Bu sefer ben seni deli edecem kaynanak :)

konu sahibi arkadaşım sen eşinin her konuda yanında olduğunu sanıyorsun ama aldanıyorsun.şuan sana öle geliyor galiba yeni evlisin bi,raz zaman geçince o anneye söylediğin bütün kelimeler senin önüne gelicek.şimdi sen eşinin seni savunmasıyla ipler bende sanıyosun.benim tek doğrum herzaman karşımdaki insanın yerine kendimi koyarım söyleyeceğim yapacağım ne varsa ona göre davranırım.şimdi aynı şeyi senin annen eşine yapsa sen eşinin yanında olurmuydun acaba çok merak ediyorum ?.kayınvalideni savunmuyorum sadece anne misin onuda bilmiyorum bir annenin en zoruna gidicek şey çocuğu tarafından yargılanmak ,laf sokulması vs o kadın oğlunu bu yaşa çocuğundan hakaret duyması için büyütmedi benim görüşüm anne ve oğul arasına girmemen

eşimin beni savunduğu falan yok canım merak etme anası bana laf söyler eşim dinler sadece :) buarada anne oğul arasına girmicem tek derdim kendimi ezdirmicem ezdirdim iyi bilinirim belki sevilirim dedim ama salak insanı kimse sevmiyor üzerine çıkarak biyerlere gelinmeye çalışıyor 2+2 daha 4 bu böyle malesef burda okuduklarımdan çıkardım kadın kendini ezdirirse gerisi geliyor vur abalıya hesabı :)

konu sahibi arkadaşım sen eşinin her konuda yanında olduğunu sanıyorsun ama aldanıyorsun.şuan sana öle geliyor galiba yeni evlisin bi,raz zaman geçince o anneye söylediğin bütün kelimeler senin önüne gelicek.şimdi sen eşinin seni savunmasıyla ipler bende sanıyosun.benim tek doğrum herzaman karşımdaki insanın yerine kendimi koyarım söyleyeceğim yapacağım ne varsa ona göre davranırım.şimdi aynı şeyi senin annen eşine yapsa sen eşinin yanında olurmuydun acaba çok merak ediyorum ?.kayınvalideni savunmuyorum sadece anne misin onuda bilmiyorum bir annenin en zoruna gidicek şey çocuğu tarafından yargılanmak ,laf sokulması vs o kadın oğlunu bu yaşa çocuğundan hakaret duyması için büyütmedi benim görüşüm anne ve oğul arasına girmemen

eşimin beni savunduğu falan yok canım merak etme anası bana laf söyler eşim dinler sadece :) buarada anne oğul arasına girmicem tek derdim kendimi ezdirmicem ezdirdim iyi bilinirim belki sevilirim dedim ama salak insanı kimse sevmiyor üzerine çıkarak biyerlere gelinmeye çalışıyor 2+2 daha 4 bu böyle malesef burda okuduklarımdan çıkardım kadın kendini ezdirirse gerisi geliyor vur abalıya hesabı :)

kayınvalideni rezil etsen çokmu memnun olurdun ? Ben hiç tavsiye etmem..ağrlığını koyman kaliteli davranman daha yerinde olur...benim 6 senelik evliliğimde neler yaşadığımı nelere göz yumduğumu allah biliyor..halada pişmanlık duymuyorum kaynanamı mahallesinde rezil ettiğim için..ben bunu yapacak karakterde bir insan değilim..ama yaptıysam diyorumki bukadar dolmuşum..bukadar insanlıktan çıkarmışlar beni demekki...şimdi yaparmıyım tabiyki yapmam..kimseyede tavsiye etmem..ama kayınvalideye kendimi ezdirmem..lafımı çakar geçerim..ne saygısı ne sevgisi..

Ben öyle kendi kendime saygı duyayım seveyim diye zorlamam kendimi..o sevdirecek o saydırtacak kendisini..lavbali şakalar yapmam..seviyesiz laf çarpmalar yapmam..direk sokarım lafı..3 gün 3 gece düşünür nedemek istedi diye..tansiyonu fırlar ağlamaktan helak olur..kaldıramaz dediğim lafı...dururum dururum ama onikiden vururum..

O onikiden vurmayı banada öğret işte ben onu yapamıyorum :) kadın kuruyor kuruyor sonrasında ilk fırsatta üzerimde uygulamaya koyuluyor :) nişanlıyken laf vuruyor bu zeki kadın bana bende hiç konuşmadım ama çok kırıldım neyse demişki eşime hanım kız dediğin gibi okadar şey söyledim cevap bile vermiyor demiş :D be kadın hanım diyorsunda niye laf vuruyorsun tavuğuna mu kiş dedim anlamadım ki işte benimde onu can evinden vurmam lazım mesela bak gidince niye geldiniz dicek ne demeliyim ki içine det olsun ? bana bir taktik ver :)

evet aynen öyle..nasıl başlarsa öyle gider..kendini ezdirmemek için özel bir çaba sarfetmene gerek yok..sana laf sokulduğunu hissettiğin zaman ver cevabını..tersle onu...

Ki birdaha sana laf söylerken senden ne duyacağını bilsin o yüzden iki kere düşünsün...ben şimdi şunu dersem oda bunu der diye çekinsin...

eşim zaten anladı neyin ne olduğunu canım daha dün duyduğuma inanamadım dedi ki bana annem iyice üşütmüş ya ne yapacağını şaşırdı seni kıskanmaktan gel arayalımda dalga geçelim mi dedi bende hayır ben yapamam öyle şey dedim ama bu sefer laf sokarsa bende biraz tiye alayaım yüzünün şeklini beynime kazıyayımda beni sinir ederse aklıme getirir gülerim bu şöyle bişey bana göre senden daha kötü durumda olanları düşünüp şükretmek gibi :)

eşinede pes yani...arayalımda annemle dalgamı geçelim diyor...
Yazık.

ben dolambaçlı kıvıra kıvıra laf sokamam ki içim dışım bir neysem oyum yani laf sokarsa bende tiye alacam kötü bişey yapmıcam ki :D

zaten en güzeli bu. ciddiye alıp ters cevap vermek o kişinin isteğine ulaşmasına sebep olur.susmak ise olayın artarak devam etmesine. bu kayıınvalide için değil her laf sokan insan için geçerli. o ciddi ciddi laf sokarsa ,tiye alın.hem gerilmezsiniz birde gülerek esprili yumuşacık cevap verirseniz karşıdaki ne olduğunu şaşırır.
ağız dalaşına girmezsiniz ,hemde susarak içinize artıp dolmazsınız. esprili cevaplarda karşıdakini şaşırtır.cevapta veremez.şok olur bu tepkiye.. kalır öyle.:27:

evet aynen öyle..nasıl başlarsa öyle gider..kendini ezdirmemek için özel bir çaba sarfetmene gerek yok..sana laf sokulduğunu hissettiğin zaman ver cevabını..tersle onu...

Ki birdaha sana laf söylerken senden ne duyacağını bilsin o yüzden iki kere düşünsün...ben şimdi şunu dersem oda bunu der diye çekinsin...

Bu söylediklerini biyere yazdım canım aklımda bulunsun inşallah uygularım dumur olup kalmam bazen öyle bir dank ediyor ki elim ayağım titriyor sinirden :( lafı vurursam dediğin gibi kendini çeker belki bana dua edin sağ sağlim atlatayım kaynana krizini :)

o onikiden vurmayı banada öğret işte ben onu yapamıyorum :) kadın kuruyor kuruyor sonrasında ilk fırsatta üzerimde uygulamaya koyuluyor :) nişanlıyken laf vuruyor bu zeki kadın bana bende hiç konuşmadım ama çok kırıldım neyse demişki eşime hanım kız dediğin gibi okadar şey söyledim cevap bile vermiyor demiş :d be kadın hanım diyorsunda niye laf vuruyorsun tavuğuna mu kiş dedim anlamadım ki işte benimde onu can evinden vurmam lazım mesela bak gidince niye geldiniz dicek ne demeliyim ki içine det olsun ? Bana bir taktik ver :)

senin oğlun ve gelinin olduğun için geldik..ama madem rahatsızlık verdik biz hemen gidelim diyeceksin....

Veee

gideceksin...

Hayatın boyunca milyontane laf soksan kaynanana bukadar ağır olmaz inan...

Gerçi gitmeni,zede izin vermez..yanlış anladınız falan filan der..sende hayır gayet açık söylediniz..yanlış anlıcak bir durum yok..ne söylediğinizi anladık biz..hadi hoşçakalın diyip ayaklanıcaksınız..

Yazık.

evet canım annesinin laf anlamayan bri olduğunu biliyor diyor ki biraz dalga geçeyim bakalım neler diyecek güleriz diyor halbuki bilmiyor ki kadın nifak tohumları saçtıkça ben sinirden gülüyorum sonrasında başıma ağrılar giriyor ama eşim bu durumu ciddiye almıyor banane aranızda ki şeyden diyor onada laf söyletmiyor bazen diyorum bana böyle böyle dedi dedsin ne olmuş diyor :((

bu söylediklerini biyere yazdım canım aklımda bulunsun inşallah uygularım dumur olup kalmam bazen öyle bir dank ediyor ki elim ayağım titriyor sinirden :( lafı vurursam dediğin gibi kendini çeker belki bana dua edin sağ sağlim atlatayım kaynana krizini :)

işte neden sinirden elin ayağın titriyor biliyormusun..sen bu kaynanayı çok takıyorsun kafana çok büyütüyorsun gözünde...buda seni çekimser yapıyor..benim canımı acıtmaya kimsenin hakkı yok..beni üzmeye hayatımı mahfetmeye kimsenin hakkı yok..bu eşimin annesi bile olsa hakettiğini alacak..beni bağrına basmayanın ben üstüne basarım..bukadar basit diye düşüneceksinki rahat olasın..

Son düzenleme:
Yazık.

evet vallahi yazık! bunu da duydum sonunda,bir yaşıma daha girdim..

annemi arayalım dalga geçelim ne demek ya? eğer oğlu bunu diyorsa gelinin yapmak istedikleri devede kulak o zaman..

iş erkek de bitiyor arkadaşım..annem seni kıskanıyor gel dalga geçelim demek yerine yapıcı olmaya çalışsaydı konu sahibi de böyle davranmazdı..

konu sahibi,sakın eşinin gazına gelme..onun annesine saygısı kalmamış bari sen öğret ona saygıyı!

evladın da Hayırlısını versin Rabbim.

senin oğlun ve gelinin olduğun için geldik..ama madem rahatsızlık verdik biz hemen gidelim diyeceksin....

Veee

gideceksin...

Gerçi gitmeni,zede izin vermez..yanlış anladınız falan filan der..sende hayır gayet açık söylediniz..yanlış anlıcak bir durum yok..ne söylediğinizi anladık biz..hadi hoşçakalın diyip ayaklanıcaksınız..

aynen, dalga geçmeye ne gerek var, açıkca söyle.. istemiyosanız giderim daha güzel cvp mı var..??

Veee

gideceksin...

hay yaşa sen valla okurken bile gülmeye başladım :D eşimde başlar gerçi hemen yok sen yanlış anladın demeye ama ben söylerim bu sözlerini çok işe yarayacağına eminim t.ederim ;)

evet vallahi yazık! bunu da duydum sonunda,bir yaşıma daha girdim..

annemi arayalım dalga geçelim ne demek ya? eğer oğlu bunu diyorsa gelinin yapmak istedikleri devede kulak o zaman..

iş erkek de bitiyor arkadaşım..annem seni kıskanıyor gel dalga geçelim demek yerine yapıcı olmaya çalışsaydı konu sahibi de böyle davranmazdı..

konu sahibi,sakın eşinin gazına gelme..onun annesine saygısı kalmamış bari sen öğret ona saygıyı!

evladın da Hayırlısını versin Rabbim.

kesinlikle yapmam dedim canım zaten yoksa kadın bana sayı sayıştırıyor eşimde gülüyor he hı diyor geçiyor derdi sıkıntısı bana kalıyor :(

işte neden sinirden elin ayağın titriyor biliyormusun..sen bu kaynanayı çok takıyorsun kafana çok büyütüyorsun gözünde...buda seni çekimser yapıyor..benim canımı acıtmaya kimsenin hakkı yok..beni üzmeye hayatımı mahfetmeye kimsenin hakkı yok..bu eşimin annesi bile olsa hakettiğini alacak..beni bağrına basmayanın ben üstüne basarım..bukadar basit diye düşüneceksinki rahat olasın..

çok takıyorum haklısın ama söylediği sözlerden doolayı böyle oldum birinden eşimle tartışmışız yeni evliyiz belki bikaç aylık kaynanam aradı neyse eşimde söyledi tartıştık diye kaynanamın sözleri hala kulaklarımda çınlıyor baştan böyleyseniz yürümez bu iş BOŞANIN BAŞTAN işte sonrasında korku sardı kızını boşattı böyle sıra bizde korkusu bastı kızını boşattı damatla uğraşmayı bıraktı şimdi bizimle uğraşıyor allah akıl fikir versin :(

Evet 1 yıllık evliliğin ardından kaynanamın laf sokmalarıyla eşimi doldurup üzerime yollamalarıyla geçen tam 1 yıl geçti emeklerim heveslerim, hislerim, hepsi söndü gitti. Anladım ki kimseye değerinden fazla değer vermeyeceksin .... Şimdi memlekete gidiyoruz bana laf sokarsa kaynanak bende dalga geçecem kızlar kararlıyım meselaaaaam örnek verelim :D kaynanak genelde şunu söyler :D niye geleceğinizi haber vermediniz kış günü geldiniz ( halbuki işimizin yoğun olduğunu izin alamadığımızı biliyor ) benim cevapta onun yüzüne doğru ALLAHIM SANA GELİYORUM DİYEREK KAHKAHA ATACAM HE HE :D artık çarem bu olacak yoksa başedemicem artık dayanacak gücümde kalmadı kızını evlendirdi bana dediği kızımın hiçbir istediği olmadı daha ne olmalıydı acaba kızına bir yığın altın takmış erkek tarafı ban ise bir teli çok gördüler ne eşya ne düğün yapıldı üstüne üniversite mezunuyum neyse üniversite okumakta artık bir işe yaramıyor karşında ki moloz olduktan sonra işte kızçeler benim taktiğim bu olacak sizce işe yarar mı :) ? sevgiyle hayırlı geceler :)

:53::53::53: Bence seviyeyi bu derece düşürmeniz gereksiz değil mi? Hem de çok terbiyeden uzak bir cümle bu...
Ayrıca kayınvalidenizin 'neden geleceğinizi haber vermediniz' cümlesi son derece masum bir cümle.
Kadın belki de hazırlık yapacak bunu anlatmak istemiş.
İmalci üyesi ile bir akrabalığınız ya da tanışıklığınız var mı?
Ne kadar benziyor tepkileriniz...
Çok agresif geldiniz gözüme... Kendinizi durup durup doldurmaktan vazgeçin.
Hayat böyle kurmakla geçmez.

kayınvalideni sen bizden iyi tanırsın, ona göre tepki ver yaradılıştan ağır hanımefendi bi insansan ağır ol değilsen karakterine ters düşmeden cevap ver, burda bazı arkadaşlar kv ne yaparsa yapsın hanımefendi ol ağır ol derler çünkü kendileri gerçekten hanımefendi ve ağır bayanlar,bunu alayvari söylemiyorum gerçekten bu bahsettiğim bayanların hepsinide seviyorum,ama ben mesela doğuştan iyi bi insan değilim aksine iyi olmak için efor harcıyorum bu efor beni o kadar yoruyo ki sadece hakeden insanlara karşı iyi olmaya karar verdim, kararı vermek kolay olmadı panik atak hastası oldum şimdi herkese ne kadar ekmek o kadar köfte,kendine göre bi yol bul yolun açık olsun

:53::53::53: Bence seviyeyi bu derece düşürmeniz gereksiz değil mi? Hem de çok terbiyeden uzak bir cümle bu...
Ayrıca kayınvalidenizin 'neden geleceğinizi haber vermediniz' cümlesi son derece masum bir cümle.
Kadın belki de hazırlık yapacak bunu anlatmak istemiş.
İmalci üyesi ile bir akrabalığınız ya da tanışıklığınız var mı?
Ne kadar benziyor tepkileriniz...
Çok agresif geldiniz gözüme... Kendinizi durup durup doldurmaktan vazgeçin.
Hayat böyle kurmakla geçmez.

hayır canım imalciyle tanışıklığım ama :) kendimi amanedeye benzettim onda sedef takıntısı var bende de kaynana takıntısı ben o tepkiyi misal olarak verdim mesela dedim tiye alsam gülsem söylediklerine belki bana laf sokmaktan belki vazgeçer diyorum yanlış mı düşünüyoruum ki :)

kayınvalideni sen bizden iyi tanırsın, ona göre tepki ver yaradılıştan ağır hanımefendi bi insansan ağır ol değilsen karakterine ters düşmeden cevap ver, burda bazı arkadaşlar kv ne yaparsa yapsın hanımefendi ol ağır ol derler çünkü kendileri gerçekten hanımefendi ve ağır bayanlar,bunu alayvari söylemiyorum gerçekten bu bahsettiğim bayanların hepsinide seviyorum,ama ben mesela doğuştan iyi bi insan değilim aksine iyi olmak için efor harcıyorum bu efor beni o kadar yoruyo ki sadece hakeden insanlara karşı iyi olmaya karar verdim, kararı vermek kolay olmadı panik atak hastası oldum şimdi herkese ne kadar ekmek o kadar köfte,kendine göre bi yol bul yolun açık olsun

Ağır olup kaynanamın başına düşsem sanki daha bir fayda eder :) şaka birtarafa ne yapacağıma karar verdim gibi gerektiğinde laf vurup oturtacam dediğin gibi nekadar ekmek okadar köfte :)

Back
X