Bugün bura dolaşırken bir liste gördüm ve haftada 2 kilo vereceğimi söylüyor bu listeyle direk içimden 1 ay denesem ne kaybederim dedim. Listeye bakıncada haftada 2 kilo verilebilecek bir liste olduğuna kanaat getirdim. Bazı besinleri çıkartarak midenin 3te birini yemekle doldurma olayını bozmadan bu listeyi yapmaya başlıcam hem günlük 1100 cal. bende bir günde ortalama o kadar kalori alıyorum ama bu liste benim yediklerimden daha bol geldi yarın o listeye başlıcam işte o liste
Hedef: Haftada ortalama 2 kilo.
Günlük kalori: 1100 Kcal
Uzun sürede dengeli bir şekilde kilo verebileceğiniz bir diyet. Bu diyeti istediğiniz kiloya ulaşasıya dek 7 günlük periyotlar halinde uygulayabilirsiniz.
%54 Karbonhidrat, %16 Protein, %30 Yağ içeriyor.
Günlük Menü
1. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz)(
ben 1 bardaktan fazla çay tüketmemeye özen gösteriyorum zaten ), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli) (
tambuğday ekmeği yicem kepekli yerine)
Kuşluk : 4 adet diyet bisküvi (
bunun yerine buna eşdeğer 2 galeta yemeyi düşünüyorum yada 1 bardak süt olabilir)
Öğle : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış) (
vallahi durumlar malum hep kırmızı et yiyemem onun yerine tavuk eti yada haşlanmış yumurta yicem zamanında diyetisyene giderken et yerine haşlanmış yumurtada yiyebilirsin demişti aynı et gibi olmaz ama yapacak bişey yok), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı pirinç pilavı(
ben pilav yemicem ama isteyen yer tabii )
Gece : 2 porsiyon meyve
2. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 2 adet grisini
Öğle : 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
3. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek(kepekli)
İkindi : 4 adet diyet bisküvi
Akşam : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
4. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı erişte veya kuskus
5. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1/2 kibrit kutusu kaşar peynir, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 2 adet grisini, 1 porsiyon meyve
Akşam : 100 g balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
6. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 100 g tavuk(ızgara veya haşlama), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 4 yemek kaşığı makarna
Gece : 3 porsiyon meyve
7. GÜN
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 100 gr. balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Liste de her gün hemen hemen birbiriyle aynı olduğu için ilkinde yapıp yapmıcaklarımı belirttm sadece genel olarak öyle işte ben diyetisene giderkende buna benzer bi liste vermişti ama 1600 kalorilik bi listeydi 2 haftada 3.5 kilo vermiştim bakalım bunda ne olacak sanırım şu midenin üçte birini doldurma olayını abarttım bugün dayanamayıp o börekleri yediğimde anladım kendimi aç bırakıyodum resmen neyse artık sevgili günlük artık öyle bakalım umarım 1 ayda 8 kilo verip hedefime ulaşabilirim :)