Bu sefer ben seni deli edecem kaynanak :)

hayır canım imalciyle tanışıklığım ama :) kendimi amanedeye benzettim onda sedef takıntısı var bende de kaynana takıntısı ben o tepkiyi misal olarak verdim mesela dedim tiye alsam gülsem söylediklerine belki bana laf sokmaktan belki vazgeçer diyorum yanlış mı düşünüyoruum ki :)

İlla bir tepki verecekseniz susmayı deneseniz...
Kısa cevaplar verip sussanız bu zaten yeterince büyük bir tepki olur.
Ama kahkaha atmak, o şekilde laf sokmak hoş olmaz.
Yaşlı başlı insan sonuçta... Size ciddi anlamda kötülüğü olduğunu düşünmüyorum...
Lütfen amanedeye de benzemeyin imalci hanıma da...
Gerçekten onların psikolojilerinin yerinde olduğunu düşünmüyorum.
Sinirlerinizi çok da bozuyorsa kayınvalideniz, Allah a havale edin, ya sabır çekin... Sakinleşmek için dua edin.
Gerçekten gerek yok böyle tepkilere...
Size yazık.

İlla bir tepki verecekseniz susmayı deneseniz...
Kısa cevaplar verip sussanız bu zaten yeterince büyük bir tepki olur.
Ama kahkaha atmak, o şekilde laf sokmak hoş olmaz.
Yaşlı başlı insan sonuçta... Size ciddi anlamda kötülüğü olduğunu düşünmüyorum...
Lütfen amanedeye de benzemeyin imalci hanıma da...
Gerçekten onların psikolojilerinin yerinde olduğunu düşünmüyorum.
Sinirlerinizi çok da bozuyorsa kayınvalideniz, Allah a havale edin, ya sabır çekin... Sakinleşmek için dua edin.
Gerçekten gerek yok böyle tepkilere...
Size yazık.

Allah o arkadaşlara sabır versin gerçekten zormuş bu işler ben mesela evlenemden önce sevmediğim insanların tlfnunu açmaz siler atardım ama kaynanamın tlfnunu açmasam eşimi arayıp bilerek açmıyor diye eşimi dolduruyor açsam sinirlerim laçkalaşıyor ne yapacağını şaşırtıyor insana :( Allaha havale ttim zaten ama kendimcede artık onu biraz olsun insan etmeye çalışacam :) bu kadın 50 yaşında genç yani yaşlı değil kendisi çok iyi pc kullanıp kızkardeşleriyle dedikodu yapıyor netten :) ben böyle bişeyde yeni duyuyorum mesela netten nasılsın iyisi misin dersin özlem giderirsin ama onlar dedikodularına alet ediyorlar teknolojiyi :) ciddi anlamda kötülüğü olmadı derken ne yapmalı sizce daha beni bir dövmediği kaldı birde boşansak eşimle daha bir mutlu olacak ama Allah ona bu fırsatı vermesin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kaynanak ? :26::26::26::26:

şu kk'da daha ne sözler duyacağım acaba :19:

siz kayınvalidenizle laf dalaşına girerseniz yine üzülen sinirleri yıpranan siz olursunuz.

onu öyle kabul edip görmezden gelmeniz en sağlıklısı.

kv 'ye moloz diyorsun ama sen de o zaman moloz yığınıyla evli olmuş oluyorsun.
:31:

Allah o arkadaşlara sabır versin gerçekten zormuş bu işler ben mesela evlenemden önce sevmediğim insanların tlfnunu açmaz siler atardım ama kaynanamın tlfnunu açmasam eşimi arayıp bilerek açmıyor diye eşimi dolduruyor açsam sinirlerim laçkalaşıyor ne yapacağını şaşırtıyor insana :( Allaha havale ttim zaten ama kendimcede artık onu biraz olsun insan etmeye çalışacam :) bu kadın 50 yaşında genç yani yaşlı değil kendisi çok iyi pc kullanıp kızkardeşleriyle dedikodu yapıyor netten :) ben böyle bişeyde yeni duyuyorum mesela netten nasılsın iyisi misin dersin özlem giderirsin ama onlar dedikodularına alet ediyorlar teknolojiyi :) ciddi anlamda kötülüğü olmadı derken ne yapmalı sizce daha beni bir dövmediği kaldı birde boşansak eşimle daha bir mutlu olacak ama Allah ona bu fırsatı vermesin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eşine de söyle o zaman annenle durumumuzu biliyorsun, beni hiçbir şey için zorlama de... :34:
Eşinin durumuzu bilip annesiyle senin aranda denge kuramaması çok saçma.

Üslub çok kötü, hırstan sanırım.. Haklı bir hırstan da olabilir ama bu üslub sizi çok yanlış yerlere sürükleyebilir... Haklı iken haksız duruma da düşebilirsiniz...
Lütfen bu konuda bana inanın... Ben size sessiz kalın demiyorum.. Akıllı bir kadın gibi hareket edin, üslubunca, olmasa dahi var gibi gösterdiğiniz bir saygı ile vurun laf vuracaksanız.. "Niye geldiniz?" diyen bir anneye "Allah'ım sana geliyorum" demek laf vurmak değildir...
Belki "İstersen hemen gidebiliriz." demek daha etkilidir bence... Üstelik "kalın "diye ısrar ettirdikten sonra bile çok abartılı olmayan hanımefendi bir tavırla sessiz oturmak... daha tehlikelidir.. Sükut altındır çünkü... Yine sorulan sorulara hiç saygını bozmadan belli bir çizgide cevap verir, işine gelmediklerini yanıtlamazsın bile "başım çok ağrıyor, gelir gelmez şaşırttınız beni, üzüldüm..." derim mesela...
Ama beş yaşında çocuk gibi, cahil birine anlamsız laf vurmalarla kendimi daha çok hırs sahibi yapmam...

Selamlar

Bu şekilde bir üslup kişinin anca kendi kalitesini düşürür.
Ama yazdıklarınızı ayrıntılı okudum, eşinizle ruh eşi olduğunuzu düşünüyorum. Sakın birbirinizi bırakmayın. Başkasının başını yakmayın.

ben bu tarz olaylara diş ağrısı gibi bakıyorum, narkozsuz diş çektiren insanda tanıyorum kardeşim gibi en ufak ağrıda ortalığı ayağa kaldıranda, bu acı eşiği durumu, herkesin tahammül sınırı, sabrı farklı farklı, kimisinin sabrı delik bardak gibidir asla taşmaz kimiside geçmiştende incinmişliği çok olduğu için çabuk parlar, bizim gibi tepki vermeyen insanları hemen edepsiz terbiyesiz saygısız diye yaftalamak,heleki burdaki bir paragraflık yazıyla bunu yapmak biraz haksızlık olmuyomu, ha bazı insanlar var her konuda şahane yorum yaparak kendilerini belli ediyolar aman aman uzak duralım diyoruz ben diyorum kendi adıma ama bu arkadaşta gördüğüm şu, kendisi evliliğini bi raya oturtamamış eşide denge nasıl kurulur bilmiyo güç savaşına dönmüş iş

Ne kadar basitleştiriyorsunuz ilişkilerinizi

O sözü söyleyince başınız göğe erer mi bilmem ama ben karşı tarafın sinir olacağını sanmıyorum sizi komik ve saygısız bulacaktır

Görümceniz ile neden kendinizi kıyaslıyorsunuz anlamadım... Erkek tarafı bir sürü altın taktı diyorsunuz, sonra kayınvalidem bana takmadı diyorsunuz da onun gelin gittiği aile farklı sizin ki farklı.. Onun eşinin ailesinin durumu varmış takmış, Allah daha fazla versin size ne ki ?

Üniversite mezunu olmak karakterinize birşey kazandırmış olsaydı bu halde olmazdınız herhalde..

Kaynanana laf sokuşturmak eşinin gözünde küçük düşürür seni.
Moloz lafı çirkin kaçmış bana göre.
Ne kadar anlaşamasanda eşini dünyaya getiren kadın o.
Saygıyı elden bırakmaman gerek.
Seninde evladın olacak.
Gelininin sana moloz demesi ve sana laf sokuşturması hoşuna gidermiydi?
Dediğim gibi sevmiyosan saygılı ol en azından.
Duymazdan gel dediklerini.
İnan bişey kaybetmezsin.
Ama diğer türlü eşinin gözündeli itibarın ve evdeki huzurun söz konusu.Karar senin...

kızlar lütfen bana kızmayında bu kadar olumlu ve ılımlıysak neden bir derdim var köşesinde 3 konudan 2si kv ile ilgili, o zaman her başlığı o senin eşini doğuran kadın diyip kapatalım, yani hiçbi durumda hiçbi laf söylenmesinmi, söylenecekse şunuda kabul etmek gerekirki herkesin üslubu tabiki farklı olacaktır, ben onu eşimi doğuran kadın diye kabul ediceksem o da beni oğlumun sevdiği kadın diye kabul edecek sevgide doğurmak kadar kutsaldır değil mi, bazen insanlar laftan anlamaz ve anlayabileceği en uygun dille söylersiniz bu kadar basit

evli olmayan arkadaşların herşey dilerim gönüllerince olur, evli olupta kv ile sorun yaşayan buna rağmen kendini kaybetmeyen arkadaşlarımada sabırlarının devamını dilerim

hayır canım imalciyle tanışıklığım ama :) kendimi amanedeye benzettim onda sedef takıntısı var bende de kaynana takıntısı ben o tepkiyi misal olarak verdim mesela dedim tiye alsam gülsem söylediklerine belki bana laf sokmaktan belki vazgeçer diyorum yanlış mı düşünüyoruum ki :)

söylediklerine gülersen, kayınvalidenin tükürüyorum yarabbi şükür diyor diye düşünüp yaptıklarının dozajını artırma ihtimalide var...

ayrıca kocanda bir tuhaf yani..seni ya korusun ya korumasın..
gel arayıp annemle dalga geçelim diyor, sanki seni savunan çok koruyan biriymiş gibi
sonrada annem işte neolmuş sana öyle dediyse diyor..kayınvaliden sana laf söyleyince sessiz kalıyor..

bu adam hem annesinin arkasından iş çeviriyor,hemde senin....kırılma yani
ben yazdıklarından bunu anladım..

arkadaşım ne varsa sende var..ne kalp kır..nede kalbini kırdır..

Son düzenleme:
evli olmayan arkadaşların herşey dilerim gönüllerince olur, evli olupta kv ile sorun yaşayan buna rağmen kendini kaybetmeyen arkadaşlarımada sabırlarının devamını dilerim

hayatını zindan etmeye yemin etmiş bir kayınvalide ile karşı karşıyaysak önce onun hayatını zindan edelim sonrada mümkün mertebe görüşmeyelim..

böylece ödeşmiş oluruz..yok öyle hep bana hep bana.......

e birazda bana dimi yani :)

ben bu kayınvalıdelerin dertlerini bi türlü çozemedim . cevap versin azının payını versen bi türlüü vermesen sussan bin türlü çogunu duyma diycem ben oyle yapıorum ama benım de halım ortada :1: cevap ver diycem e cavep verenleride görüyoruz yaptıkları yorumlardan oda cözüm değil . ama bence cok abartmıssın eger tepkileri bu kadarsa bunlar ıcın sinir stres yapcak bişey yok he de geç kale alma yanı zaten buyutucek bıseyde yok sen benım yerımde olsan varya ahhh ahhhh :27:

Evet 1 yıllık evliliğin ardından kaynanamın laf sokmalarıyla eşimi doldurup üzerime yollamalarıyla geçen tam 1 yıl geçti emeklerim heveslerim, hislerim, hepsi söndü gitti. Anladım ki kimseye değerinden fazla değer vermeyeceksin .... Şimdi memlekete gidiyoruz bana laf sokarsa kaynanak bende dalga geçecem kızlar kararlıyım meselaaaaam örnek verelim :D kaynanak genelde şunu söyler :D niye geleceğinizi haber vermediniz kış günü geldiniz ( halbuki işimizin yoğun olduğunu izin alamadığımızı biliyor ) benim cevapta onun yüzüne doğru ALLAHIM SANA GELİYORUM DİYEREK KAHKAHA ATACAM HE HE :D artık çarem bu olacak yoksa başedemicem artık dayanacak gücümde kalmadı kızını evlendirdi bana dediği kızımın hiçbir istediği olmadı daha ne olmalıydı acaba kızına bir yığın altın takmış erkek tarafı ban ise bir teli çok gördüler ne eşya ne düğün yapıldı üstüne üniversite mezunuyum neyse üniversite okumakta artık bir işe yaramıyor karşında ki moloz olduktan sonra işte kızçeler benim taktiğim bu olacak sizce işe yarar mı :) ? sevgiyle hayırlı geceler :)

bu tarz bir soruya sizin yanıtınız saçma olacaktır..bence en iyi yaklaşım bu tarz bir cümleye karşılık " annecim haber verip seni yormak istemedik..sizi görmemizin yazı,kışımı olur.iznimiz bu zamana uydu ve biz sizi görmeye hasret gidermeye geldik..gezmeye dolaşmaya değil.." bu şekilde ki ılımlı,karşınızdakinin istediği cümleleri kurarsanız aranızın ısınması dahada çabuklaşacaktır..yoksa atışmalarınız ömür boyu sürer rahatsızlığını siz çekersiniz..

hayatını zindan etmeye yemin etmiş bir kayınvalide ile karşı karşıyaysak önce onun hayatını zindan edelim sonrada mümkün mertebe görüşmeyelim..

böylece ödeşmiş oluruz..yok öyle hep bana hep bana.......

e birazda bana dimi yani :)

yani ben gerçekten bazı konularda dumura uğruyorum, bu demek değilki her lafa çemkiricez her şeye tepki vericez ama ne biliyim belkide ben yanlış düşünüyorum

yani ben gerçekten bazı konularda dumura uğruyorum, bu demek değilki her lafa çemkiricez her şeye tepki vericez ama ne biliyim belkide ben yanlış düşünüyorum

doğru düşünüyorsun..her lafa cevap vermekte doğru değil..iyice arsızlaşır ortam..herkes herkese laf vermeye başlar..durum rutine bağlar küfür etsen bile koymaz artık...

şimdi belki bana kızacaksın konu sahibi ama kaynananın habersiz gitmenizle ilgili söylediği sözde bişey yok ki. oğlu gelini de olsa belki ansızın çatkapı gidilmesini hoş karşılamıyor olabilir ya da hazırlık vs. yapmak için vakit kazanmak için öyle diyor da olabilir. ama sizin düğün gecesi eşine söylediği sözlerden cahil bir kadın olduğu anlaşılıyor. bazı şeyleri cahilliğine verip geçiştirmek daha iyi olur. cahille muhatap olunmaz çünkü ne derdini anlatabilirsin ne soktuğun laftan da ders alır

bu tarz bir soruya sizin yanıtınız saçma olacaktır..bence en iyi yaklaşım bu tarz bir cümleye karşılık " annecim haber verip seni yormak istemedik..sizi görmemizin yazı,kışımı olur.iznimiz bu zamana uydu ve biz sizi görmeye hasret gidermeye geldik..gezmeye dolaşmaya değil.." bu şekilde ki ılımlı,karşınızdakinin istediği cümleleri kurarsanız aranızın ısınması dahada çabuklaşacaktır..yoksa atışmalarınız ömür boyu sürer rahatsızlığını siz çekersiniz..

peki karşımızdaki kadın bu kadar ılımlı değilse ben neden ona bu kadar eğilip bükülücem annecim, hasret gidermek vs gibilerinden laflar bence karşı tarafta yerini buluyosa güzel, ki böyle yaklaşan arkadaşımada kv yapmacıksın ben seni bilmiyomuyum demiş hadi bakalım

şimdi belki bana kızacaksın konu sahibi ama kaynananın habersiz gitmenizle ilgili söylediği sözde bişey yok ki. oğlu gelini de olsa belki ansızın çatkapı gidilmesini hoş karşılamıyor olabilir ya da hazırlık vs. yapmak için vakit kazanmak için öyle diyor da olabilir. ama sizin düğün gecesi eşine söylediği sözlerden cahil bir kadın olduğu anlaşılıyor. bazı şeyleri cahilliğine verip geçiştirmek daha iyi olur. cahille muhatap olunmaz çünkü ne derdini anlatabilirsin ne soktuğun laftan da ders alır

haklısın..ben bunu baştan söylemiştim..
ne diyeceğini biliyorsan tedbirini al kayınvalidenin çenesini kapa öyle değilmi ?
sende bi zahmet arayıpta biz geliyoruz diye haber ver..

bide boşanın diyecek susucam,önümden arkamdan iş çevirecek ben yine susucam...
gelirken niye haber vermediniz dicek terslicem..
yani bi tek bumu bana koyan...

konu sahibi arkadaşım bence yerinde ve zamanında verirsen lafı daha etkili olursun..
ama illede bozacam diyorsan laf dalaşına hiç girme..
gitmeye kalk..merak etme zaten göndermez sizi..

Back
X