kızkardeşim dün akşam diyorki, abla ben senden çok çekiniyorum..annemi bile bazen tersliyorum ama seni tersliyemiyorum..çok tok konuşuyosun diyor..
ben güldüm hatta baya bi güldüm..kızım saçmalama insan ablasından çekinirmi..nebiliyim abla adamı duvara toslatan lafların oluyor insan diyorki dövse gebertse ondan iyi..
evet aslında öyle biraz.
ama hiçbişey kaybetmedim..bana değer veren insanları tepemde gezdiririm,karıncayı dahi incitmem..o derece merhametliyim ama insan olana....
insan olmayana böyle davranırsan seni ezik sanır,sen iyilik edersin seni mecbur sanır, kayınvalidene kayınpederine annecim babacım dersin on numara hizmet edersin yalaka derler..azıcık hasta ol yart işe yaramaz gelin olursun..
arkadaşına iyilik et senden iyisi olmaz..başın dara düşsün kimse yanında olmaz..
en yakın iş arkadaşın bile kuyunu kazmaya çalışır o gitsinde koltuğuna ben oturayım diye..içten içe kıskanır ama yüzüne böyle değildir..
akrabaların en iyisi bile , senin düştüğünü başkalarından duyar...hal hatır sormak laftadır çünkü..
yatalak ol felç ol hasta ol, çocuklarının babası bile 3 gün bakar dördüncü gün elin hatunuyla fink atmaya başlar..
o yüzden bu hayatta hepimiz yalnızız..ne varsa kendimizde var..bizde var..herzaman güçlü olmak zorundayız..kendimize güvenmek zorundayız..beni ezeni ezerim..neden acıyımki o bana acımamışsa..elimden tutanında ömür boyu elini bırakmam...işte demek istediğim bu..küçük şeylere takılmayalım kızlar..nezaman canımızı yakmaya başladılar ozaman can yakalım..ama her lafa laf vermek, her harekete misilleme yapmakta doğru değil..önemli olan adamı kolundan bacağından yaralamak değil, tam ciğerinden vurmak..
bilmiyorum ben böyle düşünüyorum..kendimize güvenelim ve dimdik ayakta duralım..bunun zararını asla görmeyiz..asla..