Bu sefer ben seni deli edecem kaynanak :)

bu tarz bir soruya sizin yanıtınız saçma olacaktır..bence en iyi yaklaşım bu tarz bir cümleye karşılık " annecim haber verip seni yormak istemedik..sizi görmemizin yazı,kışımı olur.iznimiz bu zamana uydu ve biz sizi görmeye hasret gidermeye geldik..gezmeye dolaşmaya değil.." bu şekilde ki ılımlı,karşınızdakinin istediği cümleleri kurarsanız aranızın ısınması dahada çabuklaşacaktır..yoksa atışmalarınız ömür boyu sürer rahatsızlığını siz çekersiniz..

olsun yinede haber verir insan..sizin telefonunuz yokmu diyecek kaynana.....

yani güzel konuşmak gibi bir durum bu tip kaynanalar için söz konusu dahi olamaz..

Son düzenleme:
bir kv vakası daha..
bu cadalozlara yüz vermeye gelmez tatlım sen de bilirsin yüz göz olunca her şeye karışırlar, hayatına müdahale etmeye kalkarlar..
sen içinden geldiği gibi davran, kimse kimseye durduk yere böyle bir davranışta bulunmaz, senin de haklı sebeplerin vardır.
kim bilir neler yapmıştır ihtiyar cadı:10:
çok iyi ediyorsun bence anlasın biraz rahatsız olduğunu, sinirden çatlasın :9:

olsun yinede haber verir insan..sizin telefonunuz yokmu diyecek kaynana.....

yani güzel konuşmak gibi bir durum bu tip kaynanalar için söz konusu dahi olamaz..

benim babannemin 3 oğlu var hepsinide ben erkek çocuk sevmem diye yetiştirmiş, kardeşimede demişti bunu geçen yıl öpmeye çalışmış git öteye sevmem erkek çocukları demiş,ama o sevmediği oğullar evlenince gelinleri hizmetçi gibi kullanmayı bilmiş ki kullanılanda sadece benim annemya neyse, belkide ben böyle yaşamış bi annenin kızı olduğum için savunma mekanizmam güçlü, kimseye annecim vs gibi laflar edemem içimden gelmiyo eşimdende beklemiyorum, evlilik herkesin alışması gereken bi süreç, yapmacık sevgi gösterileri sergilenecek bi süreç olmamalı,kv oğlunu evlendiriyo benim ailem beni evlendiriyo biz sevgililikten evliliğe geçiş yapıyoruz herkes için yeni bi durum, ama bazı arkadaşlar sadece kv çok etkilenmiş gibi alttan alın mesajı veriyo bunu anlayamam

kızkardeşim dün akşam diyorki, abla ben senden çok çekiniyorum..annemi bile bazen tersliyorum ama seni tersliyemiyorum..çok tok konuşuyosun diyor..
ben güldüm hatta baya bi güldüm..kızım saçmalama insan ablasından çekinirmi..nebiliyim abla adamı duvara toslatan lafların oluyor insan diyorki dövse gebertse ondan iyi..
evet aslında öyle biraz.
ama hiçbişey kaybetmedim..bana değer veren insanları tepemde gezdiririm,karıncayı dahi incitmem..o derece merhametliyim ama insan olana....
insan olmayana böyle davranırsan seni ezik sanır,sen iyilik edersin seni mecbur sanır, kayınvalidene kayınpederine annecim babacım dersin on numara hizmet edersin yalaka derler..azıcık hasta ol yart işe yaramaz gelin olursun..

arkadaşına iyilik et senden iyisi olmaz..başın dara düşsün kimse yanında olmaz..

en yakın iş arkadaşın bile kuyunu kazmaya çalışır o gitsinde koltuğuna ben oturayım diye..içten içe kıskanır ama yüzüne böyle değildir..

akrabaların en iyisi bile , senin düştüğünü başkalarından duyar...hal hatır sormak laftadır çünkü..

yatalak ol felç ol hasta ol, çocuklarının babası bile 3 gün bakar dördüncü gün elin hatunuyla fink atmaya başlar..

o yüzden bu hayatta hepimiz yalnızız..ne varsa kendimizde var..bizde var..herzaman güçlü olmak zorundayız..kendimize güvenmek zorundayız..beni ezeni ezerim..neden acıyımki o bana acımamışsa..elimden tutanında ömür boyu elini bırakmam...işte demek istediğim bu..küçük şeylere takılmayalım kızlar..nezaman canımızı yakmaya başladılar ozaman can yakalım..ama her lafa laf vermek, her harekete misilleme yapmakta doğru değil..önemli olan adamı kolundan bacağından yaralamak değil, tam ciğerinden vurmak..

bilmiyorum ben böyle düşünüyorum..kendimize güvenelim ve dimdik ayakta duralım..bunun zararını asla görmeyiz..asla..

Son düzenleme:
kızkardeşim dün akşam diyorki, abla ben senden çok çekiniyorum..annemi bile bazen tersliyorum ama seni tersliyemiyorum..çok tok konuşuyosun diyor..
ben güldüm hatta baya bi güldüm..kızım saçmalama insan ablasından çekinirmi..nebiliyim abla adamı duvara toslatan lafların oluyor insan diyorki dövse gebertse ondan iyi..
evet aslında öyle biraz.
ama hiçbişey kaybetmedim..bana değer veren insanları tepemde gezdiririm,karıncayı dahi incitmem..o derece merhametliyim ama insan olana....
insan olmayana böyle davranırsan seni ezik sanır,sen iyilik edersin seni mecbur sanır, kayınvalidene kayınpederine annecim babacım dersin on numara hizmet edersin yalaka derler..azıcık hasta ol yart işe yaramaz gelin olursun..

arkadaşına iyilik et senden iyisi olmaz..başın dara düşsün kimse yanında olmaz..

en yakın iş arkadaşın bile kuyunu kazmaya çalışır o gitsinde koltuğuna ben oturayım diye..içten içe kıskanır ama yüzüne böyle değildir..

akrabaların en iyisi bile , senin düştüğünü başkalarından duyar...hal hatır sormak laftadır çünkü..

yatalak ol felç ol hasta ol, çocuklarının babası bile 3 gün bakar dördüncü gün elin hatunuyla fink atmaya başlar..

o yüzden bu hayatta hepimiz yalnızız..ne varsa kendimizde var..bizde var..herzaman güçlü olmak zorundayız..kendimize güvenmek zorundayız..beni ezeni ezerim..neden acıyımki o bana acımamışsa..elim tutanında ömür boyu elini bırakmam...işte demek istediğim bu..küçük şeylere takılmayalım kızlar..nezaman canımızı yakmaya başladılar ozaman can yakalım..ama her lafa laf vermek, her harekete misilleme yapmakta doğru değil..önemli olan adamı kolundan bacağından yaralamak değil, tam ciğerinden vurmak..

bilmiyorum ben böyle düşünüyorum..kendimize güvenelim ve dimdik ayakta duralım..bunun zararını asla görmeyiz..asla..

aynen öyle
tamda anlatmak istediğim şeyler, neden sadece ben tek taraflı olarak iyiniyet göstermek zorundayım ki
oğlunu sevdiğim için neden kul köle olmak zorundayım, aynı şekilde oğlu beni sevdi diye o da aynısını yapmak zorunda değil, hayatı karmaşıklaştırmaya ne gerek var, yeni durumu kabullen yeter, ama yok ille cılkını çıkaracak bi taraf

birgün kayınvalidemle oturuyoruz..yan dairemden sürekli ses geliyor onu bahsediyordum kadına acıyorum yazık ya dedim..sürekli kocası dövüyor bukadarda olmaz..birgün polisi arayıp şikayet edicem o olacak..ne vicdansız adam..boşayacaksın böylesini dedim..tabi bu geçmişte oldu..şimdi aklıma gelmişken yazayım dedim..

kaynanamda dediki kızım bir kadın boşuna dayak yemez..kimbilir ne halt yedi..öyle deme oda insan dedim..

kocasının acımadığına sen niye acıyosun..doğru duranı döverlermi dedi..

susayım dedim ama yok susamadım..hatta kaynımda var o sırada eltimde eşimde..

sen doğru durmadın ozaman evliliğin boyunca öylemi anne..hani hep anlatırdın ya babanızdan 30 yıl dayak yedim içerdi gelir beni döverdi derdin ya...ozaman sanada yazık değil..kocasının acımadığına bizmi acıyalım..kimbilir ne yapıyorduda kocan dövüyordu seni...mi diyelim.......bizim değil o kadına önce senin acıman lazım..çünkü sende yaşamışsın bunları anlaman lazım..sende böyle düşünüyorsan yazık yani...dedim..aynen böyle dedim..

gelinlerinin ve oğlanlarının yanında kıpkırmızı olmuştu....şimdi aklıma geldide birdaha eridi içimin yağları..iyiKİde demişim..iyikide bozmuşum..ohh olsun..

Son düzenleme:
birgün kayınvalidemle oturuyoruz..yan dairemden sürekli ses geliyor onu bahsediyordum kadına acıyorum yazık ya dedim..sürekli kocası dövüyor bukadarda olmaz..birgün polisi arayıp şikayet edicem o olacak..ne vicdansız adam..boşayacaksın böylesini dedim..tabi bu geçmişte oldu..şimdi aklıma gelmişken yazayım dedim..

kaynanamda dediki kızım bir kadın boşuna dayak yemez..kimbilir ne halt yedi..öyle deme oda insan dedim..

kocasının acımadığına sen niye acıyosun..doğru duranı döverlermi dedi..

susayım dedim ama yok susamadım..hatta kaynımda var o sırada eltimde eşimde..

sen doğru durmadın ozaman evliliğin boyunca öylemi anne..hani hep anlatırdın ya babanızdan 30 yıl dayak yedim içerdi gelir beni döverdi derdin ya...ozaman sanada yazık değil..kocasının acımadığına bizmi acıyalım..kimbilir ne yapıyorduda kocan dövüyordu seni...mi diyelim.......bizim değil o kadına önce senin acıman lazım..çünkü sende yaşamışsın bunları anlaman lazım..sende böyle düşünüyorsan yazık yani...dedim..aynen böyle dedim..

gelinlerinin ve oğlanlarının yanında kıpkırmızı olmuştu....şimdi aklıma geldide birdaha eridi içimin yağları..iyiKİde demişim..iyikide bozmuşum..ohh olsun..

ağzına sağlık, şimdi sen bunu dedin diye saygısızmı olucaksın, hayır, sadece içinden geçeni doğru olanı söyledin
benim kv de ballandıra ballandıra anlatıyo vay kız çocuklarını okutacaksın evlendirmiceksin gelin almıcaksın vs diye, bende sen gibi susayım dedim ama olmuyor anacım olmuyor, e madem öyle sen niye lise talebesi aldın oğluna dedim, zorlamı verdiler gittin istedin aldın dedim, yani ya bişeyi savunmıcaksın ya da savunduğun şeyin tersini yapmıcaksın dimi ama

evet aslında öyle biraz.

o yüzden bu hayatta hepimiz yalnızız..ne varsa kendimizde var..bizde var..herzaman güçlü olmak zorundayız..kendimize güvenmek zorundayız..beni ezeni ezerim..neden acıyımki o bana acımamışsa..elimden tutanında ömür boyu elini bırakmam...işte demek istediğim bu..küçük şeylere takılmayalım kızlar..nezaman canımızı yakmaya başladılar ozaman can yakalım..ama her lafa laf vermek, her harekete misilleme yapmakta doğru değil..önemli olan adamı kolundan bacağından yaralamak değil, tam ciğerinden vurmak..

Benim de tam yapmak istediğim bu ama yapamıyorum.Neden biz geliniz biz bir şey söylersek saygısız oluruz,onlar söylerse dobra:1:

aynen öyle
tamda anlatmak istediğim şeyler, neden sadece ben tek taraflı olarak iyiniyet göstermek zorundayım ki
oğlunu sevdiğim için neden kul köle olmak zorundayım, aynı şekilde oğlu beni sevdi diye o da aynısını yapmak zorunda değil, hayatı karmaşıklaştırmaya ne gerek var, yeni durumu kabullen yeter, ama yok ille cılkını çıkaracak bi taraf

AYNEN CANIM YA AYNEN...OĞLUNU SEVDİM DİYE NİYE SENİN KÖLEN OLAYIM yaa

ağzına sağlık, şimdi sen bunu dedin diye saygısızmı olucaksın, hayır, sadece içinden geçeni doğru olanı söyledin
benim kv de ballandıra ballandıra anlatıyo vay kız çocuklarını okutacaksın evlendirmiceksin gelin almıcaksın vs diye, bende sen gibi susayım dedim ama olmuyor anacım olmuyor, e madem öyle sen niye lise talebesi aldın oğluna dedim, zorlamı verdiler gittin istedin aldın dedim, yani ya bişeyi savunmıcaksın ya da savunduğun şeyin tersini yapmıcaksın dimi ama

evet canım ya dediğinle yaptığın denk olsun biraz..

çok iyi demişsin...bak işte kaşınıyolar..gel kaşı beni diyor ...şimdi kaşımasan ayıp olmazmı..

kızlar yazdıklarınızı hem hayretle hem de gülerek okuyorum :)

içimdeki gelini ortaya çıkarmak üzeresiniz :)

bazı k.valideler hakikaten bazı şeyleri hak ediyorlar..

Benim de tam yapmak istediğim bu ama yapamıyorum.Neden biz geliniz biz bir şey söylersek saygısız oluruz,onlar söylerse dobra:1:

yok canım ya..neden saygısız olacaksın...her gün yüzüne gül peşinde pervane ol..bir gün saygısızlık yapma...ama moralin bozuktur canın sıkkındır mesela..farkında olmadan tersle...ammaaann yandı keten helva..artık senden kötüsü olmaz..atarda atar seni..yok gelin şunu yaptı yok bunu dedi..yedi cihan duyar..ağlarda ağlar..oturur duygu sömürüsü yapar..nerde kaldı efendiliğin iyiliğin on numara gelinliğin nerde kaldı..hepsi saniyede buhar oldu uçtu gitti...

ama şöyle fettan bir hatun ol..tam osmanlı yani..anne kelimesini bile arada sırada kullan...bir kerecik annecim demenle , ölür sana ciğerini verir ozaman..

birazda gelinlere bağlı yani..kaynanayı neye nasıl alıştırırsak öyle gider..

kızlar yazdıklarınızı hem hayretle hem de gülerek okuyorum :)

içimdeki gelini ortaya çıkarmak üzeresiniz :)

bazı k.valideler hakikaten bazı şeyleri hak ediyorlar..

ben burda bazı şeyleri yazamıyorum..yazsam varya öldürmediğim için nefret ederdiniz benden...

Kaynanı çok büyütüyorsun gözünde. Eşinin tavrının da bunda çok etkisi var. Onu hayatının merkezine alırsan daha çok kavga edersiniz eşinle bu yüzden. Yarısını duyma, yarısını görme. Çok içine batan bir şey olursa uslübunca direk söyle. Oyunlara, alaylara hiç gerek yok

İki taraf da birbirine antipati duyunca normal bir laf bile batabiliyor. O gelin olduğu için, o da kaynana olduğu için. İşte kutup meselesi çekmiyor birbirini. Tavır belli bir çizgiyi aşmadan altında kalmamak lafların. Aslında herkes duracağı yeri iyi ezbere almış olsa keşke de kimse takıntılı hale gelmese..

Tepkine yorum yapmayacagim da, univ mezunu olmak her zaman bir ise yaramiyormus ki,
ne kadar kotude olsa kayinvalideniz icin MOLOZ lafini kullanabiliyorsunuz ...

ya kusura bakma..ilk sayfada bu yorumunu gördümde..yazmadan geçemicem..

nekadar kötü de olsa demişsin..benim kaynanam çok çok kötü mesela..baya baya kötü..dünyamı zehir etmiş..ben ona moloz demiyim öylemi...terbiyesiz ve eğitimsiz olurum ozaman..yaptığı tüm kötülüklere karşı başımı eğmeye ve elini öpmeye devam edersemde eğitimli ve terbiyeli olurum .. bu adalet anlayışını hangi okulda öğretiyorlar acaba merak ettim..

benim kaynanam moloz ayrıca..hemde önde gideni

üniversiteyle filan niye bağdaştırıyorsunki..ben üniversite mezunuyum çok ta iyi derecede bitirdim..adamı övmeyide bilirim sövmeyide...neresi ayıp bunun..yada üniversiteyle ne alaka ?

kadın kaynanasına moloz deyince..notu verdin yani hemen..üniversitede okumak bir işe yaramamış dedin..bir tek kelimesiyle...

merak ettim sen ne mezunusun ?

k.k. üyeleri kimi haklısın demiş kimi yerden yere vurmuş herkes kendince haklı çünkü kerkes kendince cevap veriyor tabi ama yaşamadan bilinmiyor bende evlenmeden önce çok akıl verdim misal kaynanası ile kötü olan arkadaşıma hep şunu derdim KAPAT KAPINI AMAAAAAAAAN O KAPI DIŞINDA KALSIN ama kapı dışında falan kalmıyor malesef kendini senin evinin hakimi görüyyor seni cahil gibi yönetmeye çalışıyor eşini benim oğlum sen kimsin gibisinden yönetmeye kalkıyor kısacası kalkıyorda kalkıyor :( ama yazılan yorumlardan düşündümde bende ağız dalaşın agirersem ilişki vıcık vıcık olacak ama gerektiğinde de ağzının payını verecem buarada t.ederim özellikle kelebek nikli arkadaşım sağolasın :)

k.k. üyeleri kimi haklısın demiş kimi yerden yere vurmuş herkes kendince haklı çünkü kerkes kendince cevap veriyor tabi ama yaşamadan bilinmiyor bende evlenmeden önce çok akıl verdim misal kaynanası ile kötü olan arkadaşıma hep şunu derdim KAPAT KAPINI AMAAAAAAAAN O KAPI DIŞINDA KALSIN ama kapı dışında falan kalmıyor malesef kendini senin evinin hakimi görüyyor seni cahil gibi yönetmeye çalışıyor eşini benim oğlum sen kimsin gibisinden yönetmeye kalkıyor kısacası kalkıyorda kalkıyor :( ama yazılan yorumlardan düşündümde bende ağız dalaşın agirersem ilişki vıcık vıcık olacak ama gerektiğinde de ağzının payını verecem buarada t.ederim özellikle kelebek nikli arkadaşım sağolasın :)

rica ederim arkadaşım nedemek...Allah sabır versin nediim :)

bende bazen k.validemin dediklerine üzülüp, bazende farklı şeylere tepki verebiliyorum. yani kusursuz değilim...

ancak her konuya karşılık vererek, cahille cahil olamaya gerekte yok. cevap verirken çizginizi aşmamaya özen göstermemiz gerekir.

konu sahibi arkadaşın haber vermeden k.validenin evine gitmende hoş olmamış. şahsen habersiz misafiri bende sevmem... (yanlış anlamamışımdır umarım)

yok canım ya..neden saygısız olacaksın...her gün yüzüne gül peşinde pervane ol..bir gün saygısızlık yapma...ama moralin bozuktur canın sıkkındır mesela..farkında olmadan tersle...ammaaann yandı keten helva..artık senden kötüsü olmaz..atarda atar seni..yok gelin şunu yaptı yok bunu dedi..yedi cihan duyar..ağlarda ağlar..oturur duygu sömürüsü yapar..nerde kaldı efendiliğin iyiliğin on numara gelinliğin nerde kaldı..hepsi saniyede buhar oldu uçtu gitti...

ama şöyle fettan bir hatun ol..tam osmanlı yani..anne kelimesini bile arada sırada kullan...bir kerecik annecim demenle , ölür sana ciğerini verir ozaman..

birazda gelinlere bağlı yani..kaynanayı neye nasıl alıştırırsak öyle gider..

Aynen öyle.Az önce eve gittim.İşim evime yakın.K.v ve K p. rahatsız birlikte oturuyoruz.Oğluma bakıyor Allah razı olsun.Kp hasta diyalize gitti.Görümce bize gelmiş,kp yi hastaneden alcakzaten servis bırakıyor.Kapıyı actı bana direk sunu söyledi- ooo sen çalış para kazan ben bunlara bakayım.Dayanamadım söyledim vala ben 4 senedir bakıyorum dedim.O da diyoki ben 30 senedir bakıyorum.Dedim annen baban bakacaksın.Sanki ne yapmış oturuyordu.10 dakıka uzaklıktakı hastaneye gidecek o kadar.Yazın babası yatalaktı kendı tatilde.Kv yanımızdaydı dedim anneme soyluyorum cağırma kızını bak soyleniyor.Napayım taş çatladı.Sürekli laf sokar.Kv sessiz sessiz halleder ama görümcem illahlah.Korka korka soyledim onla yarışılmıyor cünkü zaten ben de polemiğe girmiyorum:1:

Back
X