gitsin cüpbeliye sorsun o zaman bize sormasın hayret bişey kendi fikrimi söyledim gerisini kendi bilir bende alim degilim bu konudaAdam inançsız olsa sen de inanma dese karısı itaat mi edecek yanlış şeyler konuşmayın şurda. İnsanları etkilemeyin. Hak yolda olmayan kocaya itaat edilmez.
İkiside farz ama örtünmek öncelikli gelir Allahın emrini yapmamaya zorluyo bu konuda dinlemese olur neyse bu uzar gider umarım sorun hallediliroda farz oda farz oky ama illa açıcam allahın emrine karşı çıkamam vs diye kocasıyla didişmesi de doğru değil , orta yolu bulmak lazım güzellikle ikna edecek kocasını kendisinie kalmış.
Tamamen katiliyorum ben de 23 yasinda kapandim.Universitede okuyan, tesetturun ne oldugunu dahi bilmeyen bir kizdim.Sonradan fikirlerim ve yasamim 180 derece degisti.Dusunuyorum da baska bir insan bu degisimi engellemeye kalksa mumkun degil dayanamazdim.Icten gelen seyler durdurulamaz sadece ertelenir bence.Bahsi gecen arkadasta inaniyorum ki kararli ve sabirli olursa kocasini guzellikle ikna edebilir...Öyle tabiki. Bu kadar istemiyosa kapalılığı bnce evlenmeden konuşcaklardı. Gerçi Allah kimin kalbine ne zaman tesettür duygusu verir belli olmaz .
iNSAN HAYAT FELSEFESİNİ EN BAŞTAN ilan etmeli, evlendikten sonra kapanmak ve bunu özgür iradeyle açıklamaya çalışmak ne kadar ahlakidir ki. Belki en başından kapalı olsa evlenmeyeceklerdi. Ben birini nasıl sevdim ve evlendiysem o şekilde isteme hakkına sahibim.
anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez
Kapalı olmak sosyal hayatı da etkilemiyor mu?
Belki beraber rahat rahat havuz, Deniz olmayacak , gece hayatı olmayacak ...
Kapalı Bi bayanla evlenen erkek bunları bastan kabul edecek o standartta yasayacak edecek..
Bakalım Ada'm hazır mı gönüllü mü bu denli büyük değişikliğe?
Adam karısını açık beğenmiş ve almış, belki de kapalı olsaydı evlenmeyecekti, bunu en başından söylemeliydi. Ben olsam ben de surat asarım.
Annem kapanmak istemişti, biz abimle uğraşıp vazgeçirdik. Benim de abim kapanmama izin vermez. Saç göstermemeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadığım için karşı çıkmaya devam edeceğim
Yani gerilmesi gerekir zaten.Az önce ben eşime sordum karşı tarafta gerilir dedi, mesela adam o saatten sonra küpe takmak istese karım tesettürlü ben hippi gibiyim der vazgeçer dedi örnek tabi sadece
Az önce ben eşime sordum karşı tarafta gerilir dedi, mesela adam o saatten sonra küpe takmak istese karım tesettürlü ben hippi gibiyim der vazgeçer dedi örnek tabi sadece
Yani gerilmesi gerekir zaten.
Herkes değilse çoğu çift uyuma dikkat eder. Benim için önemli mesela ;Sosyal uyum, fiziksel uyum..
Basortulu arkadasimin esi bildigin hipster. Dar kirmizi pantolon sallanan kupe enteresan saclar falan
Bak ben kapansam eşim gerilirmis demek ki tolere edemezmis verdiği örnekten görmüş oldum
Evet bizce marifet, çünkü benim annem su perisi gibi gencecik ve çok güzel bir kadın.Kapalı veya acık olmak bireyin tercihi birde marifetmiş gibi anlatmışsın sorsak özgürlük hakkında nutuklar atarsın sen kapanma bu senin tercihin ama mantıklı gelmiyor demek ayetlere karşı gelmektir
Bula bula bu ornegi vermisse evet gercekten tolere edemezAma sen kapansan kendi de uyum saglama ihtimalini dusunuyor bak bu iyi birsey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?