsin diyorum herkesi,, en iyisi mesfeyi korumak çünkü kayınvalideden ve akrabaından dost olmazmış

bende sana aman dur sakın saç baş yolma kavga etme demedim ki ... sadece sabır dedim.. neyse... Allah yardımcınız olsun...

aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen ben evlenemden başladı afrası tafrası birde lafı vardır benim oğlum ben büyüttüm bu sözlerini bir arkadaşıma anlatmıştım gülerek deseydin ya arkadaşım bilseydin büyütürdüm diye dedi ama nerde bende o hazır cevaplılık ama artık bende de sabır taşı çatladı bulaşık makinası almışım kendi maaşımla üstelik çalışan biriyim sonuçta neyse eşim sevinerek annesi aradığında söyledi anne bulaşık makinası aldık dedi kadının çığlığını duyuyorum tlfdan ONA SEN NİYE MAKİNA ALDIN eşim dumur oldu kaldı o buarada ben oluyorum daha neler neler anlatsam roman olur cinsten görümcem zaten tam bir gerizekalı ben evlendim diye evlenen ben okudum diye aynı bölümü okumaya çalışan bir zavallı ne kıyafet alsam alır giyer kısacası allah sanada banada ve diğer KAYNANAK MAĞDURLARINA SABIR VERSİN AMİNNNN :)

seninki göstere göstere belli ediyor yani çekemdiğini, benimki su altından yapıyor ben her hareketnden anlam çıkarıyorum aslında ama eşim nasıl bu dkr görmüyor ve o kdr kavga oldu halen de kendini kullanıtıyor hala onlarsız yapamıyor hergün telde saatlerce konusmalar (aynı semtte oturuyruz) ne bilim eşim benm yanımda konusuyor mesela arıyolar eşimn telinden hergn saaterce konusurlar ama beni sormazlar bi sesini duyalım vs. beni saymıyolar hiç bi konuda eşşek başımıyım ben kimim bende tavır koydum aramıyorum sormuyorum gitmiyorum eşim gidelimdiye tutturmaz ama telle devamlı arar onları ve çağıırır vs. psikolojm bozulu artık ne yapcağmı bilemiyorum.. mesafa koyuyorum b usefer bana nisbet eder gb devamlı telle eşimi ararlar sorarlar ben bir gece annemde kaldım hasta diye görmce gelmiş bizde kalmış ne alaka yani, ben varken haftalardır uğramaz sormaz hiç.. eşime belli etmeden yapıyorlr.. akıllarınca bana inat bak biz istediğim gb davranırız demeye getiriyolrlar anlıyorum ama eşim çok yüz verdiği için ben tek başıma bişi yapamıyorum mesafe kosam bile

içinden nasıl geliyorsa öyle yap canım yoksa sen hasta olursun.
eşin de dahil hepsi seni böyle kabul etsinler bi zahmet.
ister patavatsız desinler ister saygısız.
onlar senin istediğin gibi olmaya gayret ediyorlar mı.
sen de onların istediği gibi olmak zorunda değilsin.
sen onları bu halleriyle çekiyorsan onlar da seni çeksinler.
büyük diye saygı bekleyenler büyüklük yapmayı da bilmeliler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…